105
melyiket vegyem?
-
jahjah.
Vagy használtautó.hu meg hasonló oldalakon keresni egy a tieddel megegyező verdát, amin otthagyták a rendszámot is:) -
Vajon én vagyok a hülye, hogy nem tudom értelmezni a kérdést?
A lézerblokkoló tudtommal csak a trafi ellen véd, szóval mehetsz te lézerblokkolóval 129-cel vagy 200-zal is a pályán, a matrica hiánya miatt ígyis-úgyis megb@sznak, mert azt kamerával ellenőrzik, és a rendszám alapján azonosítanak be.
Megoldás lehet a rendszám diszkrét fotosoppolása, pl 3-asból könnyű 8-ast, J betűből pedig U-t faragni egy kis fekete filccel. :) -
Lakott terület az más világ.
Ott tessék szigorúan 55-el menni max és nem feljebb.
Múlt évben egy hosszú egyenes szakaszon lakott területen kívül kigyorsítottam 125-ig, majd üresbe csaptam, hogy vigyen a lendület.
Mire a lakott terület táblához értem már csak 75-el mentem, mire HÁZAKHOZ értem már csak 60-al, de egy civil Bora csak lekapott.
Kaptam a papírt, hogy 72-vel bemértek lakott területen belül. Vagy 10 éve járok majdnem minden nap arra, jól tudom, hol vannak a házak, hol kell figyelni az esetleges gyalogosra, kitolató autóra és mondom ott még házak se voltak.
Végül szerencsém lett, mert fogtam eltettem a papírt, majd vártam.
7 hónapra rá(!) kaptam egy értesítést, hogy elévült az ügy :-D
Miért mondtam el ezt:
Mert mint látható 75-el mentem és 72-vel mértek be! Vagyis valóban nagyon kis ráhagyással kalibrálták azt a trafit, meg ilyen kisebb sebességnél a km óra csalása is értelemszerűen kisebb.
Lakott területen belül k. óvatosan!
Csak úgy fröcsögnek a trafik! -
Most kapott egy ismerősöm 30 ezres csekket mert 50 helyett 62-vel ment... -
Abs. elhiszem :-)
... de azért csak okosan. A 140, ahogy lentebb is írtam sok szempontból, de főleg abból a szempontból, hogy a manapság 15 km-ként trafizó yardok nem piszkálnak, de megis jó ütemben haladsz.
150-et én már nem szeretem... verdám nevetve bírja, de nekem az már túl sok, fogyasztás is drasztikusan megnő, biztonságérzetem se 100%-os, etc. -
Hidd el, hogy a trafisok sem 135-re lövik... Lakott területen belül általában 65-ig nem mérnek, ami óra szerint kb. 70, autópályán haverom rendszeresen 150-nel közlekedik, se blokkoló, se semmi, és még nem kapott csekket. -
1.6-os autóval 1.5 évig jártam M7 és M3 szinte teljes szakaszán (2 x 450 km) és azt kell mondjam, aki 110-el megy autópályán, az menjen a régi szakaszokon ne ott szopassa a többieket.
6.5-7.2 között szokott enni a gépem a fenti távon 140 körül (széltől, időjárástól nagyon függ). Ez a sebesség tökéletes... nem kínozza az autót, nem vészes a fogyasztás, és egy alkalommal a 3 óra 35 perc alatt értem célba (450km!), úgy, hogy Pesten városnak áthajtottam végig zöldet kapva, igaz ehhez nem 50 km/h kellett Pesten, de hajnali 4-kor a kutya nem volt az utakon.
Aztán egyik alkalommal k. ráértem és beálltam én is erre a 110-es tempóra... egyrészt ekkora távon a szemem kapartam ki mire odaértem, olyan k. lassúnak tűnt az egész, ráadásul majdnem 1 órával tovább tartott az út!
A fogyasztásom meg lett 5.9 l/100 (akkoriban olyan 280 Ft körül tankoltam 1 litert), vagyis 7.500 Ft-ba került egy lefelé út SPÓROLÓSAN, míg 7.2-es fogyasztással 1.500 Ft-al többe fájt, vagyis összesen 3.000 Ft-ot buktam minden egyes TELJES (2x450) úton azért, mert 140-el mentem.
Igen ám, de 110 esetében 2x1 óra elment összesen semmibe az életemből, ráadásul az ember türelme a hosszú hónapok alatt véges, egy idő után fél óra is sokat számít, no meg 140-el érzed, hogy fogy az út, 110-el meg még a kamionok se nagyon közelednek. Megérte-e 1 órával előbb érni 1.500 Ft-ért? MEG! BAROMIRA MEG!
Egyébként rengetegszer mentem bele trafiba 140-el pályán és egyszer sem kaptam semmit és nem véletlenül.
