17
-
morden #17 Azon kívül, hogy a volt egyszer című mesesorozat vörös hajú nagy orrú gonosz hősét verbálisan megtestesíted, van bármilyen hozzáfőznivaló a témához :D ? -
morden #16 Most hogy az SSH ki lett vesézve, meg amúgy is kit érdekel, hogy egy ország a másik ország politikai párjait el tudja lehetetleníteni, inkább beszéljük meg az EDF szerver rejtelmeit, sokkal fontosabb... -
bakagaijin #15 Naja, mondjuk az autentikáció ebben a környezetben nem csak hitelesítést jelent. Én legalábbis beléptetéskor nem hitelesítem, hanem azonosítom magam :). Igaz, ez már az angol eredetinél is furán jön ki...
Egyébként a német cikkből az is lejön, hogy ez a file (avagy vasreszelő :)) egy _nyilvános_ szerveren volt, tehát ennyi erővel pedofil képeket vagy épp egy ex-miniszterelnök beszédét is feltölthettek volna rá. Mondjuk egy ssh kulcs kisebb :), ezért kevésbé feltűnő. Egyébként nyilván nem a publikus kulcs volt feltöltve, azt baromira nem tudom mire lehet használni egy támadásnál, hanem inkább a titkos párja, amivel be is lehet lépni. -
TommeyIkya #14 Ha rendkívül pontosak akarunk lenni, akkor SSH fájl formátum nem létezik, mert ez a rövidítés pusztán a protokollt jelöli, van viszont SSH publikus kulcs fájl formátum, amiről te beszélsz, de a kettő nem ugyanaz.
De most már ahogy látom a cikkben is javítva lett SSH-kulcsra, ami már sokkal korrektebb megfogalmazás.
Egyébként ha magyarul írnád a szavakat, akkor biztos érthetőbb lenne:
username -> felhasználónév
password -> jelszó
file -> fájl
..ha már az "authentikációt" tudod félmagyarul írni (bár valójában hitelesítés lenne a fordítása), akkor az egyszerűbbek nem értem miért nem mennek. :) -
dondore #13 ijjjj. ez durva like!
:DDDD -
Mcsiv #12 te sem mondtál többet, én a trollokat etettem csak -
morden #11 Áh mindegy, látom megragadtad a cikk lényegét ezzel ... -
Mcsiv #10 Melyik része nem érthető? Az "egy file amit az ssh" használ? Esetleg az authentikáció szó, ne adj isten a felhasználónév és jelszó páros láttán borult el az agyad?:) -
morden #9 Kösz ezt az abszolúlt marginális, semmi infót. A tanárnéni megsimogatta Gerzson okos fejét, aki ettől nagyon boldog lett :D -
Mcsiv #8 A sok vérpistikének jelezném, hogy az SSH -n való authentikációt nem csak username/password párossal lehet elvégezni, hanem a használt kliens public/private key alapján is. Így igaz nem .ssh végződésű file-okat kapsz, hanem olyan file-t, amit az SSH használ (authentikációra). -
morden #7 Annak örülnék, ha francia bejelentésre a magyar pártok szervereit foglalnák le, majd alaposan ki kellene elemezni minden adatot rajta és nyílvánosságra hozni :D -
#6 -
bigjoe #5 A b?d?s kur?a anyját a franciáknak... Illetve mindenkinek aki a totalitarizmus felé viszi a világot. -
sanyicks #4 RDP fájlt nem találtak? teamviewer fájl? :D -
Adenoma #3 meg pár telnet file is lehetett mellette :) -
TommeyIkya #2 "SSH-fájlt helyeztek el" - ekkora nettó baromságot.
"A Secure Shell (röviden: SSH) egy szabványcsalád, és egyben egy protokoll is, amit egy helyi és egy távoli számítógép közötti biztonságos csatorna kiépítésére fejlesztettek ki." - http://hu.wikipedia.org/wiki/Secure_Shell
Esetleg volt mellette pár FTP és HTTP fájl is?! -
miszterjoe #1 Franciaország... mimás. Ez az emberek, egyenes úton haladunk a demokrácia nyilvános eltiprása felé. Előre!
Egyébként eléggé mondvacsinált oknak tűnik nekem ez a Piratenpad miatti lefoglalás. Kb, olyan mint a torrent, mert alapjaiban az sem illegális.