110
  • Merces
    #110
    hogy a sorozatrol is szóljak ,egy évad igy látatlanban............
  • Merces
    #109
    ...na kiverted a biztositékot nem tudod felfogni a hülye eszeddel hogy a hatékony csillagközi utazáshoz mérhetetlen sok energia kell (nézz már utána egy fénysebesség közelire gyorsitás energiaszükségletének tetszőleges tömegre, aztán a mai össz energiatermelésünket is kukkold meg), ahhoz pedig kurva drága infrastruktúra, (nem nem vagyok korlátolt, te vagy a retard ha azt hiszed az energiamegmaradást csak ugy meg lehet kerülni, ha nem a gyorsitásnál akkor a lassitásnál az utasok megvédésére féregjárat nyitásra egyébb tetszőleges hülyeségre energia kell azt pedig kordában kell tartani) és végezetül benzinmotort csillagközi utazásra alkalmas géphez hasonlitani, olyan mint faéket processzorhoz............
  • NEXUS6
    #108
    Megnéztem a filmet.
    Hát szerintem ez egy hulladék.

    Volt régebben valami sorozat a Majmok bolygójából, kb hasonló fíling.
    Nem kellett volna erőlködni, az élieneket kicserélhették volna, valami kínai, vagy ha az politikailag rázós É-koreai katonákra, esetleg szájbörterroristákra, akik kicsinálták a civilizilációt, mert leállították az intert.

    Iszonyú unalmas volt végig szenvedni, éntőlem akár holnap el is rabolhattyák a maradék néhány száz embert.
    Amúgy ez a film gyak zsidóknak szól. Komolyan most zsidózás nélkül. A kiválasztott kevesek vándorolnak a nagy pusztaságban néha rájuk támad az ősgonosz rómaibirodalom/élienek, vagy valami kis gyarló embercsoport oszt kb ennyi.
  • armageddon666
    #107
    A rabszolgás rész ki lett tárgyalva. Aksi baromság. Kolbászban van fantázia! :D
  • Prof William
    #106
    Lehet hogy csak szaporodni akarnak a leg intelligensebbekkel közülünk.
  • BrockSamson
    #105
    Nem kell feltetlen nyersanyagert jonniuk. Johetnek ertunk is. Jok vagyunk rabszolganak, aksinak vagy kolbasznak.
  • narumon
    #104
    A te mai ismereteid alapján kellenek ezek hozzá. Egyébként meg lehet hogy "csak" meg kell hajlítani a teret és már pikkpakk itt is vannak.
  • narumon
    #103
    A digimanók nem tudom de a delfinek biztosan :)
  • Tetsuo
    #102
    Nos, szerintem az evidens, hogy egy csillagkozi utazashoz melyebb fizikai/matematikai tudas kell, mint egy gozgep megepitesehez, meg akkor is, ha a gozgepet pl. soha nem is epiti meg az adott civilizacio. Akkor azt atugorta.

    Itt nem arrol van szo, hogy eppen merre kalandozgat a felfedezesekkel egy adott faj, hanem (nagy valoszinuseg szerint es nehany extrem esetet kiveve) a matematika es a fizika torvenyei allandoak univerzumunkban, amit valaki az ido elorehaladtaval egyre melyebb ismeretekkel, egyre melyebben tud megismerni es nem forditva.
    Velemenyem szerint a maghasadast valoszinuleg CSAK Newton torvenyei UTAN ismeri fel, erti meg egy civilizacio..


  • torreadorz
    #101
    Nana.

    "A mai ember tudja, hogy az anyag alapjait elo lehet allitani, nagy szabalyozott energiakkal, viszont sokszaz fenyevet kozlekedni sokkal nagyobb energiaval es sokkal kifinomultabb technikaval lehet."

    Aztán mond csak, miből tudja a mai ember, hogy hogyan lehet sokszáz fényévet utazni? Én még nem láttam egy embert sem, aki tudta volna.

