372
-
#90 Kis házakat igen. Nagyok már inkább egy hatalmas egybeöntött betontönbök. -
#88 Persze. logikus...de a mai épitészetben nézd meg milyen kis téglákbol épitkezünk..semmi baromi nagy darab :) persze csak házaknál:) -
#87 Egy valamit nem értek ... több ezer éve mikor még nem volt "tudomány" minden szart amiről nem tudták hogy mi az betudtak annak hogy az istenek műve.
Most hogy már pár száz éve rendelkezünk némi konkrét tudással is, hirtelen már azt sem tudjuk arról amit mi magunk csináltunk, hogy pontosan hogyan.
Egyesek ilyenkor meg rögtön jönnek "az istenek csinálták" modern verziójával, mégpedig azzal, hogy "a zufók vótak". -
Cef #86 Kötél, kör alakú fák alulra görgőnek amiket a kő elé pakolnak ahogy húzzák, pár tucat ember. Nem tudom, hogy így csinálták-e, de így is lehet. -
#85 Piramist főleg 2-3 tonnás darabokból rakták össze tudtommal.
Meg minél kisebb darabokból van annál több a munka vele. A farafók is gondolom nagyobb bért kaptak, mint a segéderő, akik húzták. -
#84 Azért elég sok templomot, szobrot építettek. Nem hiszem hogy mindhez külső segítséget kértek volna.
Róma sem volt sokkal fejlettebb ezen a téren ők mégis egyiptomból rómába vittek 500 tonnás obeliszket. -
Sequoyah #83 És akkor mi lesz? -
#82 A kérdés itt az hogy kik,miért,mikor és hogyan csinálták a piramisokat.(persze a piramisépítők mi?)Szerinted a fáraó munkásemberei? -
Sequoyah #81 MInél kissebb darabokból lenne, szerintem annál kevésbé lenne időtálló. Legjobb az lenne, ha egy nagy több lenne az egész, de az nem ment:) A legnagyobb kezelhető méretet használták így, ez úgy néz ki ~1000 tonna volt. Valaki itt írta is, hogy próbálkoztak nagyobbal is, de azt már nem bírták megmozdítani, a bányában maradt. -
komonyi #80 Végre megtalálták a csillagkaput! -
#79 Valaki bizonyítsa be,hogy tudtak több száz tonnás köveket mozgatni,emelni vagy elcipelni messzire. -
Sequoyah #78 Nyilván nem kis háttéripar volt, és legfőképpen a társadalom szervezettsége volt nemsemmi...
A technológiai fejlettség az már más kérdés.
Amúgy meg a grand canyon is elképesztő, pedig ahhoz nem kellett más, csak soksok víz. Ahogy a piramishoz sem kellett hihetetlen technológia, csak rengeteg munka, + találékonyság. -
#77 Nos, nem tudom innen ki állt már a nagy piramis tövében. Nekem volt szerencsém hozzá...és elképesztően lenyűgöző építmény , az biztos.
Ott elgondolkodik az ember, és nagyon nehezen hihető, hogy azt az irdatlan építményt emberi kézzel, csak úgy összerakták, kb 20 év alatt:)
Szfinnxhez annyit, hogy fura egy szobor vagy mi..láthatóan olyan mintha a fejet utolag többször átfaragták volna....és sokkal öregebbnek tünik 4-5 évnél... persze nem az alapszikla..mer az többmillió éves:)
Egyébként legnagyobb kőtömb amit emberi kéz faragott és mozgatott, az a baalbeki kőterasz sziklatömbjei..a legnagyobb asszem 2200t súlyu.
hhetetlen belegondolni, hogy többezer évvel ezelött hogy a fenébe mozgatták...de sikerült valahogy.
Én a piramisnál azt nem értettem, mért nem faragtak kisebb tömböket?? szikla anyag adott volt..:)
Minek küzdöttek több 10tonnás tömbökkel, ami nyilván nehezebb volt..mintha 2-300 kilós tömbökböl rakják össze a piramist:)
Meg aztán legalább 30-40ezer ember kellett hozzá..meg még egyszer ennyi váltásnak, meg ellátásnak...hihetlen logisztika kellett hozzá,,hogy gyakorlatilag semmilyen kommunikációs eszköz nélkül, összetartották a munkatempot..és melosokat:)
Kicsit nekem is rejtélyesnek tűnik azért pár dolog a régmúlt történelemben..de nem a piramisok legjobban :) -
Sequoyah #76 Csak 100000 ember:D Számold ki mai áron mennyiért cipelték azokat a köveket, és mmost mennyiért vinné el egy hajó...
Az időt meg énis megmondom nagyjából óra nélkül is... -
Cef #75 "na szóval ha meguntátok a gyerekeskedést és a nevetséges hipotéziseket"
Erről egy vicc jut eszembe:
Autós az autópályán hallgatja a rádiót:
-Híreink következnek: Egy őrült autós az autópályán száguldozik a forgalommal szemben!
Erre az autós:
-Még hogy egy?! Mind!
"geológusok és csillagászok által vizsgált bizonyítékok egész HADA alapján Graham Hancock könyvében felváztolt teóriát."
