War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor a Fockewulfokra ne várj, azok még sokkal inkább a BnZ-re vannak kihegyezve mint a Messerek, fordulni sokkal kevésbé tudnak náluk.

Hehe, én SEHONNAN nem tudok elmenekülni. Legalábbis árkádban nincs menekülés soha. Addig harcolok, amíg ki nem lõnek, vagy el nem fogy az ellenség a környéken.

HB-ban más a helyzet persze, ott már volt sikeres menekülésem, fõleg az tetszett, amikor behúztam egy japót a hajóink fölé, aztán hátranézve pont láttam, ahogy telibeveri egy nagykaliberû lövedék. 😊

Azért az a menekülõ manõver sok mindentõl függ azért. Pl ha már vízszintesen erõ és sebesség fölényben volt, akkor cseszheted az emelkedést. Ha nem akkor elvileg össze kell jönnie, de egy szerencsés utánlövés még ilyenkor is összejövetel.
Egyáltalán nem.Rácsapok és nem fordulok utána,majd kiszedi más.Nem érdekel.A német gépeké az egyik legjobb emelkedés.Olyan energiád van egy gép sem tud utánad emelkedni.Vízszintesen,szerintem meg pont az a jó ha visszamész a magasba.

BnZ-bõl nem tudsz elmenekülni?Akkor ott valamit nagyon rosszul csinálsz!Ha 109-el szinte el sem tudnak kapni.500-700 közötti (esetekben még többel) zuhansz az ellenre és utána Téged elkapnak?A BnZ az a türelmeseknek és a taktikusoknak való.Nem véletlen hogy mindenki a fatuskó egyszerûségû oroszokkal megy....

Oh, baszki... Vízszintesen kell menekülni? Eh. Valahol, talán a játék enciklopédiájában azt olvastam, hogy 30-40 fokban felfelé meneküljek támadás után, és az olyan rettentõen nem jött be, úgy jellemzõen utolértek.

Remélem megéri majd ennyit várni a tankos módra, de ahogy a repcsis módot nézem, tuti megéri 😊 Úgy látom s.itet nem engednek ki a kezükból ezek a gajajinesek vagy kik 😄
Be van csekkolva az is 😊 Oszt mégis 😊 Aztán lehet tévedek és én vagyok a béna, de én így tapasztaltam 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Szerintem éppen erre való a 'Vertical targeting' opció a menüben. <#wink>

BnZ leginkább Frb-ben müködhetne. A többinèl spottolva vagy ìgy ha figyelnek simán kikerül egy szük manöverrel. Ha utánarántod a gépet leszakadhat a szárnyad meg amùgy is tùlszaladnál rajta.Ráadásul földközelben repülnek igy kevesebb hely is van korrigálni. Élöben müködött hisz ha nem, vett észre egy gyors rácsapás és viszlát.
A fölétartás attòl is függ milyentávra van belõve a fegyver. Nekem 400ra van belöve vertikálisan is . Ha 700 on megy egy gèp felé kell szépen löni.
Nekem külön van a gpk és gpu. Föleg ahol kevés nagy löszer ott hamar elszòrod.(németek) Ahol lehet kicsivel szòrom és naggyal biztosra megyek. (elméletebn biztosra)
Mivel még a repülõs is béta, a hajósról meg egyelõre semmi infó nincs, ezért a május az inkább 2014 május. A fórumokon is csak ilyen spotting van, hogy a repülõs pályákon milyen tankokat láttak, népenként van max 6-8, annyival meg szvsz nem fogják kiadni. Majd ha lesz népenként 20 tank, meg jobban textúrázott grafika, akkor esetleg.

:'( :'( :'(
Neeeee, én valami olyasmit halottam hogy májusban már jöhet egy teszt tank mód, akkor ez most téves infó? 😞
Még a repülõs sincs kész, aztán jönnek a hajók és utána a tankok. Úgyhogy még szopnotok kell a WoT-tal kicsit, ha addig meg nem unjátok.

Reptér/kékhajók/kékköd felé. Elõször laposan sunyi villámként elhúzok aztán ha 2-3km-re már nincs semmi akkor lehet emelkedni (flapssel) óvatosan, lassan kanyarodva vissza emelkedés közben a csatatér felé. A steril BnZ-t én sem komálom de a japós keringõzéstól meg elszédülök, az igazán kellemes valahol a kettõ között van, Yak-vonalon. Szerintem.
Ja, meg persze a haverok közül mindenki a szájbavert németekre van rákattanva, nekem meg pont a Messerschmittek jönnek be az egész játék felhozatalából a legkevésbé. Fordulóharcra nem alkalmas, a fegyverek szarok és kevés bennük a lõszer, BnZ meg nem az én stílusom. A Fockewulfokban van minden reményem, ha az sem áll kézre, hanyagolni fogom a német ágat.