    Fogalmunk sincs hogy mennyi energia kell hozzá, mivel senkinek nincs ötlete sem hogy hogy lehetne megvalósítani.

    Megintcsak példa, 300 évvel ezelőtt az energiát a gőzgép jelentette. Viszont az ember szeretett volna repülni, és megpróbálták ezt gőzgéppel. De nem sikerült mert a gőzgép olyan nehéz volt, hogy az általa termelt energia nem volt elég, és akárhogy is számolod, mindig azt kapod, hogy ahhoz hogy elegendő energiád legyen egyre nagyobb gőzgépet kell építened, de az egyre nagyobb gőzgép egyre nehezebb is lesz, amihez mégtöbb energia kell és igy tovább, végülis sohasem sikerült gőzgéppel repülőt meghajtani (sőt még autót sem).

    Ismerős a dolog? Hasonlít egy kicsit a fénysebességhez, nem tudsz felgyorsulni fénysebességre, mert egyre nagyobb tömegü rakéta kell ami egyre nehezebb stb stb. Jelenleg számunkra a fénysebesség közeli sebességhez szinte végtelen mennyiségü energia kéne, ami nem áll rendelkezésünkre, és feltételezzük hogyha ez másnak sikerül, akkor végtelen sok energiája van.

    Lófaszt, egy benzinmotornak sincs végtelen energiája, pedig a gőzgépesek kiszámolták, hogy a repüléshez szinte végtelen energiát kéne a gőzgépnek előállítani, aztán mégis repül a repülő. Csak más lett az üzemanyag.

    Ennyi, egyáltalán nem biztos hogy olyan nagy kunszt a fénysebesség feletti utazás vagy hogy ehhez olyan nagy mennyiségü energia kell, csak éppen per pillanat senki nem jött még rá a megoldásra. Igy aztán a mai megoldásokat rávetiteni egy jövöbeni állapotra, pont akkora hülyeség, mintha gőzgépből akarnál űrhajót építeni...

    A fentiekből következik, hogy egy csillagközi utazásra képes faj egyáltalán nem biztos hogy szuperfejlett, lehet hogy csak 1-2 száz évvel jár előttünk, és az is lehet hogy nem is kell a dologhoz olyan sok energia csak néhány felfedezés kvantummechanika területén, és az is lehet hogy ezt a véges energiát véges számú energiahordozóból nyerik, ami lehet hogy épp a Földön található meg nagy koncentrációban.
  • Tetsuo
    #100
    Ha a valoszinusegeket nezzuk, akkor bizony jocconak lehet igaza.

    A sumer peldad azert nem jo, mert a sumer harcos nem tudja, hogy van magfuzio vagy maghasadas, amibol elemeket lehet eloallitani. Pont, hogy a sumer embernek volt veges az, hogy valahol van arany, valahol meg nincs, a kepzeleteben sem volt olyan, hogy vki azt "keszit".

    A mai ember tudja, hogy az anyag alapjait elo lehet allitani, nagy szabalyozott energiakkal, viszont sokszaz fenyevet kozlekedni sokkal nagyobb energiaval es sokkal kifinomultabb technikaval lehet.
    Persze elofordulhat, hogy ezek felfedezesi sorrendje megcserelodott valakinel, de annak eselye nagyon csekely. Ez kb olyan, mintha az emberiseg elobb feltalata volna az urhajozast, mint a kereket.

    Az egyetlen egy (nagyon valoszinu) kulonlegessege a Foldnek, a rajta kialakult biodiverzitas.
    Az siman elkepzelheto, hogy egy civilizacio uj elo-rendszereket keres a ritkasaga miatt tanulmanyozas vagy vmi kinyerese celjabol. (#62)
  • torreadorz
    #99
    Nincs ezzel gond, csak a tapasztalatom azt mutatja, hogy az emberek 90%-a szerint egy idegen faj nem támadna meg minket, mert fejletebb nálunk és pont.

