68
  • Flaetiru
    #68
    Azért nincs igazad, mert mióta a konzolok lettek a mainstream platform, azóta folyamatosan hanyatlik a játékipar, és a sony mint cég, mint megalommániás pénzéhes gerinctelen mohó férgekből álló társaság is tehet róla hogy a dekadencia eluralkodik a kreativitás felett.

    Szóval bárki aki támadja a sonyt és az ügyfeleit és probálja tönkretenni őket, az jót tesz az emberiséggel.
  • zola2000
    #67
    az esetek 90%ában ha leírom az ízlésemet, mindíg valaki beleköt :)
  • kissssss
    #66
    mikor veszitek már észre hogy ízlésről vitatkozni fölösleges.

    (látom a szokásos trollok megint megjelentek pl:skynet)
  • zola2000
    #65
    oké, akkor a te szempontodból az uncharted 3 jobb mint a ni no kuni lesz, az én szempontomból a ni no kuni jobb mint az uncharted 3, asszem a saját szempontunkból mindkettőnknek igazunk van, 平和 ^^
  • lwb
    #64
    Mert neked nyilván bejönnek az anime - jrpg kategóriás dolgok. Nekem pl nem, én konkrétan a heavy rain meg a demons souls miatt vettem ps3-at. Ezek miatt már megérte, az uncharted csak technológiai szempontból jó, amúgy egy szimpla shooter némi platforminggal. Érdemes viszont megnézni, hogy mikor jött ki az 1 és még mindig milyen k. jól néz ki fram rate drop nélkül.
  • zola2000
    #63
    Azért a final fantasy 13ban pont az volt a bajom, hogy nem tűnt olyannak mint a jrpgk amiket megszoktam, ps3ra nekem olyan exkluzívakért kéne mint a tales of graces f/tales of xillia (a graces van wiire is, de japánon kívül ps3 exkluzív), valkyria chronicles, ni no kuni (oké az van dsre is, de az más súlycsoport, nem is ugyanaz a játék), disgaea 3-4 (grafikailag nem ps3 szint, de az első két részben többszáz órám van, tehát kéne, sok más nippon-ichi cuccal egyetemben), és még lehetne sorolni miért jó a ps3, nem ilyen uncharted féle izék miatt.
  • Flaetiru
    #62
    Ellenben nyerünkt egy kib@ unalmas nyersanyaggyüjtögetést, egy harmad annyi lehetőséget tartalmazó karakterlapot,és felrúgták az egész mass techologiát, és lehetett tárazni és rohangálni a hullákból kieső tárakért.Nem mondanám hogy jó csere volt.Elleben a bioware kihuzhatná a fejét a seggéből és a 2 rész jó dolgait összedolgozni,de a 3 tutira még butább lesz, mert már az a valaha nagynevű vég is elkurvult.
  • bakagaijin
    #61
    ME1 sidequest-jei baromira gépiesek voltak, ugyanazok a map-ek újra meg újra, ugyanazokkal a küldetésekkel. ME2-ben ezen változtattak, hosszabb fő történeti szál, végig egyedi, nem laposodik el. A Shepherd testreszabást meghagyták, a döntési lehetőségek végig megvannak, hatásaik is komolyak, szóval ami jó volt ahhoz nem nyúltak. Fallout3-am még nem bontottam fel :).
  • bakagaijin
    #60
    A listából kimaradt, hogy amikor megkezdték a helyreállítást május közepén és újra engedélyezni a belépést jelszómodosítással, akkor (a kikerült username + születési dátum páros felhasználásával) kezdték el újra átvenni a hatalmat az accountok felett. Emiatt röviddel a nyitás után újra lelőtték a PSN-t. Ez volt két héttel ezelőtt.
  • narumon
    #59
    Szerintem meg ez platformfüggetlen, van számítógépem is és xboxom is. Mindkettőre vannak olyan játékok amit sajnálnék kihagyni, sőt vannak stílusok amit a másikon jobb játszani. Én mindkettőre veszek játékokat így a legjobb.
  • sanyicks
    #58
    Kár hogy azok csak játékok, mert ugyan abból a stílusból van pc-re is más, így lehet válogatni (kivéve a mangaizéket mert az egészben hiányzik de hát az kit érdekel) konzolon meg egy rakás olyan stílus hiányzik amiből egyáltalán nincs, még hasonló sem. LA noir-al játszottam, távol áll a gyöngyszemtől, nem rossz, de nem is az a "naaagggyonkell" kategória, a többit nem próbáltam.
  • Flaetiru
    #57
    Igen, mennek, de mien áron?Az ME1, jó játék, de közelébe nem ér a Baldurs gate akármeik részének,az ME2 pedig meggyalázta az 1et úgy ahogy van, mert lényeges story és világ, illetve játékmechanikai elemeken változtattak, mégpedig a rossz irányba, a butaság írányába.A fallaout3ról ne is beszéljünk mert egy közepesen gagyi akciójátékot hoztak össze, egy nagyon fasza és felejthetetlen rpg után.Jah hogy csilivi mind2 fent emliettet cím?Hát sajnálom, legyen tartalom,ne parasztvakítás, mert csak az számít a minőség szórakoztatáshoz...
  • NEXUS6
    #56
    Ez a felhőzés, meg kliens szerver alapú számtek nem új találmány. 10 évente valamelyik erős cég megpróbálkozik vele, aztán kijön az, hogy biztonsági/teljesítmény szempontból közelébe sincs annak, mintha lokálisan van egy erős hardvered.

