Lefoglalták a Német Kalózpárt szervereit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azon kívül, hogy a volt egyszer címû mesesorozat vörös hajú nagy orrú gonosz hõsét verbálisan megtestesíted, van bármilyen hozzáfõznivaló a témához 😄 ?
Most hogy az SSH ki lett vesézve, meg amúgy is kit érdekel, hogy egy ország a másik ország politikai párjait el tudja lehetetleníteni, inkább beszéljük meg az EDF szerver rejtelmeit, sokkal fontosabb...
Naja, mondjuk az autentikáció ebben a környezetben nem csak hitelesítést jelent. Én legalábbis beléptetéskor nem hitelesítem, hanem azonosítom magam 😊. Igaz, ez már az angol eredetinél is furán jön ki...

Egyébként a német cikkbõl az is lejön, hogy ez a file (avagy vasreszelõ 😊) egy _nyilvános_ szerveren volt, tehát ennyi erõvel pedofil képeket vagy épp egy ex-miniszterelnök beszédét is feltölthettek volna rá. Mondjuk egy ssh kulcs kisebb 😊, ezért kevésbé feltûnõ. Egyébként nyilván nem a publikus kulcs volt feltöltve, azt baromira nem tudom mire lehet használni egy támadásnál, hanem inkább a titkos párja, amivel be is lehet lépni.
Ha rendkívül pontosak akarunk lenni, akkor SSH fájl formátum nem létezik, mert ez a rövidítés pusztán a protokollt jelöli, van viszont SSH publikus kulcs fájl formátum, amirõl te beszélsz, de a kettõ nem ugyanaz.

De most már ahogy látom a cikkben is javítva lett SSH-kulcsra, ami már sokkal korrektebb megfogalmazás.

Egyébként ha magyarul írnád a szavakat, akkor biztos érthetõbb lenne:
username -> felhasználónév
password -> jelszó
file -> fájl
..ha már az "authentikációt" tudod félmagyarul írni (bár valójában hitelesítés lenne a fordítása), akkor az egyszerûbbek nem értem miért nem mennek. 😊
ijjjj. ez durva like!
😄DDD
te sem mondtál többet, én a trollokat etettem csak
Áh mindegy, látom megragadtad a cikk lényegét ezzel ...
Melyik része nem érthetõ? Az "egy file amit az ssh" használ? Esetleg az authentikáció szó, ne adj isten a felhasználónév és jelszó páros láttán borult el az agyad?😊
Kösz ezt az abszolúlt marginális, semmi infót. A tanárnéni megsimogatta Gerzson okos fejét, aki ettõl nagyon boldog lett 😄
A sok vérpistikének jelezném, hogy az SSH -n való authentikációt nem csak username/password párossal lehet elvégezni, hanem a használt kliens public/private key alapján is. Így igaz nem .ssh végzõdésû file-okat kapsz, hanem olyan file-t, amit az SSH használ (authentikációra).
Annak örülnék, ha francia bejelentésre a magyar pártok szervereit foglalnák le, majd alaposan ki kellene elemezni minden adatot rajta és nyílvánosságra hozni 😄
Narxis
<#ejnye1>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

A b?d?s kur?a anyját a franciáknak... Illetve mindenkinek aki a totalitarizmus felé viszi a világot.

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

RDP fájlt nem találtak? teamviewer fájl? 😄

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

meg pár telnet file is lehetett mellette 😊

"SSH-fájlt helyeztek el" - ekkora nettó baromságot.

"A Secure Shell (röviden: SSH) egy szabványcsalád, és egyben egy protokoll is, amit egy helyi és egy távoli számítógép közötti biztonságos csatorna kiépítésére fejlesztettek ki." - http://hu.wikipedia.org/wiki/Secure_Shell

Esetleg volt mellette pár FTP és HTTP fájl is?!
Franciaország... mimás. Ez az emberek, egyenes úton haladunk a demokrácia nyilvános eltiprása felé. Elõre!
Egyébként eléggé mondvacsinált oknak tûnik nekem ez a Piratenpad miatti lefoglalás. Kb, olyan mint a torrent, mert alapjaiban az sem illegális.

Casual Commenter