Apple: õsszel jön az iOS5
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amugy egy app-ban csak akkor adhatsz el pdf-et, mp3-mat, avi-t, ha az ar 30%-át megkapja az apple.
A logikad hibas, mivel az mp3 es az avi is konkurenciat jelent az iTunes store-nak, megis lehet mindegyiket siman hasznalni barmelyik Apple termeken.
Ha ez igy lenne, akkor nem lehetne ingyenes alkamazasokat, meg barmilyen pdf-et, mp3-at, avi-t, stb... feltolteni az iOS rendszerekre. Hogy mar az OSX platformrol ne is beszeljunk, ami ugye szinten Apple termek.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Az a gond, hogy én meg azt látom, hogy mindig elõszõr jön a fika, legtöbbször olyan embertõl aki nem látott közelrõl még sem iphonet sem ipadot. Folyamatosan belefutok olyanba, hogy szemrebbenés nélkül beír szó szerint baromságokat, néhány gyöngyszem: iphone-on nem lehet csengõhangot beállítani csak pénzért, nem tud videókat lejátszani konvertálás nélkül, flash nélkül nem lehet normálisan használni az internetet, sõt flash nélkül nem lehet beágyazott videokat nézni, sõt flash nélkül valamiért már játszani sem lehet! Sorolhatnám napestig a vadabbnál vadabb baromságokat.
Miért is? Mi köze a flashnek az üzlethez? :o
LZ forever
Az apple a legaprobb bevetli forrast sem szereti elengedni (lasd csengohangmizeria, horror aru mac/ipad alkatreszek).
Bizonyos korulmenyek kozott? Mik ezek a korulmenyek? Erdekelne.
"megközelítik a natív kód sebességét"
Megkozeliti... talan. De meg nem haladja.
Ha valami jol meg van irva c-ben, esetleg assembly-ben, az sohasem lesz gyorsabb VM-ben futtatva. Elvegre a VM-is assembly-re fordit, tehat ha berakunk meg egy lepcsofokot az csak lassitani tud, gyorsitani sehogyan.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Egyáltalán nem így van, egy JIT-es kód néha gyorsabb tud lenni mint egy natív. Ez már a .net-nél és javanál is bebizonyosodott (jake2 (quake2 javaban) bizonyos körülmények között gyorsabb mint a C-s változat), és általában is megközelítik a natív kód sebességét, mondjuk ez a flessnél nem áll fenn az mindig lassú :)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
"A leggyorsabb ha valamit Assemblyben írnak meg, mégse azt favorizálod te se, miért is?"
Assembly-ben tenyleg nem eri meg manapsag fejleszteni, mert a C forditok mar ahhoz eleg kozeli kodot tudnak generalni. Amugy regen eleg sokat programoztam benne, szoval tudom mirol beszelek.
"Talán csak nem azért, mert hiába hogy gyorsabb, mégsem éri meg az alatt fejleszteni?"
Te talan miben fejlesztesz Flash-re? Egy flash alkalmazasban? Nem! Csak nem az is egy native kodu IDE ami a flash-t generalja?
iOS-re, akarcsak Windows-ra vagy OSX-re, csak native alkalmazasok vannak, tehat, hogy nem eri meg abban fejleszteni az egy okorseg. Nem akarlak megbantani de komoly alkalmazasokat nem irnak flash-ben. Pont. Nem is ertem, hogy ezen miert vitatkozunk.
"És ebben a Flash/Flex (szerver oldalon pedig a JAVA) gyakorlatilag verhetetlen."
Nem latom be, hogy te mennyivel tudsz gyorsabban vagy effektivebben programozni Flash-ben, mondjuk a windows platformra, mint en a Visual Studio-val. En csak hatranyat latom a flash-nek... Nem csak a flash az egyetlen RAD eszkoz. Nezz utana a VS-nek vagy a Delphinek!
"És ugye egy leakelõ, bughalmaz, natív kód"
Latod, hogy nem tudod, hogy mirol beszelsz??? Az lehet, hogy te nem tudsz programozni es ilyeneket keszitesz, de ne magadbol indulj ki. Amugy meg neked is ott lenne a garbage collection, ami nagyreszt meggatolja a memory leak-eket. De gondolom errol sem hallottal.
Te nem tudsz olvasni! Ami reszletet kiragadsz, az csak egy olyan modszer volt, amivel mar akkor is kihasznaltak ezt az exploit-ot. Mashogy is lehet azt, mivel a Flash Player-ben volt a hiba!
Tessek mai hir:http://news.softpedia.com/news/Adobe-Warns-Android-Users-About-Flash-Security-Vulnerability-204836.shtml
De amugy is ott van a rengeteg javitas az Adobe oldalan, amit lentebb linkeltem, azokat sem azert adjak ki, mert olyan betonbiztos a Flash...