    Anno a Sun a Java-t, mint a hálózati elven működő számítástechnika platformfüggetlen alapjaként fejlesztette ki. De ki beszél már erről?

    Remélem én is, hogy ezt a felhőzést hamarosan elfelejtjük.
    Amúgy most próbáltam előkeresni egy anyagomat, amit 10 éve csináltam. Meg volt CD-n is, de szerintem kidobtam. Nembaj, gondoltam, mivel elküldtem levélben másoknak is leszedem a netről. Aha, csak a szolgáltató, mivel ritkán használtam azt az accountot, illetve talán mert régebben más felvásárolta a céget, vagy valami ilyenért, de megszüntette!
    Na most képzeld ezt el világszinten!
  • NEXUS6
    #55
    Nálam el sem indul a gecó!


    De van egy csomó játék, ami megy mint kisangyal: ME sorozat, Wings of prey, Fallout3.
    A GTA4 miatt írtam, hogy legtöbbször.
    Vágod?
  • NEXUS6
    #54
    "De nem azért nem vettem ps3-at, mert útálom, hanem mert nem kell, nekem nem éri meg."

    Ezt asszem értem, hogy pontosan mit is jelent.


    "Az az egy dolog viszont igaz, hogy az RPG kínálat valóban leegyszerűsödött a konzolok miatt, és más stílusok is."
    Őööö hát nem igazán. Pl ott van az un haldokló repszim kategória, a DCS:A-10-nél, hogy úgymond bekapcsold a gépet több tucat kapcsolót kell buzerálnod.

    Egy úgymond sima lövöldözős, autós gengszteres játék, mint a GTA sorozat már lenyom akármelyik RPG játékot a hőskorból. A WoW és rahedli klónjai meg köszöni szépen él és virul.

    Szerintem csupa sztereotípia amit írsz, valódi tapasztalat nélkül, de legalább is nem gondoltad át.
    A PS3/jrpg párhuzam meg baromság, mint már írták. A PS3-ra épphogy normális és exkluzív jrpg nincs, nem hoyg elárasztanák a platformot.
    A Blu-ray (asszem kb így írják helyesen) meg köszöni szépen jól van. Nem varezpistáknak találták ki, mint ahogy anno a DVD-t sem, de azért szép lassan el terjedget az is.
  • socheater
    #53
    Sziasztok.

