2416

World of Warplanes
  • Tono34
    Ez a szülinapi küldi ... 20+ csatám biztos volt a megfelelő 5 győzelemért.
  • Zoli105
    jah értem :D Spiti ki van húzva csak meg kéne venni :D tier 5ös Zero megvan de az valami állat :O ahogy nézem a Ki43-sok is nagyon jók :D De akkor nem veszem meg , gondolom karácsonykor majd jobb akciók lesznek :D
    Utoljára szerkesztette: Zoli105, 2017.11.11. 12:15:18
  • Darun
    Szerintem nem rossz gép. Bár régen se sokat láttam belőle. A Spiti T5-ben elég erős, a Bumeráng szinte mindenben elmarad egy kicsit mögötte. A jó fordulékonysága és az alacsony sebessége jó közelharcossá teszi, de a 20 milis gépágyúnak köszönhetően akkor sem jön zavarba, ha megpróbálják lerázni. A prém fogyó mondjuk olyan, hogy ilyen eventek alkalmával úgy is szarásig lehet pakolni a raktárat, viszont 1500 forintért 1500 arany igen jó ár, és akkor mellé szintén ennyiért kapsz még egy T5-ös repcsit is. Majdnem olyan jó vétel, mint az előtte lévő C-4-es volt.
  • Zoli105
    hm prém shopban a BOOMERANG érdemes megvenni ? 3000ft és kpasz egy tier 5ös gépet, 1500 goldot ,3db elsősegély csomagot meg 3 db túzoltót :)
  • Zoli105
    Születésnapi event :D sok ajándékkal és egy ruszki prémgép a főnyeremény :D
  • Darun
    Mivel teljesen átdolgozták az egész rendszert, a régen elért statisztikáknak az új játékban nem igazán lenne értelme. Ezért is 2.0 Viszont a régieket vissza lehet nézni, a medálok ott vannak a sor legalján, a többi, számszerű statisztika meg az Archivba került, ahogy Tono is mondta.

Igazából hiába vannak gépeim T2 és 10 között, ezzel a 40% nyerési aránnyal lehetetlen megcsinálni őket, pláne úgy, hogy a 99%-a nyerd meg a csatát. Akkora szarravaló botokat tesz folyton hozzám a játék, hogy az valami borzalom. Ma 5 csatát mentem, ebből háromszor volt magasabb tierű az ellenfél. Ezt a MM-t amúgy is rég kukázni kellett volna, de most még jobban elbaszták. A 2.0 előtt összeszenvedtem egy csomó gépet, most meg szart se érek velük.Kár hogy itt nincs kérdőiv, mint a hajóban, megmondanám nekik hogy inkább az anyukájukra forditsanak több időt, mert a játékot már tönkrevágták.
  • Zoli105
    hát igen sajna ,én úgy terveztem hogy tier 6-7 körül megállok :D max az ME262öt kihúzom , de azt sem biztos :( a sok csoda gép te jó ég XD itt aztán tuti óvodások rajzoltak :D
  • Tono34
    Profil körül láttam valami archívot. Talán ott lesz.
  • Tono34
    Jók ezek a napi küldik ... kár, hogy teljesíthetetlen amíg nincs T8 repülőm.

Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.11.06. 18:21:29
  • tutyimutyi2
    Az létezik hogy a 2.0 megjelenésével resetelve lett a statisztikám túlnyomó része?
  • Darun
    A 2.0 inditásával volt az event. A napi feladatok részjutalma nem pénz, hanem konténer volt. Plusz napi 6 konténert tudtál venni 4 token/db áron. Ezekből némi szerencsével esett egy alkatrész. A Blenheimet viszonylag hamar beadta, ugye low tier, kevesebb alkatrész meg ahhoz sűrűbben is dobált. Most a firssitéssel véget ért az event, már csak tokenből lehet megvenni őket. Az A26-t kipótoltam a maradék tokenjeimből, több mint 300-t locsoltam el az eventre. Az RB-17-nek viszont elég horror ára van. És sajnos most már tokent is nehezebb szerezni.