    Az hogy az miért ok a meg nem támadásra viszont már semmilyen logikus magyarázatuk nincs, maximum az ilyen "mert nincs rá szükségük", meg "mert dúskálnak az energiában" stb stb bullshit dumák, amik akár igazak is lehetnének.

    Csakhogy ez esetben nem értem, hogy miért van teli a történelmünk azzal ahogy egy fejletebb társadalom kiirt egy fejletlenebbet...

    Szóval ez egy furcsa paradoxona az embereknek, meg vannak győződve róla, hogy egy fejletebb faj nem akarná megtámadni a nála fejletlenebb embereket, viszont azt nem furcsálják hogy mindeközben a saját fajuk fejletebbjei folyamatosan irtják a kevésbé fejletebbeket...

    Gondolom láttad az Avatar cimü filmet. Most komolyan, szerinted a történet alapvonala nem lenne 100%-ban igaz? Nem irtanánk ki egy idegen bolygó népességét, ha szükségünk van az erőforrásaikra? Ó dehogynem. És engem egyszerüen dühit, amikor egy rakás intelligens ember azt feltételezi hogy egy idegen civilizáció nem ezt tenné velünk is...
  • Tetsuo
    #98
    Mivel a topik is egy sci-fi-rol szol, mindenki hasonlokeppen fantazialt, mint kb annak iroja, hogy mi "lehetne" az oka egy esetleges foldi invazionak.
    Miert baj az neked, ha az ember elrugaszkodik egy kicsit a valosagtol es ide leirja azt? :O
  • torreadorz
    #97
    "Ennek az ürhóditósdinak semmi értelme... ilyen szinü ürutazáshos korlátlan mennyiségü engeria kell s olyan eröforrás (hidefuzisó, antianyag, feketelyuk, stb) ami azt tudja biztosiani is.."

    Az a bibi hogy ez feltétlen nem igy van. Egy alap koncepcionális hiba van az összes ilyen feltételezésben az pedig a következő:

    A mai emberi energiafelhasználást veti össze egy vélt idegen faj általi energiakitermeléssel, majd megállapítja hogy egy ilyen fejlett energiakitermeléssel bőven kielégithető a _mostani_ _emberi_ energiaszükséglet, tehát nincs értelme megtámadni minket mert ők dúskálnak az energiában...

    Valójában ez hülyeség, mivel nem tudhatod hogy miből állítják elő az energiát és hogy az elég-e nekik.

    Gondold át, 10 ezer évvel ezelőtt egy sumér harcos simán mondhatta volna,

    hogyha van egy faj, amelyik képes lemerülni az oceánok fenekére, képes több száz tonnás gépeket reptetni a levegőben és körbeutazni a Földet a levegőben, sőt képes kijutni az űrbe és eljutni a Holdig és olyan fegyverzete van, hogy egész városokat képes pillanatok alatt megsemmisiteni

    akkor az ő (sumér harcos) definiciója szerint ehhez szinte korlátlan mennyiségü energia kell és mivel ezek szerint ez a faj képes ezt a korlátlan mennyiségü energiát előállítani, vajon mi a szent szarért kéne neki az ö földje...

    Hogy leessen a poén, az akkori sumér birodalom a mai irak és perzsa öböl térségeben fekszik...

    Szóval gondold ezt át mégegyszer, ráadásul a példa torzit is, hisz valójában az a sumér harcos még csak elképzelni sem tudta volna ezeket hisz egy űrrakéta vagy nukleáris rakéta bőven kivül esett volna az ő felfogóképességén, az viszont biztos hogy számára ezeknek az energiafelhasználása összevetve az övékével ami maximum egy lovaskocsi volt végtelen tünne és ha nekünk végtelen energiánk van...

