War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ma valahogy Usa-val bejutni HB-re nem lehet.
7 perc után feladtam...
Erre mondja a tanult angol: Common sense bazdmeg!
Hihetetlen milyen hülyeségeket össze tudnak képzelõdni egyesek.
Nem, az arról szól, hogy aszongya:

Accuracy: Mennyire pontos a hátsó lövészed (azaz milyen arányban találja el a célt)
Precision: Mennyi a géppuska rázása miatti szórása (ha voltál katona tudod mennyire tudja szórni a hosszú sorozat a géppisztoly lõképét).

Az elõrefelé tartó fegyvereknek nincs ilyen, lévén a pilóta irányítja a gépet, a csövek meg rögzítettek, szal nem ugrál úgy mint a szabad kézi/egy ponton függesztett géppuska.

Meg amúgy is csak az ai-kat befolyásolja.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

A fire acc/precision skill össze van kötve a gunnerek számával, hiába húzod ha nincs elegende experienced gunnered, mínuszolni fog az érték. Vadászgépen a gunnerek száma nulla, tehát nem a pilóta skillje ez a két skill. Ebbõl adódóan kurvára nem is hat a pilóta vezérelte csúzlikra. Logikus.
Akkor talán olvasd el a fire accuracy és a fire precision leírását a játékban mégegyszer. Tökmindegy hogy merre néz a fegyver csöve, ha nem oda megy a golyó ahová néz(pontosság), vagy pedig nagy a fegyver szórása, és emiatt nem talál. Errõl szólnak ugyanis a leírásuk szerint.

Ez az arcade LoL kikapcsolódásként HB után.

Rambo yak9-em rommá lõtték, fekete jobb oldal és törzs, motor nincs. 45°-os szögben oldalra fordulva landolok, dob 2 szaltót, de szó szerint. Utána fejre áll, a hátán leparkol 20 mp javítás és újra bevetésben a gyilkológép 😊)
Még mindig nem értem miért kellene Fire precision a pilótának.. BAkker a gép arra lõ amerre a hossztengelye áll 😊

Errõl megoszlanak a vélemények. Egyfelõle a fightereken ugye nincs lövész, így feleslegesnek tûnik, másfelõl viszont a pilótánál nincsenek ilyen fejlesztési lehetõségek, pedig éppen lehetnének. Amíg hivatalos állásfoglalás nem lesz a képességekkel kapcsolatban, addig ez szerintem nem is fog tisztázódni.

Lehet, hogy hülye kérdés, de a fire precisiont meg az accuracy-t fighterben teljesen fölösleges fejleszteni?
Na ja, megérdemli az, aki a célterület felett repked 109-essel és bombázik, mikor már 4000m körül kellene járni. Után nyomkodja a helpet félõrülten, mert 4 amcsi a seggébe zuhant és végül kilövik. 😊
Team kill....
Az elõbb elhúzódó forduló harc közben át suhan kettõnk közt egy "társ",
az utolsó pár skulót kapta erre megpurcan.
Bezzeg akit üldöztem egy egész tár után döglött csak meg.-4500 lion.
Utána két rammert kaptam még ebben a csatába.
Asszem megyek aludni.
Én még nem vettem észre h történelmi alapon az oroszoknak nem lenne esélyük sem!😊
De történelmi alapokon nyugszik 😊

Tökmindegy hogy az angolok minek nevezték el....EZ MÉG MINDIG CSAK EGY JÁTÉK!
Nem látom be miért fordulna az amerikai gépek többsége szarul. A feltüntetett adatok ugye mint tudjuk jelenleg semmit sem jelentenek, érzésre pedig az amcsi gépek többsége nem fordul gyengén. A németeknél péndául tutira jobban fordulnak, ezt szerintem mindenki tudja, ami mind a két nemzetet húzta már.

Kivételek persze vannak, de azok minden nemzetnél akadnak. A Corsair és a P-47 szarul fordul, a Hellcat és a P-63 gyengén de vállalhatóan.

Az a 4 db "7,77" (valójában .30-as azaz 7.62-es) semmit se ér, angolok nevezték el Peashooter-nek, mert annyit ért mintha borsóval dobálnák az ellenséget.
Jobb a 4* .50-es.

