97
  • Etinger
    #97
    Beteg a gyerek, ne bántsd : ( : D
  • Renátó1985
    #96
    02-vel sem értenék egyet, mindenki el tudja dönteni mi tetszik neki jobban iq-tól függetlenül
  • Tobacco
    #95
    a cikk leglényegesebb mondata:
    Most már csak az a kérdés, hogy a Microsoft és a Sony mikor jelenti be "saját" kijelzős kontrollerét.
    Megint van mit lemásolni:)))
  • tibisan
    #94
    lényegtelen hány mag van egy processorban ..ezek a gépek már nem olyanok , mint az előző generáció gépei voltak ( dc , ps2 )..itt már pcszerü a belső felépítése az x360nak is és a ps3nak is..a wii meg dettó az előző xboxra hajaz felépítését tekintve, merevlemez nincs mondjuk benne.
    az előző generáció kiforrott volt, a gépek felépítése , architectúrája a játékokra volt kihegyezve , úgy tervezték meg ezeket a gépeket, hogy az fejlesztöbarát legyen...ezzel a pc-s vonallal nem tudott az xbox-sem anno mit kezdeni, hiába volt akkor a leg majd mindenben , mégis csak akkor csináltak "nagy..értsd exklúziv" játékot , ha csöngette a lóvét a konaminak capcomnak , segának a microsoft...
    a wiinél is ez volt a helyzet mióta fut ..viszont ezt tudta kezelni a nintendó az egyedi játékaival..
    ez hiányzik a mostani x-gépből is ..a sony ezért van versenyben vele az exkluzíz játékoknak köszönhetően..viszont a hasonló felépítés miatt hasonló a multis játékoknak köszönhetően a játékpaletta a két gépen..
    erre az útra szánja a wii-u-t a nintendo..a 3ds viszi a casualos mario vonalat , a wii-u-ra meg jön az eddig megjelent multis hd-s cuccok vegyes palettája..ditr 2006-7 után újra ..vegye meg , aki hiányolta az autós cuccokat wii-ről..
    ez a baj ezzel a géppel most ,mert az jön le , hogy csak azokért a játékokért kéne megvenni ezt a gépet , amik a wii-n nem jeleskedtek..
    aki megszerette , vagy arra gondol , hogy a hadonászós nunchakus irányitás meg fog maradni ezen a gépen lehet csalódni fog nagyot , fel fognak merülni plusz kiadások a géphez, és a party feelinges cuccuk se valószínű hogy tetszeni fognak ezzel a táblás irányitással..
  • Etinger
    #93
    Szerintem korrekt dolgokat írtál, konkrétan cikket lehetne belőle írni - vagy ha van blogod egy bejegyzést érdemes neki szentelni (nem iróniából mondom).. bár néhol nem értek Veled egyet. A Nintendo sikeressége szerintem mindenképpen abban keresendő, hogy a régi GC, N64 tulajokat nem riasztotta el, hisz egy teljesen kompatibilis gépet alkottak, ugyanakkor új rajongókat is sikerült szerezni, hiszen itt ezáltal tényleg egy "társasági" szórakozás alapkövei lettek letéve - virtuálisan. A processzor, a grafika.. stb.. erőssége relatív. Azok a fejlesztők akik komolyabban ráfeküdtek a minőségre.. teszem azt a Mario készítői.. azok azért szép játékokat csinálnak. Gondolok itt a Galaxy gumicukor világára.. az a színmélység orgazmus a szemnek... Negatívumként én a Fifa-t és társait tudnám felhozni, az EA baromi gyenge cuccokat hoz Wii-re, és ami elkeserítő, hogy ez nem a platform hibája.. A lehetőség adott lenne, de amit Fifa11 néven alkottak Wii.re, az valami szánalmas........... és nem a grafika a gond!! Mert az, hogy mennyi opció van, hogy pattog a labda, milyenek a cselek, hogy viselkedik a kapus.. ennek semmi köze a grafikához... a 2002-es FIFA szintjét nem tudta megütni!!! És ez csak egy. Van más ilyen EA termék is. De ne ezekből induljunk ki könyörgöm.
  • Goo
    #92
    Szerintem is szánalmas. Nem tudom hogy ez az illetőtől csak úgy jött, vagy a célzást nekem szánták. Szerintem amiket én írtam az igaz, és egyáltalán nem vagyok elfogult a témában, objektíven látom a dolgokat.

