108
  • Komolytalan
    "De ugye te sem gondolod, hogy a flash akar csak meg is kozeliti egy native code lehetosegeit? Hogy az optmalizalhatosagrol ne is beszeljunk."

Tessék, nézd és mondd hogy nem közelíti meg:
    Alternativa 3D
    A flash hasonló VMben fut, hasonló sebességgel mint a Java. Ha hozzáfér a HW gyorsított dolgokhoz, akkor ugyanúgy tud nagy videót játszani, 3D megjeleníteni, ahogy bármely natív alkalmazás.
    Ez van - ha tetszik ha nem, az AS3, vagyis azt azt futtató AVM3 már gyors.

"Elarulom, hogy egy native iOS alkalmazas sem fer hozza mindenhez. Peldaul meg a kamera altal rogzitett felveteleket sem lehet elerni... ennyit a te szaktudasodrol."
    Egy natív alkalmazás mindenképpen több mindenhez fér hozzá, mint egy sandboxban futó alkalmazás. Nekem pont elég az, ha mondjuk gps koordinátákat küldözget a beleegyezésem nélkül.

"Meg aztan a sok flash-es security hole-rol ne is beszeljunk."
    Na mutass már egyet. A legutóbbi, amit kb 2 éve láttam ahhoz is kellett egy pdf, amibe beágyazod a flasht, vagyis valójában acrobat reader bug volt. A böngésző plugint évek óta nem érinti ilyesmi.
  • hdo
    sanyicks = rezidens troll, nem is érdemes arra reagálni amit ír, kivétel amikor valóban a témához szól hozzá, mert akkor általában igaza van
  • Papichulo
    Trolling much? ;)
  • hdo
    Mondhatod neki, nem fogja meggyőzni semmi, én meg pártatlan félként elismerve mindkét oldal összes előnyét meg hátrányát, hirtelen 12 éves apple vérfanboynak vagyok ítélve, mint mikor valami jót merek szólni linuxról windows felhasználóként.
  • sanyicks
    tudhatnátok hogy amit az apple felhasznál, azt az apple találta fel. Akár 100 évvel azelőtti találmány is automatikusan apple másolat lesz (pl a telefon amit egy gonosz időutazó másolt le az apple-től, vagy a tégla, kijelző, érintőképernyő, fekete és fehér szín). Az apple visszamenőlegesen feltalálta az univerzumot is, amiben most vagyunk az egy másolat, méghozzá apple szabadalmakat sért.
  • hdo
    Mi a francokat írogatsz iOS5 cikkhez? Hozászóltál a cikkhez bármit is? Direkt kötekedni irkálsz ide? És én vagyok 12 ... hihető.

Ha ennyire unatkozol buzeráld a flasht a tableteden ahelyett, hogy offolsz!
  • Papichulo
    "A másik meg hogy szifon fejlesztői lehetőségeit ne hasonlítsd már össze a flashével,"

De ugye te sem gondolod, hogy a flash akar csak meg is kozeliti egy native code lehetosegeit? Hogy az optmalizalhatosagrol ne is beszeljunk.

"egy böngészőben futó flash alkalmazás sandboxban fut, ezért nem tud turkálni a telefonodon"

Elarulom, hogy egy native iOS alkalmazas sem fer hozza mindenhez. Peldaul meg a kamera altal rogzitett felveteleket sem lehet elerni... ennyit a te szaktudasodrol. Meg aztan a sok flash-es security hole-rol ne is beszeljunk.

Plusz a flash sandbox-ot hasonlitani egy BSD-hez... ez is eleg rohejes!
  • Komolytalan
    A másik meg hogy szifon fejlesztői lehetőségeit ne hasonlítsd már össze a flashével, mert nyomban kiröhöglek. Nyilván mindent meg lehet írni szifonkódban is, csak éppen nem fog máson menni, és 5x annyiba kerül.
  • Komolytalan
    Nem mintha nem sz.nám le nagy ívben egy 12 éves Vér István véleményét, de azért remélem vágod, hogy "telepítés" - jailbreakkel vagy sem vs "beírom a böngészőbe és használom" között k.rvára nagy a különbség. Csak hogy egy alapvetőt mondjak: egy böngészőben futó flash alkalmazás sandboxban fut, ezért nem tud turkálni a telefonodon.
  • hdo
    Teljesen felesleges felsorolni hogy mit tud a flash, egyrészt akit érdekel az tudja, másrészt flash nélkül is mindent lehet programozni "iFosra" amit a flash is tud.

Egyedül a terjesztés módja az amiről lehet vitatkozni, de Jailbreakelt terméknél még ez is értelmét veszti, mert azt raksz rá amit akarsz, ingyé'.

Innentől kezdve teljesen fölösleges a fröcsögésed, mert mindent amit a flash tud, azt a jailbreakelt apple termék tudja anélkül is, szintúgy akár ingyen.