Coral: A Buffalo legendásan törékeny gép, nekem magányos farkasként létfontosságú, hogy bírja a gyûrõdést, ezért amerikaiaknál P-40 (volt) és Corsair a fõ repülõgép amit repülök. Meneküléshez pont, hogy nehéz gép kell, Corsair 4000m-en leborítva 900km/h fölött jön ki földfelszín fölött, és nagy tömeg miatt lassabban veszti el a lendületét (pláne mivel a könnyebb építésû gépek ezt ki se bírják).
Coral Springs
A többségük szarul fordul igen, de az F2A-1, F2A-3 kivételnek számítanak. Utóbbit pár napja nyugdíjaztam mert betelt az XP csíkja, de mindezidáig nagy tier -ben is gondolkodás nélkül bevetettem. Fordulékonysága / könnyûsége hatalmas elõny mind támadásnál, mind menekülésnél.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

2x12.7
4x7.77
1x37
Ez a legütõképesebb Aircobra én szerintem.
Köszi az infót.
Nem annyira bonyolult, a legutóbbi peccs óta, ha leszálsz egy sérülésmentes géppel, és elhagyod a géped (leave plane), akkor visszakerülvén a gépválasztó képernyõre, behozhatod ugynazt a gépet megint, nem lesz kipirosozva. Na most ilyenkor ugye a gépválasztó képernyõn a fegyverzetét is átállíthatod.

Ha sérült géppel szálsz le, megvárod amíg kijavítják, és utána nyomsz 'leave plane'-t, úgy is mûködik.

Hajó ellen is jobb a négy ezerfontos, fentrõl dobva nagyobb esélyed van túlélni mintha síkban vetnél torpedót, engem legalábbis mindig kikapálnak mikor látják mire készülök. Eddig egyetlen hajót sikerült csak megtorpedóznom és többtucatnyit bombáztam le.
Mondjuk még nen pròbáltam...
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/20242-changing-load-during-battle/#entry209762
A Yak-9T 37mm-ese erõsebb mint az airacobráé. A nagyobb kingcobrákon már új 37mm-es van, az jobb.

Számomra a hat darab .50-es hatékonyabb volt mint a 37mm-es szerelt cobrák, ennyi.

Ettõl tartottam, hogy ezt fogod mondani.
De akkor minek van?
Hiszen véletlenszerû pályák vannak és 1 a 15höz kb az esélye, hogy vizes pályát dob be.
Még nagyon régen próbáltam földi célra dobni mert valahogy torpedó maradt a gépen bomba helyett és nem vettem észre. Ledobtam és gyakorlatilag semmi nem történt mintha egy követ dobtam volna le 😄
Ez most új. Hogyan lehet átfegyverezni?
Úgy érted, hogy nem igazán hatékonyak azok a 37millis ágyúk?
A Yak9T 37mm sei jobbak?
Egy furcsa kérdés.

Ideiglenesen, míg az Amcsi Catákon nincs kint a 4*1000lb bomba a 2db 1000kilós torpedót érdemes felszerelni? Ha rádobom egy pillboxra az úgy jó? 😄 Vagy felejtõs?
Még a pilont is érdemes levenni ròla, mert az is befolyásol.( okos kis játék ez). Ha meg földi cél kell ott a gpu.( persze gyengék ellen)Elvileg át is lehet fegyverezni a gépet leszálláskor.
Messert bombával?Még arcade-ba sem viszem bombával,nemhogy HB-ba.

Ajánlom figyelmedbe Adolf Galland: 104 légigyõzelmem címû könyvét.
Õ is kifejti benne, hogy a Messer-ek bombákkal való felszerelése a legnagyobb hülyeségek közé tartozik amiket Hitler elrendelt.
T6-on csodásan, de T7-bõl még érdemes hozzácsapni az F4-F4et. A Hellcat szinte kötelezõ darab, amilyen remek és olcsó csapásmérõ gép, A-20at lehet vinni bombázásra. Viszont az Airacobrákból elég egy is, a jobbik(Q), a másik helyett érdemes a P-40et vinni.

Én most tier10-en vagyok amcsikkal, de eddig még nem volt jobb vadászgépem a P-40nél, a világért se tenném ki. És furcsa mód a 6 db .50es géppuska hatékonyabb fegyverzet a Cobrák 37mm-esénél.

Viszont tegnap megint elegem lett a németekbõl. Megint haverok miatt HB-ztünk németekkel, és az elsõ kör még frankó is volt, eldobtam a bombám egy medium tankra, kilõttem a haverom elõl egy gépet, meg két másodperccel lecsúsztam róla, hogy megmentsem, de legalább megbosszultam a halálát. Aztán kilõttem egy földi célt és földhöz csaptam a gépet.
Aztán ez volt minden sikerélményem a napra. Rohadt bomba olyan instabillá teszi a messzert, hogy lehetetlen vele légiharcolni, míg el nem dobtam. Sajnos ez azzal jár, hogy elvesztem az összes magasságom. Mire megszabadulok a bombámtól, legalább ketten a seggembe kerülnek, és õk is magasról indulnak, én vagyok hátrányban, lefordulni esélytelen õket. Szóval tuti halál. Kb négy ilyen kört mentem, aztán hanyagoltam a játékot az estére.
Nagyon nem jönnek be a messzerek.