    Igazából másik kérdés még az optimalizálás. Szóval emiatt lehet, hogy a wii u-ra semmi rosszat nem lehet majd mondani, de még konkrétumokat egyáltalán nem lehet tudni. Ha jól tudom az xbox 360 is az optimalizálás miatt tudja felvenni a versenyt a ps3-val. Velem az a gond, hogy szörhasógató és telhetetlen vagyok, és emiatt számomra az optimalizálás önmagában kevés. Ps3 is azért tetszik jobban mint az x, mert az x-ben csak 3, viszont a ps3-ban 8 mag van. Számomra ebből kifolyólag sokat jelent a vas. Azt tudom, hogy a pc hardware-t sosem lehet jól kihasználni, még ez a hátránya pc-nek egy konzollal szemben.
  • Etinger
    #91
    A 04-es ponttal olyan hatalmas öngólt rúgtál, hogy szinte öröm volt nézni :))))
  • donceleger
    #90
    Szerintem pedig csak egy ismert veszélyes játékos van a világon, és az te vagy barátom!!! A 01. pontért! Remélem PS-el alszol és mindenhová viszed magaddal! Hallottam már olyat, azt hiszem japánban történt meg, hogy egy csávó annyira szerette egy tárgyeszközét, hogy feleségül vette azt. Amennyire elmebeteg népség, engedték is neki. Valami hasonlót tudok elképzelni nálad is PS terén, de azért a nagy eseményre légy szíves ne hívj meg!!!! Idiótákra ugyanis ennél több időt nem szánok!!
  • donceleger
    #89
    Gondoltad hajnali fél három körül bárki is hozzászól ehhez a témához rajtad kívül? Bár te is elálmosodhattál egy picit, mert az első és második hozzászólás között eltelt majd másfél óra. Ugyan a szöveg is hosszú volt, de ennyire azért nem! :))
    Legalább egy előnye volt a korai v. késői hozzászólásnak, rendesen kivesézhetted a dolgokat! :)
  • Old PS Fanboy
    #88
    4db, Általam ismert veszélyes játékos van a világon:
    01. Aki szerint a Wii egy konzol és játékosoknak készült.
    02. Aki szerint a Splinter Cell jobb mint a Metal Gear Solid széria.(ez már a mélypont, IQ 60 alatt)
    03. Aki mindenre azt mondja, jó ez a játék csak lehetne inkább FPS.
    04. A tényeket tagadó fanboy.
  • Goo
    #87
    Még a smash bros sorozatot kell kiemelni, az nem rossz, de a brawl-ba egyáltalán nem illik bele metal gear, és nem is szeretem az ilyen játékokat. Abból is sorozatból csak a melee, ami értékelhető. A brawl jó, de nekem "metal gear miatt" egy picit csalódás volt, 64 meg régen volt. Inkább smash bros lenne, mint a wii sports a mii-kel. A wii sports borzalmas, egyik legrosszabb dolog amit valaha láttam. Azt mindig elfelejtem, hogy megvan és valahol szerkény mélyére be van dobva. Mario kart wii-be se tetszett a mii-k, de az nagyon jó játék, még a mario kart sorozat, ami tényleg értékelhető és azt lehet mondani, hogy szuper. Ebből is látszik, hogy a nintendo-nak nagyon sok saját játékai vannak, és nem egy gagyi konzolgyártó cég. Csak sajnos már szükséges a vérfrissítés, mert ez van már jó pár éve. Másik negatívum mindig csak igérnek és esetek többségen következő konzolnál jelenik meg az újabb játék, ezt leginkább a gc-nél csinálták, de ahogy láttam a wii-nél is. Pikmin 3-at eredetileg a wii-re igérték és csak wii u-ra jelenik majd meg. Az igaz, hogy szerintem a gc esetében ez sokkal rosszabb helyzet volt.
  • Goo
    #86
    Spyro és crash-t is kiemelhetném, de ez a széria is szerintem a süllyesztőbe került. Remélem ettől a túl sok szövegtől, senki sem lesz rosszul. Enyire sokat már nem írok, de úgy voltam vele, hogy ezt ki kell adnom magamból.
  • Goo
    #85
    monster hunter az tudom hogy capcom mielőtt bárki megszólal.
  • Goo
    #84
    Az előző irományomat nehéz volt összefoglalni, ezért nézzétek el nekem, hogyha összemosodik.
    Összegezve:
    Szerintem egy jó konzol legyen hw terén erős, jó kauzális platform és puzzle játékok és ezek mellett legyen bőven fps, akció és stratégiai játékok, amiknél nem baj hogy egy kicsit erőszakosak, de ne legyen undorítóak, gyomorforgatóak.