Az óra úgyis csal ~4km/h-t. Az autópályán a trafisok eleve rászámolnak szintén ~4km/h-t a megengedett maximális sebességre, vagyis ~135 körül mérnek, erre rájön az órám csalása és máris világos, hogy miért nem volt ebből soha gond. Bemértek 132-vel? Na bumm :-D Le sem szartak.
140 rulzik! -
Pont nem ezt mondtam, de rá se ránts:)
Hanem 130 fölött van a legtöbb autóknál az a sebesség amiben a végátétellel haladva a legkevesebbet fogyaszt 110 km/h fölött! -
Mert az ideális fordulatszám nem a legalacsonyabb fordulatszám az optimális fordulatszám tartományban. Pl, ha 1500-2000-ig z optimális, az nem jelenti azt, hogy 1500-nál eszi a legkevesebbet.
Gyárilag az lentebb említett A6-ban 180 környékén van az ideális fordulatszám a 6-ikhoz pedig az asszem 1:1 végáttételű.
1.4 az meg 1.4 #39-es hozzászólás ezt is leírtam.
Se a Fábia se a Golf nem gazdaságos autópályán (1 próbát megérne, mert a Golfnál 150-nél csökkent a fogyasztás). -
nem fogja érteni ő a szaki na:)
a lényeg hajts minél gyorsabban mert annál kevesebbet fogyaszt a gép
-
akkor 110-nél 7,5, 130-nál 8 liter.
A lényegen nem változtat szerintem, ugyanis nem igazán értem, hogyha egy sok literes gép mondjuk 6-osban alig gázhoz érve elduruzsol neked 110-120-al, akkor miért fogyasztana kevesebbet 170-nél, ahol már azért pörgetni kell pár ezerrel ugyanazt a motrot.
éééééérted? -
Idézett szöveg:): 110-180-as intervallumról volt szó
na mind1 majd egy másik világban minden részletet figyelme vesznek a mondandómban.
-
érdekes...
5-ösben 90-nél le tudok menni 6 liter alá ugyanott, ahol szintén 5-ösben 130 körül akár 8-at is eszik a masina
Igaz, 1,4-es fóbia, de akkor is :D -
Nem tudtam.
Sose találkoztam ezzel a márkával.
A Körös Volánnál pl.: a buszokra is igény mutatkozott, hogy a sofőrök fel tudják szerelni anélkül, hogy furkálni kellene a homlokfalat.
Hát 2,55 X 3 méteres, szinte teljesen merőleges homlokfalhoz, kellene vagy egy tucat sugárzófej

+ a szélvédőhöz úgy odarakni, hogy az ablaktörlő ne verje le. Igazi román gányolt munka lett volna. Úgy néztek volna ki a buszok mint a Delorean a V a J-ben :)
-
Mellesleg érdekes helyzet, mert a Kiyo lézerblokkoló hivatalos magyar műbizonylattal rendelkezik, hogy parkoló segéd :) -
ÁMEN atyánk! [apró]szerintem tiltani fogják[/apró]
-
Az, hogy az LMP javasolta, még nem biztos, hogy meg is szavazzák. Túl nagy a lobby az importőrök, és forgalmazók részéről, hogy ez hatályba lépjen.
Mellesleg 2003 előtt tényleg illegális volt, de azóta teljes mértékben legális. Erre sem lenne am. szükség, ha nem a pénzbeszedésre menne, hanem a forgalomlassításra. Lsd. külföldön ki van táblázva, ha kamera kontroll van. Akit meg autópályán 200 fölött bemérnek, meg is érdemli. Óra szerint 150-nel nem nagyon buzerálnak senki. -
Mikor is fog az új BTK hatályba lépni, ami már tiltja?
Én júliust hallottam. A képviselők meg ezután is használhatják a mentelmi jog miatt (gondolom) -
A lézerblokkoló jelenleg nem tiltott, és nem is valószínűleg, mivel több képviselő is használja.
Gondolom mindenki hallott arról az esetről, mikor egy rendőrkapitány önkéntesen elkoboztatott, majd kiszereltetett egy blokkolót egy kocsiból, mert az "számítógépes bűncselekmény". Ezt hála az istennek felkapta a média is, de azt már nem közölték, hogy mi lett az ügynek a vége. Akkor hát tessék.
Szóval ha a legfelsőbb ügyészség azt mondja, hogy ok, akkor nem tudom, hogy mi a baja egy két huszárnak, hogy illegális, meg blablabla...
Az tény, hogy a lézerblokkoló nem fog mindig megvédeni. Kb. 50m-en belül a radar kúpja nem elég nagy, hogy a fej érzékelje, és blokkoljon. De a blokkoló sem arra van, hogy valaki lakott területen belül 200-zal mehessen, hanem arra, hogy a tetves kinn hagyott 30-as táblánál ha 50-nel mész, ne büntessenek meg. Továbbá akkor sem lesz hatásos a blokkoló, ha valaki keresgélni fogja vele a mérő sünöket, és direkt baszogatni fogja őket, hogy 60-as korlátozásnál 120-szal száguld oda-vissza...
