45
  • savoo
    Nem, hanem a Micro tőkéje.. :)
  • Landro
    ilyeneket bárki tud jósolni
  • kpbendi
    Ez tévedés. Az apple nem hardvert vagy szoftvert gyárt, hanem kész rendszereket. Ebből adódik, hogy akár OS, akár hardver tekintetében nézzük, kisebb a piaci részesedése, mint a versenytársainak.
    Ez azonban nem valami "exkluziv termék" koncepció, hanem egyszerű piac pozicionálás: kijelölnek egy célcsoportot és házon belül legyártanak neki mindent: hardvert, os-t, alapszoftvereket és tartalomszolgáltatást. A célcsoportot pedig azokra építik, akik hajlandóak többet fizetni egy eszközért, ha nincs vele szopás és a szolgáltatásai megbízhatóan működnek. Értsd: inkább hajlandóak iTunes-on fizetni egy filmért, mint hogy tököljenek a torrentezéssel, konvertálással, stb. Egy csóró egyetemista tehát lehet, hogy lúzer sznobnak látja az apple vásárlókat, hogy olyanért fizetnek, amit ő ingyen - vagy jóval olcsóbban - megkap, de azt elfelejti, hogy az ő általa beszerzett cuccok csak akkor olcsóak, ha nem számoljuk hozzá azokat a munkaórákat, amit a berheléssel, torrentezéssel, stb. tölt. Amint az ember ideje kezd érni valamit (pl. dolgozik és családja van), egyre kevésbé számít a termék ára (hiszen van miből megvenni) és annál többet, hogy mennyi időt rabol el az életéből (mert abból van neki a legkevesebb). Így aztán ha talál olyan cuccot, amit nem kell hetente újrainstallálni, a zenét, filmet, ebookot, appot, stb. meg pár dollárért egy gombnyomásra megveheti, akkor azt fogja választani. A logo, design és egyéb külső jegyek (ami miatt olyan népszerű a "sznob apple felhasználók" trollkodás) már csak kommunikációs eszközök, hogy a termék eltalálja a célcsoportját, ebből a szempontból az apple semmivel sem különb, mint bármelyik másik multi, legyen az autó-, esztergapad- vagy mosószergyártó.
  • coolbboy83
    Érdekes, hogy az aki szeret egy márkát, az utt már trollnak számít..... szerintem aki meg csak fikázni tud az meg droidnak számít !! Ennyi.

Nekem van egy iPhone 3 GS és egy HTC Mozart 7. az a céges.
    Mind a kettőt szeretem, és mindent meg tudok rajtuk oldani ami kell.... nem értem mik ezek a fikázások.
    Az Android is elég jó már a 2.1 óta....... csak én nem annyira kedvelem... de valakinek ez kell, használja.. ennyi.

Ha vennék autót, akkor Mercedes tuti nem lenne, inkább BMW, vagy Lexus... de ettől még nem fos a Merci...
  • narumon
    de egyébként egyetértek :)
  • narumon
    Nem, én írtam olyat! Nézd meg a 28-as válaszomat :)
  • Komolytalan
    Írtam én olyat hogy okos telefonok között? Olvasd már el még 1x a #27-et, meg a rá adott #28-as válaszodat.
  • Komolytalan
    Nem arról beszéltem hogy kik vesznek, hanem hogy az Apple-nek miért életbevágó, hogy a részesedése kicsi maradjon. Ha nem különleges nem tud akkora profitot szerezni - ennyi.
    Egyébként van ezzel más is így: BMW se csinál Dacia Logan konkurenst, mert onnan kezdve az egész márka presztizse csökkenne.
  • narumon
    Ennek ellenére igaz. Én az iphone4-re két hónapot vártam, barátom most tudta megvenni azt az ipad2-t amit bő egy hónapja szeretett volna.
  • narumon
    Írtam én olyat, hogy legtöbb telefont. Ott szerepel a kulcsszó "ebben a szegmensben" ami nyilván az okostelefonokat jelenti.
  • Justil
    Az is vegtelenul unalmas, hogy minden apple-t érintő topicban megjelenik egy az

"Végtelenül unalmas már, hogy minden apple-t érintő fórumon megjelennek az "apple-t csak a sznobok vesznek" kényszerképzettel kűzdő trollok. Kb. ennyit erről."

kényszerképzettel küzdő troll. Erről meg kb ennyit :)
  • kpbendi
    Végtelenül unalmas már, hogy minden apple-t érintő fórumon megjelennek az "apple-t csak a sznobok vesznek" kényszerképzettel kűzdő trollok. Kb. ennyit erről.