    Valójában meg az energia az ő primitiv országának a földje alól származik...
    Na bumm, szóval csak óvatosan, nem tudhatod hogy mi kellhet nekik és miből nyerik az energiát és abból mennyi van nekik, simán lehet hogy 1000 km-rel a földfelszin alatt van egy olyan anyag amiből ők az energiát nyerik és ami amúgy baromi ritka, mivel a bolygók többsége gázbolygó.
    Nekünk viszont fogalmunk sincs arról az anyagról, hisz még senki emberfia nem járt 1000 km-rel a föld alatt, pont úgy ahogy a sumér harcosnak sem volt fogalma arról hogy kőolaj van a lába alatt meg arról sem hogy mi az a kőolaj...
  • lapaleves
    #96
    azért azt csípázom tényleg, hogy mindenki mennyire képben van nem létező technológiák energiaigényével kapcsolatban.

    meg nyilván az akkori gazdasági egyensúlyok is nyilvánvalóak, most jöttetek ki az antianyag termelési értekezletről, nem?
  • jocco
    #95
    Ennek az ürhóditósdinak semmi értelme... ilyen szinü ürutazáshos korlátlan mennyiségü engeria kell s olyan eröforrás (hidefuzisó, antianyag, feketelyuk, stb) ami azt tudja biztosiani is... ha meg van ilyenjük akkor onnantó kezdve olyan anyagot meg mennyiségben állitnak elö amit nem szégyelnek mi a francka hordanák azt máshonnan.
    Az más kérdés ha mondjuk a az élöhelyük van veszélyben, de akkor is miniális az esély h pont olyan élteforma aminek a mi élöhelyünk a legidálisabb. De ha mégis akkor sincs értleme ide jönni s egyenként lövöldözni itt mindenkire
    Amugy is bármilyen ürprogram csak felesleges idö meg pénz pocsékolás... sok érlteme volt a holdra is elmennünk, vagy annak is sok értelme van h pár okostojás robotokkal játszadozik a marson. Ez a pénzt meg eröforrást föleg h jelenleg ezek végesek sokkal értlemesebb dolgokra is el lehetett volna költeni...
  • nirriti
    #94
    Inkább az Asguardok mentőakcióját valószínűsíteném :) :

    http://www.youtube.com/watch?v=0EW5OsJjuiA
  • m minnifield
    #93
    kizárólag vágási ferenc jöhet szóba. idegeninváziós fantazmagóriákban kulcsfontosságú szerepe lehet.
  • adampierson
    #92
    Naná, semmi sincs kizárva ha fantáziálgatunk. Bár a tied kezd kimerülni. Utóbbi írásodban már csupa ismerős filmből vettél példát. Na és ez a 15.000 évente dolog is tökre hihető. Mert miért ne. A holdas cucc nem értem miért ne vágna a témába... Te is felhoztad a foldat. Az meg hogy most jártunk-e ott vagy sem, aligha 100%-ig hihető, mert annyi mindenki annyi mindent mond. Én meg hiszem ha látom. :) Nekem csak a töltény pazarlós mondatoddal van bajom, mert valahogy, nekem nem hihető, még csak fantázia téren sem. Nem is győzködtem senkit, hogy ne higgyen neked. :) Nem kell emiatt megmagyaráznod minden soromat. Viszont lenne egy kérdésem. Mit gondolsz, ha az ufók megtámadnának, a Digimonok megmentenének minket?
  • narumon
    #91
    "Na, ez pont nem tűnik logikusnak. Már, az idegen inváziót, érintve. A víz még hagyján, meg a munkaerő is elmegy. Ám ha, van kint egy annyira fejlett faj, akik képesek ekkora távot megtenni, majd pont azért jönnek ide, hogy eldurrogtassák a felesleges lőszerüket? Ez most komoly?"