    Szerintem ezek mellett marketing kiépítése a legfontosabb, hiába erős a gép és jó a játékfelhozatal ha negatív a konzol kapcsán reklám.

    Nintendo-val az a baj egyrészt, hogy fps stratégiai játékok kapcsán nekem is hiányérzetem volt, annak ellenére Nintendo-nak is van: Metroid széria, Monster hunter tri és stratégiai játékok közül pikmin.

    Másrészt a grafika nem elsődleges, de nem lényegtelen. A wii-nél a játékok szépek, tetszetősek és grafikailag jól néznek ki, nem a wii sports-ra gondolok és nem az igénytelen kinézetű akció és fps játékokra. Pont előbb mondtam azt, hogy a normális akicó játékok terén hiány volt. "Egyedül" a metroid, pikmin és a mh3 ami értékelhető stratégia és fps játékként a wii-nél, közismertség, játékélmény és grafikai szépség terén. A wii-nél generációs lemaradást még el lehetett nézni, de a wii u esetében már nem, és szerintem nemcsak én vagyok ezzel.
    Ezért kérdés, hogy a wii u megfelel a kor színvonalának, hogy a vas márkás-e és megfelel-e egy mai középkategóriás 200-300 Ft érő pc-nek.
    Ennek szerintem azaz oka, hogy az emberek változnak és egyre inkább high-tech színvonalában gondolkodnak. Én legalábbis így vagyok ezzel, mert szerintem nincs olyan ember, aki nem látott volna videojátékot, már az okos telefonokból kiindulva.


    Nintendo-nak jó a franchise, de ez van már többé-kevésbé húsz éve, ideje már újat mutatni, mint ahogyan a Sony is teszi szerintem. Nem egy két sorozattal kell bővíteni a franchise-t, mint ahogyan pikmin esetében volt, hanem alapos bővítésre van szükség és komoly kapcsolatokat kell kiépíteni külső játék fejlesztő cégekkel.

    A wii azért volt sikeres, mert a Nintendo franchise-a Gamecube-nál és N64-nél még kiforratlan volt, és ezt a hiányt a wii-nél már egyre jobban bepótolta. A Nintendo a saját franchise terén mindig újat tudott mutatni szerintem, de ez idő haladtával egyre jobban nehezedik és egyre rosszabb lesz és ezzel van a probléma. Konkrétan super mario galaxy-ból nekem elég volt. Super mario brothers még mindig kiforratlan. Ugyanez a helyzet a kirby,luigi mansion, star fox, wario, pikmin, chibi robo, donkey kong, donkey kong vs mario és kid icarus esetében. Zelda-ból, Metroid-ból mario sports-ból a mario party-ból már sok volt. Az előbbi címekre alig megy rá, nem is közismertek. Pokémon borzalmas, egyedül pikachu adventures ami még elmegy és lehetett volna jobb is. Kid icarus és chibi robo meg szerintem átlagos. Star fox jó, de akkor az ratchet and clank egyedibb.
    Külső játék cégek.
    Sonic nem rossz, de a sorozat évek óta dögledezik. Monster hunter jó volt, de abból is csak egy rész jelent meg Eu-ban, A G csak japánban jelent meg. Klonoa az még nagyon jó játék wii-re, de ps cím volt eredetileg. Nagyon sok játék van a nintendo franchise-on kivül, de azok nincsenek reklámozva, emiatt én is el felejtem őket, akkor is ha meg vannak nekem. Nekem nagyon sok nintendo-s játékom van wii-re. Némelyiknek borzalmas az irányítása és szaggat, vagy a játékot összecsapták, vagy megérte volna a játék folytatása, de ez elmaradt és a feledés homályába került. Nagyon sok a tömeg játék, amihez hasonló mobilon és pc-n is megtalálható, ezeket csak 1-2 ezer Ft-ért vagy pár száz Ft-ért lennék hajlandó megvenni, sőt nem is kaphatók nagy része Magyarországon és még máshol sem. Wiiware játékok fele ócska és ráadásul drága is. Rayman és rabbids sorozat még ami nagyon jó a wii-re és nagyon szeretem. Vannak nagyon jó játékok wii-re, jó a wii játékkínálata, de szőrhasogató és telhetetlen vagyok. Sajnos ilyen vagyok, de látom hogy tőlem más se különb.