Ami a cikket illeti: mobil OS-ek terjedésének elemzésekor nem ártana figyelembe venni az összes mobil eszközt, amire az adott OS felkerülhet, márpedig elég valószínűtlen, hogy a gyakorlatilag megbukott w7p a Nokia segítségével néhány év alatt letolja az iOS-t úgy, hogy a w7p nem jelenik meg táblákra, míg az iOS jelenleg a piacvezető iPad oprendszere is egyben.
  • cateran
    Na ne mondd...Itt Nottinghamben bemesz a boltbe es veszel..iPad 2-t, iPhone 4-et vagy amit akarsz...Veletlenul pont tudom:D Haverom akar venni uj telefont es bemasztunk par uzletbe, mig o dumalt en mondjuk halalra untam magam...
  • Komolytalan
    Ja, és még1: ugye azt is le lehet nézni, aki 2-3-4 éves telefont használ, vagyis ezért produkálhat a szifon egyelőre ilyen magas eladási adatokat anélkül, hogy kommersz sz.r kategóriába sorolódjon (ami Jobsnak sokkal jobban fájna a profit töredékére csökkenése miatt mint az ha 1-2%-ot veszít az eladásokból).
  • Komolytalan
    A legtöbb telefont? Na ne már. Nálunk az eladott készülékek 1/5 része okos telefon, de a világ boldogabbik felén is csak 1/3 része. A legtöbb okostelefont? Igen, az lehet. És így lehet a szifon státusszimbólum, mert nem csak azt lehet lenézni akinek HTC-je van, hanem azt is akinek 3310-ese.
  • llaszlo
    Ez így van. Jelenleg a gyárak nem tudják kiszolgálni az Apple (vagy inkább a fogyasztók) igényeit és folyamatos hiány van a termékekből.
  • FtranX
    Az ilyen elorejelzesek nevetsegesek. Jelenleg kb fel evre lehet megmondani, hogy mi lesz. Ugy emlekszem tavaly ev elejen irtak, hogy az Android 2014-re eri be a Symbiant.
  • narumon
    A kevés készülék ott borul, hogy tudomásom szerint ő adja el a legtöbbet. Meg talán ezután is ő fogja, ebben a szegmensben ofkorsz.
  • Komolytalan
    1. Ez egy előrejelzés, a nagy büdös semmire alapozva.
    2. A szifon az összes telefon között nem lehet több mint 5-10%, mert onnan kezdve kommersz lenne, és senki se fizetné meg az árába épített 30-50%-nyi "nekem van szifonom, én vagyok a menő csávó" díjat. Nyilván amíg kevesebb okostelefon van mint buta, addig lehet az okostelefonok között 18% a részesedése, de ahogy egyre több okostelefon lesz szépen csúszni fog lefelé a fent említett 5-10% magasságába. Ami a lényeg: ezt Jobs bácsi akarja így, mert neki jobban megéri 50% profitot szedni relatíve kevés készüléken mint 10%-ot 2-3x annyin.
  • Csaba42
    Ja, én meg aszt óvasom ki a táblázatbú, hogy aszonnya: a wépéhét 80%-os lesz kettőezereccázra, míg a blekböri és az unszimbián el fognak tűni.
  • Csaba42
    Jaja, a sok lúzer - tudod mit? Csináljunk saját OS-t, és verjünk le mindenkit. :)
  • llaszlo
    Minden "okos" jön az előrejelzésekkel meg kalkulálnak, jósolnak (már maga a szó is elég bizar), aztán az Apple meg mindig átírja a "szabályokat" és nem az lesz amit a nagy "guruk" előre jeleztek.

Szóval maj' mellássuk.

Vers-el meg nem kell foglalkozni Ő szimplán egy hülye antiapplefanboy.
  • Andr0
    Népesség és felhasználó növekedéssel egybevetve még mindig jól jár.
  • Justil
    A szó amit keresel: egyelőre.
  • RoyalPredator
    Az Apple megoldja.

Mindig a jelenre, és közeljövőre kell koncentrálni.
    Akkor biztos helye lesz a brandnek.

Amíg egy WP pl a konkurensekre koncentrál, a szabadalmak helyett.