    Az a baj, hogy te meg az idegen fajt képzeled úgy mint valami egységet. Az összes dolog amiről itt beszélünk az fatnázia. Viszont ebbe bőven belefér, hogy egyrészt egy ragadozó fajjal van dolgunk amelyik először támad aztán kérdez, vagy azután sem. Azon kívül még az is lehet, hogy egy olyan fajról beszélünk amelyik kirajzott az űrbe megfelelő bolygók után kutatva, és megtetszett nekik a föld. Vagy csak itt található meg a delfin aminek a húsáért millió kopejkát adnak az ő bolygójukon, vagy aki megtámad minket az csak egy cég aki a holdon akar kutatóállomást létesíteni de mi kurvára zavarjuk. Ha az emberi történelmet nézed akkor ugyanez volt kicsiben, miért kellett az ősembernek a szomszédos törzset levernie? (pedig az még esetleg saját faja is volt), miért kellett neki a szomszédos kontinens? És ezt mindig háborúval rendezte soha nem békésen. Az idegeneknél ugyanez megy csak nagyobba. Mondom még extrémebbet, ők fejlesztették anno ki az embert a majomból, majd hazaruccantak, most meg visszajönnek és azt látják, hogy ez a sok élősködő hogy elszaporodott itten, uccu nekik chemotox. Lehet éppen egy vadásztársaság is aki saját bolygójukon árusítja az exkluzív földi utakat, itt idegen fajra lehet vadászni büntetlenül és mivel néha még vissza is lőnek, plusz az AI is elég jó, így sokkal érdekesebb mint otthon a holo képernyő előtt. Kb még ezer okot tudnék felsorolni, amelyik pont annyira lehet igaz mint a legnagyobb baromság is.

    "Lehet, hogy többen is vannak, akik például nagyobb fenyegetést jelentenek egymásra, mint mi bárkire."

    Lehet! Meg az is lehet, hogy ott kint csak csupa béke és harmónia van és csak egy örzővédő osztag létezik ami 15.000 évenként megtizedeli az embereket nehogy kijussanak a világűrbe mert mi ragadozók vagyunk. Most jött el a 15.000 év. Legutóbb kénytelenek voltak egy egész szigetet elsüllyeszteni mert ott már elég fejlett volt a kultúra.

    "akik állítólag a holdra is csak a földön szálltak le."

    Ezt azért csak átlag semmittudó Józsika gondolja így, ráadásul nem is idevágó téma.
  • EmpZoooli
    #90
    nekem erről ez szokott eszembe jutni:
    (bocsi, most nincs meg hirtelen magyarul, de itt az eredeti)

    Пикник. Представьте себе: лес, проселок, лужайка. С проселка на лужайку съезжает машина, из машины выгружаются молодые люди, бутылки, корзины с провизией, девушки, транзисторы, фото– и киноаппараты… Разжигается костер, ставятся палатки, включается музыка. А утром они уезжают. Звери, птицы и насекомые, которые всю ночь с ужасом наблюдали происходящее, выползают из своих убежищ. И что же они видят? На траву понатекло автола, пролит бензин, разбросаны негодные свечи и масляные фильтры. Валяется ветошь, перегоревшие лампочки, кто-то обронил разводной ключ. От протекторов осталась грязь, налипшая на каком-то неведомом болоте… ну и, сами понимаете, следы костра, огрызки яблок, конфетные обертки, консервные банки, пустые бутылки, чей-то носовой платок, чей-то перочинный нож, старые, драные газеты, монетки, увядшие цветы с других полян…
  • adampierson
    #89
    "Szomorú de ennyi az igazság, az összes háborút a PÉNZ mozgatja." Na, ez pont nem tűnik logikusnak. Már, az idegen inváziót, érintve. A víz még hagyján, meg a munkaerő is elmegy. Ám ha, van kint egy annyira fejlett faj, akik képesek ekkora távot megtenni, majd pont azért jönnek ide, hogy eldurrogtassák a felesleges lőszerüket? Ez most komoly? Ha már fantáziálunk, (mert miért ne XD) tegyük fel, hogy nem csak egy, nálunk fejlettebb faj él a Galaxisban. Lehet, hogy többen is vannak, akik például nagyobb fenyegetést jelentenek egymásra, mint mi bárkire. Akkor nem valószínű, hogy azokra pazarolják a skulókat, akik állítólag a holdra is csak a földön szálltak le. Plusz még az sem hihető, hogy félnének tőle, hogy egyszer konkurencia leszünk. Hamarabb irtjuk ki magunkat, mintsem hogy kolonizáljunk egy másik bolygót. Golyó durrogtatásra, ott van a saját bolygójuk, mert az, hogy tudnak az űrben utazni, még nem jelenti, hogy a saját fajuk 100%-ig egyként működik együtt.
  • narumon
    #88
    "na de hol van túlnépesedés ? a világ elmaradott részein. egy fejlettebb faj valószínűleg van annyira értelmes hogy a megfelelő szinten tartsa a populációját."

