16
-
lotsopa #16 arm cortex a8
Nyugodtan utána olvashatsz, mindenki maga eldöntheti hogy mire elég a teljesítménye. -
#15 Az mp3-at elviszi, de flash játékokat ne játsz vele... -
#14 A8 van az ipad 1-ekben is. Sz'al annyira nem lehet sovány. -
caprocorno #13 A "felturbózás" szó a cikk címében, jól sejtem, hogy nem gyorsítást, hanem csupán hosszabb üzemidőt jelent, egy csomó megalkuvással? Mert ha így van, nem hiszem, hogy nagy kereslet lesz erre a cuccosra:) -
#12 *40-nél
És vezetés közben kicsit idegeítő lenne, hogy a trabantosok ledudálnak az útról... -
#11 Ez kb olyan lenne, mintha valaki a mini morris-ába beszereltetne egy kétütemű alternatív meghajtást, mert az milyen környezettudatos és királyság. Igaz, hogy az ötödét enné, de 4-nél nem is meg többet. -
#10 Miért is akarná bárki az atom procis netbookját egy gagyi pda szintjére butítani, amin csak valami gyengített és korlátozott ubuntu vagy oprendszernek csúfolt android fut? Csak hogy 20órán át vergődhessen az interneten?
Én nem vagyok egy M$ fan, de jó nekem a Win7starter a megszokott programjaimmal, még ha "csak" 6 órán át tudom is használni a gépem egy feltöltéssel. -
MsUser #9 Látom a nyilvánvaló nem igazán jött le. Az egész kompletten procistól USB3-astól elfér egy 2,5-ös laptop vinyó helyén! Ami nagyon sok esetben még jobb teljesítményt is nyújthat mint egy két NET-top, és még mindig a boltokban vannak ezek a gyenge akciós elavult sz..ok. Amúgy párhuzamos alkalmazás, nem kikapcsolja az eredeti CPU-t! Az ANDROIDOT vagy a CHROME OS-t is használhatjuk a Winnel felváltva párhuzamosan mindezt hardveres tuningal, nem szoftveres megalkuvásokkal, partíció buherálással stb. A külön külső alkalmazás is jó megoldás oktatási, internet kávézó, otthoni multimédia, és jó alternatíva lehet a Winn-nel szemben annak akinek elegendő az ANDROID tudása ami nem csekély -
#8 Néha már azzal a hővel sem bírnak amit az eredetileg belerakott HDD termel. Mikor kicserélem a HDD-t SSD-re a netbookomban, annyira megváltozott az egész, hogy azóta nem hallottam felpörögni a hűtőventimet, csak egyszer. -
#7 Egy notebook hűtése eléggé ki van centizve. Egy nagyobb processzor, de még egy nagyobb fordulatszámú HDD extra hőtermelése is gondot okozhat. -
#6 mondjuk eddig (fél évvel ezelőttig) is csak egy majd' 10 éves asztali pct használtam, épp csak memóriát bővítettem... -
#5 Mindenképpen a második megoldást látom életképesnek. -
duke #4 Latni kene a gyakorlatban, mert igy nehezen tudom elkepzelni, hogy hogyan csatlakozik ez minden periferiahoz, peldaul a kijelzohoz. Vagy egyaltalan hogyan kapcsolja ki az eredeti alaplapot ? Meg abban sem volnek biztos, hogy lenyegesen gyorsabb lenne egy 1.6-os atom procinal. Azert erdekes. -
Szefmester #3 Mert akkor nem vennél új gépet ha már kevésnek érzed a procid teljesítményét. -
#2 azt nem értem a notebookokban miért olyan nehéz cserélni a részegységeket, mibe kerülne a memória és a hdd mellett a cput és a gput is valami hozzáférhető foglalatba tenni, és úgy cserélhetővé tenni... -
#1 Érdekes. Főleg az utóbbi, bár az ár erősen kérdéses lesz.