De komolyan, a BnZ taktika nekem a legritkább esetben jön be. Túl gyors vagyok, nem tudok rendesen célozni annál a sebességnél. Fõleg kis karika nélkül, amikor még nagyjából sem tudom, hová kéne elélõni. Aztán ha nem jött össze a támadás, akkor halál van. Árkádban szinte soha nem élem túl, mert utánam jönnek, HB-n meg fennáll a veszély, hogy leszaggatom a szárnyam még odafelé.
Ti hogyan menekültök BnZ-bõl egyébként?

Valaki tudna infót adni, hogy körülbelül mikor érkezik a tankos mód? Jó lenne már valami értelmesebb, kiegyenlíettebb, optimalizáltabb játék, mint a WoT...
Én ilyet nem kérek senkitõl, csak elmeséltem a tapasztalataimat. Én azért kapcsoltam ki, hogy HB-n ne okozzon minden alkalommal meglepetést, hogy nincs... Eljutottam odáig, hogy már minden néppel be tudjak vinni egy használható gépet HB-ra, úgyhogy szerintem egyre sûrûbben fogom azt is tolni. Most már csak az lesz a baj, hogy én ugyan be tudok menni minden néppel, de a haverjaim meg nem. 😞

Nem tudom, mert nekem 1 gombon van mindegyik (árkádban egérrel tolom, HB-ban meg joy-al). Ezt az ugrándozást nem vettem még észre. Viszont az elétartás valszeg a kiskaliberre van optimalizálva, és az ugye nem esik annyit mint a nagykaliber, szal én fölé célzok, aztán valami mindig történik 😊

Ezt már egyszer kérdeztem, csak nem válaszoltál, hogy neked külön gombon van a géppuska és a gépágyú? Mert nekem egy gombon, és úgy mûködik, hogy ha kifogy a gépágyú, közelebb ugrik a karika a géphez, ha betölt újra, akkor visszaugrik messzebbre elé. Gyanítom, hogy van összefüggés a karika helye és a _bal gombon_ lévõ fegyver közt, de nem teszteltem külön, egyszerûbb lenne, ha válaszolnátok... 😛 És akkor teljesen érthetõ, hogy gépágyúval miért nem a karikába kell célozni.

Az amerikai .50-es eredetileg tankelhárító fegyvernek készült (~30mm acélt átüt közelrõl), ezért 'némileg' nagyobbat üt, mint a kisebb Vickers lõszert tüzelõ olasz, angol .50-esek.
Érdekes módon a késõbb kifejlesztett német 13mm-es az elõzõ kettõnél is gyengébb lõszert használt, viszont volt hozzá robbanólövedék...
Ergo?

Próbáljam meg t0án karika nélkül? Mert kezdetben a Yak9 el nem kísérleteznék 😄
Nemtom, mikor eldurran az agyam akkor szoktam árkádban Beau X-el menni, ott 700-nál kiteszi a pöttyöt vörössel, de fölé kell tartanom hogy a 20-as is betaláljon.

Amúgy ez a 12,7-es mekkora genyó, tegnap P40-essel leszedtem egy 1 mp-s sorozattal a 410-es szárnyát. Vagy a 410-es DM-je szar.. mindegy is, csodálkoztam mert csak esélytelenül utánalõttem, bevittem neki és fordult is lefele 😊 A 10-es tier-û volt, mert elõször pofán akart lõni és hallottam ahogy szól a dumm-dumm a 30-asoktól 😄

Amúgy ha már így prémium gépekrõl van szó melyik prém gépek a legjobb befektetések? tier 8-9 körüliek? Mik a tapasztalatok?

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Sztem nem is teszi ki olyan távban, hogy ez számítson... Szemtõl szemben harcnál, olyan 1.2km-rõl érdemes erõsen a gép fölé lõni, de mire kirakja a karikát, már nem kell...

Egyébként mióta kikapcsoltam ezt a cuccot árkádban is, azt vettem észre, hogy messzirõl sokkal bénábban lövök, közelrõl viszont jobban. Messzirõl nem tudom betippelni a sebességet rendesen, fõleg ha oldalról érkezem. Remélem ez majd még javul... Közelrõl viszont a kis, zavarónak szánt manõverek nem zavarnak meg. Ami a karikát össze-vissza dobálja, az a gép mozgásán még nem sokat változtat, és azzal, hogy nem a karikára célozgatok, hanem a gépre, sokat javít a dolgon.

