2416
World of Warplanes
-
lammaer #776 Nincs miről beszélni. Prealpha a játék, mit akarsz? :) -
Desmodromic #775 Najóvan kezd elhülyülni a jelenet.
Mi frissült? -
garaib #774 A háborút sajnos a civilek sínylik meg, :( az atombomba sem volt túl jó húzás. :( -
TDantes #773 Én pedig elvárom. Ha állítasz valamit bizonyítsd. Így szokás. -
lammaer #772 Meg ugye a német Heró uboot kapitányok arra lengették az e-peent, hogy hány tonna fegyvertelen kereskedelmi hajót sikerült elsüllyeszteni.
Nagyon németpárti vagy komám, csak tudnám miért... -
lammaer #771 Azért egy invader ne várja már el hogy gentlemanként bánjanak vele. Gondolom a partizánnak is minden vágya az volt, hogy a bábuska döngetése meg vodka szopogatása helyett lezuhant német ombázópilótákat kergessen a -20 fokos hidegben. -
Attiska #770 Azt ne kívánd, hogy az összes könyvemet végignézzem, de próbálok keresni könkrétumot mondjuk a Sárhidai bibliában.
A kiugrott hajózókat nagyjából ugyanaz illette meg, mint a vízbe került hadi tengerészeket. Persze az más kérdés, hogy a tengeralattjárósok gecik voltak, hogy nem vették fel a matrózokat az amúgy is túlzsúfolt konzervdobozba, miközben az amerikaiak meg hősök, hogy az elsüllyedt U-boot legénységét légvédelmi géppuskával lőtték. De ugye a győzteseknek mindent szabad. No meg a keleti fronton talán tényleg jobb volt a német pilótának az, ha meghalt az ernyőn, minthogy a hős és becsületes partizánok kezei közé került. -
Glo #769 Az amcsiknak már vannak drónjaik, de kénytelenek élőerő ellen alkalmazni, mert az ellenfélnek még nincs -
#768 Jah, már tölthető is...kicsit lemaradtam. -
#767 Ma érkezik egy frissítés :) -
lammaer #766 Mindig tetszenek az olyan filmek/könyvek, ahol háborúskodás helyett kimennek vmi arénába (Robosport meg ilyenek) azt ott lerendezik 1vs1. -
Renegade #765 Gondolom ezeknek az egyezményeknek az a szerepe, hogy kultúráltabbnak tűnjön a hadviselés. Elvégre ez is csak politika :-)
Egyébként egy-egy offenzívában nem az a cél, hogy a katonák halomra őljék egymást, az csupán mellékhatás.
Sajnos a terrorbombázásoknak is az a célja, hogy relatív kevés civil halott árán nyomást gyakoroljon a kormányra. Embertelen, de praktikus. -
lammaer #764 Ezt írkálom, olyan hülyeség nekem ez az egyezményesdi. Háború van, nem diplomácia.
Éppen írtjuk egymást (mert ugye nem tudtunk megegyezni háború nélkül), és akkor mondjuk az egyik fél megsérti az egyezményt. Akkor mi van?
Beperelik őket? Mégjobban lebombázák őket? Világháborúról beszélünk, nem vmi kis konfliktusról.
-
Renegade #763 azt nem tiltja az egyezmény, pont ezért lehet lőni a desszantos ernyősöket is, azért megy, hogy csatázzon, míg a kiugrott pilótának épp letelt a munkaideje -
lammaer #762 Jóféle tisztelet az ahol először halomra lőjük egymást :)
Ilyen alapon pl reptereket nem illet volna támadni, meg géppuskatűzzel elárasztani a gépükhöz rohanó pilótahaverokat. :) -
Glo #761 De a légierő mindig is az elitnek számított az alakulatok között, ahol megvolt az egymás iránti tisztelet. Legalábbis az 1. és 2. vh-ban.
Mindegy, háborús bűnöket csakis és kizárólag a vesztesek hajtottak végre :)
A Drezdai bombázás pl a feleslegesen felhalmozódott gyújtóbombák szakszerű megsemmisítése volt csupán. Ja, hogy voltak civilek is ott.. hát istenem.. furcsa navigációs hibák mindig vannak, ezért nem okolható senki.. -
lammaer #760 Van egy különbség: A háború az háború, a boxmeccs meg egy sport :) -
Glo #759 Na igen, a törikönyvet mindig a győztesek írják. Valahogy egyetlen olyan guncam felvétel se maradt meg ahol vidáman lőnék az ejtőernyősöket.