Pár hülyegyerek krákogásától senki nem ijed meg, aki meg igen, az nem is méltó egy Apple készülékre.
    Annyira nagy és sikeres az Apple, hogy már a mecsődölését akarják látni. Rossz ötlet.
  • toarpad
    És miben remélik annyira a WP7 feltörését ? A Nokiával kötött kapcsolat adhatja meg ennyire a löketet ?
  • kvp
    "azért az vicces hogy mindegyik mobil ost amerikai cég készít, remélem beindul a samsung bada"

Az android linux kernelt hasznal, tehat a vilag minden reszerol van fejlesztoje. A nyilt forraskodu valtozat legnagyobb fejlesztoi pedig a kinaiak, tehat ez egy klasszikusan nemzetkozi rendszer. Az ios az apple termeke es nem annyira flexibilis mint az android es egyelore ugy nez ki, hogy az apple nem fogja mosogepekbe, autokba es mikrosutokbe rakni, mig az android-ot lehet es nehanyan mar fejlesztenek is ilyen megoldasokat. A symbian-t szetvertek, a blackberry meg ujabban raallt arra, hogy android kompatibilis legyen, meglatjuk mi lesz belole. A bada pedig jelenleg egy hatalmas badarsagnak tunik es az android-nak 8 ev elonye van (az android keszitoi danger inc neven meg 2002-ben kezdtek a fejlesztest, az iphone elott 5 evvel).
  • Darth Dave
    MR007 elgurult a gyógyszered....vagy valami újat kéne felíratni a dilidokival, tudod...
  • MR007
    Nos a táblázatból én egy kicsit mást olvasok ki: 2015-re újra a Symbian lesz az első helyen messze toronymagasan, - vmi csoda folytán, amit még nem tudok - a 2.3. helyért WP7 és IOS fog vívni ádáz küzdelmet egymással, a 4. helyen Blackberry OS kicsit megbújva a morzsákon rágódva, az 5. helyen pedig az addigra már tekintélyét igen megtépázott Android fog szégyenteljesen kullogni és élet-halál harcot vívni önmagával.
    Persze lehet egy kicsit mellé gondoltam. Újra...
  • 5c0rp330n
    hat wp7 messze nem fog ennyire elterjedni, blackberry es ios megjobban vissza fog szorulni, az android pedig megjobban el fog terjedni.
  • Csaba42
    Nekem már mindegy, a tácsomra a négy.kettő.egy a legutolsó ájóesz. ):
  • sanyicks
    vagy is az sem igaz.
  • sanyicks
    ebből a legdrágább igaz is :)
  • MR007
    Tudjátok, a végén úgy is csak egy maradhat! Nemrég hallottam vkitől......
  • MR007
    Már pedig minél többen hangoztatják különböző írásokban hogy hanyatlik, még ha nem is igaz, annál nagyobb a valószínűsége hogy úgy is lesz. Ugyan a nagy többségre nézve ki akar pénzt költeni egy hanyatlásnak indult, az emberek szerint már nem menő telóra, vagy akármire?
    Miért gondolja vki magáról hogy képes előre látni 3-4-5 év múlva mi fog történni, hogyan fogunk gondolkozni? Azt viszont el tudom képzelni - mivel szám az úr - hogy lehet abba az irányba terelni a népet. A reklámoknak nagy befolyásoló erejük van, főleg ha összehangoltan egyszerre minden csapból az folyik.
  • narumon
    Sőt ebben az is bőven benne van, hogy piacvezető lesz, de az első 3-ban biztosan benne van. Szóval az ilyen vers félék még értelmezni sem tudnak egy táblázatot.
  • narumon
    Mégcsak nem is azt jelenti, hogy megmarad a vásárlóköre. Mivel a piac bővül eszméletlen ütemben így az 1-2% pontos csökkenés azt jelenti, hogy annyi iOS készüléket fog eladni az apple amennyit még soha.
  • narumon
    Igen, azért azt hiszem talán nincs olyan cég ami ne szeretné, hogy így reszeljenek neki...
  • RoyalPredator
    Gyurkity Péter <- Ha valamit nem értessz, miért írsz róla cikket?

Yv@n mondja jól.

Lehet, hogy WP-t és Androidot több kacatra tolnak fel, de ez nem jelenti azt, hogy az iOS hanyatlik. Csupán megmarad a vásárlóköre, de egyenlőre nemigazán terjeszkedik. Majd jön egy újabb löket, ahogy azt megszokhattuk volna.
  • zola2000
    azért az vicces hogy mindegyik mobil ost amerikai cég készít, remélem beindul a samsung bada (bár az megint olyan hogy csak egy gyártó telefonjain fut, de abból sem az összesen)...