29
  • hdo
    #29
    Deh, EDGE 14 kilobyte/sec sebességgel streamelek majd audiót mi?
  • Wittao
    #28
    iOS5 után nekem már nem is kell JB, mindent tud, ami miatt a 3.0-tól kezdve törtem. Köszi. Pipa...

    iCloud nem tudom hasznos-e, de a MobileMe-t használom egy ideje. Nagyon tetszik az, hogy a dolgaim mindig minden eszközömön ugyanúgy elérhetőek (doksik, telefonszámok, naptárjegyzetek). iCloud ettől csak többet fog tudni, ergo megint jobban jártam, az én igényeimet kielégíti. Pipa...

    A zenékre pedig sz@rok rá, rádiót hallgatok. Pipa...
  • Ferrer
    #27
    3G-ről nem hallottál még.
  • hdo
    #26
    Biztonság kedvéért beállítottam Operában hogy 6 óránként frissítse a weboldalt!
  • psishock
    #25
    "Steve Jobs még él ?"
    http://www.isstevejobsdead.com/
  • hdo
    #24
    2002-ben vettem utoljára CD-t, azóta online veszek zenét, de az iTunes messze nem szolgál elég tartalmat az én zenei stílusomnak.

    Nem kell elmagyarázni mi az a Cloud, te olyan szituációt vázoltál fel, amikor nincs internet elérés, ["... beülsz egy mekibe, és letöltöd a százezer csilliárd gigabájt zenéd közül azt amelyikre éppen szükséged van. Nem strameled, mert nincs mindenhol net."] tehát a spontán hangulatfüggő zenehallgatásnak ebben az esetben lőttek. Így nincs értelme online kirakni bármit is, ha nem tudod elérni bárhol, bármikor.

    Mellesleg 500 gigabájtos külső merevlemezen van minden zeném/filmem, így bármire rá tudom csatlakoztatni aminek van USB portja, tehát a cloud funkciónak kizárólag mobilon venném hasznát, de mint mondtam, csakis akkor ha 24/7 elérhető, ha nem, akkor jobb megoldás inkább több memóriakártyát vinni.
  • intrex
    #23
    hdo, te valóban képes vagy arra, hogy az összes CD-t berippeld, és mindig nálad legyen? És ha nem a telefonodon/mp3 lejátszódon akarod hallgatni, hanem a számítógépen? Sorolhatnám még hogy melyek azok a szituációk amikor pont nincs nálad a kedvednek megfelelő zene, előtte nem keresgéltél otthon, nem nyomtad át a gépedről a telefonra vagy bármire, pl. a munkahelyed számítógépére.

    Az iCloud használatával csak belépsz a saját accountoddal, és ott van az összes zenéd. Streamelheted is ha akarod, de nem kötelező. Mindig ott van nálad, minden eszközön az összes zenéd.

    Ez olyan bonyolut?
  • wraithLord
    #22
    Mi más? Végülis tökmindegy, tudom, hogy más. Mert ha ugyanaz lenne, ugyanúgy hívnák.
  • hdo
    #21
    Egyáltalán nem értem hogy miért nem fér össze a két állítás.
  • hdo
    #20
    "Egyébként a warez kifehérítése szempontjából ez egy érdekes húzás."

    Hmm ... erre nem is gondoltam!
  • kpbendi
    #19
    "Az online tárhelynek/streamelésnek direkt az lenne a lényege, hogy ne foglalja az eszköz tárhelyét!"

    Tévedés. Az online tárhelynek az a lényege, hogy ne egy adott eszköz tárhelyén legyen az összes cuccod, hogy aztán pont az ne legyen nálad, ami éppen kellene.
  • FoodLFG
    #18
    Mi az, hogy "upgrade to 256 kbps AAC" ? Szóval, ha CDt rippelek és fizetek $25 évente, max 20 000 dalért, akkor a lossless cuccaimat lecseréli ájtyúnszos 256 kbps AACre (már ha benne van az adatbázisukban) ? Az kemény. xD

    Mondjuk ájpodra mindegy, de én nem mondanám ezt upgradenek, inkább "revolutionary"-nek...


    Egyébként a warez kifehérítése szempontjából ez egy érdekes húzás.
  • FoodLFG
    #17
    Az MÁS.
  • hdo
    #16
    "Nem strameled, mert nincs mindenhol net."