    Előre elnézést kérek, nincs különösebb gondom a Sonyval (TV-m pl. Sony) de talán ha egy ilyen, nagyobb cég rendszerét hónapokon át sakkban tudják tartani, az talán megtörheti a felhő alapú rendszerek jövőbeli elterjedését. Igazából én már nagyon vártam egy ilyen támadássorozatot, bármelyik cégről is legyen az áldozat. Nagyon nem lenne jó világ, ha a jövőben a desktopunk, a munkáink, és a az adataink egy felhőben csücsülnének. Nyilván én sosem használnék komolyabb felhő alapú technológiákat, de sok embernek valószínűleg anélkül tetszene, hogy belegondolna a veszélyekbe. Lehet egy felhő alapú rendszernek bármilyen védelmi rendszere, ott is emberek dolgoznak... Egyébként, mint mondtam, nem vagyok kárörvendő, sajnálom az érintett felhasználókat.
  • Flaetiru
    #52
    Hehe, GTA 4. Elöször. És meg a sokadik patch után se makulátlan.......
  • NEXUS6
    #51
    Ez sajna nem ilyen egyértelmű, helyesebben több aspektusa is van. Mert van egy csomó olyan játék, amelyik only PC és híres és viszonylag nagy számban eladott és iszonyat optimalizálatlan xar, meg még csak ki sem használja a hw-t.

    A konzolos átiratok legtöbbször meg érdekes módon mennek mint kisangyal, optimalizáltabbak, kisebb erőforrás igényűek, és soxor a PC verzió jelentős extrákat is tartalmaz. Persze van más példa is, de a legtöbb AA kategóriás átirat ilyen. Viszont ha kifejezetten konzolra fejlesztetnek egy adott játékot a kiadók, amit aztán megjelentetnek PC-n is, akkor vajon miért kéne őket alázni azért, mert csak a PC hardveres különbségei miatt nem csinálnak belőle egy teljesen más játékot?

    Én azt látom inkább gondnak, hogy kb egy jó éve demózni kellett volna már a konzolos cégeknek az új generációt. Ugyanis ez mindig arra ösztönzi a PC-s fejlesztőket, kiadókat is, hogy összekapják magukat.
  • Flaetiru
    #50
    Na a sok okostojásnak.Idei játékfelhozataolból 1et tudok megemlíteni, ami megüti a mércét : Portal 2, ez viszont zseniális.
    De idén ,illetve tavaly nem nagyon volt olyan,amire azt mondtam volna hogy jó.
    A teljesség igénye nélkül a szerintem jó játékok /technika bugok és egyebektől nagy vonalakban eltekintve/ az elmúlt 15 évből : Jagged Alliance 2, X-wing Alliance, Half-Life 1-2, Heroes of Might and Magic 3-4-5,Curse of Monkey island 3-4,Camageddon 1-2,Toca Race driver 2-3,Total Annhilation, SW:KOTOR 1-2,Mass Effect 1,Supreme Commander 1, Battlefield 2 illetve Bad Company 2 /pedig ez a legutolsó is egy szutyok konzolport, tele olyan hibákkal hogy a hajam égnekáll multizás közben/.
    Azt nem mondhatjátok, hogy beszükűlt vagyok és csak 1 stílussal játszom.Ma meg már nem csinálnak ilyeneket, mert minden egyre butább, egyre egyszerűbb egyrészt mert a sok buta konzoltulaj ezt igényli, másrészt meg 10 gomba kell megtervezniük mindent a készítőknek.
  • lwb
    #49
    Az anime-t én sem szeretem, ennek ellenére megérte ps3-at vennem. Az Uncharted-ok, a Heavy Rain, a Demon's Souls, a Resistance-ek és a Killzone-ok miatt. Ezek egyike sem anime és mind ps3 exclusive. Igazából a jrpg újabb kiadásai már mind multiplatformok (ffxiii, ffxiii-2, resonance of fate stb.), tehát boxon is megjelennek.
  • narumon
    #48
    "amit konzolra is kiadnak, mert a fejlesztők LUSTÁK normálisan fejleszteni! "

    POnt erről beszélünk, hogy nem lusták hanem nem éri meg. Egy normális port akár ha egyszerűen csak downgradelni kell akkor is hónapok, az meg rengeteg pénz, aminek az ára valószínűleg soha nem jön be.
  • narumon
    #47
    Tökéletesen leírtad amit én is írtam volna! Maxirespect!
  • narumon
    #46
    Hát én mondjuk 1-2 évvel ezelőtti állapotra gondoltam, akkor még tuti így volt. Bár mostanában néztem TV-t és azokon mintha még ma is rajta lenne egy 1.2x szorzó.
  • lwb
    #45
    Ez részben igaz. Nemcsak a warez miatt nem éri meg pc-re fejleszteni, hanem mert a legnagyobb piacot jelentő nyugati országokban (és Japánban is) egész másképp szocializálódott a gamer társadalom. Ott az emberek nem C64-el meg Amigával ismerték meg a játékokat, hanem Nintendoval és SNES-el (vagy a Sega gépeivel). Egyszerűen ott a konzoloknak nagyobb a múltja, mint itt, keleten. Még ha van is elég erős gép hozzá, sokan akkor sem akarnak szórakozni driverekkel meg különböző grafikai beállításokkal, amikor a konzolon csak beteszik a lemezt és max hangerőt meg kontrasztot kell állítgatni, minden más optimalizált.