Köszi, akkor remélhetõleg mûködik olcsóbbakkal is.
Én azt vettem észre, hogy nem csak elé, hanem a messzi gépeknek fölé is kell lõni, mert a kis pötty nem számolja bele a lövedék esését (nagykalibereknél fõleg jelentõs).

Nem a nagy fehér karikáról beszél, hanem a kis feketérõl.

De valóban nem abba kell lõni, mert az csak a pillanatnyi elõrejelzés, csak akkor talál a karikába lövés, ha egyenesen repül a célpont. Ha manõverezik, akkor be kell tippelni, merrefelé kanyarodik, és úgy lõni a karika elé vagy mögé.

Nálam egy ezeréves Microsoft vx-1000-el ment.

Ezek biztosan üzemelnek vele.
Ezt a FaceTrackNoir-t asszem kipróbálnám, tudtok ajánlani OLCSÓ de jól mûködõ webkamerát hozzá? Win7x64 az oprendszerem, a régi Vista nevû webkamerám nem mûködik vele.
Ne vegyél addig 14-es prémium gépet, amíg önerõbõl nem tudsz legalább három tízesnél magasabb gépet mellétenni. Természetesen a játék a legmagasabb géped alapján fog besorolni, tehát jetek és a legkifinomultabb propelleresek ellen fogsz menni. És ha lelövik a Dorádat, és behozol utána egy He-112õt vagy egy olsz játékrepülõt másodikként, akkor nem kicsit nevetség/düh tárgyává fogsz válni.

Egyébként ha már prémium gép, a Dora nem túl jó választás. Alacsony reward bónusza van, drágán javítják és magas tierû. XP bónusza pedig
egyáltalán NINCS. Németeknél a prémium LA-5el ezerszer jobban járnál.

De jól tetted hogy rákérdeztél, prémiumgép vásárlás elõtt mindenképp érdemes leinformálni az adott gépet, mert sok a rossz befektetés közülük.

Egyébként az orosz P-63A-5 lesz a következõ prém repcsim (nyuszi tojja) ha nem lesz valami különlegesebb ajánlat.
Jó reggelt. Igen, N1K2-J, Tempest, Bf 109 G-10, F4U-1C, B-17G, La-7 gépekre - és alatta - számíthatsz az ellenfelek között. Ha nem teljesen idióta a pilótájuk a felsoroltak bármelyike fejfájást okozhat, komoly rutin és legfõképpen csapatjátékos rutin kell már azon a szinten. Ugye nem véletlenül hívják a store-ban 'Dora' Advanced Pack-nek.

Számomra érezhetõen nehezebbé vált a játék amikor a tier4-es japán vasak mellé megvettem a tier7-es prémium Corsairt, pedig az csak egy tierrel volt magasabb az akkor már meglevõ prém japó Bf 109 E-nél. A prémium gépekre amúgy is sokan "ugranak", egyfelõl merõ jóindulatból másfelõl mert feltételezik hogy a címeres gépen kívül lehet hogy csak reserve-k vannak a választékban. Egy csomóan sírnak ingame chaten hogy jaj, megvettem a tier11-es angol prém Mustangot a Hurricane-jaim meg a Blenheim-em mellé, mindig megölik mindet pedig a Mustang milyen pro gép.

Ha nem sürgõs pont most pénzt költened én javaslom hogy várd meg a következõ olyan akciós prém repcsit amit csak és kizárólag valamilyen esemény egy-két napja alatt lehet megvenni. Van néhány prémium gépem de legjobban a tier8-as orosz P-39N Airacobrámmal jártam, tegnap is lelõttem vele hat repülõt zsinórban, a játékosok 98%-ának totál fingja nincs hogy mire képes mert már a statjai sem nyilvánosak és rendre összekeverik a gyengébb képességû szériamodellel.

Mire jó a prém repcsi? Elsõsorban arra hogy a befizetett IRL $ a játékban $$$ legyen. Minél magasabb tierbe tartozik egy repülõ annál kevesebb bónuszt ad a "bevételhez". A moddolt tier8 Airámnál maradva példaképp: 85%-al fizet többet a kilövésekért és 1800 a javítása, összehasonlításként a közel hasonló tulajdonságú (bár lassabb és picit jobban forduló) Yak 9T 30% bónuszt ad és 4680 a javítása.

