4680
-
Plata #4680 Tegnap előtt gondoltam még egyszer végig viszem a második részt,de most szerencsevadásszal,karakter kreálásnál hiányoznak a dragon age origins mentéseim,a dragon age keep-ben nincs semmi,se origins se második rész se harmadik rész mentése.
Nem tudom mi a fenét csináltak,de törlődött az összes karakter mentésem.Csak a gyári origins életút választható.
Originsből volt mindenféle fajból és kasztból karakterem már.háromból is volt több végig játszásom,de még a kettőből sincs meg az amit a múlthéten vittem végig. -
#4679 Ha már Rogue Trader, aki olyan elvetemült 40k nerd, mint én és olvasta a Black Library ...khm.... felét kb, annak lesz azért még baja a RT-rel. Pl. az, hogy nyilvánvalóak a források. Mármint sokszor szó szerint átemelték részeket, ezért kicsit fan fiction jellege van a játéknak.
Ennek ellenére nyilván sokkal jobb, mint a DAV. -
fluency #4678 Azt nem mondanám, hogy beleállt a földbe, hanem mint írtam, az előzetes elvárásoknak egyáltalán nem felelt meg. Nagyon sokan nem erre számítottak. De értem, hogy mire gondolsz a 0-1-es értékelésekkel kapcsolatban és azzal a résszel egyetértek.
Ez a játék nem hasonlítható a Pillars 2, Pathfinder WOTR, BG3, Rogue Trader-hez. Vagy akár a Metaphor-hoz, igaz ezt még csak elkezdtem, de hatásosan indul az biztos. Ez sokkal felszínesebb, mint az említett játékok. A Rogue Trader-ben azért vannak kissé kegyetlen szövegek és történések, amitől ez a játék infarktust kapna. :)
-
#4677 Az az, a "vicces" (spoiler, nem az, rem idegesito) Lamarr kerult bajba, arra gondoltam, igy ahogy irtad, egybol beugrott.
Na mindegy, anno az Obsidian szopta meg, amikor a New Vegas metacritic atlaga nem erte el a Bethesda altal kituzott celt (koszonhetoen annak, hogy istentelen bugos volt a premierkor a FNV), igy ugrott a hatalmas bonusz es muszaj volt leepiteni jo par embert. 84%-ot kaptak es a szerzodesben 85% volt. Manapsag ugyanitt tartunk, csak mar nem 1%-rol beszelunk, hanem kozossegi sport lett ebbol. Nem irigylem a fejlesztoket. -
Orbancapitan #4676 a star trek helyett az orville-re gondolhattál fred mert abban is volt a slideres epizódhoz hasonló rész -
#4675 De nem emiatt állt bele a földbe. Nem emiatt jön ki naponta új video, amiben valami clickbait barom megmagyarázza a sok kis mazsolának, hogy mit kell gondolni, mert maguktól gondolkodni mind képtelen. Nem ezért lett review bombolva mindenhol.
És ezt te is tudod.
A játék egy közepes, annál picit talán jobb. 7/10, ahogy írtam is. Én nem bántam meg, jobban bejött, mint a DAI, de nem ez támasztja fel a sorozatot és nem egy BG3. Bár nekem Pillars 2 meg a Rogue Trader jobban bejött, mint a BG3, de ez nem az a szint, ez tény. Ettől még ekkora hisztit meg sokezer 0, meg 1 értékelést nem váltott volna ki, ha nincs ez a cirkusz. -
fluency #4674 #4651
"Elég szomorú egyébként, hogy ez a kultúrharcos baromság miatt bukik el a sorozat." Nem ezen bukik el ez a játék, hanem azon, hogy nem tudja megugrani a vele szemben támasztott elvárásokat, a BG3-al ellentétben. Ez RPG-nek nagyon gyenge, akciójátékan pedig maximum közepes. Hulladéknak egyáltalán nem mondanám, de nem véletlenül én sem ezt vettem meg, hanem a Wayfindert, az jobban bejött.
-
Plata #4673 Jah azon méláztam hogy fel kéne.
Van rá mód hogy dvd olvasó nélkül is toljak régi dobozos játékot?
Gondolom steamen nem lehet a kódját aktiválni,mert nem steames.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.11.18. 16:51:26 -
#4672 De akkor minek neked dvd olvaso? :) Azt hittem dobozos verziodat akarod eletre kelteni. -
Plata #4671 Jaah,félre értettem a Gothic--ra gondoltál.
Az csak dobozosan van meg,de mostanában nem akarom kipróbálni,esetleg majd ha jön a remake.
Mostanában minden időmben úgyis Sw ToR-ozok,most valamiért nagyon rákattantam.
Mindjárt 80-as lesz az új karim,de tervezem hogy egy csápos ződbőrűt is felhúzok,mert olyan még nincs.