Az ejtőernyősök lövészete valszeg az akkor is meglévő "vérpisti" harcmodorból eredt, azaz a kevésbé sikeres vadászok így vettek revansot sikertelenségükért. Azt nem hinném, hogy ha valaki lelőtt egy gépet akkor még utána nekiállt leszedni az ejtőernyősöket is. Ez valszeg a "kolonc" volt amin az amőbák marakodtak.. Az én megítélésem alapján nem tartoztak a gerinces fajok közé.
Ejtőernyősre lőni kb annyi mintha boxban a KO után még eltörnéd az ellenfél gerincét, biztos ami biztos.. -
Renegade #758 mondjuk kiváncsi lennék, hogy hány amerikai és szovjet pilóta állt hadbíróság elé háborús büncselekmény vádjával :-) -
Renegade #757 ide vonatkozó szabályozás: ugyanolyan védelem alatt áltak mint a vöröskereszt tagjai és a lelkészek:
A veszélybe került repülőgép-vezetők védelme
Tilos a veszélyben lévő légi járműből kiugró személyeket az ejtőernyővel történő ereszkedés közben megtámadni. Az ellenséges területen történt földet érés után alkalmat kell nekik adni arra, hogy megadják magukat. Amennyiben a földet érés után megadják magukat, hadifogoly státusz illeti meg őket. Az ejtőernyős alakulatok katonáira a levegőben történő ereszkedésük során ez a védelem nem vonatkozik. -
Renegade #756 "ponyvatörikönyvekben" hálás téma, amiket én olvastam azokban akövetkező infok voltak:
angolok és németek a II.vhban is uri háborút vívtak, ernyősöket nem lőtték, sérült gépeket hazakisérték, stb. Amikor Göring utasításba adta, hogy lőjék az ernyősöket, a neves pilóták mind felléptek ez ellen így nem valósult meg az "agyaggalamb " doktrina. Amcsik lőték az ernyősöket, Szovjetek is, bár ez talán a kisebbik rossz, hiszen náluk minden elfogott katona háborús bűnös volt, szóval gulág vagy kuka.
-
#755 "Hát, mivel néger vadászpilótákról nem nagyon hallani"
Nemrég pedig be is linkelték a róluk szóló filmet :)
Tuskegee -
lammaer #754 Nyugi van, nem kell személyeskedni, tudsz te anélkül is írkálni.
Hát, mivel néger vadászpilótákról nem nagyon hallani, saccolom hogy bombázószemélyzetről van szó. Azok pedig nem London vagy a csatorna fölött lőtték le a németeket.
Amúgy ha nem is négerezünk, a források szerint az amerikaiakra mondták mindíg a németek hogy nem lovagiasak már a kezdetektől fogva. Az megint csak nem az angliai légicsata.
Adrenalin: mert egy légicsatában nem tombol az adrenalin? Ott csak gombokat nyomogatnak, majd az ejtőernyős nyugodt körülmények közt földet ér :) -
#753 Európai légtér =/= németek által ellenőrzött terület
Ha pedig szerinted szigorúan földrajzi szempontból tettem fel a kérdést, akkor javaslom, hogy aludd ki magad. -
#752 Angliai csatáról is volt szó... Illetve az egyértelműen nem behatárolható csatornáról is...
Személy szerint ennek a néger mészárosokról alkotott képet fenntartásokkal kezelem, amíg nem kapok valami hiteles információt. -
#751 Szerintem a következők miatt:
A tank feltehetően egy összecsapás közben kap végzetes találatot. Mindenkiben tombol az adrenalin és lelövik azokat is, akik még a legkisebb fenyegetést is szeretnék elhárítani.
Míg egy ejtőernyős nyugodt körülmények közötti földet érése kicsit más tészta. Ellenség vagy partizánok által őrzött területen a földi egységek túlerőben vannak. Senki se szeretne meghalni, kicsi az esélye, hogy a "fogadószemélyzetnek" fog ugrani a pilóta.
Ha éppen egy csatamezőre száll le, akkor viszont ő is a tankszemélyzet sorsára jutna. -
lammaer #750 "hol is van a légi csata?"