Nem az Apple-t pártolom, rühellem a céget, de akkorsem kell ferdíteni!
  • Komolytalan
    Tudjuk, téged semmi sem zavar, ami nincs az i* készülékekben, mert minden korlátozás feature :-D

A Galaxy Tab köszöni szépen jól megvan a flashhel. Az animációkat nagyjából olyan szinten futtatja mint egy 300-as celeron (video más téma, azt hardware-ből játssza), és böngészővel együtt kb 100-120M az engedélyezett mem fogyasztás számára, de ettől eltekintve megy rajta a flash. Ez azért nem olyan brutális korlát - én per pill egy datamining alkalmazást fejlesztek rá, és durván 1 sec alatt rakja ki a képernyőre az 500 soros dataproviderből táplálkozó diagramokat, transzparens területekkel, árnyékkal, mindennel. Ja, és ez flex fejlesztő környezet, a maga mammut kódjával. Flashben sokkal gyorsabb cuccokat lehet írni. 11-es playertől kezdve meg 3D-t is lehet csinálni, tabletre, flashben.
    A pointer-mentes UI miatt a PC optimalizált flashek elég kínlódósak, de amit tabletre fejlesztenek azzal hellyel-közzel ugyanazt el lehet érni, egy natív alkalmazással. És nem kell hozzá storeba töltögetni a dolgokat, nem Jobs kénye-kedvétől függ, hogy mikor fogják letiltani - ami megfizethetetlen.
  • Komolytalan
    Soha nem engedélyeznek flasht, mert ekkor megszűnne az a kontroll (és az ezzel járó sok-sok zsozsóka), ami az alkalmazás telepítéssel jelenleg a kezükben van. Egyébként 2009-ben már volt működő flash iPhone-ra, szóval technikai akadálya nincs, "csak" üzleti.
  • hdo
    Hangerőhöz ott vannak a telefonon a gombok, minden mást amit felsoroltál valóban tud.
  • passatgt
    ha jól tudom az iphone-os fülhallgatóval is lehet zenét léptetni/megállítani/hívást fogadni, hangerőt nem tudom:)
  • narumon
    Engem még soha nem zavart a flash hiánya (ráadásul pont most olvastam valahol ahol szarrá fikázták a Galaxy Tab 1 flash támogatását, hogy leöli az egész készüléket), beágyazott videok meg szerintem most is mennek. (youtube és társai biztosan)
  • kvp
    "Amit én nem értek, hogy miért nem lehet megcsinálni azt, hogy a hangerőszabályzó gombokkal lehessen zenét váltani vagy leállítani?? A régi SE telefonokban ez olyan szépen meg volt oldva, és én nagyon szerettem.."

Az uj htc-s telefonokon is meg van oldva. Sot meg a fules is kapott a vezetekre egy sor gombot. Ezekkel lehet hivast inditani, fogandi, zenelejatszast vezerelni es hangerot allitani.

Azt meg minden rendes telefon tulajdonosa megszokta, hogy a hangero az a zoom, az exponalasra pedig kulon gomb van. Egyebkent ha mar feature-ok, akkor szerintem az hasznosabb, hogy a telefon asztalon leforditva nemitja magat.

Egyebkent a ki masolt honnanrol csak annyit, hogy az android fejlesztoi keszitettek anno a tmobile sidekick sorozatot (aka. danger hiptop), ami 5 evvel elozte meg az iphone-t. Ezert is van pl. az android-ban tamogatas erintokepernyo nelkuli keszlulekekhez es ezert lehet a legtobb dpad-es android-os telefont a kepernyo piszkolasa nelkul is hasznalni. (mire jo? pl. egykezes tarcsazas utkozben)

En csak arra vagyok kivancsi, hogy ha mar ugyanazt a bongeszot hasznalja mindket rendszer, akkor mikor fogjak az apple-nel engedelyezni a flash tamgotast... (weboldalba agyazott videok es jatekok eseten jol jon) Android-on egesz jol el lehet lenni applet-ek telepitese nelkul, mert alapbol megy minden oldal a bongeszobol. (meg a hd video streaming is)
  • z3d
    Néha benézek handras blogjára, ott nem kevés példa lenne, de szerintem itt, az sg-n is találnánk nem egy apple/android cikket, ahol van egy két "érdekes" hozzászólás mindkét oldalról.

Szerintem fogalmazz úgy, hogy sikerült neked jobban tetszően megcsinálni a notification screent, nekem spec. semmi hiányosság nincs az androidosban. :)

Ha megnézed a hozzászólásaim, láthatnád, hogy én szoktam értékelni az almatermékeket, most is ezt tettem, mivel azt írtam, és azt is gondolom, hogy van, amiben az alma jobb. Lehet azért, mert a felső tagozatot (is) már "kicsit" kinőttem :)

• Papichulo
    "z almafanok habzó szájjal fikáznak mindent, ami szerintük almalopás"

EN ilyet nem lattam itt.

