Jövő márciusban jön az XCOM

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Command and Conquer Renegade sikere, ugye? 😊
Molnibalage
Amilyen fizikai motorokat csinálnak már, azok kicsit visszabutításával illene ilyen összehozni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

dronkZero
Én azért szívesen vennék egy régi UFO alapokon nyugvó taktikai sútert... Nagytérkép meg bázisépítés mehetne ugyanúgy, a csata meg Rainbow Six 1 módra megtervezõs+menet közben irányítós FPS lenne, mondjuk koopban... Esetleg már az ufók lelövése is mehetne akciójáték formában.

Mondjuk a moduláris, rombolható, véletlenszerûen generált terepet nem tudom, hogy lehetne szépen megoldani úgy, hogy FPSként is jól mutasson...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Molnibalage
Én soha nem is hallottam róla. Mennyire hasolnít a nagy elõdhöz?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ezt meg hogy a faszba kepzeltek? 2k ide vagy oda, az XCOM cimre sertes egy ilyen FOSTALIGA utolso fps, mert annak is szar a latottak alapjan

anti hero

narumon
De miééért FPS? A hagyományos útnak jobban örültem volna. Vagyis egész pontosan ANNAK örültem volna, ez meg egy tucat.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Nah igen... az elsõ részben végig volt egy para-szint, ami a katonák kifejlõdése után elveszett, a második részben a kedves szamócák (tentaculat) miatt paráztál hisz már levegõben is zombiztattak, a 3.ban meg azok a mocsok kis arcratámadók, és a nagy zöld kukac volt a kemény... 😄

Az apocalypse még dobozos formában meg is van a polcomon, az elsõ két rész csak ps1re volt meg..

A legnagyobb emlékem az elsõ részt memória kártya hiányában egy haverral ketten 24 óra alatt játszottuk ki superhuman fokozaton. 😄 Bizarr módon a legnehezebb fokozat volt a legkönnyebb gazdasági szempontból. Ezt azóta még megközelíteni sem tudtuk. 😞 Igaz játék sem volt amivel érdemes lett volna.
Az X-Com Apocalypse azért mindent vert szerintem, összetettségben, hangulatban. Bár az elsõ rész is remek volt, nagyon sokat nyomtuk anno.
Molnibalage
Egytértek. Nem lett jó az a remake. Még mindig az elsõ rész a király...

Nem lett rosz cucc, viszont túlságosan ragaszkodtak a full remake-hez. A GSO-n már írtam milyen lenne szerintem egy modern X-Com remake.

Unreal3engine, minden objektumra fizika, a katonák fejlõdnének viszont most már kaphatnak szintlépéskor egy egy skill-t is akár egy komoly skilltree-bõl. A harci térkép ugyanúgy random generált, de már nem kis négyszöges lenne a mezõ, hanem sima 3D, a lépések pedig idõalapúak lennének.
A kutatás fejlesztés összetettebb is lehetne mint volt, több életképes kutatási szállal. Így nem kellene minden eszközt kifejleszteni hogy túlélõképes legyen a banda.
A kamerakezelés meg zoomolható az fps nézettõl a klasszikus mindent látokig, és fps nézetben akár testtájra is lehetne célozni mint a fallout 3 VATS-ában.

Ehhez pedig grafikailag nem egy meseszerû dolgot tudok elképzelni hanem a közel realisztikusat.

Milyen szép is lenne egy ilyen játék... az utolsó bujkáló Sectoidot meg megölhetnénk véletlen egy házzal is ha már bent bujkál az emeleten. 😄

Nehezebb fokozatokon pedig már nem csak a civil életekre hanem a helyszínre is kellene vigyázni.
meg is tették: UFO:extraterrestrials néven fut. a játékmenet kb ugyanaz mint a régi UFO játékokban. és szerencsére semmi köze az ufo aftermath és társaihoz, ahol bázisépítésnek nyoma sincs.

u.i. ha érdekel a játék ne az SG-s kritikát olvasd el róla, mert emlékszem annak idején kapott hideget meleget a "cikkíró" érte.

Mint sci-fi fps : elég durván jónak tûnik, és ahogy látom csapatos lesz, mint a republic commando
Mint Xcom: természetesen köze nincs hozzá, gondolom csak marketing célokból lett épp Xcom.
Egyébként egy élelmesebb kis fejlesztõcég is simán tudna csinálni egy klasszikus xcom folytatást, ami tuti siker lenne. Kb lekéne koppintani a régit, mai grafikával, meg egy két ujdonsággal.
Ennek már köze sincs az X-Comhoz... Legenyhébb kifejezés is a "megerõszakolták a brandet" lehetne erre a borzalomra.

Az fps rajongóknak csak hogy felfogják miért. Mintha a kedvenc Battlefield, Call of Duty, ArmA játék legközelebb egy exceltábla szerû harci manager lenne.