27
  • Sir Ny
    #27
    Bravó. Kapsz egy alapfokú magyar szövegértelmezés acsit.
  • csirkenátha
    #26
    4% - internetfüggő
    96% - drogfüggő

  • opeca
    #25
    Én csak abból indulok ki, ahogyan a cikk fogalmaz. Pl. lóg az iskolából, hogy netezhessen vagy "élő" összejöveteleket mondanak vissza csak hogy inkább szörföljenek.
    Hogy sok-e ilyesformán a négy százalék nem tudom.
    Az tény, hogy minden bizonnyal másképpen értelmezik a net-függőséget. Amúgy szerintem sok ember tudatába sincs annak, hogy netfüggő, vagy mennyire az. Ilyen dolgok csak akkor derülnek ki, ha hirtelen lehúzzák a netről jó pár napra.
  • waterman
    #24
    "A több mint 3500 Connecticut állambeli középiskolás megkérdezésével zajlott kutatás megállapította, .."
    az említett állam óceánparton lévő részén államhatártól államhatárig majdnem egy egybefüggő város. tehát megfelelően iparosodott, valószínűleg használják a netet elegen. más eredményeket kaptak volna mondjuk észak dakotában. az hogy itt csak a középiskolások 4%-át tartják függőnek, elég meglepő. vagy az van, hogy az ottani középiskolások hírből sem hasonlítanak a magyar középiskolásra (akik fészbúkon szólnak a társaiknak osztálykiránduláson, hogy húzzanak fel a hegyre a csoport másik fele után) vagy az "internetfüggő" mint fogalom máshogy van deffiniálva a tanulmány esetében, mint ahogy a legtöbben értelmezzük.
    számomra a netfüggő az aki azért megy a netre hogy netezzen. nem azért mert különösebb célja van. ebbe pedig nem csak a 4%-a tartozik pl a magyar középsulisoknak. nem azt mondom hogy sokkal nagyobb százalék, de szerintem magasabb az arány.

    opeca #23
    ha így értelmezik, akkor viszont a 4% már rengeteg..
  • opeca
    #23
    Szerintem nincs baj ezzel a felméréssel csak az internetfüggőséget itt valóban egy komoly mentális problémaként értelmezik. Pl. lógott-e azért, hogy netezhessen.