Amugy a felulrol lehuzhato ertesites tenyleg nagyon jo dolog es ez tenyleg az Androiddal terjedt el, megerte atvenni. Azt azert tegyuk hozza, hogy ezt is sikerult azert javitani, mert az ertesites igenyes modon fordul at a felso csikban, amikor megerkezik, plusz a notification screen-en az iOS-nel mar lehet animaciot is alkalmazni es az ertesiteseket egyesevel torolni. Ez jo lenne androidnal is. Lehet, hogy a legkozelebbi iPhonebol megint veszek :)

"és ilyenkor jól esik nekik kicsit visszaszólni"

Szerintem amikor mar atkerulsz a felso-tagozatra, le fogsz szokni az ilyesmirol :)
  • z3d
    Ha senkit nem érdekel, kiről koppint ki, akkor miért is van az, hogy az almafanok habzó szájjal fikáznak mindent, ami szerintük almalopás, és melldöngetve teszik szóvá sokszor, hogy "deeztazappletaláltafeléskész!". Ráadásul a nem almafanokat kicsit zavarja, hogy "denincsjobbazalmánál, mert___", és ilyenkor jól esik nekik kicsit visszaszólni. És az is kicsit érdekes, hogy pl. úgy van a full screen alkalmazások lehetősége előadva, mintha ilyen még soha sehol nem létezett volna a világon.
    Egyszer az életben ismerjétek már el, hogy más oprendszerekben is vannak jó, sőt, JOBB dolgok, mint az alma dolgaiban. Nyilván van akinek ez, van akinek az tetszik. Van amiben jobb az alma, és van amiben jobb a gugli, vagy a microfos.

Ferrer: SGS lockscreenen van hasonló.

• acdc
    Iphone elott nem is letezett az a szo,hogy android mar mint os.Amugy meg senkit nem erdekel,hogy ki kitol koppint.Ennyi erovel akkor nem kene ferrari,vagy barmilyen mas auto,mert hat a ford t-modelt koppintja mindenki evtizedek ota.
  • hdo
    Én még mindig azt használom (SE D750i) és imádom, soha nem is cserélem le, de nem is volt Tré Mobilnál mióta megvettem 2005-ben!

Öcsém meg csalódottan süti le a fejét mikor én lehúzom a youtube videókat akár flv-ben, akár mp4-ben, átrakom memóriakártyára, és azt hallgatom telón, miközben az ő flancos érintőképernyős faszbúkos guglis widgetes 4 hátteres Samsung kacatja meg kiírja neki rá hogy "Nem támogatott média formátum, vagy túl nagy bitsűrűség."!
  • Ferrer
    A lehúzható értesítési területet konkrétan az Android koppintotta a BossPrefs nevű jailbreakes programról.

"lockscreen-en megfelelő értesítésnél elhúzva adott alkalmazásba kerülsz"
    Nekem nem ilyen az androidos telefonom, gondolom ez vmi helyi változat lehet.

Ha ezek koppintások is lennének, amik nem, így is jóval kevesebb lenne, mint amennyit az Androidnál koppintottak iOS-tól.

Amit én nem értek, hogy miért nem lehet megcsinálni azt, hogy a hangerőszabályzó gombokkal lehessen zenét váltani vagy leállítani?? A régi SE telefonokban ez olyan szépen meg volt oldva, és én nagyon szerettem..
  • asysoft
    Pl a felső lehúzható értesítési területet (végre nem modális MessageBoxok vannak mindenhol), illetve azt, hogy lockscreen-en megfelelő értesítésnél elhúzva adott alkalmazásba kerülsz. Láthatóan az a WP7-es (bár ez lehet Androidban is így van, nem tudom) feature is megtetszett nekik, hogy lezárt képernyő mellett is lehessen azonnal kamera alkalmazást indítani, itt külön jó dolog, hogy végre (hangerőszabályzó) gombbal is lehet exponálni - kíváncsi vagyok, iPhone4GS/5 kap-e dedikált gombot erre.
    Cikkből egyébként kimaradt az a szerintem nem elhanyagolható feature, hogy végre képes lesz OTA (Over-the-Air) frissíteni (ráadásul delta alapon).
    Egyébként remélem, hogy egységesség jegyében a kézbesítési jelentés megjelenik az SMS-eknél is, ideje lenne már:)

lenox01 (#3): farxis jobban tolja:/
  • hdo
    "Az iOS5 végleg lecseréli az eddig használt MobileMe szinkronizációt, ehelyett az Androidból ismerős egységes rendszer kap helyet a platformban, ..."

Cikket olvasni luxus?
  • Ferrer
    LoL kíváncsi lennék mit kopiztak abból a sz@rból?
  • lenox01
    Ide nem kopiztak semmit semmiféle androidból. Az apple újításai mindig a legforradalmibbak és a legjobbak, az android kopizott az apple-től. Az iphone sokkal jobb és innovatívabb mint bármi más. Minden jobb és gyorsabb és szebb.
  • ension
    Főleg h ebbe az ötösbe szarrá kopizták az Androidot
  • qetuol
    utolsó mondat loller. ciki hogy még mindig nem tudnak olyan rendszert csinálni, amit nem lehet feltörni.