#2164 A WT-ben is szerettem a bombázót, itt is rögtön kipróbáltam, amint lehetett. Azért pár gondolat ehhez. 3k méterről még modullal és skillel is elég brutál szórása van a bombáknak. Egyébként hogy ez hogy működik, még mindig nem értem, mert tegnap egy csatában kinyirtam az összes gt-t, de nem történt semmi. Az ellenfél meg egy teljesen szürke bázist foglalt be instant. És nem értem, hogy. Az oké hogy ha lelövik az összes védő repcsit, akkor meg van a foglalás, ezzel csak az a baj, hogy tök mindegy ki hány gépet lő le, aki az utolsót kiszedi, azé a bázis. Ez igy annyira nem tűnik korrektnek. A bombázóval ráadásul mindig marad 1-2 épület, ami nem esik szét, azt utána próbáld meg kikempelni 3000 méterről. Arról már nem is beszélve, hogy valami fura módon az esetek 90%-ban nem vagyok top tier, és ugye a top tier heavy-k sokkal magasabbra szállnak mint én, plusz ott vannak a nagy magaságú vadászok (magas tierben már a fegyverzetük is elég brutál, hamar elhullasz) és még a GT-k is nehezebben hullanak, mert az életerejük nem a te szintedre van kalibrálva. Attackerrel is elég hülyén működik a bomba célzás. Az éjjel repültem Tsh 3-al, egy komplexumra ledobtam 2 bombát. Fordulok vissza, egy épület se semmisült meg. Az oké hogy T4-es csata volt, de nehogy már két bomba ne okozzon semmi kárt!
  • Zoli105
    bombázóval megy mi ? :D
    amúgy hogy lehet megszerezni a 3 prém bombázót ? hévégén még volt valami speckó küldi,Blenheim-hez 2 db alkatrészt is megszereztem aztán ennyi :(
  • Tono34
    annyira fel tudom magam bosszantani, mikor az ellenfél 3000+ méteren repül és foglalja a bázisokat... egyet sem lő, biztos nagyon izgalmas lehet.
  • Zoli105
    köszi:D csak az abaj hogy a jenki szeróra adnak zsíros cuccot! :( Bell XFL-1 Airabonita (U.S.A.), SNCASE SE 100 (France) and IL-2 with rear gunner (U.S.S.R.)
    van kódom ha esetleg kell valakinek :) mármint a jenki szeróra ! :(
    bezzeg az EU-ra soha nem jön ilyen :(
  • Tono34
    Itt találtam.
  • Tono34
    Köszi, közben már megtaláltam valamelyik nap :)
  • Darun
    Megnéztem... a pilóták skillezésével én is mindig gondban voltam. Megnéztem a wiki-t, szerintem legalább 1,5 éve nem nyúlt hozzá senki.