    Persze ha ebből a 3560 diákból találomra 10-et kiválasztanánk és egy hétre lehúznánk a netjüket, bizonyára érdekes dolgokat láthatnánk:)
  • Frosty01
    #22
    hát nem tudom, a környezetemben majdnem minden fiatal internetfüggő...... (faszbook rulz)
  • F1End
    #21
    Mivel a föld lakosságának kevesebb, mint 30% -a rendelkezik internetkapcsolattal, az ezzel nem rendelkező, 3. világbeli országokban pedig az átlagéletkor általában alacsonyabb, ezért a kijelentés tulajdonképpen helytálló lehet.
  • cateran
    #20
    "A tinédzserek kb 80%-a nem látott életében számítógépet." komment 1
    "4% netfüggő
    96% játékfüggő
    :-DD "
    kozbenso komment
    "Játékfüggő-e? Hát mi a francot csináljon egy gyerek, b+, ha ne játszon? Már több mint 800 millió éve az emlősgyerekek játszanak. Ebben mi olyan érdekes?"
    A te valaszod az elozo kommentre...te szerencsetlen hulye...
  • egynyári üröm
    #19
    megfejtem a problémát: a legtöbb kényszeres ember hajlamos a depresszióra. amúgy 4% szerintem nagyon kevés, ha a saját környezetemet nézem :) az ugyan még nem jutott eszembe, hogy a net miatt lógjak az iskolából, de elég expert ötlet :)
  • birdo #18
    Vajon mennyi pénzt pazaroltak erre a komoly kutatásra ???
  • Sir Ny
    #17
    Mit mivel kik? Kérlek másold be ide azokat, amiket én írtam. Keress bennük alanyt, állítmányt, tárgyat, majd nézd meg, hogy te mit írtál. Kösz.
  • nlght
    #16
    Persze majd pont az amerikai gyerekek - akik 80%-ban túlsúlyosak - fognak majd a szabadban játszani és sportolni. Sztem ez a 3500 gyerekből álló, önvallomáson épülő teszt egyáltalán nem pontos. A gyerekek gondolom értesítve voltak előtte, aztán szépen megbeszélték h elkúrják hamis válaszokkal a tesztet, mi is ezt csináltuk középsuliban, bármit is kellett kitölteni. Egy középiskolás tini nem az őszinteségéről híres.
  • cateran
    #14
    Tehat latni ugyan nem lattak, de jatszani azert tudnak azzal, amit meg sosem lattak...aham....
  • cateran
    #13
    Te
  • Sir Ny
    #12
    Játékfüggő-e? Hát mi a francot csináljon egy gyerek, b+, ha ne játszon? Már több mint 800 millió éve az emlősgyerekek játszanak. Ebben mi olyan érdekes?
  • fecg21
    #11
    ""ellenállhatatlan késztetést"
    OFF: Érdekes egy kifejezés ez, Aki rendszeresen iszik alkoholt-az alkoholfüggő, vagy alkoholistának számít e. A késztetés mindkét esetben ott van.
    Én eléggé rendszertelenül szoktam internetezni, időnként eltelik 4-5 nap is hogy nem netezek, de aztán 3-4 óra alatt pótolom a "lemaradást". De ilyen beteges kényszert én még a videojátékokkal kapcsolatban se éreztem....lehet hogy öreg vagyok.
  • Grodt
    #10
    Azért ne felejtsétek el, h aki sokat ül gép előtt az nem feltétlen függő. Én bőven többet netezek heti 20 óránál, inkább a heti 40et üti meg. Persze ebben minden benne van, amit a neten lehet csinálni. És mégis, ha elmegyek 2 hétre olyan helyre, ahol nem hogy internet még áram sincs /mert szoktam ilyen kirándulásokra menni/ maga a net nem hiányzik, inkább csak az információ hiány, de ha adnak a kezembe naponta újságot, akkor az is elmúlik. Függő pedig az ""ellenállhatatlan késztetést" érez, hogy folyamatosan online legyen, és ha nem éri el a világhálót vagy megpróbál egy időre lelépni a netről, feszültté válik" Úgyh szerintem az, hogy ki mennyit ül a net előtt nem függ szorosan össze azzal, h ki függő meg ki nem. Bár lehet h én vok ilyen kivételes eset:D:D
  • kisemlős
    #9
    4% netfüggő
    96% játékfüggő
    :-DD
  • Szefmester
    #8
    A sok facebook júzer is ezt bizonyítja. Akik oda "beszopódtak" azok már nem kicsit függők, és olyan embert meg nem ismerek személyesen aki CSAK tag... csak olyanokat ismerek akik nem használják, vagy már 110%ig beszopódtak és máshol nem is tudnak létezni.
  • tmisi
    #7
    Inkább: A tinédzserek kb 80%-a nem látott életében számítógépet belülről.
  • SupraMKIII
    #6
    Ez így szerintem sem igaz, az állítás úgy hangzik pontosan, hogy a tinik 4%-a VALLJA BE, hogy internetfüggő - és ez jelentős különbség... A tényleges szám biztos ennek a többszöröse, nálunk legalábbis biztosan nem.
  • netperformer
    #5
    Nálunk még nem is tartják betegség számon az internet fügéket :D Nem is fogják, főleg nálunk, mert pár száz évvel le vagyunk maradva. Már minden külföldi állambeliben 666 chip lesz, mikor nálunk még virágozni fog a torrent.
  • pasi29uk
    #4
    "több mint 3500 Connecticut állambeli középiskolás megkérdezés"

    Nem 3500 európai gyereket kérdeztek... Náluk ez a helyzet.
  • cateran
    #3
    Ha azt mondom, hogy ez nehezen hiheto, akkor rettentoen szolidan fogalmaztam...Leginkabb a het legnagyobb bullshit benyogese lenne a megfelelo leiras, arra amit gondolok...
    Hogy a tobbseg nem geek es siman megvan anelkul, hogy gephez ulne orankent...fine...de meg a legantitechnologikus ismeroseim is gephez ulnek minimum 2x hetente....(megnezni 1-2 weboldalt, emaileket csekkolni, tavoli ismerosokkel kapcsolatoto tartani, stb....)
  • Sir Ny
    #2
    A tinédzserek kb 80%-a nem látott életében számítógépet.
  • Zoli007
    #1
    4? Lemaradt a kilences az elejéről.