    Ezeket azért írtam le, mert hogy konkretizáljam a problémát, és ne úgy tűnjön hogy a levegőbe beszélek.


    A ps3-nál azt gondolom, hogy psn játékok grafikailag és játékélményben legalább ugyanolyan vagy még jobb mint sok wiiware játék. Sok ott is kauzális platform és puzzle játék, legalább ugyanolyan vagy jobb minőségben és ráadásul vannak normális fps és stratégia címek, A wii-nél is van, de ami normálisnak mondható az nem túl sok. Szóljatok ha tévedek.

    A wii u-nál nem lehet tudni, hogy még milyen lesz, ezért szerintem nagy hülyeség leírni, de ha már most rossz a híre, attól függetlenül milyen valójában, akkor az már semmi jót nem sejtet, akkor inkább kihagyom. Máshol is már most ennyire negatívan van beállítva? vagy csak Magyarországon a különböző magyar fórumokon. Ez kérdés volt, nem tudok annyira angolul. Vissza fele olvastam hozzászólásokat itt is és máshol is ezért kérdezem mindezt.

    A wii jó konzol volt, de ez számomra a tűrhető kategória. A mario nem kiddytakony és nem gagyi rókabőrlehúzás. Hardcore játéknak is nevezhető a Mario széria, mert az egyik legjobb sorozat a világon, számomra a Mario-tól jobbat nem tudok elképzelni jelenleg. Én sok játékkal játszottam ezidáig, de még egyik se jött be annyira mint a Mario. Számomra mindig a Mario lesz az első, a favorit.

    Ps3 vagy xbox 360 is a türhető kategóriába tartozik mint a wii? Ezt kérdezem, mert tervezem a második konzol megvételét. Nem szeretnék csalódni. Szerintetek várjak az újabb x-xel vagy ps-sel. Ezekhez sosem volt szerencsém és nem tudom hogy ezek mikor fognak megjelenni. Ezt lehet hogy máshol is bevágom, mert ez offolás volt. Wii u-t csak azért vennék, mert a wii-hez minden lézező kiegészítőt megvettem, és ebből kifolyólag legyen értelmük.

  • Goo
    #83
    Az hogy milyen lesz konkrétan a wii u azt nem tudni, én abból indulok ki hogy ps3 hardware terén erősebb mint az xbox360, és még is xbox fel tudja venni ps3-val a versenyt és ha jól tudom eladásokban is megveri. Én egyébként ettől függetlenül ps3 megvételét tervezem. Az hogy wii gyengébb ps2-nél azt én nem mondanám, mert a gamecube-tól is erősebb, nekem volt alkalmam kipróbálni és így összehasonlítani. Az hogy valaki azért hülye mert wii-t vesz, erre inkább nem mondok semmit, mert ki mit miért vesz ez mindenkinek a magánügye, és attól is függ hogy mi érdekli. Mario meg nem kiddytakony, az egyik legjobb videojáték sorozat a világon. Én wii-t ezért vettem és nem bántam meg. Vannak a Mario-n kivül ehhez hasonló játékok is a wii-n, elég sok van az ilyenekből, amiknek mai szemmel is szép a grafikája, csak nem közismert játékok. A wii u-val 2 probléma van:
    Egyik hogy most egyáltalán nem mindegy hogy mit raknak bele, mert amikor én személyi számítógépeket nézegettem nekem az eladó mondta annak idején általam kinézett pc-kre hogy azokat meg ne vegyen, mert miden magára adó pc nem ad le bizonyos fokú szintet, más szóval nem mindegy a márka és általában az alkatrészek külön-külön borzasztóan drágák. És egy középkategóriás pc mindig 200-300 ezer ft között mozog. Egy konzolnak ezt a szintet hoznia kell, mert ettől konzol a konzol, hogy a konzol eladása veszteséges és a veszteséget és hasznot is játék eladásokkal hozza be. Ha egy konzol nem ilyen, akkor jobban megéri egy pc. Szóval én pc-nél tapasztaltam meg, hogy nem mindegy hogy milyen hardware-ről beszélünk.
    Én nem értek az informatikához, de a wii u esetében a kérdés az, hogy a "vas" márkás-e és hozná azt a szintet mint egy közép kategóriás pc, mert a konzol akkor éri meg, ha a gép ára nem 200-300 ezer Ft-ba kerül mint egy jó pc. Felső kategóriáról nem beszélek, mert fogalmam sincs az milyen és szerintem azt egyik konzol sem nyújtja hardware terén, az túl drága lenne, attól függetlenül azt én is tudom hogy ps3 termelési költsége kezdetben 600 000 ft volt.
