3693
Wiki, minden is rajta van: https://pathofexile.fandom.com/wiki/Path_of_Exile_Wiki
Build-ek, Árfolyamok: https://poe.ninja/
Kraftolás: https://www.craftofexile.com/
Kraftolás: https://poedb.tw/us/mod.php
Trade: https://www.pathofexile.com/trade
Napi labyrinth layout-ok, Syndicate, Delve, stb cheat sheet-ek: https://www.poelab.com/
Loot filter: https://www.filterblade.xyz/

Segédprogramok:
Path of Building: https://pathofbuilding.community/
Trade price checker: https://github.com/SnosMe/awakened-poe-trade/
Trade makró: https://github.com/C1rdec/Poe-Lurker/releases
  • Sunrider924
    Ha igy marad akkor az ascendancy az fog neked is tetszeni nagyon. Idegallapot nincs, csalodottsag az viszont egyelore massziv,
  • PiszkosFred
    EA elso fazisa ilyen, mennyi is a verzioszam, 0.1.0? (nem vagyok jatek elott, az irodai gepem ezt mar nem birja). Belottek ugy nagyjabol a dolgokat, tesztel(get)tek hazon belul es par meghivasossal hazon kivul, es ennyi, a tobbit majd a fizetovendeg megoldja, manapsag ez mar csak ilyen :)

Igy pedig, hogy raszabadult egymillio ember, jon a feedback, lesz kozte hisztike, lesz kozte szakmai es/vagy konstruktiv, lesz kozte siras es magasztolas, stbstb. A jatek meg majd valtozik rengeteget, az altalad idezett es felsorolt (fel)megoldasok is biztos, hogy at lesznek alakitva. A nehez jatek =/= a szopatassal, de a legtobb Souls jatek is a beta fazisok korul szopatta leginkabb a nepet, majd aztan finomitjak, itt sem lesz ez maskent, lesz itt nerf meg feature csere :)

Annak viszont orulok, hogy nalam a hetvegen "csak" 10-12 ora ment bele es inkabb probalkoztam a classokkal, mint sem haladtam elore rohamleptekkel, mert bar igy is csapkodtam az asztalt elegszer, de elkerult az a idegallapot, amit az feltetelez, amiket leirtal es felsoroltal.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.12.09. 16:49:52
  • Sunrider924
    Azt a felmondatod a diablorol meg sem hallom, en a poe elso reszenek a closed betaja ota jatszottam, Mavenig bezarolag kisebb nagyobb megszakitasokkal. Azt hiszel amit akarsz.

https://www.twitch.tv/raizqt/clip/CreativeAverageWoodcockCclamChamp-BhNehL8LHm3lo9CB tessek ez a RIP klipje, en live neztem nem tudom mikor mit fog feltolteni belole.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2024.12.09. 16:17:55
  • hawkie22
    Azért ennyire nem rossz a játék. Tény és való, hogy a Diablo-hoz szokott kezdöknek elég szopás lesz az elején, de azért közel sem ennyire rossz, mint amennyire itt lefested a dolgokat.

