6
-
sanyicks #6 33ért? Egy ultimate-ért 5000 forint lenne a reális, többiért értelem szerűen jóval kevesebb... -
Shosh Anna #5 46ezer már reálisabb ár egy fokkal a Win7 Ultiért. Átlag felhasználásra meg már a Prof is bőven elég és az meg 33-ért már tényleg kecsegtető. -
zener #4 Amúgy vicces ez az egész! Sérti, nem sérti valóban dilemma, mivel az akinek kiadják az adatait már a warezolással megsértette a szerzői jogokat. Nem vagyok a torrent ellen SŐT! llaszlonak igaza van, nálunk valami iszonyat drágán adják a cuccokat, miközben a programozóknak, fejlesztőknek a termékek hasznához képest kiszúrják a szemüket. A másik: én se ma jöttem le a falvédőről ! Elég sok megoldás van amivel az ember rejtheti az IP címét mivel valszeg ezáltal találnak meg. Ezért kizárólag az átlag user-t lehet megcsípni ezzel a trükkel!
Mondjuk az OP-s dolgokhoz csak annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy az OSX valóban a legstabilabb rendszer és olcsó----> de a platform már nem annyira ! A Mac-es gépeket elég drágán adják. A linux-ot is nagyon csípem kis és közepes hálózati szerverekhez is baromi jó! A win7 ulti (már nem 100e) mellett használom a mandriva-t és véleményem szerint az átlag userek nem használnak linux-ot különböző okok miatt: félnek tőle , a win-t jobban megszokták stb. És valóban a win (akármelyik) home edition, home premium egy rakás gőzölgő fo.!
win7 ulti SP1 már ennyiért is megvehető: win7 ulti SP1 64bit Hun (nem reklámnak szánom ezért elnézést kérek a moderátortól). -
llaszlo #3 Majd megkerülik ezt is. De ha nem lennének mocsok módon túlárazva a szoftverek akkor nyilván meg is vennék az emberek. A f@szom adnak 100e-et egy win ultimate verzióért. A legolcsóbb meg kb egy rakás fos. Igaz nem is használok win-t és legális rendszer van a gépemen ami csak 8.600 Ft-omba került.
Nem is értem, hogy ha az osx ennyiért megvehető akkor az MS miért adja ilyen mocskosul drágán a win-t?
De még a linux is egy sokkal jobb alternatíva egy átlag usernek. Bár nyilván ha elfogadható áron lenne a win akkor azt is sokkal többen megvennék még akkor is ha itt viszonylag alacsonyak a jövedelmek. -
figyu #2 "A legális zenei letöltések száma 2010-ben - több mint 30 százalékkal - 77,7 millióra emelkedett."
és pont alatta a grafikon, ami kb 6%-os emelkedést mutat -
#1 "kevésbé sérti a felhasználók jogait"
Mármint hogy kiadják az adataimat egy harmadik félnek? Biztosan van olyan módszer, amihez képest ez bakfitty ... na de ... :)
Egyébként mi alapján döntik el, hogy illegális tartalmat töltöttem le?
Majd szépen rászoknak az emberek az FTP-zésre, és titkosított csatornán húzzák a jóságot :)
Vagy újra feléled az az üzleti modell, hogy valaki letölti, és minimális pénzmagért megtölt egy vinyót (mondjuk 100Ft/GB) :)