Csak nem tudom mi a túrónak lenne jó,plusz már túl sok jedi karim van,mondjuk nagyrésze hibrid és jedi/sith.
Mert az poén.
Sith harcost sosem tudtam rendesen felhúzni mert nem élveztem a sztoriját,de jedi consular/sith juggernaut poén.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.11.18. 16:20:13 -
#4670 gogon meg steamen anno osztogattak a classic 1-2-3 reszt, nincs meg? (ha nincs, este megnezem, hatha van elfekvoben par peldany/kulcs)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.11.18. 15:29:05 -
Plata #4669 A Gothic több mint 20 éve megcsinálta az élő várost és csodás volt.
Na jó az nem város volt csak kolónia. De vehetjük városnak.
Remélem a remake vagy akármi ami jön belőle lesz olyan jó mint az eredeti.
Ha lenne dvd olvasóm lehet újra játszanék vele.Mindegyik rész megvan legalább kétszer.
-
#4668 Ez részben igaz, részben meg nem. A DAI-hoz képest mindenképp előrelépés, hogy legalább vannak városok és vannak NPC-k is. Beszélgetni nem lehet velük, egysoros izéket ismételgetnek, ez nem BG3, de mondjuk a ME is ilyen volt meg a régi DA-k is. Ezért mondom, hogy a játék leragadt a korábbi évtizedben játékmechanikailag. Ami elment mondjuk egy KOTOR-ban, hogy a legtöbb NPC a városban csak díszlet volt és azokkal tudtál beszélni, akik fontosak voltak a történet szempontjából, az ma már nem feltétlen megy el egy játékban.
A csapattagok terén viszont nem igaz, mert teljesen rendben vannak. Igazán irritáló csak Taash, akiről beszéltünk is, a többiekkel nagy baj nincs. Se Cole, se Sera féle fejfájás-generátorok nincsenek, Bellara is csak kicsit idegesítő. Szerintem ez a parti jobb, mint a DAI vagy a MEA partija volt. -
#4666 Persze, hasonlo, bar ha tamadasi feluletkent nezem a dolgot, akkor en nem tennek egyenloseget a karakter generalas kozott valaszthato "body 1" es "body 2" (female es male body helyett) vagy hasonlo nemsemlegesseget biztosito opciok (lasd hang, arcszorzet, nemiszervek, stb. korlatozas nelkuli hasznalata az ujkori rpgkben, akar lengyelek keszitettek, akar kanadaiak, akar nemetek) es a DA V-ben megtalalhato alant emlegetett ingame parbeszed koze. Utobbi sokkal nagyobb celtabla. -
Plata #4666 Valamelyik írásban azt írták hogy az NPC-k bénák, semmi élet nincs a városokban meg NPC-k inkább csak dísznek vannak. Az egész játék élettelen, az egész játékon érződik hogy elavult, tíz éve is ciki volt már a harmadik részben. -
#4665 Ez is igaz.
Bár tegyük hozzá, hogy a Starfieldnél is volt óriási felháborodás, pedig abban aztán 0, zéró ilyen kontent van, egyetlen küldetés sem szól erről, nincs semmi ilyen tartalom vagy npc, semmi. Egyedül a karaktergenerálásnál lehetséges - a magyar nyelvben egyébként nem is létező - nemi pronounok-at kiválasztani. De ez már elég volt a vörös fejjel üvöltő kultúrharcosnak.
Mondjuk BG3-ban is van ilyen, ott elmaradt a hiszti valamiért. -
#4663 Sliders epizód az.
Egyetértek veled, én is elnyomkodom ezeket a részeket a DAV-ban, az SWO-ban ugye nincs ilyen egyáltalán. Lehet egy nembináris karaktert megcsinálni, valakit, aki nem érzi magát sem nőnek, sem férfinak mondjuk. Mármint lehet ezt jól megcsinálni, de Taash karaktere idegesítő és irritáló. Arra akartam csak célozni, hogy ez egy opcionális része a játéknak, kikerülhető vagy elnyomható és kis részét képezi csak a teljes játékidőnek. Nem ez a játék legnagyobb baja.
A DA úgy kb a DA2-től kezdve nagyon tolja ezt a vonalat, én pont a DAV-nál éreztem azt, hogy rá lett szólva a készítőkre, hogy vegyenek picit vissza. Mert ha Taasht ignoráljuk, akkor nincs benne semmi ilyesmi, ami nem volt elmondható az előző két játékról.