Raiz hardcore ligás levelingjéröl küldj már videót, mert sehol se találom.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2024.12.09. 16:11:22
  • Sunrider924
    Ezzel a jatekkal csak annyi a baj hogy be baiteltek 1 millio marhat es a vegen jo lesz ha marad 100k. Nehez a jatek mert nincs drop, a behazudott abundance craft matikbol az nincs, nincs alteration orb, megvaltoztattak a chaos orbot, nincs alchemy orb, legalabbis act2/lvl 31 en meg shardot se lattam belole, ami esik orba szajba az a ket cucc amivel 2 affixes kek cuccot tudsz faragni, ha jol porog a drop( ezt viccnek szantam) akkor esik melle regal na akkor lesz 3 affix na azzal mehetsz szopni. De mar nerfelnek orba szajba, Alkaizer miatt nerfeltek a supercharged slamet, pedig azt a karit nezni is faraszto volt, ugy ugralt a hp-ja mint egy elcseszett ekg gorbe, most nerfeltek a merc/rangert mert ez a ket class meg tul jol haladt, hagyjuk mar, megis mi a fene a koncepcio? Doglassan slattyogva gear nelkul szopni az idiota hitbox bugos bossfightokon? Mar az is felbasz monk karin hogy a mobok body blokkolnak es tolnak maguk elott, es nem, a dodge roll nem fog segiteni legfeljebb ha egy mob jon rad egynel tobb mob eseten szepen betolnak falig es addigra kb megpusztulsz a rangedtol aki a hatterbol offscreenrol is lovoldozik rad. Szoval mi is van most, nincs drop, nincs sikerlemeny , van szar kinlodas meg nerfek, gondolom most a monk fog jonni mert Mathil/Modz gyalul a lvl 60+ monkjaval, aztan nerfelik majd a summonokat mert Raiz hardcore ligaban elment vele lvl 70ig, de ok ez lesz ugyanaz a szuk par tizezres kozonseg a poe elso reszebol csakhogy itt volt 1 millio EA ugyfel akikkel enyhen szolva is kibasztak...
    Csak zarojelben, mekkora hulyenek kelett lenni hogy berakjak az ascendancy trialba az ultimatum mehanikat? nem azert nem tudok vegigmenni rajta mert csapdakat nem tudnek kerulgetni vagy nincs meg a dps hanem mert ha megut a mob veszitem a honort es amikor ez osszesen 20x megtortenik akkor failed a trial. Olyan challengekkel hogy 1 percig maradj eletben egy ures szobaba ahol semmi fedezek nincs, futkosni dodgeolni nem eleg mert mindig van ranged/kopkodo, meg a melee mobnak is aoe-ja, ja igen es a 20x budgetbe a final boss is beleszamit tehat ha el is jutsz odaig old meg no hit, hat elmehetnek a kurva anyjukba. Es akkor a kommunity megoldasa az hogy 6 ember all ossze egy partyba es mindig mas csinalja a kovetkezo szobat es igy probaljak beosztani a honort....
    Ez early accesnek egy elbaszott rosz vicc en nem akarok ide semmi diablot de ez a poe elozo reszehez kepest is siman csak szar...
  • lwb
    A PoE 1 is volt mennyit? 9-10 hónapot bétában, mire release-elték? Szerintem ez is lesz annyit. Az meg bőven elég idő arra, hogy az ember megkapja annak 10k forintnak kb az árát, amibe került.
  • hawkie22
    Na fasza. Akkor abba is hagyom (csak vicceltem). De ne már, miért?
  • PiszkosFred
    Nem problema, minden liga startkor mindig kukazunk mindent, itt most a tapasztalatszerzes az, ami fontos :)
  • lwb
    Elvileg nem lesz, csak standard helyett átmegy minden kari az EA league-be:

"Will there be wipes during Early Access? No, there will not be a wipe. We will do new leagues but none of your characters will be wiped, they will just go to a league called Early Access (so they will never be in Standard)."

Az oldalukon a FAQ szerint legalábbis. De ahogy ismerem őket, akkor is megérné a játék most, ha lenne wipe, mert mire ebből 1.0 release lesz, addigra eltelik még jó pár hónap, akár egy év is legalább.
  • MerlinW
    Aki nem tudná, úgy játszatok, hogy early access után (release előtt) server wipe lesz, tehát elveszik mindenetek.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2024.12.09. 12:35:54
  • lwb
    Ja, az én sorcim is gurul meg pörög meg hátrál, kite-ol, közben nyeli a potionöket literszámra. :)

Kontrollereseknek egy plusz infó: bugos a karaktergenerálás, ezért ha nem egér+bill a kiválasztott irányítás (amit csak a főmenüben lehet átrakni!), akkor nem lehet kiválasztani a self fund karaktert, csak standard és hc van, mint opció. Egérrel már elérhető a legördülő menü is. Ezt gondolom gyorsan patchelik majd, de jelenleg ez a helyzet.
  • PiszkosFred
    > "nem lehet csak úgy autopilótában tolni, mint a diablot."

Hat, az elso par oraban en azt csinaltam, PoE is csak az elso 2-3 szinten nehez, aztan faceroll. Na itt felvettem ezzel a felfogassal a szopoalarcot, kellett nekem nagy pofaval nekiindulni a vadonnak. Mint a keljfeljancsi, kb ugy haladtam, es nem ertettem, hogy miert. Oke, hogy neheznek terveztek, de ennyire?