    Nem feltétlenül, lehet éppen kultúrális, vallási vagy bármilyen egyéb oka annak, hogy ne tartsa szinten.
  • narumon
    #87
    "A holdak pl Európa vizének kitermelése még mindig olcsóbb mint a Földön háborúsdit játszani. "

    Te meg látszik, hogy nem is tanultál semmit, de főleg nem történelmet.
    Tudod az olajat is olcsóbb lenne megvenni mint mondvacsinált indokkal komplett országokat lerohanni. Csak hát az egy piciket összefüggés, hogy azokat a fegyvereket és lőszereket valakik gyártják, jól élnek belőle, ha béke van nem kell gyártani mert csak felhalmozás megy. Azt bizony el kell durrogtatni, hogy lehessen tovább gyártani és fejleszteni. Szomorú de ennyi az igazság, az összes háborút a PÉNZ mozgatja.
  • narumon
    #86
    Hát ez szerintem max a mesében lesz így. Sokkal jobban el tudom képzelni, hogy majd a Tsunamoto meg Chi Chang Lee társaság fogja azokat az aszteroidákat bányászni, és olyan pénzért hogy beszarsz.
  • berserk87
    #85
    De rég jártam erre. Ennek meg van a jó oka. Az igénytelenség.
    Ennyire nincs miről írni? Plakátokról meg magyar nézőszámokról kell? Kit érdekel? Persze pár embert biztosan fog, de a többség erre nem kíváncsi. 1-2 évig megint biztosan nem fogok itt felbukkani. Sajnálom, hogy ennyire rossz irányba ment ez az oldal. Az ilyen cikkeket szeretjük és nem a pókember 16. plakátját.
  • Tetsuo
    #84
    Nem neveznem technonak.. de nem ez szamit. A Hyper-hyper jo volt, autentikus, egyedi es volt egy kreativ igenyessege is, ami a kesobbi szamaikra egyaltalan nem jellemzo.
    A Hyper-hyper még az underground ravereknek ill. a technorajongoknak is tetszett (pl. nekem :).
    A kesobbi szamok mar masok voltak, de izlesrol nem illik vitatkozni ugye. :)
  • hdo
    #83
    Scootert nem szidni! Mielőtt el nem cseszték az egész euro-trance műfajt a Shake nevű számukkal, egész jó techno-t gyártottak!
  • Tetsuo
    #82
    Ne szabadkozz, az elozo is jo pelda volt! ;)
  • adampierson
    #81
    Buktam. Bocsi rossz link. Itt a jó :D
  • adampierson
    #80
    No gyerekek, az igazi oka amiért nem jönnek, ez! Eszük ágában sincs újra átélni. XD

  • NEXUS6
    #79
    "Háborúk nem úgy törnek ki,hogy reggel a Németországban élő pék úgy kel fel,hogy ellenállhatatlan vágyat érez Franciaország lerohanására."
    Pék nem is, de műkedvelő festő annál inkább!;)
    Amúgy a múltkor nézegettem Hitler képeit a neten. Nem is rosszak.

    Németország amúgy pár év alatt készült fel szinte a semmiből a II. VH-ra, hogy utána a Szövetségeseket rendesen elpicsázta. Ugyan ez hatványozottan igaz Amerikára is úgy 41-től. Ha van ideológia, akkor pillanatokon belül megteremtődik a hadiipar is.