Az Evasive-t mondjuk soha nem próbáltam, de arra én is gondoltam, hogy minden alacsony szintű vadászra (többfeladatúra is) fel lehet tenni, illetve magasabb tierben a japó/angol, meg néhány orosz gépre.
    Az Adrenalinnak nem sok értelmét láttam. Alacsony tierben, amikor még viszonylag egy bolyban zajlott a légicsata, akkor sem nagyon lett volna kihasználva az a 10 sec, ráadásul ott a fegyverek is lassabban melegednek és gyorsan hűlnek, A nagy tűzgyorsaság miatt egyébként sem volt gond a sebzéssel és ha azt veszem, célzó rendszer is 10%-t javit, de ez nem igazán észrevehető. A Marksman csak 2 skill és az permanens -5%-t ad a szórásra.
    Az Aero Exp viszont fontos volt, mivel elég gyorsan fel lehetett húzni a pilótákat 100%-ra, sztem mindenki rakott manőverező modulokat is a gépére és én pl sokszor forduló harcoltam F2F-el I-15 meg ellenséges F2F ellen és akkor tényleg ezredmásodperceken múlt egy-egy harc. A többséggel ellentétben én nem is I-15-t használtam T2-ben, hanem az F2F-t. És most a 2.0 után már neki vannak a jobb manőverezési tulajdonságai.
    A másik dolog... T5 alatt engine restartert használni teljesen felesleges vadászgépen. Meg igazából a tűzoltónak sem sok értelmét látom. Nagyon ritkán gyullad ki vadász alacsony szinten és ellőtt motorral is csináltam már nem egy kill-t. Viszont ha ellövik a szárnyad/farkad, akkor csókolom.
    Engine restarert attackerre kell rakni. Pont valamelyik nap zuhantam le, mert rácsapásnál visszavettem a sebességet, meg alacsonyan is voltam és ellőtték a motort. Régen nem volt ilyen problémám, most viszont mintha lassabban is javitana, meg jobban meg is érezni a hiányát. Elvesztettem a sebességet és mivel magasságom sem volt, a földbe csapódtam. Egy másik alkalommal az utolsó pillanatban javult meg a motor és a fákat súrolva tudtam csak felhúzni.
    Az attackereknél sem látom értelmét pl a Marksman-nak. Ezt magabiztosan állithatom, az első két tizes gépem az orosz és a német attacker volt. A nagy kaliberű fegyverekkel max távra is pontosan lehetett lőni, a kicsiknek meg olyan lőtávja volt, hogy azon belül is pontosak voltak, plusz magasabb teirben már úgy se azokkal kellett pusztitani. A farlövésznek szinte minden gépen a sorozat hosszát illetve a lőtávot növelő skilleket vettem fel. T10-ben a farlövész már 900m-en túlra is tudott lőni. (most már az alap lőtáv is 1km). Ennek ellenére még is kevésbé érzem hatékonynak a farlövészeket, mint 2.0 előtt. Pedig elvileg kritikust is gyakrabban okoznak. (a legskillesebb legénységem az IL-2(t)-n volt, ott felvettem a better critical-t, de megbántam. Egyrészt nagyon drága volt, másrészt kb 4-5 csatánként egyszer okozott kritikust.
    És egy apróság, ami talán fontos lehet: a Blenheim bombázó (tehát nem a nehéz vadász) tornya 360 fokban forog, tehát előre is tud lőni! Megfelelően skillezve nagyon hatékony tud lenni és akár kompenzálhatja az egyetlen előre tüzelő géppuskát is. (nem egy ellenséges Blenheim-et levadásztam már vele)
  • Darun
    Minden évben szoktak bedobni ilyen univerzális kódot, amiért ad valami T2-es prém cuccot. A WoWs indulásakor pl Albany-t osztogattak szintén ilyen kóddal. Most hogy kijött a 2.0, gondolom itt is megy a beetetés. Bf 110 + 1100 arany + 3 nap prém 1400 pengőForint? Ehhez képest nem sok rohangál belőle. Viszont gondolom a bombázók miatt sokan adnak neki még egy esélyt, bár éjjel még mindig vannak 1v1 csaták.
    #2156 Gondolom megtaláltad már, de azért leirom: a GC-ben rámész a Warplane-re. Mielőtt elinditanád a kliens, a bal felső sarokban van egy "Játék beállitásai" opció. Ott tudod magának a játéknak a nyelvét átállitani. (épp most állitottam át én is angolra)

Jah, és köszi a kódot! :)
  • Zoli105
    "Google a barátom" értem :O :D
  • Tono34
    Googli :)
  • Zoli105
    Köszönöm szépen :) akkor nekem ez kell Fast Turn and Burn Fighters mivel a tier 6os Zero és a Spitfire a cél ! :) a többi meg látom nagy részben megegyezik :)
    amúgy a kódot hol találtad ? :O
  • Tono34
    Egy ilyet találtam most.
  • Zoli105
    am hogy kellene skillezni a pilótákat ? (Zero vagy Bf109 vagy Spitfire )
  • Zoli105
    köszi megkaptam a németet és a brittet is :)
  • Tono34
    Kód: "EU player here. Got the code WARPLANES to work last week. Got a premium tier 2 German fighter and a tier 3 British fighter. On mobile, so I can't check their names. However they're not in the tech tree."