Ha igen, ennyire :) Aztan ujratervezes, elkezdtem lassitani, eszt is hasznalni, mozogni, dodgeolni lett is sikerelmeny. Amiota pedig WASD-re valtottam, azota nincs gond.
  • lwb
    Rog Ally, szóval kontroller :) Egész jól haladok vele, pl lenti kolléga által említett temetőbeli nőt elsőre levertem. De azért nagyon kell figyelni, nem lehet csak úgy autopilótában tolni, mint a diablot.
  • PiszkosFred
    Hat, kazuar nem biztos, hogy megveszi EA-ban, oket majd januarban vagy amikor megjelenik ingyen, akkor fogja sokkolni a nehezseg :)

Ez most tenyleg egy Path of Souls es nem Exile, de ez is volt a cel, lecsokkenteni a haladasi sebesseget es a fel kepernyot egy gombnyomasra kinyiro skilleket, mint a poe vagy diablo eseteben - legalabbis a fejlesztok ezt celoztak meg. Mas kerdes, hogy igy is vannak/lesz olyan buildek, amik a vegen mint kes a vajon mennek vegig mindenen, de addig meg nehez par tiz ora var rajuk.

Apropo nehezseg, allitasd at WASD-ra az iranyitast, rengeteg idegessegtol megkimel, foleg boss harcok alatt. Nehez megszokni, de maszthev (vagy kontroller).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.12.09. 10:12:54
  • lwb
    Beszívott a hype és megvettem én is. Nyilván nehéz a játék, pedig akaratlanul is az egyik legerősebb buildet kezdtem el csinálni (frozen sorceress) magamtól. D4 után kifjezetten nehéz, de mondjuk D2 után is az. Szerintem itt balance-olni kell majd végleges verzióig, mert egy rakás kazuár játékost el fog ez ijeszteni. Nyilván aki min-maxol meg profi annak nem vészes (bár az eleje nekik is szopós, mire egy build kezd kialakulni), csak ők nincsenek túl sokan.
  • hawkie22
    Van egyébként valaki, aki most kezdené el a kariját? Haver még nem kezdte el a játékot, jó lenne együtt tolni valakivel, szerda reggelig melóban vagyok, van idöm játszani. :)
  • hawkie22
    Hát, aki ebben a játékban HC karit kezd, az mazochista vagy még rosszabb. Mondjuk elég jól ment lvl7-ig Rangerrel, de ott a temetöben a csaj boss berakott a körbe és nem tudtam kidodgeolni, mert egy lyuk elé rakta a kört. :D Mondjuk legkésöbb Freythornban elhullottam volna a bosson, ott 6-ra lett meg a boss, az is csak azután, hogy átskilleztem poisonröl lightningra.

Egyébként mit gondoltok, melyik a jobb, frozen sorci vagy minion witch?
  • sirdond
    act1 boss done, egész jól ment, 3-ra lett meg, bár már az első 2 alkalomnál is csak ~5% élete maradt.
    poison skillek faszák, könnyen lehet velük haladni, geart folyamatosan fejleszteni kell, minden consumablet és goldot érdemes elhasználni.
    btw, eddig a performance superb, mindezt úgy,hogy linuxról játszom.
  • PiszkosFred
    Kozben rajottem, hogy akkor csinalja, amikor a mozgas gombot hasznalva hirtelen az "alljmegesharcolj" gombot is lenyomom.

Amiota az eszem tudom en ugy iranyitom az arpgket, hogy nem egerrel kattintok a teruleten/terkepen, hogy mozogjon a karakter, hanem a jobb gomb helyett a W gombra mozdul meg az egermutato iranyaba. A Q meg a "stand still" gomb, igy azt hirtelen lenyomva a karakter megall es lehet nyomni mindent, ami a csovon kifer. PoE 1-ben is tokeletesen mukodott, itt is, csak neha a ketto osszeakad es akkor nem erzekeli a tamadasokat, mozogni kell par masodpercig, majd utana.

Mas gondom nincs, ahogy ebredezik amerika, ugy no a terheles es most 20-30 perc alatt 2 dc is volt, de ez ilyen lesz meg par napig, aztan normalizalodik a helyzet.
  • sirdond
    Ranger-t (poison) kezdtem én is ma reggel, nem tapasztaltam ilyet.
    Kb act1 közepén járok, eddig nagyon bejön a játék, sokkal másabb maga gameplay, mint a poe1, de ez egyáltalán nem gond.
    Hangulatra nekem is d2 eddig, főleg a zenék!
  • PiszkosFred
    Ne, ne menjenek, mert akkor en szivok, aki egyszerre jatszik mindkettovel. Folytassa mindket a csapat es mindenki jatsszon amivel akar, ugy jarok a legjobban :)

