317
The Darkness 2
  • mester1987
    Ízelítő a GameTeve-től, aki esetleg még nem látta:
  • mester1987
    ui: ja és Dagobert bácsit is meg a mellékelt beutalót is xDDD
  • mester1987
    Köszönjük a beszámolót, várjuk a véglegest és reméljük, hogy ki lehet kapcsolni azt a pici képregényes grafikát vagy valamit majd :)
  • Fpocok
    A végét, az elejére kellett volna írnod.
  • Shep
    Szerintem inkább Tódi a Gumimacikból :)
  • Magiszter
    Nah kétszer is végigvittem a demót csak hogy reális képet tudjak alkotni a dologról. Rövid szösszenet következik.

1.) Ez a rajzfilm stílus... számomra -5 pont a beleélési faktornak. Jó, meg szép is, de ez nekem olyan mint egy Kacsamesék Véres Kiadás. Azt is megnézem de ennyi, nem mozdul meg bennem semmi. Nem adja át úgy az üzenetét ahogy kellene, így nincs benne elég "Sötétség".
    Főleg ha az első rész tükrében nézzük, mert hát miért ne tennék ha már volt neki, akkor azt mondanám rá hogy visszalépés. Igazából nem erőltettek meg magukat a fejlesztők. Vagy lehet kirúgták a grafikusokat? Minden esetre ebben a formájában Sickratman egyik számának refrénje jut eszembe: "Nesze hülye paraszt itt egy sor..." (akit érdekel keressen rá youtube-on)

2.) A játékmenet. Erre nincs panaszom. Ha a játékmenet képes néhány percig elfeledtettni velem hogy éppen Dagobert Bácsival mészárolom Hapburg utcáin a rossz útra tért egyéneket, akkor az már kimagaslóan jó. Már pedig a demó képes volt arra a pár percre. Éppen ezért a játékmenet nálam kap egy csillagos ötöst.

3.) Darkosság. Az alapkoncepció hogy képesek vagyunk irányítani a sötétséget sok érdekes kérdést és még érdekesebb lehetőségeket szül. A három segítőnk (Niki, Viki Tiki xD ) a két csáplény, meg a Hercegnő és a Koboldból szabadult Anglia pólós manó igazán odateszik magukat. Az első kettőt mi irányítjuk míg a Királynő kedvence saját maga akciózik. A csápok irányítása szerintem jól el van találva. Pont kézre esik minden gomb hozzá. De visszatérve a darkosságra, néha elfogott a "most mindenki megdöglik és méghozzá sikítva" érzés és ilyenkor szélesen mosolyogva téptem ketté az embereket, tűztem falhoz egy póznával, dobtam hozzájuk egy fél hullát és téptem ki a szívük. Lehet hogy egy pszichológus már habzó szájjal írná a recepteket és a beutalókat, de valljuk be azért néha jó érzés szabadjára engedni a belső "Sötétség"-et. Már pedig ehhez ez a játék úgy érzem ideális választás.

Szumma: A játék egyetlen hibája a demó alapján az a kinézete. Már pedig ez egy hatalmas fekete pont az ellenőrzőfüzetbe. Ettől eltekintve (ami nagyon nehéz) jó játék és ha a célja egy önfeledt mészárlás és a sötétség erőinek uralomra hajtása volt akkor sikerült. Hisz minden van benne ami szem szájnak ingere: Sötétség, vérengzés és olasz maffiózók. Fegyverek, lövöldözés, és az érzést hogy "mostmindenkimegdöglikmuhahahahaha" xD

Úgy érzem sok szociopata pillanatot fog okozni a játék amint megjelenik február 10.-én :)

(Figyelem: A fentebb található írás alkoholos befolyásoltság alatt született. Megtekintése 12 éven aluliaknak csak kezelőorvos vagy gyógyszerész jelenlétében javasolt.)
  • Fpocok
    Meg még annyit, hogy nem lenne ekkora rinya, HA AZ ELSŐ NEM OLYAN LETT VOLNA, AMILYEN. Jó grafika, éles textúra, szűrlés képi világ. Borderlandsnél emiatt nincs is gond: Lehet utálni, meg szeretni, de ott nincs rinya, hogy miért lett ilyen, miért nem csinálták olyanra, mint eddig volt.