És el is értünk oda, hogy azóta sokat változott a játékosok percepciója is. A DA2 és a DAI is "woke" volt, mint a fene, utóbbiban transz karakter is szerepelt, mégsem volt akkora hiszti miatta, mint ma. -
MrAndree #4663 Valamennyire igazad van, lehetne arról beszélgetni szükség van-e erre vagy nincs. De a körberajongott 10/10 minden idők legjobb játéka Baldur's Gate 3 karakter kreátorában van egy "identity" lehetőség ahol az egyik opció "non binary/other". Mégse látok üvöltő tömegeket vasvillával lerohanni a Larian irodáját. Mert ugye a szokásos nagy anti woke harcos youtuberek alapvetően gyáva emberek akik sose fognak nekimenni a BG 3nak mert a saját közönségük szedné szét őket. BW meg könnyü célpont mert nagyjából 2011 óta az összes játékuknál ment a hiszti valamin. Többnyire jogosan persze. -
#4662 Pont a grafikaval van a legkisebb gond, az teljesen oke. A karakterek jok, a cinematic nagyon jo, a hangokkal sincs gond, a helyszinek pedig, szinte mindegyike screenshotokert kialt. Aztan bezarod a photo modeot es jatszanal, na akkor jon valami furcsa katyvaszba oltott uresseg. Olyan, mint az Outlaws, az egyik szemed sir, a masik meg nevet.
Nem akartam ebbe belemenni, de - csak egy komment erejeig - legyen: en aztan pont telibesz*rom, hogy ki kivel es mit csinal, lelke rajta, tegyen ugy ahogy neki jo. Beszeltem mar lelket a "szikla szelen" ugrasra keszen allo ismerosombe es kuldtem el a f.szba a massagat fegyverkent hasznalo idiota cimborat is. A vilag ilyen, mindig is ilyen volt, csak most mar nem lincselnek meg es nem vegeznek rajtad lobotomiat, igy hamarabb elobujik az a bizonyos szog a zsakbol.
DE! A Dragon Age kitalalt/fantasy vilagaban semmi helye annak az 5-10 perces opcionalis hulyesegnek, azon belul is a nonbinaris eszmecserenek. Pont. Az a kifejezes, az nem resze a DA vilaganak. Ahogy nem beszelnek a szereplok a chips adorol, az aktualis Olimpiarol, a Netflix elofizetes szamairol, es nem hiszem, hogy Solas barmikor is szajara venne mondjuk a Premier League idei szezonjaban magabol bohocot csinalo ManUnitedet. Ezek a kifejezesek a jatektol idegen dolgok.
A Dragon Age karakterei legyenek akar heterok, akar melegek, akar bik, azzal nincs gond, sot, manapsag ez mar termeszetes, meg akkor is, ha az adott karakter az azonos nemu jatekos dontesetol FUGGETLENUL kezd ki vele. Van ilyen az eletben is, hogy rossz kapura celoz az ember. Szolsz, hogy bocs, de masik ajton kopogtass es kesz is. De ne kezdjen el par eve letrejott kifejezesrol papolni nekem INGAME egy fantasy jatekban annak egy karaktere. Egyszeruen nem ott van annak a helye. Beszeljen rola a keszito, az iro, a producer, a director, egy blogposzt, barmi, de ne a karakter egy Dragon Age vilagaban.
Ostosag emiatt 0-1 pontokat osztogatni, de manapsag a vilag ilyen, mindenki hisztikezik es tuntikezik, a batrabbja kiall az utcara, a kis fotelrambok meg otthonrol nyomjak a gombot. Talan egy Sliders (vagy Star Trek?) reszben volt anno egy olyan vilag, hogy barkit lepontozhattal ha csak egy apro rosszat csinalt es egybol mentel a koterbe/kivegzoosztag ele, ez van most a gamingben is. De, kivetelesen megertem, hogy valaki ezen megutkozott, mert ez most tenyleg szuksegtelen "plusz" volt a jatekban. Szamomra is, mindenkeppen. -
#4661 Pont erről beszélek én is. A játéknak vannak valódi hibái, ami miatt megérdemli a kritikát. Nekem nagyon nem jött be a DAI, szóval szerintem ez jobb annál, de abban egyetértünk, hogy ez 2024-ben már kevés. Ahogy írtam is: a játék jó 10 évesnek érződik, hiába idén jött ki.
De nem emiatt van reviewbombolva, nem ezeket a valós pontokat linkelik be ide sem a kommentelők és nem ezekről szól a diskurzus a közösségi médiában vagy streaming platformokon sem. Hanem arról az 5-10 perces opcionális hülyeségről.
Ha teljesen kiszedik a játékból Taash karakterét, a DAV akkor sem lett volna jobb játék. Csak a reviewbombázás marad el.
Ahogy indítottam: leginkább skillup videójával értek egyet a témában. -
Plata #4660 Már van hozzá mod ami normálisabbá teszi a játék kinézetét,ha igaz készül egy olyan is ami teljesen át alakítja és dragon age szerűbbé teszi az egész világot.