A D-13-as Fóka 30% bónuszt ad, a szokásos és az ünnepi prémek 30-ához képest csak 10 ingyenes javítása van és onnantól 8280 pénz, amivel árkádban kb. egálban maradhat az ember HA a fentebb sorolt nehézvasakat is jó aránnyal tudja aprítani. Pénzkeresésre szerintem akkor jó ha pro vagy. Ha pro vagy nem 5-6-os tierû gépeid vannak. És ezzel bezárult a kör.

Nekem is tetszenek a hightier gépek de tökéletesen tisztában vagyok vele hogy olyan játékosok ellen kell velük játszani akik sokkal-sokkal tapasztaltabbak nálam.
Igen mindig a legmagasabb szintû gépedet nézi az MM

Coral Springs
Ezt a megbosszulást nem igazán értem amúgy, legalábbis nekem nagyon kivételes esetben jön arra késztetés hogy megbosszuljam valamelyik lelövésem. Ha légiharc közben kilõnek akkor így jártam, mindenki azért megy hogy lelõje az ellenfelét, nincs mit ezen megbosszulni. Az is lehet hogy a következõ csatában pont az lesz a csapattárs, aki máshol meg ellenfél volt.

Az említett kivételes eset pedig nálam az, ha javítás közben lebombáznak. Már csak azért is, mert nem egyszer fordult elõ hogy elindultam javítani, és a bázis felett tele volt ellenséggel a légtér. Ilyenkor természetesen neki kell állni sérült géppel tisztogatni, szó szerint meg kell küzdeni azért hogy leszállhass. Tehát én úgy vagyok vele, hogy ha még ezek után is megjelenik valami köcsög csak azért hogy egy mozdulatlan gépet kiszedjen, akkor az elmehet a jó édes anyjába. Persze ha még mûködik a motor akkor ideiglenesen fel lehet szállni javítás közben is, ha nem, akkor csak nézhetsz.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Nem a karikába kell lõnni, ezt ki mondta? 😊 A karika azt jelzi, hogy hova mutat az egered, a célkereszt határozza meg hogy hova fogsz lõnni. Persze, ha nagyon egyenesbe jössz, akkor lehet hogy nagyjából egybe esnek, de kanyarban és más manõverekben nem valószínû.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Az elöbb volt egy nagyon jó köröm T0 ás arcade battle-n.
24 földi (Tank/Arty és Pillbox) és 10 gép kilõve.
Az már gondolom nem számít rossz eredménynek?

Délután Yak 9T vel 4 gépet kilõttem a sûrûjében hát eléggé rá kell érezni erre a célzás dologra, nagyon úgy tûnik hogy nem a a karikába kell lõni 😄
Fw. 190 d-13 a gép sorry...
Gondolkozom egy "Dora" csomagon, viszont ahogy néztem az F190-D 14-es szintû. Nekem még csak 5-6 szintû gépeim vannak. Ha 4 géppel megyek és az egyik helyén a prém gép van, akkor a matchmaker ilyen magas ellenfelek mellé tesz be vajon? Ez így nem túl sikeres akkor még ilyen szinten?
Megy a csapata gladiatorsra is...jó edzés voltunk 😊 ( egy klántárs volt vele +egy kill).Nagyjából el is fogytunk. A többiek már a reptéren "feladták" Köztük egy 190-es fóka. Ólcsó köre volt.
Valszeg a c, amiben 4 hispano van.

Bár én akkor se tudnék ennyit, még a 410-esben is kifogyott 5 után a lõszer ha ai-k ellen mentem 😄

F4u. De nem tudom melyik alfaj.
Mivel ment?

Amerikai gépekben iszonyatos mennyiségû lõszer van, nekem is volt már 6 kill-em HB-n és még maradt 150 lõszerem a 4 gépágyúhoz (F4U-1c)
Az elõb mentem egy FRB-t (katasztrófa trackir nélkül). Az ellennél az egyik kolléga 8 kill csinált belõlünk. NM_Said_87. +némi földi célt. És mindezt reload nélkül. Vagy mi voltunk bénák vagy nagyon vágja. Statja majd 2 kill / mecs. FRB.
A bétát töltsétek le, aztán a linkelt instrukciók alapján tevékenykedve eljön a megváltás. Bár meg kell szokni, meg néha kicsit megkavarodik de nekem bejön.
Ok. Nm. És most mond el hogy csináltad mert én még mindig küzdök vele 😊
Melyik verzió indult el?
Köszi srácok, mûködik, állatkirály!!!
Én csak FRB-n használom. HB-n ott a célkijelölés és a célkövetés.
Ez nekem is ott volt, de mögötte ment az arc a sárga jellel. De a játékban semmi hatás nem volt.