"eméljük cserébe 2x olyan sok tartalom lesz a játékban és hosszú lesz. :)"
    Első mennyi idő volt?
  • Fpocok
    Pedig de. Ez olyan, mint a motion blur. Az is azér van, hogy eltakarja a hiányosságokat. Rajzolásnál meg nem kell hajszálpontosnak meg élesnek lennie. Majd azt mondják, hogy ilyen a stílusa...
  • mester1987
    Na ezért nem fórumozok, csak ha nagyon muszály...az ilyen személyeskedő barmok miatt. Nem értem nincs más dolga mint itt...na mind1. Sziasztok.
  • gosumofo
    mindjárt nem leszek itt. vagy mégis? :D
  • Shep
    Te ennyire unatkozol? Marára unalmas már amit itt művelsz.
  • gosumofo
    ahh kár hogy nem előbb láttam meg, akkor biztos úgy tűnne hogy nem olvastam el
    de megnyutatlak, tényleg nem :D
  • gosumofo
    írj még oldalakat
  • DarkSector
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    OFF:

Jól emlékszel volt régen hogy ha felbasztak így mint te akkor karakteressen elküldtem őket az anyjuk szoknyája alá, de azóta rájöttem hogy kár ilyenek miatt anyázni csak ha gáz van elsőnek a modiknak kell írni mint most nálad.
    Régen is azért kaptam mert ha beszóltak akkor voltam annyira hülye és ugyanabban a stílusban lekezelően visszaírtam.
    Ennek azóta vége.

1000x leírtam hogy rühellem azokat akik bejönnek és személyeskednek.
    Én soha 1 embert nem bántok meg szándékossan, ha írok valamit az csakis a játékokról vagy az adott témáról írom soha nem egyénekkel kapcsolatban nem a felhasználókat véleményezem.
    És ellenben vannak akik meg ha írnak nem a témáról írnak hanem a felhasználókról, vagy gúnyos vagy jobb esetben nem gúnyos megjegyzést.
    Ezek közé tartozol te.
    Ezért van hogy nálad van jel nálam meg nincs.
  • gosumofo
    én emlékszem az időkre amikor te is rendszerint televoltál felkiáltójelekkel
    most meg bújkálsz egy kitalált beteges személyiséggel, nehogy meglegyen a 25, és nem mered leírni a véleményed nyuszikám
    én jöhetek mehetek 25x, de te már csak egy jobbágy maradsz itt.
  • DarkSector
    OFF:

Arra válaszoltam ezt rajtad kívül mindenki látja, hogy te miért nem azt nem tudom, elkönyvelhetsz bárminek mert nem érdekel a véleményed. :)
    szólj ha kell még felkiáltójel.
  • gosumofo
    Az előbb se, és most se a felvetett kérdésre válaszoltál, elkönyvellek felettébb butának. Ha ez probléma, akkor ezt törölgetheted a billentyűzetet verve fröcsögő nyállal, mint pár napja tetted.
  • DarkSector
    OFF:
    Ő provokál, de nem csak engem.
    De nem tudok sokáig haragudni mert tudom hogy isten haragja utoléri, ha nem most majd később.
    ON

Amúgy igen lehet részletessen megrajzolva valami, de az csak egy rajz, nem külön tárgy.
    Illetve a fény és árnyékok sem olyanok, én szentül meg vagyok győződve hogy fele annyi energiát nem igényelt ez a rajzos stílus.

De ez sem baj csak az első rész után sok embernek feltűnő, fura.

reméljük cserébe 2x olyan sok tartalom lesz a játékban és hosszú lesz. :)
  • DarkSector
    OFF:

Tapintattal voltam rád hogy off-ként nem irom ki hanem csak spoilerbe, mert neked irtam nem a többieknek.
    Tudom miről beszélek megvan még máig a The Darkness.
    És neked?
  • mester1987
    egyetértek, jó lett és kész :)
  • Shep
    Hát más volt az engine is, nem mindenhol áll jól a rajzos kivitel, ez itt is igaz de ettől még lehet valami részletes. Egyébként meg kár már ezen diskurálni, a készítők ezt látták jónak hát ezt csinálták, hogy ez ki szerint jó, ki szerint nem, az egyéni megítélés kérdése.
  • mester1987
    Hát nem tudom. Én amikor a XIII után megláttam a Prince of Persiát aztán a Borderlands-ot, volt egy gyanúm, hogy butítva van míg a XIII-ban mintha tisztább és élesebb lenne, nem ráerőltetve. Boccs az esetleges rossz fogalmazásért.
  • Shep
    De továbbra sem értem ,hogy hogy zárja ki a rajzolt grafika a részletességet. Egy rajz is lehet részletes, sőt.
  • Shep
    Ti amúgy direkt húzzátok egymást?
  • mester1987
    3 után már tiltás jön; tapasztalatból mondom, bár én egy köcsög miatt kaptam és nem hagytam magam...
  • gosumofo
    Ne bújkálva vakkants, hanem merd kiírni, sötétszektorom.

Egyáltalán tudod mibe ütötted az orrod? Megnézted legalább az első 2 percét a videonak? A szerencsétlen leesik az emeletről mert nem tud kikerülni egy mélyedést a földön, utána a korlátot lövi a 3 méterre mögötte álló ember helyett. Aztán kikapcsoltam, mert már nekem fáj.

Na de akkor mondd, mi ez ha nem bajlódás? :D
  • mester1987
    Én a Pariah-t csipáztam anno, abba volt adrenalinnal dús akció, futurisztikus fegyverarzenál és még fejleszthetőség is rájuk.
  • DarkSector
    Hát mert sokkal egyszerűbb rajzolni textúrákat és így ezzel a móddal összeillesztve megcsinálni, mint valós effektekkel normál 3d grafikát létrehozni ahol azért jobban látszódik ha nincs élsimítás.

Ez persze csak az én véleményem.

Szerintem egy ilyen rajzos vagy félig rajzos grafikának még a gépigénye is kisebb.

Hogy ez most jó dolog vagy nem azt mindenki maga döntse el, de én nem haragudtam volna ha a 2 részhez mérten erősebb látványt csinálnak.
  • Maxtreme
    ahhhh tényleg. Ők követték el anno a Frontlines: Fuel of War-t is.
    Jogos.
  • mester1987
    akkor ez az egyet elnézem nekik, de a történet azért maga jó
  • Shep
    Developer(s) Kaos Studios
    Digital Extremes (PC)
    Publisher(s) THQ
  • Maxtreme
    asszem pedig de. Ha jól tudom a kiadó a THQ volt, a fejlesztő pedig a DE.
  • mester1987
    A Digital Extremes-ben sose csalódtam, ritkán de akkor jó játékot adni.
    Bár a Homefront nem hinném, hogy teljesen a Digital Extremes fejlesztette vagy adta ki volna.
  • Maxtreme
    Sajnos én is azon a véleményen vagyok hogy ehhez a stílushoz nem illik ez a színes-szagos szivárványos agyonszínezett képi világ.
    Ettől még NEM ronda, csak szvsz mellényúltak a fejlesztők.
    Így soha nem fogja visszaadni azt a darkos horror hangulatot mint az előd.

Ott volt a XIII, na ahhoz pl passzolt a cellshaded design.
  • Shep
    A kettő mióta zárja ki egymást?
  • DarkSector
    OFF:
    Mi lenne ha egyszer megállnád hogy ne kommentelj valami gúnyos irritáló buta megjegyzést?

Megkaptad a büntit, utána is látom hogy többek közt grebber-t is megszólod ok nélkül most meg ilyen konzol vs pc baromság.

Szerintedd miért nevetséges bajlódás a konzolon az irányítás?
    Csak mert te béna vagy hozzá?
  • gosumofo
    Nevetséges az irányítással bajlódás konzolon :)
  • DarkSector
    Biztos hogy nem kidolgozottabb ha egyszer úgy van megrajzolva.
  • Fpocok
    Már elégszer leírtam.
    Kicsit olyan, mintha az első rész után, most kiadták volna wii-re is. Más képi világ, hogy bírja a hardver... Többször nem írom le. Csak kicsit szomorú vagyok, mert amikor hallottam, hogy jön a pcre is a 2, akkor megörültem. Aztán megláttam mi lett belőle...
  • Shep
    Erről beszélek amúgy. Ha gondolod azért még leírhatod párszor :)