A Chrome lehet az Ubuntu standard böngészője
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Link
Hiszen a linux csak egy építõkocka a mûködõ rendszerben, így ha te abból összelegózod magadnak a rendszert, akkor az bizony egy operációs rendszer lesz.
A software -es világban nem ugyanazt jelenti a disztribúció, mint a fizikai termékek esetén, ahol pl egy adott országban, a disztribútor felel az adott termék értékesítéséért.
Ezért is kell "linux alapú operációs rendszernek" hívni többek közt az ubuntut is. (egyébként az ubuntu az egyik leggyengébb megoldás linux platformon, nem is értem miért népszerû)
Illetve, ugye, itt most kiemeltük a böngészõket, és a válaszom arra vonatkozott, miért nincsen ballot screen az ubuntuban. Miközben a szoftverközpontban nem csak böngészõk vannak.
De az esetek nagy részében valóban annyiból áll egy program telepítése, hogy rákeresel a "szoftverközpontban".
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
meg kilõttem a tabokat, arra van a tálca hogy mutassa a futó ablakokat.
egyedül a státuszbár eltüntetésére nem találtam rendesen mûködõ megoldást (3.6).
- Kérjük válassza ki a kívánt bootloader-t,
- Kérjük válassza ki a kívánt init-et,
- Kérjük válassza ki a kívánt C függvénykönyvtárat,
- Kérjük válasszon shell-t,
- ...
Van ilyen disztribúció is, de az nem az Ubuntu.
nekik nem kell felajánlani a választást?
😊
Én lucid alatt is Chrome-ot használok, FF-et csak néha a firebug meg a httpfox miatt. Mondjuk a flash mindkettõben szórakozik néha.
2. Egyetértek a monitor hely pazarlással, de az a vicces, hogy ez tényleg csak a felhasználón múlik. Például engem mindig zavart, hogy Winben vastag ablakkeret van, így linux alatt beállítottam a 40 közül egy olyat, aminek 1 px vastag a kerete.. gyorsan rá is jöttem miért van vastag Winben.. 1 px-et elég nehéz "megfogni", ha át akarod méretezni. 😊 A paneleken személy szerint már régen átléptem, ki van lõve az összes, helyette Awn-t használok, mert szebb és praktikusabb is (a képen mondjuk van felsõ panel is, én azt is kivágtam és az asztalon sincs egy deka ikon sem, csak dual 24"-es monitort átszelõ szép háttérkép😊).
Korábban nekem a Windows témája sem tetszett és annál is használtam mindenféle csilli-villi programokat, amik totál átszabták az egészet, szóval ott is el lehet ezzel szórakozni, ráadásul a két nagyobb ilyen témájú programot használtam (egyszer ezt, késõbb a másikat) és fogták a rendszert, érezhetõen lassult.. linux alatt legalább az ablakkezelõkhöz nem kell külön program, agyonkonfigurálható alapból is. Persze az Awn külön program szintén, de sosem volt még vele gond, minimális erõforrás használata van (egy háttérkép és pár ikon miatt miért is lenne több?!)
Visszatérve, szerintem tökéletesen mindegy, hogy mi lesz az alapértelmezett böngészõ, átlag felhasználónak a Chrome jobb és gyorsabb is valamivel, de az FF-nek is meg vannak az elõnyei.. végül pedig tényleg csak egy csomagkezelõt (Ubuntu szoftverközpontot) kell nyitni és félperc alatt felteszed amelyik csak tetszik. 😊
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
De mindegy, nem is akartam "szaralinux" vitát nyitni, azt használom, és szerencsére ez az egyetlen hátránya ami engem személy szerint idegesít, csak észrevételként említettem (lásd #5 elsõ mondat). Amúgy 10.04 óta használom, és elégedett vagyok vele, csak az elején kell sokat babrálni.
Jobbgombos kattintás a tálcán, "tulajdonságok", és átállíthatod a tálca vastagságát hány pixel legyen.
Egyébként a betûméretet is kisebbre lehet venni, én mindjárt van hely.
... olyanoknak is, amelyeknek egyetlen vizuális témája van. Lényeg a lényeg, linux sokkal több képernyõfelületet pazarol átlagban mint egy windows. És ez igazán csak akkor tûnt fel mikor 10 colos netbookra felraktam, de 19 colos képernyõn is idegesít hogy összesen 35 pixelnyi magasságot kitevõ fölösleges vastag szarok foglalják a képernyõmet. Viszonyítási alapként: 28 pixel egy program gombja a tálcán!
www.icewebhu
http://www.linoob.com/wp-content/flagallery/kde-4-6-desktop/01kde-4-6-desktop.png
És ez csak egy a sok közül, iszonyat nagy felülete van egyes dolgoknak, és még akkor sem töltik ki a gombok a rendelkezésre állõ felületet.
Nem baj ha a Chrome lesz az alapértelmezett böngészõ. Úgyis fölteszem mind a kettõt.
Monitorpazarló programok és a firefox - láttál már Firefox 4-et Unity ablakkezelõvel együtt? Ubuntu 11 -ben most ez a default. Kb. 20%-kal több böngészõ felületet ad mint akármelyik "default" beállítás Windows alatt.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Chrome jó megoldásnak tûnik, mert nagyon egyszerû böngészõ, felhasználóbarát, és ha valakinek más böngészõ kell, az úgyis másikat rak fel. Én pl. Operát használok Ubuntun is.
SirAlo:
Amíg nem rendelkeznek akkora részesedéssel, hogy az EU elkezdjen náluk versenyjogról picsogni, addig nincs mitõl félniük.
Mellesleg a Microsoft más téma volt, mert ott az volt a gond hogy a _saját_fejlesztésû_ böngészõjük van felrakva alapból, míg a Canonical-nak ilyenje nincs, egy harmadik fél böngészõjét választották alapértelmezettnek.
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.