    Másik probléma a játékkínálat. A wii szerintem csak azért tudott érvényesülni, mert el tudta adni azt a koncepciót, hogy a nintendo-nál több az értelmes játék, mint a másik 2-nél, a valóság viszont irreleváns teljes mértékben lényegtelen, mert minden marketing fogásról és a reklámról szól. Ha az N jó marketinget épít ki, megint ő fog nyerni és akár széjjel fogja alázni a 2 céget, és a probléma itt van, hogy szerintem a Nintendo olyan jó reklámot mint a wii-nél már nem fogni tudni kiépíteni, de lehet hogy tévedek. Ez mind még spekuláció, konkrétumokról még egyáltalán nem lehet beszélni. Rossz reklámot igazolja:
    csapni való volt Nintendo konferencia, ezt még én is néztem és megbántam. Ennyire nem érdekel ez a téma, ha én is néztem, akkor valószínűleg e3 nagy esemény lehet.
    Mario-t már szerintem mindenki ismeri és kiismerhette. Aki nem, mint annak idején én is szerintem az is már bepótolhatta a Mario által nyújtott játékélményt. Én és mások is 2-3 játékért nem vesz konzolt, ha wii u-ra 2-3 Mario jelenik meg csak, és a többi Mario-t ennek fényében már ismerem, akkor én wii u-t nem veszek, mert csak pár Mario játékért nem fogok wii u-t venni. Ezért fontos hogy már megszokott nintendo franchise alaposan bővítsék és ha szükséges akkor egyeseken túl kell adni, ahogyan a Sony csinálja. Én a Mario-ért vettem wii-t, mert a Mario téma nekem teljesen új volt, de ez már wii u esetében számomra kevés lenne. Most őszintén tudtok olyat aki nem ismeri a Mario-t, de most komolyan? Probléma akkor lesz, ha franchise nem fog megújulni. Az hogy több az olyan játék, amiben nincs vér erőszak, azt én nagyon helyeslem, mert azok a játékok amelyek stílusában jobban hasonlítanak a Mario-ra mint egy horror filmre, csak azok nevezhetők játékoknak, függetlenül attól hogy logikai-ról, sportjátékról, fps-ről, stratégiaról vagy platform játékról beszélünk. Ha kicsit erőszakos az nem baj, de ne legyen undorító, amitől elhányom magam és az ebéd közben elmegy az étvágyam. A nintendo ezt a koncepciót adta el a wii-nél és nem a mozgásirányítás innovációját, attól függetlenül hogy a sonynál és a microsoft-nál is kezdetektől fogva voltak ilyen játékok, csak azok kevésbé közismertek, mint a Mario és a Nintendo jobb reklámot épített ki. A mario-t többször láttam a tv-ben, de ratchet and clank-ot little big planet-et vagy limbo (xbla)-t egyszer sem, ha nem így lett volna, akkor a Nintendo wii-vel veszített volna. A wii u esetében is erre a koncepcióra megy rá, attól függetlenül hogy ő is szerintem talán a kulturális szemetet erőltetni fogja az új konzolnál. Az emberek többsége azokat játékokat szereti, amitől mosolygós lesz az arca, mint a Mario esetében és nem olyanokat amitől a gyomra is felfordul, szerintem ez a titka egy jó sikeres konzolnak.
  • Etinger
    #82
    Azért nézd meg mennyire beszéd téma ez a konzol, meg a PSP2 :) Ott is pl a kommentek már ERRŐL szólnak. Szerintem van ebbe potenciál és ötletek is... csak a Wii-s cuccaimat bírja el. A kompatibilitás fontos.
  • Herkulles
    #81
    ja csak nem biztos hogy megveszi..
  • Etinger
    #80
    ...a keménykötésű HC Gamer is lealacsonyodik néha Supermarióznííí :(
  • Etinger
    #79
    + aki nagyon szeretné, annak ott a Homebrew Channel (én lusta vagyok mondjuk megcsinálni) és akkor lehet rá tölteni ezeréves nes cuccoktól az n64-át gamecubeig mindent... Utóbbival alapból kompatibilis a rendszer, de a többivel sincs gond. És akkor itt van Newer Super Mario (éés nem ez az egyetlen), amibe pl még X mennyiségű pályát toltak a Mariohoz... oké... ezek amúgy már nem jogtiszták, de a lehetőség adott, de ott a Shop Channel is.. és azért a Nintendonak van egy múltja... pl az Xbox hasonló alkalmazásai közt is furcsamód ott az N64-es Mario. Hoppá...
