115
magyar vs amerikai
-
#35 Ez egy fiktív dolog volt srácok.
Örülök hogy néhányan értelmes választ adtak és nem franciának vallanák magukat.
Sulis beadandó feladat amúgy ez. A nagy kivándorlási hajlam és annak hosszútávú következményei miatt érdekes a kérdés.
Az én álláspontom:
Az hogy milyen nemzetiségűnek vallanám magam, 100%ban attól függne, hogy milyen nevelést kapok a szüleimtől. Ha tanítanak magyarul, sokat lenne szó Magyarországról és a kultúrájáról, akkor TALÁN én is magyarnak érezném magam.
Ha angolul beszélve és hamburgeren nőnék fel, akkor sanszosan amcsinak tartanám magam. Nem is nagyon érdekelne, hogy mik a gyökereim.
Egyébiránt én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. Netán külföldre sodorna az élet, akkor is megpróbálom majd fent tartani a magyar érzést.
Beszélni fogok az anyanyelvemen, fogyasztom továbbra is a finomabbnál finomabb ételeinket és szurkolok a foci válogatottnak, hogy valaha kijussunk a VB-re. -
#34 Gulyás az jó is, főleg a babgulyás, nyelek is egyet. -
#33 Együnk gulyást, lopjunk el mindent ami nincs lebetonozva és mutyizzunk ahol csak lehet? -
#32 Igazából azt csak úgy beírtam, hogy elmondhassam, hogy vóótam zárás előtt :D Mert szerintem ez egy elég nagy flame, politikai-cigányozós topik lesz..
Amúgy, hogy magyarnak mondanám-e magam azt meggondolnám rendesen, de szerintem elég kicsi rá az esély.. így is( nagyon sokszor, sajnos.. ) szégyellem, hogy magyar vagyok.. ( és igen, erről Magyarország, a magyarok tehetnek.. ) -
#31 -
#30 franciának -
#29 aztán meg szítod itt a tüzet :D -
#28 Jaaaaaa?! Abban direkt nincs. :D -
#27 Én a #16-osra gondolok. :) -
#26 Van a végén elég, azt osszák be (mármint a marslakók, ejnye, már megint rosszra gondoltok). :DDDDDD -
#25 krónikus szmájlihiányban szenved az a kommented :)) -
#24 De végülis ki is vesézhetjük komolyan is.
Mondjuk azt állítjuk, hogy ha NEM vagy marslakó, akkor felőlünk lehetsz magyar (vagy ukrán, szváziföldi stb. kb. leszarjuk). EZ miért fáj bárkinek is? Hiszen ha NEM marslakó (sőt azt állítják, már a feltételezés is nevetséges, mer' olyan nincs is), akkor nincsen seeemmi baj. Tehát senkit sem diszkrimináltuk ezzel, hiszen nincsenek is marslakók, ergó diszkriminálni sem lehet őket, ha egyszer annyira nincsenek is egyáltalán, még elviekben senem... HACSAK!!! valaki mágiscsak AZ (mármint marslakó, ejnye, rossz az aki rosszra gondol) és annak ez így nem tetszik?! Hmmmm... Elgondolkodtató, úgy vélem... :DDD -
#23 Látom a poént nem érted... :D -
#22 ez meg tipikus szélső baloldali terelő duma :D -
#21 Hülyeség. Életedben nem hallottál még róla, 20 évig amerikaiként éltél, oda tartozol, ott tanultál, esetleg dolgoztál, abban a szellemben nevelkedtél. Semmi közöd a magyarokhoz ilyen szinten, akkor miért vallanád magad magyarnak? Gyanítom azt sem tudnád, hogy hol van Magyarország és mi a kül. Budapest és Bukarest között. -
#20 Utolsó három pontod tipikus szélsőjobboldali paranoid agyrém. -
#19 Voltál már Magyarországon? :)
Tudod hol van Budapest és nem kevered Bukaresttel? :) -
Phat Smoker #18 apud néger, anyud magyar, mindketten beszélnek magyarul, te viszont ázsiai vagy, 20 év amerikai lét után milyen nemzetiségűnek vallanád magad ? ;)) -
#17 szerintem senkinek eszébe se jutna magyarnak vallania magát, meg minek is ha egyszer ott született meg ott nevelkedett, néha esznek méregerős gulyást vagy pörit hogy hasnyálmirigy gyuladást kapjanak oszt doszta -
#16 - HA nem vagy bűnöző
- HA idehaza adózól normálisan
- HA normálisan viselkedsz, igyekszel nem ártani másoknak
- HA inkább építenél, mint rombolnál
- HA nem akarsz más elbánást, vagy kivételezést, csak mert te idegenbű gyütté
- HA betartod a hazai törvényeket
- HA érthetően beszélsz magyarul
- HA vannak érvényes hazai okmányaid
- HA hajlandó vagy dolgozni
- HA nem tartasz igényt szociális és egyéb segélyekre
- HA az országunkat építenéd inkább és nem a tőkét mentenéd ki külföldre
- HA nem szolgálsz idegen (pl. sivatagi) hatalmakat
- HA nem vagy idegen hatalmak altatott ügynöke (sem aktív)
Akkor felőlem lehetsz akár MAGYAR is, én nem foglak leköpni! -
#15 Akkor ott már más probléma is van :D -
#14 jó . így mostmár 1x igen. -
Wolfsnack #13 nnneeeemmmm????!!!!??? -
#12 Amerikai állampolgár, aki magyar nemzetiségű. Hogy minek vallja magát, az már egy személyes döntés. -
#11 apud - anyud magyar, kiköltöztek amerikába. Ott te megszülettél, akkor egyértelműen amerikai vagy. Az már más dolog hogy magyar vér folyik az ereidbe de attól te még amcsi vagy ...
te elveszel majd egy ott amcsiba született leányt és később gyereketek lesz. az is amcsi lesz, annyi különbséggel hogy már kevésbé folyik az ereibe magyar vér és így tovább.
---
ki ez a téglás zoli sose hallottam még róla...
-
geo91 #10 téglás zolihoz hasonlóan én is fontosnak tartanám a magyarságtudat megőrzését -
#9 amerikainak, mert még mindig jobb, mint magyarnak lenni. -
karajjj #8 amerikainak, aki jobb esetben perfekt magyar és máris kurvajó állásod van tolmácsként... -
#7 És ha a szüleid feketék sőt a nagyszüleid is te viszont fehér vagy? -
Cat 02 #6 Ha anyum apum nem tanítanak magyarul, magyar kultúrát, nem jövünk haza nagyihoz, etc, akkor amerikainak. -
#5 anyud apud indiai, megszületsz magyarországon, 20 évig élsz itt, közben másfél évente születik egy testvéred, hány év múlva lesz mekkora összeg a családi pótlék utánnatok? -
#4 nemtudom, rég voltam már 20 éves amerikai ...
matyikám, pont 18-25 között vagy, szal tegyük fel 20 évesen, ha kiderülne hogy az anyud/apud mégsem magyar, sőt, még az ő szüleik sem, hanem szerbek, tehát az őseid nem magyarok... szerbnek vallanád magad csak azért mert a véred az? csak kíváncsiságból
kb. ennyi értelme van a kérdésnek. -
#3 ez hamar át fog csapni olyan témába ami miatt törölve lesz a topic.
vótam -
#2 magyarnak. -
#1 "Anyud - apud magyar...(az ő szüleik is magyarok).
Kiköltöznek Amerikába. Pár évre rá megszületsz te. 20 évig élsz odakint.
Milyen nemzetiségűnek mondanád magad? magyarnak vagy amerikainak"