2xP-39, F6F, TBF, A20 van most nekem amcsi vonalon.
Én úgy használom, hogy Hellcat, a két P-39, egy F4F, meg vagy egy Avenger, vagy egy A-20. Elég jó köröket mentem már ezzel a felállással.

Köszi, akkor ezt majd figyelem! 😊
Ergo T6os szinten jól el lehet velük játszani?
Gondoltam a 2db P39est A20 vagy F4F és 1vagy 2 bombázó vagy a 2 Cata vagy az egyik Avenger 😄
Nekem vadászgép szempontból a kedvenc népem, a P-40 és az F4-F4 a tierjük legjobb vadászgépei szerintem. A P-39-esek sem rosszak. Semmi baj nincs a fordulásukkal, pláne ha valaki a németekhez van szokva.

Amcsiknál a gázos rész a P-63, P-38, P-47 trióval kezdõdik, egyik használhatatlanabb mint a másik.

Lehet, hogy csak képzelõdök de úgy hullanak a B-17ek HB-ban mint a legyek 1-2 találat és repül a szárny minden alkalommal 😊
Régebben a migek sem csináltak ilyeneket most meg átment a dolog agyaggalamb lövészetbe kb 😊
szomorú hogy ez is csak garázsdísz lesz a végén 😊
Most találtam ezt a devs answer-ben:

Was wondering, is Linux support planned for this game?

We’re constantly working on support of different platforms and operating systems.

Ha meg akarsz tudni valamit egy repülõrõl akkor érdemes elolvasni a wikipédia oldalát, ha ott azt írják egy variánsra, hogy az jobban gyorsul akkor az a játékban is gyorsabb lesz, + ha komolyabban akarsz foglalkozni vele (HB, FR😎 akkor a harcászati utasításokat/pilótabeszámolókat is érdemes átnézni.
P-63 érzésem szerint rosszabbul fordul mint a 39.
Amerikaiak pocsékul fordulnak és kész.
Energy fighting Arcade-ban totál lehetetlen dolog, HB-ban viszont nagyon durva dolgokat lehet mûvelni velük, pl. tegnap 6! percig üldöztem egy Ta-152-est (mindketten utolsók voltunk a csapatból) a Tier 8-as Corsair-rel. 2-szer húztunk át a repterük felet, másodszorra vagy 5 repesztalálatot kaptam, de a kaszninak nem esett baja.
Végül szép lassan ledolgoztam az induláskor még 5 kilométeres lemaradást. Ha lett volna annyi esze, hogy nem 1000 méteren menekül akkor talán megúszhatta volna, így viszont a 2000 lóerõs Double Wasp eldöntötte a meccset 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem látok nagy különbséget a reserve gépek között, az oroszok kivételével, ott egyértelmû a fölény... Viszont az F2A igenis jó gép azon a szinten. Nekem nagyon tetszik az amerikai ág, fõleg azért mert kiegyensúlyozott. A viszonylag gyors és mozgékony attackerekkel elég jól lehet bombázni (TBF, F6F, A20), a nagy bombázókkal járó hátrányok nélkül. És akkor ott van még az F4U és a P47 is késõbb, jelentõs bombákkal.
A vadászgépek ugyancsak a kedvencek közé tartoznak, lehet h nem a legmozgékonyabb a P-39, de nálam sokkal jobban bevált, mint bármi más hasonló szinten, gondolom késõbb a P-63 is ilyen lesz.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Amcsik nem a fordulásukról híresek. Bár én kedvelema kobrákat a 37es végett. Viszont az F4es széria jobban fordul náluk érzésem szerint.
Amcsival max német ellen érdemes forduló harcozni többi kifordul.
Akkor ezért van jópár darab az útszélén ahogy mennek fel a völgybõl. De jó mert a menetoszlop nem bomlik fel, tartják a sorrendet. 😄
Hát ezek az Amerikai T0-T1es gépek elég szutykok a többi hasonló szintûhöz képest.
T6os szinten már javulnak valamit? Az Aircobrákkal lehet normálisan fordulni?
Ki is használom, tegnap a He111-el (jól jöttek az 50 kg-os kis malacok) két "rácsapás" volt az oszlop. Aztán leszedett valami P valahányas.
Azt néztétek már, hogy ha a németek repterétõl nézve a jobboldali kocsi/tank oszlopban lemodellezték a jeges úton felfelé haladó kocsik megcsúszását? 😄 Ott pörögnek felfele, meg csúszkálnak jobbra balra az úton.

Én ezt úgy szoktam megoldani (abban a ritka esetben, amikor bombázok, és egy ilyen idétlen elosztású gép van alattam), hogy megvettem mindkétféle bombaterhet, pálya elején megnézem, hogy jármûoszlopos a pálya vagy kupacos, és a gép kiválasztásakor ráteszem vagy leszedem a 32 kis bombát.