  • donceleger
    #78
    Ennek ugyan mondhatod! Most éppen megsértődött amiért agyamputáltnak nevezték, holott pár hozzászólással korábban ő meg lehülyézett pár wii-t kedvelő kommentelőt! Az ilyennek nincs önkritikája és Etinger, még csak véletlenül se kérjél tőle bocsánatot.
    És Skynet!
    Az általad említett box játék izgalmasabb ha ütögetsz a levegőbe, mint fotelből nyomkodva a kontrollert. Még akkor is, ha a box játék minősége nyilván nem ér fel a fight night round-al.
    Továbbá ezt a rókabőr dumát sem értem. Miért baj az, ha valami jó és további részekkel bővítik? "HC"-ban nincs ilyen? Ott a Call of Duty sorozat. Már 6 van és jövőre jön a modern warfare 3. Hát ez nem rókabőr?
    És hagyjuk már ezt a 3-4 szeres árat a valódi értékétől dumát! Lehet ez számodra így van, de nem te vagy egyedül a nagyvilágban. A konkurensek 2-3szor drágábbak, az élmény pedig kb ugyanennyivel kevesebb. Ez meg szerintem van így! Ettől függetlenül akinek megéri kicsengetni érte az árat, annak biztosan megéri.
  • Anubys
    #77
    Ajánlom figyelmedbe a Wii-s kiddytakony horrorjáték-kínálatot, ez a második generáció, ahol a legélvezetesebb horror stuff Ninendo gépre jött ki.
    Csak a teljesség igénye nélkül néhány olyan Wii cucc, amit 32 éves fejjel végigtoltam, vagy játszom vele: Cursed Mountain, Silent Hill Shattered Memories, Juon, Fatal Frame 4, Dead Rising Chop Till You Drop, Conduit 1-2, Bikini Zombie Slayers, Monster Hunter Tri.
    Valamint a Resident Evil Darkside Chronicles és a House of the Dead Overkill kötelező cuccok haverral, handcannon-nal meg két sixpack sörrel. :)

    Mindemellett van 360-am is meg PS3-am is, szerintem retardált, aki fanboyizmus miatt kihagy egy platformot. Próbáld ki a Wii-t, NAGYON sok jó játék van rá, csak a grafikával kell picit elnézőbbnek lenni.
  • Etinger
    #76
    Sajnos ilyen válaszra tellett tőlem arra a kommentre, amiben valaki attól mert más platformot részesít előnyben, azt álltja, hogy ő valamiben jobb a másiknál. Pl ez a HC Gamer kifejezés is "minőségibb játékos", vagy nem is tudom mire utal, vagy mit sugall.. de pofátlanul felsőbbrendűnek hiszik egyesek magukat, csak mert számukra egy egyszerű tetris mondjuk nem szórakoztató.
    *
    Bocsánat ha sértő voltam, nem kifejezetten Veled akartam szembe menni, csak már picit felcseszte az agyam 1-2 komment....
  • Skynet
    #75
    Értem tehát ha mondjuk élvezem az autós játékokat, vagy esetleg valamelyik komolyabb összetetteb jrpg-t, vagy a haverral lenyomok pár meccset egy látványos box játékban, esetleg elröhögcsélünk egy multiplayeres lövöldében, akkor én agyamputált vagyok.:)
    Tudod...Van aki a vígjátékokat szereti,van aki a horrort... Nektek megfelel a 98. mario rókabőr van akinek meg nem.
    Hogy ki az agyamputált és a beteg az pedig csak nézőpont kérdése.
    A nintendo helyében pedig nem lennék büszke hogy 3-4szeres áron az előállítási költséghez képest adogatják el a termékeiket a birkáknak..Na? :)
  • Etinger
    #74
    Más-más a célközönség, de te/ti meg azt vegyétek észre, hogy HC gamernek lenni már a betegség kategória... Vagy mi ezz.. mi a különbség a között aki a Super Mariot tolja napi 12 órában, és aki Fable-t 12-ben... he? Ezt nem vágom.
  • Etinger
    #73
    Kinek mi. Neked az a jobb, nekem a Super Mario.
  • Etinger
    #72
    HC gamer.. istenkém.. ezen sírnom kell. Valóban, a Wii-t nem az agyamputáltak veszik, hanem a napi 20-30 percnyi szórakozásra vágyók.