    "Innen ez már csak marketing kérdése,elég pár évig azt kommunikálni a tau ceti összes médiájában,hogy találtunk egy bolygót tele magukat embereknek nevező élőlényekkel akik alapjában veszélytelenek ,de számunkra halálos vírust terjesztenek\el akarják lopni a technológiánkat\Vallási okok miatt ki akarnak irtani minket stb,stb,stb."
    Dehogy is, ugyan már, épp ellenkezőleg: ott vannak az elnyomott népek, akiket a gonosz vezetőik valami demokrácia nevű rendszerben tartanak zsarnokságban, terrorizálják őket és tömegpusztító fegyverekkel fenyegetik a galaxis békés nemzeteit. Ja és mellette van olajuk is.
    De éppen ezért most sürgősen felkellőketszabadítanunk és megosztani velük a mi haladó életmódunkat, ha beledöglenek is!!!!! Mert ugye szabadság vagy halál, mármint nekik, az az nekünk.


    De miért is gondoljuk, hogy van be nem avatkozás elve? Maximum ki nem irtás elve. Mert teszem azt, hogy épp mi kezdünk egy nem túl pozitív irányba fejlődni, ami azt jelenti, hogy 25 éven belül seggbe rúgjuk az egész galaxist, akkor mit csinálnak, megvárják?
    Vagy finoman elkezdenek bennünket egy adott irányba vinni. Mondjuk inváziósleigázós élienes filmek gyártására ösztönzik a művészkéket, hogy több beleérzés támadjon az emberekben, meg jól befékezik a tudomány fejlődését nehogy véletlenül csináljunk egy téridőtorzítos űrhajó flottát, mert akkor nekik sanyi.

    Nahát, most hogy írom ezeket a dolgokat lehet, hogy pont ez történik velünk?
    1968-ban az ember először lépett egy idegen égitest felszínére, miközben előtte 40 évvel még csak pár száz km/h sebességű, pár km repülési magasságú jórészt fából és váészonból álló kis alkalmatosságokkal röpködtek. Az első holdraszállásra 40-évvel Obama elnök törölte a Holdra történő visszatérés programját, az űrsiklókat pedig örökre kivonják a szolgálatból.
  • adampierson
    #78
    Amúgy, azért nem jönnek, mert tele van szeméttel az űr körülöttünk. Én se szívesen megyek át szutykosékhoz. :S
  • Fürtös
    #77
    *Rossz nyersanyag és gyártókapacitás elosztás.
    Bocs lemaradt egy szó.
  • Fürtös
    #76
    Csak pár dolgot fűzék hozzá amin érdemes elgondolkodni:
    Háborúk nem úgy törnek ki,hogy reggel a Németországban élő pék úgy kel fel,hogy ellenállhatatlan vágyat érez Franciaország lerohanására.
    Háborúk mindig üzleti érdek hatására törnek ki.
    Ehhez vegyük hozzá ,hogy melyik a földön a legjövedelmezőbb iparág? Ja hogy a hadiipar mert elsősorban mi is kell a háborúhoz? Hát egy jó nagy rakás fegyver!
    Namost ha egy idegen faj idejön és nincs azon a fejlettségi szinten,hogy ellenezze az erőszak alkalmazását,akkor onnan kezdve már csak magáért a háborúért fognak nekünk esni, hiszen kell a megrendelés a hadiiparuknak.
    Innen ez már csak marketing kérdése,elég pár évig azt kommunikálni a tau ceti összes médiájában,hogy találtunk egy bolygót tele magukat embereknek nevező élőlényekkel akik alapjában veszélytelenek ,de számunkra halálos vírust terjesztenek\el akarják lopni a technológiánkat\Vallási okok miatt ki akarnak irtani minket stb,stb,stb.
    Ha viszont elérte azt a szintet,hogy elvesse az erőszakos gondolkodást akkor valószínűleg alkalmazza a be nem avatkozás elvét,maximum elrejt egy rakás képtovábbító eszközt és valóság show-t közvetít rólunk a saját bolygóján\bolygóin.
    (A be nem avatkozás elve:Hagyni fejlődni a fajt a saját keretein belül a saját útját járva,maximum csak akkor közbelépni ha katasztrófa fenyeget.Kíváncsi lennék mi történne ha valaki megpróbálná kirobbantani az atomháborút.)