    Nekem van ps3-am, x360-am és egy izmos pc-m is. Mindegyiken van jó játék és rossz is. Az tény, hogy a jelenlegi konzolgeneráció visszafogja a pc-s szuperhardverekre való fejlesztést, de ez részben rossz csak, mivel így legalább nem kell évente százezreket költeni új lapra, procira meg videokártyára, hogy menjenek az új játékok rendesen.
  • Cat #44
    "mert a fejlesztők LUSTÁK normálisan fejleszteni!"

    Ez butaság. A fejlesztők azt csinálják, amit mondanak nekik. Ha a vezetők elvárják a minőségi munkát, akkor ők kénytelenek lesznek minőségi munkát kiadni a kezükből. Azonban _pénzügyileg_ nem éri meg PC-s piacra fejleszteni, mert nem veszik meg, hanem letöltik az emberek, ezért a cégek csak a lehető legminimálisabb fejlesztést hajtják végre (ha egyáltalán...), hogy egy újabb platformra is kiadhassák.

    Tehát NEM a programozók tehetnek arról, hogy ilyen a piac, hanem a piac olyan amilyen, amihez a fejlesztők alkalmazkodnak.
  • eto demerzel
    #43
    na ja, mert aztan pc-re csak igenyes zsuka van.
  • Sir Cryalot
    #42
    mivel már eddigis betáraztak személyazonosítókból már csak arra fját a foguk ami a sonynak volt :D
  • Sir Cryalot
    #41
    az EA volt
  • hdo
    #40
    Nem tudom ti szándékosan szarjátok le hogy mit ír nektek az ember? Hogyan fogalmazzam egyszerűbben hogy ti is megértsétek?

    NEM azt kifogásolja egy PC-s sem, hogy csak szarok jelennek meg PC-re, a többi meg csak konzolra.

    HANEM azt, hogy ami PC-re és konzolra is megjelenik, az azért szar, hogy konzolon is menjen! Vagy grafikailag, vagy irányíthatóság szempontjából.

    A másik meg az, hogy olcsóbban össze lehet rakni ugyanolyan teljesítményű PC-t, mint amiből megveszel egy konzolt, mert mára az összes forgalomban levő konzol hardveresen egy nagy szar!

    Aki játszani akar, az először azt nézze meg hogy milyen játékokkal akar, mert ha stílusban túlnyomórészt olyanokkal amelyek csak egy bizonyos konzolra jelentek meg (jRPG) akkor nyilván azt.

    Mégegyszer, itt nem konzol vs. PC háború folyik, a PC-sek kifogásolják, hogy a PC kapacitása nincs kihasználva olyan játékkal amit konzolra is kiadnak, mert a fejlesztők LUSTÁK normálisan fejleszteni!

    Nem a konzolosokat anyázzuk, hanem a konzolra fejlesztő játék cégeket.