    Az, hogy van egy ilyen állatfaj, hogy HC gamer, az oké.. nem lennék rá büszke az Xbox, és PS3 késztők helyében hogy ilyen vásárlóbázisuk van.
  • EnxTheOne
    #71
    Az a lényeg hogy mire milyen játékok jellenek meg. Ugy tudom hogy nintendora a mario és a zelda a must have. Nem játszottam semelyikel, de kétlem hogy jobb mint egy bioware játék (x360), final fantasy, vagy metal gear. :D
  • Skynet
    #70
    Azt nem értem minek pofázok,amikor valaki ilyet képes leírni hogy wii-n sokkal jobb F1-ezni....Na az mindent el is árul..:D
  • Skynet
    #69
    Mozgásérzékelés /= célközönség... Jééézusom..:D
    Ismétlem magamat,Sony és microfost jóval kevésbé nyomja a casual és kiddy vonalat a mozgásérzékelő mellé,sokkalinkább próbálják a hc vonalra benyomni...
    Értek én mindent és ha feltünt volna nem a nintendo ellen pofázok ti fröcsögitek hogy a ninttendo ígylenoymta és úgylenoymta a másik két konzolt én végig azt ugatom hogy tök más a célközönség és így összehasonlítani felesleges mert különböző szempontokból megközelítve a másik két konzol is lenyomja a nintendo-t mint a szart,nemcsak a nintendo a másik két konzolt...:D


    "A tények úgyis ellened beszélnek! "

    Ja,látom...Meg a wii-n a forma1ezés..:D
  • tibisan
    #68
    milyen "legtöbb újítást "?
    miről beszélsz , a táblairányítóról..
    kurva nagy újítás..majd akkor is így örülsz , mikor tönkremegy , mert leesik vagy mittomén, az meg kell külön venni a boltban ..az fele lesz a negyede-fele lesz a gép árának..
    volt rajta érintő képernyő..az aztán rohadt forradalmi , meg újitás..gratulálok
  • adam first
    #67
    "tények úgyis ellened beszélnek! " Hogy mik? :D :D
    Ennyi agymosott embert.
    What Nintendon't
  • Skynet
    #66
    Ha utánaolvasol megtalálod a neten a leírást,alkatrészek árával mindennel kb 10ezer ft egy wii előállítási költsége anno ha jól emlékszem még itt az sg-n is hírben cikkben szerepelt.
    Mikrofost és Sanyi behozta a mozgásérzékelőt,de a wiihez képest elhanyagolhatóan nyomják a casual és kiddy vonalat,próbálkoznak beültetni a mozgásérzékelést hc játékokba de ezidáig elég csekély sikerrel,mivel inkább csak kiegészítőnek alkalmas az egész mozgásérzékelős baxakodás.
    A 3d tv adta fullos 3d élményt ne hasonlítsuk össze a 3ds féle 3d-vel mert kajakra csak még nevetségesebbé teszed magad, a WII-n F1ezés már ígyis a nap megszólalása volt..:D
  • donceleger
    #65
    "MÁS CÉLKÖZÖNSÉG...:)"
    Csak ismétlem magamat, akkor miért akar a másik kettő is mozgásérzékelést??? Ez már ugyanaz nem, te idióta???
    ha már nintendo fanatikusan nevezel bennünket, akkor te mi vagy? úgy fröcsögsz itt a nintendo ellen, minhta a másik kettő felbérelt kutyája lennél! De pont te mondtad, még nem láttunk semmit, mi igaz ebből. Majd meglátjuk, csak nehogy leessen az állad! Bár egy ilyen kockának, mint te vagy, hiába beszél az ember, úgysem ér semmit! Hát légy boldog a véleményeddel! A tények úgyis ellened beszélnek! Nekem már nem kell!
  • Skynet
    #64
    Te is hülyeségeket beszélsz ezzel az "olyan leves design-t nem látsz máshol" szöveggel,akkor ő miért ne beszéljen hülyeségeket (aminek több alapja van) azzal hogy mario kiddy szinten van...