Rangert kezdtem, mert minden liga elejen azzal kezdek SSF-ben, viszont neha van, hogy a tamadasokat nem egybol erzekelte, nem tudom, hogy bug e vagy a tegnap esti tulterheltseg miatt. Ezt leszamitva tenyleg semmi hibat nem talaltam eddig. Szokni kell az uj gemes rendszert, az biztos.
  • TurboX
    nem sok időm van eddig benne, de egy "szar béta-(vagy mi ez?..)" minden tekintetben veri a d4-et, igaz, azt nem nehéz.. egy fagyás, dc, random droppom nem volt eddig, minden tükör sima. d2 hangulatot nagyon adja, a d4 blizz tím meg menjen el inkább a mekdonálcba melozni
  • hawkie22
    Mégis, mire számítottak? Hogy nem sokan fogják megvenni? Föleg a beharangozó meg gameplay trailer videók után? Azért ez elég amatör lépés.
  • PiszkosFred
    Hat, 1 misi eddig az EA csomaggal/hozzaferessel rendelkezok szama, ok meg nem szamoltak elozetesen ennyire nagy erdeklodessel, igy mar most jelzik elore, hogy nyugi, ebbol hosszu sor es hetvegi jatek lesz :)

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.12.06. 10:10:33
  • PiszkosFred
    Ha csak 30-60 perc lesz, az sima liba, a jobb ligaknal alltunk annyit a start elott mar fel oraval bejelentkezve, de itt sokkal nagyobb lesz szerintem. Meglatjuk mi lesz, beallok a sorba aztan alttab, majd kiderul az este folyaman, hogy lesz penteki jatek vagy csak hetvegen, esetleg kesobb.
  • sirdond
    Személy szerint majd csak szombat reggel kezdek.
    Hiába a sok tesztelés, meg felmérés, hogy mennyien lehetnek, szerintem kizárt,hogy bírják a szerverek és a hálózat a full cross platform playerbase-t első napon.
    Ráadásul,ha bírják is, biztos eszméletlen nagy queue lesz, 30-60 perc várakozással.
  • PiszkosFred
    "Your account is eligible for Path of Exile 2 Early Access! Thank you for your (or your benevolent friend's) support!
    Your account will be allowed to log in and play during Path of Exile 2 Early Access."

Kene, mas kerdes, hogy tudok e :) (sorban allas az tuti lesz, azzal szamolok is - minden liganal van a start pillanataban -, csak a szerverek is birjak)
  • sirdond
    deja vu :)
  • sirdond
    Holy shit, az sg ilyen halott? 2,5 év alatt alig néhány post, PoE2 említve sincs.
    Valaki bétázik holnaptól?
    Utoljára szerkesztette: sirdond, 2024.12.05. 09:59:13
  • MerlinW
    Ezzel a ligával is kész vagyok :)

• MerlinW
    Én is nyomtam egy uninstall-t, a league első 4 órája után.
  • Sir Cryalot
    Mondta itt valaki hogy Empynek már mindegy mert befutott meg stb. nagy igaza lett :D úgy bedobta a törölközőt mint a huzat. Pedig nekem lett volna ötletem PoE kontentre amit egy streamer sem csinált még.

https://www.twitch.tv/empyriangaming/videos
  • sirdond
  • Myke28
    Baszki ,tényleg ,na most megfogtál nem is néztem ilyeneket csak a scarabokra mentem :)
    Köszi a felvilágosítást , na mindig tanul az ember vmit.
  • sirdond
    hint: eldritch altars
  • Myke28
    Most komolyan, látod hol az egérmutató, baromira nem oda lő!!!
  • sirdond
    az nem bug, user error.
    néha olvasd el mire szoktál rákattintani.
  • Myke28
    Ilyet csak nálam csinál a játék? BUG
    A mapok 90 % nál ez van, bosst alig tudom megölni + rengeteg halál miatta már vagy level 100 lennék ha ez nincs.
  • Sir Cryalot
    Brass dome, https://www.poewiki.net/wiki/Belt_of_the_Deceiver ezek is jók emiatt.
  • Sir Cryalot
    Elég langyosra sikerült a bejelentés de mivel ezt a liget kihagytam ezért most csakazert is beprobalom ezt.
    Közben gyujtogettem infokat amit meg is osztanek.

Szóval láttam SSF-be mit csinálnak életben maradásért, alábbiak mellé bónusz ami működik most is mert nem nyúlnak "balancehoz" :

90% less dmg taken from crits. Na ezt én már berajzoltam PoB-ba mert kb kötelező kör.
    1x defiance banner 30%
    1x critcal mastery 30%
    1x devotion alatti passzív nemjuteszembe a neve 30%

Pantheonban van phys csökkentő az is kötelező.

Animate weapon chains of commandal farmolok red mapot aztán csinalok dorys boss killert.