    Aki ezek után maga felé irányuló anyázást vél felfedezni, az tanuljon meg szöveget értelmezni! Ezzel az offolás remélem le van zárva!
  • Skynet
    #39
    "plusz egy rakás játék van amihez még hasonló sincs konzolra máig"
    Ahogyan van egy rakás játék ami pc-n nem vetette meg a lábát,és csak csipoghat érte a "nagyérdemű" pc közönség..:)
    Hogy zuhan a színvonal...Zuhan de azért jönnek még gyöngyszemek,amiket pc-re inkább ki sem adnak (Pl Red Dead, LA Noir,Daemon Souls,stbstbstb)....
  • Voltan
    #38
    Én megvettem, és soha nem volt gondom vele...
    Igaz, már nem vagyok olyan hc gamer, mint anno, nem ülök állandóan a gép előtt, szóval lehet, hogy szimplán lemaradtam a problémákról :D
  • FoodLFG
    #37
    Aki megvette az Assassin's Creed 2-tőt azzal a szutykos DRM-el, az meg is érdemelte, hogy ne tudjon játszani vele. Sok embert csak a pofán verés térít észhez. Majd máskor jobban odafigyelnek, hogy milyen szoftvert vesznek.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Assassin%27s_Creed_2#Controversies_and_criticism
  • FoodLFG
    #36
    Egy biztos. Ezeknek a történéseknek köszönhetően most jó pár biztonsági szakértő zsírosan megszedte magát. Tőlük mondjuk nem sajnálom a pénzt, annál inkább a Sony-tól!

    Vicces, hogy most gyorsan beböfögték a PS4-et, hogy másról is legyen már szó a vállalattal kapcsolatban.

    A következő az Apple lesz!
  • Voltan
    #35
    Az istenért, komolyan nem értem ezt a konzol vs. pc harcot. Játékokról van szó és gamerekről. Nekem pl. van egy jó pc-m és egy boxom. Mindkettőn vannak remek játékok, pl. a Red Dead Redemption és az LA Noire elérhetetlen PC-n, és könnyen lehet, hogy az is marad. PS3-at pedig azért nem vettem, mert a Blue Ray nem érdekel, és magasról tojok a JRPG-kre, meg a legtöbb anime szarságra (bocs a rajongóktól, de leszarom). De nem azért nem vettem ps3-at, mert útálom, hanem mert nem kell, nekem nem éri meg.
    Másrészről meg a PC gémerek mi a fenének fújnak a konzolokra? Egy közepes videókártya árából már vehetsz egy boxot, és élvezheted az ottani cuccokat is.
    Az az egy dolog viszont igaz, hogy az RPG kínálat valóban leegyszerűsödött a konzolok miatt, és más stílusok is. Sajnos azonban nem várhatjuk, hogy az aranykor visszatérjen, nem lesz még egy Fallout 1-2, vagy Planescape Torment. Változnak az idők, butul a nép. Ez van. Sajnos.
  • hdo
    #34
    Kár hogy nem így néz ki. Első játék amit nem max grafikán játszottam a nem éppen vadiúj HD4850-es videókarimon, a Witcher 2 volt (mondjuk van egy olyan sanda gyanúm hogy az elég lenne neki, inkább a ramom volt kevés) ... vajon miért? Hát persze hogy azért mert nem egy konzolport, hanem direkt PC-re készült! Rá lehet nézni a Witcher 2-re, így néz ki egy játék ha nem kell butítani rajta a gépigény miatt!
  • cloud.strife
    #33
    Nézzed meg mégegyszer, valamit nagyon elnéztél.....
  • baggins
    #32
    Pont annyit érsz, amennyit a véleményed, csak gratulálni tudok, ha más kárára recskázol.
  • zola2000
    #31
    én is amikor fél évet késett nektek az AC2, de a hackerek leállították az ubi szervereit, és a pcsek nem tudtak vele játszani ^^

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem, csak armagedown hülyeségére válaszoltam ;)
  • Armagedown
    #30
    Remélem a tisztelt hackerek egy ideig még szopatják a konzolosokat , én sírtam örömömben amikor olvastam a hírt a psn leállásáról
  • zola2000
    #29
    ha kevés a jó játék ps3ra, akkor mire van több? ahogy nézegetem a megjelenéseket a www.vgchartz.com-on akkor azt látom hogy ps3ra van a legtöbb exkluzív, míg x360ra ... hát idén lesz egyáltalán komolyabb exkoluzív megjelenés a gears of war 3 és a forza4 mellett? PS3ra idén volt/lesz ugyebár killzone 3, ar tornelico qoga, resistance 3, FF VS 13, yakuza 4, ni no kuni, új motostorm, last guardian, ezeknél meg soknál látszik hogy erősebb gépre készültek mint egy x360 pont emiatt előzte meg a ps3 az x360at, a ps3 már amerikán kívül mindenhol előrébb van a boxnál...