War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bf 110-ben a lövész miért nem lövi az enemit,hogy rohadna meg a gyökér aija
HB vagy RB? Mert mindkettõt tolod, ha jól tudom.
Nem is kell. Benyomod a combat flapset, rárepülsz az elsõ marhára aki leáll fordulóharcozni veled, belemész a hátsójába, ledurrantod és mész a következõ ilyen marhára. Csak az ágyúlõszert kell beosztani. A sikerélmény garantált.

Ha te írtad akkor gratula, marha jó összefoglaló. 😄

Sky Duel mapon mentem. Spit IX-el. Nekem támadt egy Zero, nem bírtam ofc lerázni, a társam lõtte ki mögülem. Eltalálta valószínû csak gun-al a vezérsíkom, nem lett nagy baja a gépnek kicsit labilisan ment. Abban a pillanatban megláttam egy nagyobb gépet (pontosan nem tudtam beazonosítani messzirõl miféle) a Duel mapon. Ok gondoltam GO! Szerzek egy pontot a rammer achinak 😊 Határozott szándékkal neki akartam menni, mert troll aki oda bejön tailgunnerrel. Egyszerûen nem sikerült belemenni, pedig próbáltam.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Pár találatot bekaptam látszik ahogy inog a gép tõle mikor körbe fordulom, és küzdök rendesen az íven tartásért. A replay sajátossága, hogy természetesen az utolsó sorozatnál a bal szárnyát megcsapta a spitem attól fordul le balra. Normál esetben nem megyek neki ennyire hátulról. Sõt elkerülöm õket messzire lõszer takarékosság miatt. Fightereket könnyebb leszedni. Most az lebegett a szemem elõtt, hogy lerammoljam bármibe kerül.

Erõsebb gun-al szerelt gép kinyírt volna. Általában fordítva történne a dolog én zuhanok a másik továbbmegy.

Hülyének fogsz nézni, de a Zerokat képtelen vagyok eredményesen vezetni. Nem lehet vele gyorsan menni! 😄

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

ej, de rég volt 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

bocs a link lemaradt.

http://www.twitch.tv/volfram42
Pedig nagyon érdemes, még mindig a legtöbb sikerélményt adó nemzet HBn a Zerok és a Shiden Kaiok miatt. 😊

"Hát ez a Hardest Day event, még mindig egy kalap sz*r. Egyszerûen a németeknek semmi esélye nincs."

Az a vicces, hogy RB-n pont fordítva van, hogy az angoloknak nincs esélye. Illetve van csak kicsi. <#beka3>
Igen, jó, de azért nem op. Amit nagyon utálok ellenfélként az N1K, már ideje lenne valamit kezdeni vele, mert gyakorlatilag érinthetetlen....

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Sziasztok!

PUMA TV ON!
Arra nem is gondoltam, hogy orosz ellen is mennek. Nem sokat játszok japót, na 😄

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Lol. Vagy megtanulod rendesen, profi módjára beosztani a lõszert. Tier6os Spitfire IIb-ben és a tier7es japán Zeroban pontosan ugyanennyi van.

Amikor ugyanez a pálya Battle of Britain címen megy akkor meg a németek nyernek meg minden egyes meccset, mert a levegõbõl kezdenek és sokkal jobban emelkednek mint a britek. Mégsem vinnyogunk miatta.
Németekkel játszva amúgy sem szép vinnyogni, így hogy minden térképen legalább 3000 méter magasságelõnyük van.

Cserébe au orosz Yak-3Pk szét szívatják mert jobban emelkednek és fordulnak nála, valamint zuhanásban is tartják vele a lépést. Valóban a japán FW-190 a legjobbprémiumgép jelenleg, de oroszok ellen játszva már nem a régi az übertáp Yak-3P miatt.