Arado Ar 67, 100%-os pilótával. Most aktiváltam, meglepő módon működött.
  • Tono34
    Köszi! :)
  • Zoli105
    okés :D
    tessék :
    Fw56 F2A1
  • Tono34
    Ugyanezen néven megtalálsz, ha nem hajózom éppen :)
    Nem maradt még felhasználatlan kódod? :)
  • Zoli105
    Elkezdtem újra a gamet mert kaptam kódot amivel pár pérm repcsi került hozzám :D hát beszarás ez a játék szakadok a röhögéstől XD
    szakaszolni volna kedve valakinek ? :)
  • Darun
    Szintén igy vagyok vele, bár a bombázó nekem fun, ugye én már a 2.0 előtt is főleg az attackereket preferáltam, most hogy elég durván feltápolták a légvédelmet, tényleg van jelentősége a földi célpontok kiiktatásának. Sőt, a WT-ben is szerettem bombázni. És itt azért hamarabb is betölti a bombákat.
    Viszont azt én sem bánnám, ha lehetne látni hogy mire mennyi pontot kapunk, mert igy teljesen logikátlan és átláthatatlan az egész. Kétszer annyi sebzéssel kevesebb kiválóság pontot kaptam az A-26-al, mint az ellenfél bot A-26-a.
    122 csatából lett meg az első Mennydörgés... amire igazából nem ad semmit. Ezt is úgy sikerült összehozni, hogy köröztünk a pályán és egymás elöl foglaltuk el a szektorokat. Egyedül hatot foglaltam be egy meccs alatt 16k harci pont, de csak 1k kiválóság. A másik játékos (ugyanezzel a géppel) harmad annyit sebzett mint én, majdnem fele annyi foglalási pontot ért el, még is csak egy százassal kapott kevesebb kiválóság pontot. Ebből arra következtetek, hogy a kiválóság pont függ attól, hogy nyersz e vagy sem.
  • Tono34
    Azt hiszem egy időre félre is teszem... nyerni alig sikerül (lehetek a nagyon rossz v jó, mindegy) így a küldiket abszolút nem lehet teljesíteni.
    Nem látom rendesen, hogy lelőni, segíteni a lelövésben sikerült-e valakit, a botokat jelölhetnék jobban a csapat listában.
    Az sem egyértelmű, hogy mit miért is ad.