A leggyorsabb ha valamit Assemblyben írnak meg, mégse azt favorizálod te se, miért is? Talán csak nem azért, mert hiába hogy gyorsabb, mégsem éri meg az alatt fejleszteni? Nem az számít, hogy mely programnyelven lehet a leggyorsabb végeredményt produkálni, hanem az, hogy adott költség/idõkeretbõl mely programnyelvben lehet a legjobb eredményt kihozni. És ebben a Flash/Flex (szerver oldalon pedig a JAVA) gyakorlatilag verhetetlen. Értsd: te lehet hogy kész se lennél a natív kódú fejlesztéssel, vagy éppen kész lennél, csak már optimalizálni nem volna idõd, mialatt én ugyanazt megcsinálom Flashben teljesen optimalizáltra, kétszer. És ugye egy leakelõ, bughalmaz, natív kód (amit te tudsz produkálni adott idõ alatt) mindenképpen rosszabb mint egy optimalizált flash.
"Even better news is that Adobe has found it's being actively exploited "in the wild" via a .swf file embedded in an Excel spreadsheet"
Vagyis excelbe ágyazott swfrõl van szó. Annak mi köze van egy böngészõben futó flashhez?
Amúgy te is mindjárt olyan 12 éves Vér Pista leszel, hogy ihajj! <#zavart1>#zavart1>
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Csak egy, az elmult honapokbol: http://www.engadget.com/2011/03/15/adobe-finds-critical-security-hole-in-flash-player-wont-fix/
Amugy pedig, Google->"flash security hole". Rengeteget fogsz talalni!
Meg gondolom az alabbi oldalon is azert van annyi update erre az evre, mert 2009 ota nem volt semmi risk: http://www.adobe.com/support/security/
Vicces egy fiu vagy te, hallod?! Nem tudom te hol elsz, de szerintem valami zartabb intezetben es ezert nem jutnak el hozzad az informaciok :)
Kétségkívül az utóbbi.
Ugyanugy tud, de nem olyan teljesitmennyel. Nehez megertened, hogy a VM az csak lassabb tud lenni, mintha egy program kozvetlenul a processzoron futna? Mivel ez utobbit nevezik native code-nak, btw.
"Egy natív alkalmazás mindenképpen több mindenhez fér hozzá, mint egy sandboxban futó alkalmazás."
Az iOS-en is sandbox-ban futnak az alkalmazasok:
"The sandbox is a set of fine-grained controls limiting an application’s access to files, preferences, network resources, hardware, and so on. Each application has access to the contents of its own sandbox but cannot access other applications’ sandboxes."
http://developer.apple.com/library/ios/#documentation/iphone/conceptual/iphoneosprogrammingguide/RuntimeEnvironment/RuntimeEnvironment.html
Utanaolvasol te egyaltalan a dolgoknak mielott hozzaszolsz, vagy csak van valami homalyos keped valamirol es azt probalod meg tenykent eladni.
"A flash hasonló VMben fut, hasonló sebességgel mint a Java."
A Java sem native code. Az Objective-C es az OpenGL, az az. Nem is tudom, hogy hogyan jon az iOS-hez a Java. Tudod te egyaltalan, hogy mirol van itt szo? Ketlem. Ezek utan hadd ne vitatkozzak veled.
Tessék, nézd és mondd hogy nem közelíti meg:
Alternativa 3D
A flash hasonló VMben fut, hasonló sebességgel mint a Java. Ha hozzáfér a HW gyorsított dolgokhoz, akkor ugyanúgy tud nagy videót játszani, 3D megjeleníteni, ahogy bármely natív alkalmazás.
Ez van - ha tetszik ha nem, az AS3, vagyis azt azt futtató AVM3 már gyors.
"Elarulom, hogy egy native iOS alkalmazas sem fer hozza mindenhez. Peldaul meg a kamera altal rogzitett felveteleket sem lehet elerni... ennyit a te szaktudasodrol."
Egy natív alkalmazás mindenképpen több mindenhez fér hozzá, mint egy sandboxban futó alkalmazás. Nekem pont elég az, ha mondjuk gps koordinátákat küldözget a beleegyezésem nélkül.
"Meg aztan a sok flash-es security hole-rol ne is beszeljunk."
Na mutass már egyet. A legutóbbi, amit kb 2 éve láttam ahhoz is kellett egy pdf, amibe beágyazod a flasht, vagyis valójában acrobat reader bug volt. A böngészõ plugint évek óta nem érinti ilyesmi.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ha ennyire unatkozol buzeráld a flasht a tableteden ahelyett, hogy offolsz!
De ugye te sem gondolod, hogy a flash akar csak meg is kozeliti egy native code lehetosegeit? Hogy az optmalizalhatosagrol ne is beszeljunk.
"egy böngészõben futó flash alkalmazás sandboxban fut, ezért nem tud turkálni a telefonodon"
Elarulom, hogy egy native iOS alkalmazas sem fer hozza mindenhez. Peldaul meg a kamera altal rogzitett felveteleket sem lehet elerni... ennyit a te szaktudasodrol. Meg aztan a sok flash-es security hole-rol ne is beszeljunk.