Vagy bemész az E-1-el, és 5 ellenséget is szétversz a 3000 lõszerbõl. 😊

Hát ez a Hardest Day event, még mindig egy kalap sz*r. Egyszerûen a németeknek semmi esélye nincs. Nem elég hogy 10v15-ben van a csata, ami azért van mert huu de OP-k a németek. Csak amikor E-3-al repül az ember aminek nem sok ammo-ja van, kifogy és vége a csatának, mert semmit nem tudsz tenni.
Azért ez a japán Fw nagyon-nagyon kellemetlen meglepetés tud lenni az amerikásoknak HB-n, akik arra számítanak, hogy 600-nál minden egyben maradt vadász régen lefordult róluk, az a sz*r meg csak jön és jön... 😄 Szerencsére a lõszere is bõven elég szinte bármire, úgyhogy a leszálláson se kell sokat agyalni.

De, hogy a D520-ra reagáljak, nem rossz gép a maga szintjén, csak a cannon lõszermennyiség kb semmire sem elég és elég lassú is maga a gép. Amúgy stabil, precízen irányítható és jól fordul.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Rossz helyen nézed, át kell váltani a tech tree-ben historical-ra.

Japánoknál az FW-190 nagyon jó vétel, az amcsi Spitfire sajnos már nem megvehetõ, a brit Typhoont pedig most nem tudom, hogy éppen mivel lehet megvenni, nekem ezek a kedvenceim. Aranyért mindenképpen a japán FW-re szavaznék.

Példa:

Coral Springs
Amúgy meg nem veri senki a statisztikájára, a #26913 -ban jómadár úgy gondolta hogy majd megmondja a frankót, én meg megmutattam neki hol a helye. Nekem ne mondja meg senki hogy és hol játsszak, én azt tudom nagyon jól, nem kell hozzá segítség. Részemrõl a témát lezártam.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Tök jó, bõven a sárga tetején vagyok 😄

Nem a gold ammora gondoltam a magas effiseknél, hanem hogy sikerült már azért bukni csatát, mert az übergigamega profi csapattárs nem vette észre, hogy a tankok amikre õ vár, velem szemben gyülekeznek, csak éppen nincsenek spotolva. Inkább cinikusan elküldött a francba az 1100-as effimmel együtt, hogy én ne magyarázzak neki, majd õ tudja. Lerohantak engem is meg õt is. És ez nem az én, vagy a csapat, vagy akár a játék hülyesége volt, hanem a magát nagyra tartó, fényesre nyalt seggû profié.

Coral Springs
Van erre egy jó kis írás, hagy idézzem:

"A effikbõl is le lehet venni szépen mindent:

Aki szuperzöld vagy lila, (+1500eff), azok általában arra mennek, és azt csinálják amit kell, nem fognak hit nélkül elhalni, visszajönnek bázist védeni ha úgy alakul, függetlenek a lemming rasstól, néha a sírból is visszahoznak csatát.
Aki sima zöld (1200-1500eff), azok rendelkeznek ugyanezen skillekkel, de ebben abban még vannak hiányosságok, valamint a csatákat se tudják nagyobb hátrányból, vagy egálból egymaguk eldönteni, kell melléjük csapat is. De ha van akkor azért darálnak.
A sárgák(900-1200eff) azok általánosságban tisztában vannak mit hogy kéne, és meg is próbálják azt tenni, aztán vagy sikerül vagy nem. De ott már erõsödik a lemming érzés, azért le kell írni általában nagy faszságot nem csinálnak.
A pirosak (600-900eff) a lemmingek. Igazából csak jó esetben lemmingek, és legalább a pálya feléig elmegy nyolcadmagával, hogy ott aztán 2 light tank feltartsa õket, és onnantól se a bázist nem húzzák be, se a foglalást nem jönnek vissza lelõni. Rosszabb esetben basecampel top tier tankkal, vagy meddel, esetleg hegyet mászik Maussal. Taktikázásra totál alkalmatlanok, nem érdemes bármiben számítani rájuk, pirosak között úgy kell játszani mintha egyedül lennénk.
A szuperpirosak (0-600eff) a botok. Teljesen függetlenek mindenféle ingertõl, nyomja a gombot, és amerre áll arra lõ. Két fõ fajtája van: Az egyik aki beleszarik ha felvillan 8 piros a jobb oldalon, õ nyugodtan lekempel a pálya másik sarkában a top tankjában és semmerre nem megy, illetve a cicák, akik mint a fonalgombolyag után, úgy mennek a piros pontokra a térképen. Mindig arra amerre éppen felvillan egy. Taktikai érzékük totálisan 0, nagyobb heringnél simán belelõ a társba is majd sryzik, ha úgy van a tanktól függetlenül basecampelnek bármiben ülve, vagy elsõként elhullanak a faszba.