    Túlnépesedés meg elmaradott országok nincsenek!!! Rossz nyersanyag és gyártókapacitás...na az viszont van.
    Meg politikai és gazdasági érdekek...azok is vannak.
  • NEXUS6
    #75
    Én nem akarok azért sem csendben maradni!
    Úgy szeretném, ha leigáznának a szép szőke hosszúcombú, nagy mellű idegenek!
    (Ja és ha kérhetem ikrek legyenek, az még izgibb, köszi).
  • adampierson
    #74
    Kiabálhatnékom támadt.
  • matatom
    #73
    Hogy egy idegen intelligenciát érdekeljen a Föld, annak bizony van esélye. Stephen Hawking gondolatmenetét követve legalábbis igazolt lehet a feltételezés.
    Hawking: maradjunk csendben
    Röviden: Ha a fizika törvényei a világegyetemben azonosak, akkor nagyon valószínű, hogy máshol is fejlődött ki az emberhez hasonló intelligens faj. Így ha saját magunkból indulunk ki, akkor tudván az emberiség eléggé kíváncsi, hódító és militáns viselkedését a történelem folyamán, egyáltalán nem zárható ki, hogy egy idegen faj is hasonlóképp viselkedjen velünk szemben.
    Persze lehet, hogy épp az ellenkezője igaz, hiszen a legtöbb esetben s viszályok okai magjukban mindig valamilyen erőforrás hiányra vezethetők vissza (plusz az emberi én megvalósításából fakadó nézeteltérések), ugyanakkor nem kizárt, hogy a hiány sokkal kevésbé jellemző egy olyan civilizációra, amelyik meg tudja hódítani más csillagok bolygóit. Szóval lehetne sorolni temérdek érvet mindkét oldalon.
    Hogy mi lesz, talán egyszer megtudjuk (vagy nem). Azonban Hawkingnak annyiban igaza lehet, hogy amíg gyengék vagyunk, és nem tudjuk megvédeni magunkat, inkább jobb nem kiabálni, és felhívni magunkra egy potenciális "ragadozó" faj figyelmét.
    Különben MINDMEGHALUNK!
  • adampierson
    #72
    Noh, elolvastam kb 60 hsz-t. Valóban rengeteg logikus érvet felhoztatok, és mind mind hihető is, a víz, az olcsóbb dolog, a vetélytárs, stb. Nagyon el is szomorodtam, mert amikor reggel kimegyek az erkélyre felhörpinteni kávém utolsó pár kortyát, és hallom hogy Géza(szomszéd) már reggel 9kor fúrja a panelház falát, nekem meg már csak 3 nap szabim maradt, ami valószínű, hogy ebben az elviselhetetlen ricsajban fog eltelni, már-már szeretném, hogy igazatok legyen, és várok egy ilyen flottát. Aztán persze eszembe jut, hogy ilyen nincs. Miért jönne ide egy idegen faj kiirtani minket? Nos semmiért... Egyáltalán nem jönnek. Szomorú de ez van. Ha volna is idegen faj, pill.... van (kis szürkék stb). Akkor viszont, miért nem? Mert ez a hely tök értéktelen. DE! Ami viszont fontos, hogy irtó nagy kedvet csináltatok nekem ehhez az új sorozathoz . XD Köszi, már alig várom! :)
  • Tetsuo
    #71
    Szerintem is, mert egy kontroll nelkuli szaporasag akarmennyi elohelyen tulnepesedest okozna, vegul kiirtva az elohelyet.