Plusz a flash sandbox-ot hasonlitani egy BSD-hez... ez is eleg rohejes!
Egyedül a terjesztés módja az amirõl lehet vitatkozni, de Jailbreakelt terméknél még ez is értelmét veszti, mert azt raksz rá amit akarsz, ingyé'.
Innentõl kezdve teljesen fölösleges a fröcsögésed, mert mindent amit a flash tud, azt a jailbreakelt apple termék tudja anélkül is, szintúgy akár ingyen.
Nem az Apple-t pártolom, rühellem a céget, de akkorsem kell ferdíteni!
A Galaxy Tab köszöni szépen jól megvan a flashhel. Az animációkat nagyjából olyan szinten futtatja mint egy 300-as celeron (video más téma, azt hardware-bõl játssza), és böngészõvel együtt kb 100-120M az engedélyezett mem fogyasztás számára, de ettõl eltekintve megy rajta a flash. Ez azért nem olyan brutális korlát - én per pill egy datamining alkalmazást fejlesztek rá, és durván 1 sec alatt rakja ki a képernyõre az 500 soros dataproviderbõl táplálkozó diagramokat, transzparens területekkel, árnyékkal, mindennel. Ja, és ez flex fejlesztõ környezet, a maga mammut kódjával. Flashben sokkal gyorsabb cuccokat lehet írni. 11-es playertõl kezdve meg 3D-t is lehet csinálni, tabletre, flashben.
A pointer-mentes UI miatt a PC optimalizált flashek elég kínlódósak, de amit tabletre fejlesztenek azzal hellyel-közzel ugyanazt el lehet érni, egy natív alkalmazással. És nem kell hozzá storeba töltögetni a dolgokat, nem Jobs kénye-kedvétõl függ, hogy mikor fogják letiltani - ami megfizethetetlen.
Az uj htc-s telefonokon is meg van oldva. Sot meg a fules is kapott a vezetekre egy sor gombot. Ezekkel lehet hivast inditani, fogandi, zenelejatszast vezerelni es hangerot allitani.
Azt meg minden rendes telefon tulajdonosa megszokta, hogy a hangero az a zoom, az exponalasra pedig kulon gomb van. Egyebkent ha mar feature-ok, akkor szerintem az hasznosabb, hogy a telefon asztalon leforditva nemitja magat.
Egyebkent a ki masolt honnanrol csak annyit, hogy az android fejlesztoi keszitettek anno a tmobile sidekick sorozatot (aka. danger hiptop), ami 5 evvel elozte meg az iphone-t. Ezert is van pl. az android-ban tamogatas erintokepernyo nelkuli keszlulekekhez es ezert lehet a legtobb dpad-es android-os telefont a kepernyo piszkolasa nelkul is hasznalni. (mire jo? pl. egykezes tarcsazas utkozben)
En csak arra vagyok kivancsi, hogy ha mar ugyanazt a bongeszot hasznalja mindket rendszer, akkor mikor fogjak az apple-nel engedelyezni a flash tamgotast... (weboldalba agyazott videok es jatekok eseten jol jon) Android-on egesz jol el lehet lenni applet-ek telepitese nelkul, mert alapbol megy minden oldal a bongeszobol. (meg a hd video streaming is)
Szerintem fogalmazz úgy, hogy sikerült neked jobban tetszõen megcsinálni a notification screent, nekem spec. semmi hiányosság nincs az androidosban. :)
Ha megnézed a hozzászólásaim, láthatnád, hogy én szoktam értékelni az almatermékeket, most is ezt tettem, mivel azt írtam, és azt is gondolom, hogy van, amiben az alma jobb. Lehet azért, mert a felsõ tagozatot (is) már "kicsit" kinõttem :)
EN ilyet nem lattam itt.
Amugy a felulrol lehuzhato ertesites tenyleg nagyon jo dolog es ez tenyleg az Androiddal terjedt el, megerte atvenni. Azt azert tegyuk hozza, hogy ezt is sikerult azert javitani, mert az ertesites igenyes modon fordul at a felso csikban, amikor megerkezik, plusz a notification screen-en az iOS-nel mar lehet animaciot is alkalmazni es az ertesiteseket egyesevel torolni. Ez jo lenne androidnal is. Lehet, hogy a legkozelebbi iPhonebol megint veszek :)
"és ilyenkor jól esik nekik kicsit visszaszólni"
Szerintem amikor mar atkerulsz a felso-tagozatra, le fogsz szokni az ilyesmirol :)
Egyszer az életben ismerjétek már el, hogy más oprendszerekben is vannak jó, sõt, JOBB dolgok, mint az alma dolgaiban. Nyilván van akinek ez, van akinek az tetszik. Van amiben jobb az alma, és van amiben jobb a gugli, vagy a microfos.
Ferrer: SGS lockscreenen van hasonló.