Hogyan látják ezt a 600 effisek:

1800+ csak gold ammos csaló köcsög noobok.. (goldal nekem is menne hah ledarálnámmindet😛)
1500+ eff és stat vadász noobok akik erre verik magukat gold ammo és fraglopkodás nélkül nem menne nekik...
1200+ noobs! meg kell mondanom nekik, hogy mit csináljanak de nem hallgatnak rám és a pályán olyan helyeken harcolnak amiket nem is ismerek!! a bázist meg csak én védem persze ki másra hárulna a neheze!!
900+ na õk tudnak! nem használnak gold ammot és hallgatnak rám elég gyakran, ha elindulok egy irányba és mutatom nekik az utat jönnek velem segíteni (a többi magas eff-û statvadász balfasz miatt kapunk ki akik elmennek a másik irányba ketten pff...😄)
600+ õk az igazi csapattársak szépen beállnak velem egy bozótba a bázistól 30 méterre és szétszedjük aki arra jön! ha nem lennének a gold ammos köcsögök akkor minden csatát nyernénk!"

Igaz a WoT -ból van, de a lényegét a WT -re is lehet értelmezni. Amit pedig leírtál az egy alapos ellentmondás, egy kis irigységbe körítve, fõleg ha magamból indulok ki. Én többet teszek hozzá (AB / H😎 általában egy csatához, mint a team többsége együttvéve. Az más kérdés hogy én nem állok be abba a "bozótba", hanem ésszel játszok.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

jaja most nézem😊

meg néztem pár mig-es videót ez a srác nem is nagyon húzza neki az ívet😛

Akkor nézd meg megint, mert van jópár olyan gép.

Lábban van mérve.

LOL

2:00 nál 375 méteren van majd 5:00 nél már 22.000 méteren!😄 az 122m/s climbrate😄 miért nem vágják ezeket a Migeket meg hidegháborús angol/usa gépeket valami saját tierbe??

Amit akartam még írni, az oké, hogy vannak "vak foltjai" a B-X-nek. Viszont az ai, akkor is lõ ha te épp takarásban vagy. Nagyon ritka az az eset, hogy 30-mm el szembõl pofán lövöd a bombert és leesik. Amint túl sodródsz már köpi is rád a meggymagokat és szinte nem tudsz mit csinálni, mert az egeret ergo végtelen sebességgel utánad rántja. Abban lehet az egyetlen bizalom, hogy mouse-al nem tud célozni, benézi a zoomolást vagy valamit elcsesz. 70-80%-os esélyt adok annak, ha valaki bomberre támad RB-n az minimum egy olyan karcolást kap, ami ellehetetleníti a további játékát, és a fighter mindenképp csak rosszul jöhet ki belõle. Ezért a hasonlat.

Egy újbóli kör megtételéhez baromi sok idõ kell és addigra már kiszúrják, hogy egy vagy két vadász van a bomber mögött. Akkor meg azért ússza meg. Talán még együtt lehet élni a bomberek iszonyatos erõs gunnereivel, amikor csak hátra lõ. De mikor olyan, mint egy sündisznó, akkor tényleg egyszemélyes erõdítmény. Nem egy eventet nyertek meg nekünk pl mikor topger(g10,fóka, stb) vs p47,p51,b17 megy egymás ellen. Bombázóknak sokszor több killje van, mint a fightereknek.