Rendeltetés szerű használat: Mondjuk mész lakott területen belül 80-nal, sípol, hogy mérnek, lelassítasz 60 körülre, és kikapcsolod. A pacsirta rád tud mérni, és mindenki boldog... te nem kapsz csekket, neki meg vannak adatai.
Fontos még, hogy a blokkolót vízszintesre kell belőni, ezért adnak hozzá szettet is, továbbá előre kell hogy nézzen. Meg azt senki nem gondolja, hogy a 50 Forintos 2 fejes Kiyo, ami nagy valószínűséggel megvéd egy polskit, meg fogja védeni a Bálnamercit is.
Továbbá a blokkoló nem ment fel az autópálya matrica alól, mivel az nem lézeresen tapogat le, hanem optikailag, amit nem blokkol... A lézere mérő sem lézerrel tapogat, hanem az csak a sebességet méri, és a FámaIII-as mérő pl. 3 lencsével csinál három képet, és optikailag olvassa le a rendszámot.
Bocs a Wall of Text-ért, de ezt le kellett írnom! -
Látszik nem értesz a gépjármű-technológiához:), vagy az értő olvasással van gond. 110-180-as intervallumról volt szó.
A mai autók 90%-nak, ha ábrázolod a vonóerő diagrammját, akkor vagy 4-esben fogyaszt a legkevesebbet, de akkor a sebesség 90 alatt van, vagy felkapcsolsz 5.-be 6.-ba és a végáttétellel haladsz.
A végáttétellel való közlekedéskor a legalacsonyabb fogyasztás egy (1!) bizonyos motorfordulat esetén áll csak fönt (ugyanolyan menetellenállások mellett) Ergo. 1-es végáttétel, vagy 0,85-ös gyorsító végáttétellel 31-es gördülő-sugarú abronccsal bőven 130 felett kell haladnod, hogy elérd az optimális motorfordulatot, mert kisebb fokozatban ezen fordulatszámmal 90%, hogy nem haladsz 110-el többel.
-
:D:D
hát nem hiába szerepel a hobbyai közt az hogy: biciklizés:D:D
-
Na ez tényleg epic fail volt... -
Nem feltétlen. Pajtásom pont azért vett 2000ccm-es A6-os dízelt mert jó a fogyasztása. -
és én mikor mondtam, hogy nem kell ennyire biztonságosan vezetni, vagy hasonló? -
"és ez a legtöbb autóra igaz, hogy 130-nál többel kell menni, hogy kevesebbet fogyasszon." 

-
akinek A6 sedanja van,az hidd el leszarja a fogyasztást. ez olyan mintha palotában laksz tegyük fel,biztos leszarod a villany,meg a fűtés számlát -
1.4-es benzines V-ös Golf 130-nál ~6 litert eszik.
3.0 TDI A6 170-nél szintén 6 liter környékén.....
[apró]az én elsődleges szemponton egy kocsinál a megbízhatóság, a másodlagos pedig a fogyasztás[/apró]száguldást leszarom. 200-nál többel én még nem hajtottam. -
Wolfsnack #38 3 ezres motorral felesleges gazdaságosságot számítani
nyilván neked az erő, gyorsulás, végsebesség van előtérben
én viszont sajnálom a pénzemet +benzinre költeni, másra is kell a lé -
Nem azt mondta, hogy azért mert annyival mert az biztonságos, hanem mert gazdaságos. -

-
Ez igen falsch, amit mondassz:) Egy 2005-ös Audi A6 sedan 3.0 V6 TDI quattro 165-170-es utazósebességnél eszi a legkevesebbet. 110... 130 km/h-nál jóval többet fogyaszt és ez a legtöbb autóra igaz, hogy 130-nál többel kell menni, hogy kevesebbet fogyasszon.
-
mind1 melyiket választod, csak ne énekelj többet
-
110 pályán?
nemár 145-ig nem mérnek be, úgyhogy pályán 140-hez tartsa magát inkább az ember mint 110-hez, a pálya arra van, hogyha valaki gyorsan akar eljutni A-ból B-be -
lézerjani s8-al? ő miért nincs börtönbe? -
spy803 #31 Tiszta GTA :D -
Arról nem is beszélve, hogy az új BTK tervezet szerint már nem lehet ilyesmit használni......
Tehát kb július végéig éld ki magad a kispolskiddal, mert aztán kacc-kacc. -
Azért kíváncsi lennék, hogy egyben van-e még az a BMW. :D -
Hogy nem zavarodsz bele a hazugságaidba? -
szia kocsis -
én azt ajánlom hogy ne égesd magad tovább :)