  • adam first
    #63
    Jaj, te is. Istenem ti ennyire vakok vagytok, nem látjátok a fától az erdőt. Tények nélkül fröcsögtök erre nem lehet érdemben reagálni, mert eladtak a Wii-ből 85 millió példányt. De még is kiknek????? Ezen még nem gondolkodtál el, nem az igazi játékosoknak, nem a hc rétegnek, de még csak nem is a 14-18 év közötti korosztálynak. A Nintendo SZOFTVERES téren egyszerűen évek óta nem tud megújulni ugyanabba a hiába esett amibe anno az Atari. Ötlettelen, unalmas. Ezért is voltak kénytelenek a videojáték ipart tönkre baszni és megcélozni a casual réteget játékokkal csúfolt akármikkel. Ember el vagy tévedve, ah azt hiszed a nagy jóságos N törődik az igazi játékosokkal. Ha az N-nek a hardcore réteget kellene megcéloznia, amire egyszerűen képtelen volt mindig is. Akkor a GC utáni generációban végleg elbuktak volna.
  • donceleger
    #62
    " legyártottak kb 10ezer forintból egy konzolt amit eladtak a sok hülyének"
    Még jó, hogy te ilyen okos vagy! Őszintén szólva te nem is érdemelsz wii-t. Értem én, hogy casual, de akkor szerinted a play meg az xbox minek csinálta a saját mozgásérzékelését? akkor ők is az ilyen kiddy fosokat akarják majd nyomatni?
    3D amitől megfájdul az ember feje!
    A play 3 is etéren erősít. Nem túl olcsó dolog, hiszen kell hozzá 3d-s tv, 3d-s szemüveg. Na de akinek megfájdul a feje, az ne vegye meg! Mindenki maradjon annál, amivel szeretne játszani. A mozgásérzékelés világában élünk, erre fejleszt mindenki! Ez van.
  • Skynet
    #61
    Milyen kiélezett verseny fogjátok már fel hogy a nintendo teljesen más és sokkal nagyobb célközönséget szokgál ki mint a másik két konzolgyártó.
    A WII elsőlehet a konzolok között HARDVARE eladásban, SOFTWARE eladásban viszont a béka segge alatt figyel!
    Hc játékokban szintén a béka segge alatt figyel.
    Techben szintén a béka segge alatt figyel.
    Azok veszik akik inkább az ugribugrit mariot kidicarust és az ehhez hasonló agymenést szeretik!
    Az meg hogy a nintendoé lesz a legerősebb gép és lesz igazi hc kínálat továbbra is csak feltételezés és fröcsögés jelenleg,mivel SEMMIT nem mutattak fel egy 2005-ös színvonalú techdemón és egy MÁS JÁTÉKGÉPEK JÁTÉKAINAK VIDEÓJÁBÓL összevágott videón kívül (amire pár idióta rávágta hogy mennyivel szebb mint a másik két konzolon :DDD )...
    Igazi elvakult nintendo fanatikus idióták,csak a fröcsögés meg az elsőhely,az nem jut el a tudatukig hogy MÁS CÉLKÖZÖNSÉG...:)
  • adam first
    #60
    Végre egy értelmes ember, aki a csupasz tényeket közli és nem mellé beszél.
  • donceleger
    #59
    egyébként meg tudom miért van ennyi ellenlábasa a wii-nek. Tulajdonképpen divat lett a playstation meg az xbox. Kicsit olyan ez, mint az Iphone. Az is csak egy érintőképernyős telefon, semmi több, mégis 200 eFt-ba kerül. Sokan meg azt mondják, milyen fasza és kell nekik egy ilyen. Holott van már kétmagos telefon is sokkal jobb tudással fele annyiért, de még az Iphone, mert az a király. Hát szánalmas.
    A wii jelenleg az első a konzolok között és mint olyan, az elsőket nem szeretik, mindig irigylik őket. Ezért aztán fikázni lehet, de a tényeket nem figyelembe venni nem!
    És egyébként mi kell még nektek? Most már a Nintendo-é a legerősebb gép! Lesz igazi hc game kínálat is, ott a mozgásérzékelés ami szintén a legjobb, plusz jön a wii u amivel még több dolgot lehet csinálni, pl videótelefonálni. A legtöbb újítást a nintendo hozta, mégis fikázzák. Mondom én, hogy divat utálni a wii-t!
  • Etinger
    #58
    Speciel baromságokat beszélsz, egy 85 millió példányban eladott gépről van szó, ami kiélezett versenyben nyertesen jön ki. Bár az ilyen fröcsögésre nehéz érdemben reagálni, de tessék megnézni a Nintendo által fejlesztett exkluzív játékokat, teszem azt a Super Mario Galaxy 2-t. Olyan Level Designt nem sok helyen látsz máshol... Az hogy szerinted gyerek, ez a te véleményed... a 85-ös Mario is az, ilyen alapon... de hülyeségeket azért nem kellene beszélni.