Hardest day-en beültem patkánykodni párszor én is 😊 az alap GER bomberbe (egy-két alkalom, nem több). És szánalom volt nézni, ahogy jöttek, vérverejtékesen küzdöttek és hullottak lefelé a spitek, hurrik. Én pedig homályos tekintettel a röhögõgörcstõl a helyzet komikuma miatt kisujjal pöckölgettem lefelé õket. Pedig ott korlátolt a tailgunner forgás szöge. Egyszerûen az ütõ erõ és az egeres mozgatás miatt túl erõs, durván erõs. Arról már nem is beszélek, hogy FRB-n újra is tölt, mert bomber és viszi az anyagot magával. A fighter pedig nem tud újra tölteni a levegõben.
hát 250+250%-osból egy darab sincs.max 100+100%...most néztem végig
Vagy az overheat miatt kinyúvad a motorja. A Csendes óceánon ez hamar meg szokott történni, leszállni meg nem egészséges amíg lõ a Cruiser meg a destroyer meg a light tankok..

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nekem mult héten volt 1.5 b17.( japóval.szemböl alulról).a 2. ba még belevertek zuhanásban..De alapvetöen a végére hagyom hátha destroyer v. valami lekapja.
250+250%-osból van egy jópár, azt értette 500%-os alatt.

köszi!és van ilyen?😊
mármint 500%-os gép.
Pedig a Guardian Angel eventen egy B17-es a "Sealclubbing" rossz oldalán van 😊

Az IronS és a PKKA sem csak top pilótákból áll. Meg néha elvesztik a fejüket õk is a free frag reményében, pedig csak gondolkodni kéne 😊

Nem érdemes kis tierû prémium gépre pénz költeni. Ha veszel olyat vegyél aminek 500% a bónusza (HB módban mérve).

Keress rá youtube-on, hogy mit tud, nem akarok hülyeséget mondani.

Nem mondom, hogy nem lehetetlen. Múltkor az event cseten kisebb drámának voltam tanúja, amikor egy PKKA és egy Irons klántag rohadtul kiakadt egy B-17 játékosra. Egyszóval nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel 😊

Még folytatom, de nézem a BoS streamet 😄
d520-d521 megvan valakinek???
A B17 mint arty? Hát nemtom, érdekes összefüggés 😊

Ki lehet lõni, ahogy ki is lövik. Függõlegesen felfelé pl nem tud lõni a B17 sem, akármekkora májer, plusz be se látja a felette levõ égboltot. Le lehet azt lõni, csak tudni kell hogy hogyan. Szembõl támadva pl csak egy géppuskája van. A valóságban is 90 fokban felülrõl, vagy szembõl alulról támadták a nehéz bombázókat.

A6M3-al is lõttek már B24-et FRB-n, pedig annak csak 20mm-e van.

Nem akarok a vitába szólni. De a bomber rohadt módon OP RB-n. Legyen az ellenfele g6/g10. Sokan 200 max. 300m-es lõtávot használnak. Persze ez egyéni preferencia kérdése is, de nagyjából azon a távon lehet hatékonyan érvényesülni. Na most ilyen közel menni bármilyen géppel egy B-17-nek, eszement kockázatos a jelen adottságok mellett. Ráadásul úgy, hogy mouse-al hyper gyorsan tud forogni. Megkockáztatom, hogy legalább annyira játékromboló dolog ez, ha nem nagyobb mint a wot-ban anno az arty-k.
Érdekes, hogy mennyire szeretnek az emberek a statjukkal villogni. Persze, számít, hogy nem fordítva fogja az egeret, de nagy stattal még sose nyertek csatát. A WoT-os tapasztalataim alapján a legnagyobb világi seggfejek pont a 800000000000 effis IS-3-asok, akik nem hajlandók bekapni egy lövést a gyõzelem érdekében, mert hogy akkor rossz lesz a statjuk. Nem egy ilyennel találkoztam már, hadd ne mondjam hogy melyik klánból...

Masodik link megegyszer. <#szomoru1>

Sziasztok!