    Innentől kezdve holt feleslegessé válik, mert ennyi erővel elviszem alapból a készüléken. Az online tárhelynek/streamelésnek direkt az lenne a lényege, hogy ne foglalja az eszköz tárhelyét!

    A "hümm"-höz meg annyit jegyeznék meg, hogy például olyan albumot sem találtam iTunes-on, amit Ubuntu One-on vásároltam, nem CD-rip.
  • intrex
    #15
    Nem 5GB a zenei tárhely, hanem korlátlan. Az 5GB csak az adataidra és mentéseidre vonatkozik. Az 5GB ingyen lesz, csak a saját házi CD-rippek (hümm) Match-elése esetén kell évi 25USD-t fizetned. Ez havonta 400 Ft, és bármikor a nyaralás alatt beülsz egy mekibe, és letöltöd a százezer csilliárd gigabájt zenéd közül azt amelyikre éppen szükséged van. Nem strameled, mert nincs mindenhol net.
    Most ebben melyik az a pont amelyik kiakasztotta az apple-hatereket? Az hogy nekik nem lesz? Vagy mi a baj?
  • wraithLord
    #14
    Valami ilyesmit csinál a Google is már egy jó ideje.
    Miért kell minden Apple cucc nevének ájjal kezdődnie? X)
    http://9gag.com/gag/129728/
    Igaz, a Google-nek meg minden programja G-vel kezdődik. :)
  • hdo
    #13
    A jailbreak úgy jött ide, hogy pont arra való, hogy "ne szívjanak az almások" tehát több hasznos funkcióval ki lehet bővíteni az iOS-t futtató készüléket.

    A patkányság meg oké hogy nem az apple sara, de akkoris 5 GB-on felül van zeném, ami teljesen legálisan került a tulajdonomba, amit ugye úgy kellene feltöltenem az iTunes Match mellett. Így megint csak ott tartunk hogy kell a lokális tárhely, viszont elismerem, hogy ez jelentheti aközött a különbséget hogy a 8/16 vagy 16/32 gigás tárhellyel rendelkező Apple cuccot veszem meg, ami nem mindegy. Ők sem hülyék, mert ha több helyet kínálnának streamelésre, akkor sokkal többen vennék inkább a kisebb tárhelyes terméket olcsóbban, na itt a patkányság.

    Lényeg a lényeg, sok rosszat nem lehet felhozni az ötlet ellen, mert valóban jó, csak a tárhelyet találom kevésnek.
  • kpbendi
    #12
    "1: Még jó hogy, mint minden más PC-re"
    Nem állítottam, hogy ez valami über feature lenne, mindössze annak a feltételezésnek a cáfolata, hogy aki apple-t vesz, az rá lenne kényszerítve a MacOS használatára.
    A jailbreak meg nem tudom hogy kerül ide, oprendszerekről volt szó és tudtommal androidos telefonra sem tudsz windows phone 7-et telepíteni, sőt hackelés nélkül még csak más verziójú androidot sem.
    Ami a zene szinkronizálást illeti: az kétségtelen, hogy az Apple nem a warezolókat tekinti fő célközönségének, mint mondjuk a kínai gyártók, ha pedig kizárjuk a warezt, akkor sajna a zenekiadókkal kell egyezkedni, márpedig náluk még a hivatalosan megvett CD grabelése is warezolásnak számít, ez nyilván patkányság, de ez elég nyilvánvalóan nem az apple sara.
    Az 5GB stimmel, ez kb. annyi, amennyit a többi hasonló szolgáltatás (pl. dropbox) kínál ingyenesen, az apple megoldása annyiban más, hogy a integrálták az oprendszerbe.
  • hdo
    #11
    "1. Mac-re bármilyen alternatív oprendszert telepíthetsz, ott van hozzá a bootcamp, ami apple megoldás, még csak nem is hack.
    2. "csak megint gyenge minőséggel és kis időn belül megint az almások szívnak"
    Milyen gyenge minőséget produkált eddig az apple és mégis mivel szívnak az almások?"


    1: Még jó hogy, mint minden más PC-re ... mert ugye MAC is egy intel PC
    2: Akkor miért is van szükség jailbreak-re?