Nyelvet sem sikerül váltani angolra. Game centerben átállítottam, de semmi sem változik.
    Valahol máshol kell?
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.10.29. 10:23:55
  • ToxiMaxi
    Szerintem a csata helyezésed nem csak a harci pontok határozzák meg, hanem a kiválósági pontok is bele tartoznak.
    Harci pontokat meg úgy tudsz szerezni, hogy aktívan részt veszel a csatában, gépek lelövése, földi célpontok támadása, foglalás.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.10.27. 20:13:33
  • ToxiMaxi
    Ezek, amiket írtál lehet nem is fordítási hibák mert pl a "harci köteléket" én is megtaláltam mint "combat group". Annak szerintem nem rossz a fordítása.
  • Darun
    Valamelyik event során találkoztam olyannal, hogy volt egy leirás "csinálj valamit". Megcsináltam. mivel a leirásban nem szerepelt, hogy nyerni is kell, hagytam nyerni az ellenfelet (neki meg az volt a küldije) A csata végén nem adta meg a feladatot. Azért egy küldetésnél baromira nem mindegy, hogy a teljesitéshez kell a győzelem vagy sem. És a 2.0 előtt valamelyik napi küldetésben is ugyan ez volt. Ott sem szerepelt a nyerés, de napokig nem adta be, holott a leirásban szereplő feltétel meg teljesült. Nem tudom hogy vagy miért maradnak ki szavak a forditásból. És ez rosszabb mint a sima forditási hiba, mert ugye az embr nem rögtön arra gondol, hogy valamit kihagytak a szövegből, hanem arra, hogy valamit rosszul csinált.
    A mostani küldetésben van egy olyan, hogy "szerezz 3000 pontot ellenséges szektor elfoglalásával". Arra már rájöttem, hogy piros szektort kell foglalni. De mire mennyi pontot ad? Hogy a retekbe lehet összebugázni azt a 3k pontot? Esetleg ha már a pofámba toltak egy fejlesztést, valami információt is dobhatott volna mellé a kedves Wargaying.
    De most nézem a napi feladatokat... mi az hogy "harci kötelékben"? Erről csak én asszociálok rögtön a szakaszra? holott a feladathoz nem kell szakaszban lenni.
    Ezt a 3000 pontot már csak azért sem értem, mert 400-ra már ad tokenes epikus medált. És azt se könnyű összeszedni. A 2.0 előtt 75 pontra adott mennydörgést. A szükséges repülővel végzett bevetések több mint felében értem el 100 pont felett. Most még a 75-t sem sikerül összehozni, pedig a repcsi tulajdonságai nem változtak, a célpontok meg ráadásul respawnolnak is. Akkor még is miért/hogy? Azt se értem, milyen összefüggés van a harci pontok és a helyezés között, mivel nagyon sokszor aki az első helyen végez, nem az gyűjtötte a legtöbb pontot.
    Nyilván mivel az egész játék tök kinai lett megint, egyelőre nem sok forditási hibával fogok tudni szolgálni. Először át kéne látnom, mi hogy működik.
  • ToxiMaxi
    Fordítási hibákat ha megírod, akkor szívesen átküldöm az illetékesnek és javítva lesz. WoT al kapcsolatban én már küldtem el hibákat neki és mind javítva is lett a következő verzióban.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.10.27. 12:15:12
  • Darun
    Kitől? Csak a mihez tartás végett, a 2.0 előtt 54% volt a winrate-em, most 40.. Gondolom nem egy nap alatt lettem ződből piroska. És érdekes módon csak a winrate-em szar, a csatánkénti átlag xp több mint a kétszerese a 2.0 előttinek. Egyébként figyelembe véve hogy teljesen átdolgozták a játékmechanikát, igazán csaphattak volna mellé egy új tutorialt is, mert aki kapott meghivót a zárt tesztre, az tudja mit csinál, most meg repüljél, aztán tapasztald ki, mi hogy működik.
    Elvették az évfordulós bónuszt, igy ismét nem érdemes megtartani a régi vasakat, nem lehet free xp-t farmolni.
    Az acsi rendszer is teljesen átláthatatlan, 2.0 előtt attackerrel simán meg lehetett szerezni a Mennydörgést, most hiába respawnolnak az épületek is, olyan gyorsan véget ér a csata, hogy kb esélyed sincs megszerezni. Szóval már tokent sem lehet farmolni. Plusz a napi küldik is már winhez vannak kötve, és ilyen ratyi winrate-el hiába vagyok az első háromban, nem kapok semmit. Ráadásul WoT effektus, folyton egy tierrel fölém pakol, ami azt jelenti hogy attackerrel kapásból szopón vagyok. Az egyes gépek tulajdonságait is átdolgozták. a multirole vadászok manőverezőképességét drasztikusan lecsökkentették.
    Cserébe lemásolták a War Thundert, pár éve még azt nyilatkozta a Wargaying, hogy nem lesznek bombázók. Lettek. Nem lesz respawn. Lett. És még sorolhatnám. Viszont a skill rendszerhez nem nyúltak hozzá, ergó egy bombázó pilótának nem sok hasznos képessége van, mert ehhez persze elfelejtettek hozzányúlni. A magyar forditás a játékban meg még mindig egy kalap szar, sokszor nem lehet érteni, mi a fenét akar tőled a küldetés, mert valami hülyeség van odaforditva. Mondjuk ez 2.0 előtt is igy volt.

Bár most csak a faszságokat emeltem ki, némi csiszolással még lehet jó játékot faragni belőle. Az mindenképpen jó pont, hogy most már tényleg inkább a csapatmunkát támogatja a játékmenet, nem az egyéni hősködést.
  • ToxiMaxi
    Igen, és elég jókat lehet hallani az új verzióról.
  • Tono34
    Kijött a 2.0 verzió. Játszik még ezzel valaki?
  • aru
    Nagyon érdekes a játék... Megveszem egyszer a lőszert, majd a csata végén akkor is levon ezüstöt az újratöltésre ha nem kell mert egy darabot nem löttem el belőle.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.10. 17:43:05
  • aru
    Nekem megvan a tesztért járó I-15bis DM, kevés élethez egész jó tűzerő és forsulékonysága van. A játék viszont így 2 év kihagyás után is ultragáz...