A heten szinte minden nap elso par csatam Peleliu domination volt, tegnap ezt dobta elsore, betoltes kozben filoztam h lehetne egy kis valtozatossag vegre... Lett is...
Aztan par csataval kesobb az egyik heavytank erdekes utvonalat jart be. Replayban visszanezve mintha utanam is fordult volna, legalabbis megprobalta.

Remelem jok a linkek

Elõször én is lestem, hogy ki ez az új pro csávó, mert Coral kék nikkjéhez voltam szokva. De most már a hipertérugró kocsi lesz a jele 😊

Engem amúgy nem zavar, a B17 is lelõhetõ, lõttek már le sokszor benne FRB-n is. Mondjuk ha valaki beül mögé az 5 darab 12,7-essel szembe nézni az meg is érdemli. 13-as szintû, mindig van bent G6/G10 amik a 30-assal péppé verik.

Más kérdés, hogy én sose vertem magam a statomra, azt se tudom hány gépet lõttem le. Azt meg pláne nem, hogy ebbõl mennyi volt ai.

Coral: Neked aztán van egod apám. Statod is. Ahhoz viszont észt nem adnak. Mobilról voltam, nem tudtam megnézni ki a fene vagy, azt hittem valami újonc hála a megváltozott képednek. De akkor fejet hajtok elõtted hatalmasságoddal semmi sem ér fel. Sok hozzászólásodat olvastam már, és a reakciókat is rájuk, álmomban sem kötnék beléd de a véleményemet fenntartom. A statokról, meg arról, hogy mennyire skilles egy játékos illetve, hogy ez miben nyilvánul meg nem akarok vitát nyitni, így is eléggé nyálas már a monitorom hála Neked. A játék nem szar attól, hogy a csapatod béna. Ez nem a játék hibája. Minek vagy klánban ha nem játszatok együtt? Dobjátok össze a pénzt, vegyetek prémet azt mehet a squad. Ha megvan a klán, a skill, megvannak az emberek akkor már csak egy kis pénz, és fantázia kell egy jó csapathoz. Bár szerintem ez sem garancia a sikerre. Minek a klán ha egyedül játszol? Hogy elmondhasd beléphettél mert olyan pro vagy? Megtetted, köszönjük a viszon' lángos. Én meg külön köszönöm a személyeskedést, a többit priviben.
Ugyanmár, nem kell eltúlozni a különbséget. Repülési tulajdonságokban nem sokkal rosszabb, én pl a Ta-152-õt fejlesztem egy ideje hb-n. Nem nagy a különbség, soha nem lesz a legmagasabb gép, ha egyenesen az ellenfél irányába emelkedek, meg kell tanulni együttélni ezzel. Például a Typhoon-al is szinte mindig védekezésbõl megyek át támadásba, miután már bepróbálkoztak magasabb ellenfelek.
Ha meg kerülõt teszel, bármelyik géppel fel lehet kerülni.

Egy dologban ismerem el, hogy nagy hátrány a stock gép, az a lõszer, nagyon idegesítõ, amikor a stock 30mm-t látom lepattanni az ellenfélrõl.

Sziasztok!D.520 ill. D.521 prémiumos gépekkel repül valaki?Anno megvettem a két bumerángot, azokhoz képest milyenek?Érdemes költeni rájuk?
Mióta kiszedtem a p51-et nem játszom. Nem vagyok hajlandó több tíz órát szenvedni AB-n vagy anyázni HB-n, mire használható gépet kapok. Remélem az új patch javít valamit ezen a téren, mert ha nem, akkor az én légi karrieremnek vége lesz.
Tény hogy nagyon nyögvenyelõs a farmolás az elején a stock géppel, fõleg magas tierben, ez talán a játék legnagyobb hibája most. Talán javítják majd.

jó meglátás csak éppen stock géppel nem nagyon csinálsz légi killt....ha meg földit mész farmolni elsõnek szednek le😊) így marad az AB agymenés😛 csak amikor azt hiszem nem lehet überelni az AB-s faxságokat akkor a sors mindig rátesz egy lapáttal😄

2 és fél perces kör! édes Istenem! 😄😄