A Hancock által felvetett "bizonyítékok egész HADÁT" sokan kritizálják és nem alaptalanul. Talán ezeket is el kéne olvasnod. -
#74 Nos szerintem ilyen piramist csak fejlett iparral rendelkező háttérrel lehet építeni. -
#73 Nekik nem kellett microchip az időméréshez, úgy ahogy dízelmotoros teherszállító hajó sem a kőhurcolászáshoz! :D -
Sequoyah #72 MIért ne lett volna rá kereslet? MOst mi az ami miatt nagyobb a kereslet rá, mint akkor lett volna? -
Sequoyah #71 Győzz meg te hogy igen... -
#70 Győzz meg hogy nem. -
#69 Ha lett volna rá kereslett tuti megoldják. -
Sequoyah #68 MIér, szerinted tudtak volna microchipet gyártani?:) -
#67 És azt miből gondolod,hogy telefont vagy órát és autót nem tudtak volna csinálni?Bizonyítékod van erre? -
teddybear #66 Egyébként, attól eltekintve, hogy még számolni is lusta vagy, ez melyik tömb?
Ekkorát az egyiptomiak ugyanis nem mozdítottak meg!
A legnagyobb egyiptomi monolit, amelyet egyben szállítottak a helyére, kb. ezer tonna körül van.
A Baalbeki terasz három legnagyobb köve kb ezer tonna körüli, az ottani kőfejtőben kifaragott, de meg nem mozdított kőtömb súlya ezeknél is nagyobb lett volna. -
Sequoyah #65 Aki a piramisokat meg hasonlókat épített. -
Sequoyah #64 Viccnek szántam amúgy, mert ez olyan egyértelmű lehetőség, amit kétlem, hogy a hozzáértők már ne vizsgáltak volna meg alaposan:) De tartom az álláspontomat, hogy ha látnánk hogy szállították oda őket, fejünkhözcsapnánk, hogy hát persze:) -
#62 Kik azok az ők? -
Cef #61 Vallási okokból építették sírnak. Akkoriban ez elfogadható indok volt egy ilyen kaliberű épület megépítéséhez, főleg ha az istenekkel egyenrangú uralkodónak kellett egy olyan korban, amikor az ellentétes vélemény miatt röhögve kivégezhettek.
-
Irasidus #60 Mészkőből épült és nem gránitból. A belső kövek csak durván vannak megmukálva nincsenek lecsiszolva. Stb. -
#59 Valahogy feltűnne egy kisebb grand canyon nem? Máshol nem akkor műholdfelvételen, de valakinek biztos! :D -
Sequoyah #58 Nekem nem tűnik szubjektívnek... Mi ha akarnánk, tudnánk piramist építeni (dollármilliárdokért persze...), de ők nem tudnának se felhőkarcolót, se űrhajót, se autót, se telefont se építeni, de még a karórámat is 100 évig nézhetnék se tudnák lemásolni. Nekem elég egyértelműnek tűnik:) -
Sequoyah #57 Most van olyan messze a legközelebbi? Nem lehet hogy 4000 éve volt közelebb is, csak eltűnt, mert... elépítették az anyagát?:D -
#56 Szerinted. De ez már szubjektív, és szubjektív dologról vitázni felesleges. -
#54 A 'mi van az ajtó mögött' baromság helyett azt nézném meg, hogy hova mutat a folyosó vége a csillagos égen. -
Sequoyah #53 Szóval attól, hogy a naptár kissebb évszámot mutatott, még nem lesznek automatikusan fejlettebbek. Korukhoz képest lehet, de abszolút értékben nem. -
Irasidus #52 Bámulatos - Tervezet épület - erre, vagyis tervezni az ember nem képes, ugye? Egyébként a hozzászólásaid alapján nekem úgy tűnik vagy építész, így elég nevetséges, hogy laikusként megmondod hogyan lehet, és hogyan nem lehet étkezni...
A billiókba kerülne ugye hasra ütés volt, és nem végeztél előtanulmányt. Persze neked minek is, ugye... Egyébiránt ha valami megkérdőjelezhetetlen az már hit, a te hited és nem tudományos álláspont. A többiről már mások írtak. -
Sequoyah #51 Ők meg csak a 4500 évvel ezelőtti eszköztárral voltak képesek megcsinálni... -
Sequoyah #49 Amúgy van egy tippem, hogy ha látnánk őket piramist építeni, akkor a homlokunkra csapnánk, hogy persze, erre nem gondoltunk:D
Ami a szép, ott leginkább az, hogy hány ember dolgozott rajta egyszerre. Bár belegondolva a holdraszálláson se dolgozott sokkal kevesebben:) -
#48 Én eddig csak a szfinxről hallottam, hogy lehet 12 ezer éves, és egy oroszlán volt, csak később faragták át a fejét fáraóévá, azért is kisebb a feje a testéhet képest. -
#47 Definiáld a technikai fejlettséget. Ha mi csak 20. századi eszköztárral vagyunk képesek leutánozni azt amit ők több ezer évvel ezelőtt csináltak, az számomra azt jelenti hogy ők a fejlettebbek