    Mellesleg kíváncsiságból megnéztem hogy itunes hány zenémet tudná szolgáltatni az iTunes Match keretén belül, hát első 5-ből amire rákerestem csak 2 van meg nekik, erről ennyit. Biztos arra gondoltak mikor ezt az egészet kitalálták, hogy a kedves Apple felhasználók úgysem töltenek máshonnan zenét, mint iTunes-ról.

    Amúgy a cikk nem ír róla, hogy kb. mennyi tárhelyet biztosítanának felhasználónként ... vagy az a képen szereplő 5 GB lenne az? Mert akkor az eléggé szűkös!
  • kpbendi
    #10
    1. Mac-re bármilyen alternatív oprendszert telepíthetsz, ott van hozzá a bootcamp, ami apple megoldás, még csak nem is hack.
    2. "csak megint gyenge minőséggel és kis időn belül megint az almások szívnak"
    Milyen gyenge minőséget produkált eddig az apple és mégis mivel szívnak az almások? Illetve egy még csak bejelentett technológiáról honnan tudod, hogy gyenge minőségű lesz?
    Ha már ennyire gagyi apple-hater kampányt nyomsz, legalább ne MsUser nick alatt csináld, mert így nettó lebukás.
  • kvp
    #9
    Mikor is keszult az elso ilyen rendszer? 1973-ban (38 eve), a xerox alto-k voltak az elso online adattarolast is hasznalo gepek. Anno a mac is ugy szuletett, hogy az apple-nel felvettek a munkanelkulive valt xerox-os mernokoket. Ugy latszik az apple-nel kezdik leporolni az akkor polcra tett otleteket.
  • FoodLFG
    #8
    Steve Jobs még él ? Eléggé egy felfújt lufinak tűnik az Apple. Kockázatos.
  • MsUser
    #7
    "háttérbe szorítva rászorultságukat a Microsoft Windowsának uralma alatt álló asztali számítógépeket"
    Mi van???
    A konkurens fikázásával jutunk előre, ejnye!
    És mi van az iPhone, MAC, iPad használókkal?
    Talán bármikor válthatnak Android-ra netán ChromeOS-ra vagy Winre mert nincsenek az almatermelők uralmának kitéve?
    Ekkora sz..t évek óta használják a technológiát és a Google többször létrehozta és jelenleg is ezen alapszik a NET-es ténykedése, talán irigyelik és most kontráznak csak megint gyenge minőséggel és kis időn belül megint az almások szívnak! Drágán a középszintű csili-vili technológiát kapják.
  • Lack
    #6


  • kukacS3K
    #5
    ezzel a zeneletöltögetős dologgal azért eszembejuttatták a lényeget - a cloud valószínűleg nagyban ellenőrizve lesz és valószínűleg sok ember lesz (pl. én) aki nem fogja az összes adatát rábízni a apple-re (szerződés ide vagy oda) plusz a torrentről és hasonló társairól is le kéne mondania mindenkinek
  • Tetsuo
    #4
    :) Masok mar joval regebben kitalaltak ezt, sot 40 eves sci-fikben is olvashatsz hasonlot, viszont a megvalositas a lenyeg. ;)
  • GABOR16
    #3
    őőő... a'szem kitalálták azt amit én megálmodtam egy olyan 4-5 éve xD ... általában ennyi idő lemaradása van mindenkinek az ötleteimhez képest .. vagy még több :) ..
  • vision5
    #2
    Az előbbi hozzászólás erre a mondatra vonatkozott:

    "Utóbbi azt jelenti, hogy az említett tartalmak elérhetők lesznek bármelyik Apple-ketyeréről anélkül, hogy teleszemetelnék az eszköz saját tárhelyét."
  • vision5
    #1
    A Keynote-ban úgy mondják ezt hogy a cloudban csak 30 napig tárolódnak a fájlok (a zenéket stb. nem beleszámolva), a szerver meg push üzenetekkel minden mobil eszközre és gépre szinkronizálja a tartalmat (igaz itt szűrhetünk, hogy melyik eszközre mit szedjen le) - számomra ez nem jelenti azt, hogy a mobil eszközeink tárhelyével gazdálkodna, hiszen 30 napon belül törlődik a cucc, ha nem mentem.