Hát.. ha már a német pilótákat lemészároló négerekről van szó, nehezen tudom elképzelni hogy ez máshol történt volna mint az európai légtérben... -
lammaer #749 De beszélhetnénk arról is, hogyha a repülőből kiugró pilótára nem illik lőni, akkor a lángoló tankból menekülő legénységet miért normális legéppuskázni? -
#748 Embernek maradni az embertelenségben.
Lehet, hogy katonáknak nem voltak tökéletesek, de rájuk fel tudok nézni. Igaz ezzel kb. kitörölhetik a valagukat a harcoló emberek.
Mondjuk egy tényezőt kihagyunk a számításból: hol is van a légi csata? Egy ellenséges terület fölött kilőtt pilóta elég nehezen ül másnap gépbe... -
spcs #747 Ráadásul a háborúban nincsenek szabályok, illetva azokat később a győztes szabja meg, lásd Nünberg. :)
Például a partizánok oroszok, franciák, stb. ( mai amerikai katonai nyelven terroristák ) lelővöldözése teljesen szabályos bolt a nemzetközi hadijog alapján. Nem voltak tagjaik regurális hadseregnek, nem voltak egyenruhában, igy sima banditák (terroristák) voltak akiket a háborúban jogosan lőttek agyon.
Bár lehet, hogy csak nézőpont kérdése ez - ha amcsik ellen harcol valaki akkor terrorista ha velük akkor ellenálló, partizán. :) -
lammaer #746 Legalább vki megért....
A háború nem paintball hogy "jaj, álljatok meg, festék ment a szemüvegemre, hadd tisztítsam le...."
Őszintén: nem vagyok néger, de sztem én is legéppuskáztam volna az ejtőernyőn függő embereket.... nem fogócska ez hogy VÁÁÁR. -
Desmodromic #745 Erről nem hallottam még, minden esetre ez szerintem emberfüggő nem pedig bőrszínfüggő.
Elég nehéz igazságot tenni ebben a kérdésben, mert ha nem lőtted le, akkor másnap visszaül a gépbe és téged fog megölni. Biztos sok olyan eset volt, hogy valaki kiugrik, aztán a háború végéig több tíz bombázót lelőtt, ezzel száz bajtársadat megölve. Gondolom a lövész árokban is, ha az ellenfélnek kifogyott a lőszere vagy elejtette a puskáját, akkor nem lőtték le...
Tudom ez fehér kesztyűs sport. :-) -
lammaer #744 Lovagiasság... 1 perccel ezelőtt még le akart géppuskázni, tán ki is belezte a lövésztársadat...
De lehet hogy épp hazatért a küldetésről amelyben civilekre dobált gyújtóbombát.
Háborúban nincsenek szabályok. Ezért háború és nem barátságos labdarúgó mérkőzés... -
Attiska #743 Sok könyvben olvastam ilyet. Tobak Tibor is ír valamelyik könyvében a négerekről, Len Leighton Anglia csata című művében is említ német pilótákat, akik a vízbe esett angol társaiknak segítettek. Douglas Bader is mondott valami ilyesmit. A kétkötetes Sárhidai bibliában is szó van a négerek túlkapásairól, sok esetben direkt aíz ernyőt lőtték, nem is az embert. -
TDantes #742 Forrás? Érdekelne. Tényleg igaz, vagy csak amolyan mendemonda? -
Attiska #741 Ez egyszerű lovagiasság, még az I. vh idejéből (Richtofen temetésére az angolok is ledobtak egy koszorút a repülőből). Az ejtőernyőn lógó hajózó nem ellenség már, hanem bajtárs, aki szarban van. Az angliai csata idején nagyon sok olyan este történt, hogy a tengerbe esettekhez az ellenség vezette a mentőhajókat. Persze volt elszigetelt jelenségként ejtőernyőre lövöldözés, de ez tömegesen a négerek megjelenésével indult. Halt így meg magyar pilóta is. -
lammaer #740 Ezt a részét sohasem értettem a háborúnak :)
Szabályok...
Szóval: amíg a repülőben ül és megpróbál megölni addig lőhetem, de ha már nem TUD megölni akkor már nem? -
ikarus44 #739 mikor jelenik meg a játék? -
Glo #738 Jah, én sem kaptam meg az emailt.. :/ -
Attiska #737 De remélem az is benne van a filmben, hogy a négerek kezdték először lövöldözni az ejtőernyőn lógó német hajózókat...