Olyan reshade most is van ami eltakarítja lila/magenta tónust.
Olvastam egy hírt hogy a játékosok szt szeretnék ha a játékban több és bevállalósabb ruha lenne a táborban,mert a tábori ruha állítólag béna és olyat választékot szeretnének mint a BG3-ban.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.11.18. 08:41:29 -
#4659 "Elég szomorú egyébként, hogy ez a kultúrharcos baromság miatt bukik el a sorozat."
Nem (csak) emiatt bukott meg es szunik meg a Dragon Age sorozat (es felkeszul a hamarosam hasonlo sorsra juto, de mar az Andromedaval elkaszalt Mass Effect sorozat is), hanem azert, mert a jatek nem jo. Az egy dolog, hogy a sztorit leszamitva semmi koze a hagyomanyos ertelembe vett Dragon Agehez, de mellette egy oltari nagy katyvasz is, olcso fapados megoldasokkal.
Onmagaban nem lenne olyan rossz jatek, ha uj IP-kent erkezett volna (bar akkor is fapados) egy uj csapattol, akkor azt mondom, hogy oke, lesz ez jobb is, kezdesnek fogadjuk el, de Biowaretol mint Dragon Age jatek, mar-mar ertekelhetetlen.
Hiaba gyonyoru a jatek (es hiaba jon be a harc, nekem legalabbis), ha az egesz egy lathatatlan fallal korbevezett zart terben jatszodik, ahol a vegso "suicide missiont" leszamitva minimalis rahatasod van a dolgokra es csak megy A pontbol B-be majd C-be. 2024-ben ez mar egy klasszis szerepjatek sorozat negyedik reszetol keves. Barmelyik mas akcio-kalandjateknak nagyobb a mozgastere, mint ennek, ez pedig "A" szerepjatekok egyik meghatarozo tagjanak a folytatasa. A karakterek fejlesztese meg hagyjan, ott legalabb probalkoztak, de a gearelodes az egy vicc. Szerepjatekrol van szo konyorgom, es komolyan az a cel, hogy mini bossok utan talalhato "loot boxbol" kukazzam ossze a geart? A "zold ladakbol potiont, a tobbibol meg aranyat szedhetsz" f.szsagrol nem is beszelve.
Na mindegy, nem is folytatom. Legalabb a sztorija jo, amiatt egyszer erdemes vegigszaladni rajta.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.11.18. 08:30:41 -
Plata #4658 Ha DAI-ben tényleg elmerültél és minden hüyleséget megkerestél akkor igenis sok érdekes apróságot tudtál meg régebbi dolgokról,de nem.nem fontos dolgokról csak apró marhaságokról.
De nekem az tetszett.
DAI-t importálás nélkül is le toltam,az nem volt olyan jó.
Néha küldetésben,néha csak papírfecnin,vagy beszélgetésben egy társsal.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.11.18. 08:26:19 -
#4657 Azért az igazság az, hogy a DA sose volt arról híres, hogy túl sok érdemi, a játékot befolyásoló döntést tudtál importálni az előző játékokból. Egy vagy két beszélgetés volt, ahol megemlítik, hogy mi történt, de nem érintette a fősztorit. Ugyanez igaz a DAI-re is, legfeljebb diszítősor volt az előző játékok döntései. DAV esetében is kb ennyi, igen, találkozol a saját inkvizítoroddal, akárcsak Hawke-kal lehetett találkozni a DAI-ban, de nagy jelentősége nincs, ahogy korábban sem volt. Az egész Keep egy nagy szemfényvesztés volt szerintem.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2024.11.18. 08:20:24 -
Plata #4656 Sajnálom hogy a negyedik résznél magasról tesznek a mentésekre,terveztem hogy végig viszem újra az elsőt és csinálok még egy fajta végigjátszást a négy miatt,de így nincs értelme.
Másodiknál egy gondom akadt,a játék magyar lett a magyarítással,de a kiegészítők nem,pedig azokra is töltöttem le megyarítást,azoknál nem működött.
Pedig régen szerintem jó volt,igaz régen nem steamessel játszottam,hanem EA bótos változattal. -
#4655 A DA2-nek van egy fura bája, ez igaz. Nem volt az alapötlet rossz, hogy a nagy grandiózus történet helyett egy városra koncentrálják az egészet és az idő múlásával láthassuk, hogy mi minden változott részben miattunk is. Nem nagyon van vagy volt ilyen játék azelőtt.
Sajnos a megvalósítás nem lett túl jó, de az ötlet nem volt annyira rossz szerintem. -
Plata #4654 Múlthéten végeztem a második résszel,mágusként kétszer beszéltem azzal a beteg állat Anders-el talán,magasról tettem rá és ha volt is hozzá küldetésem kihagytam.
Nem mintha bármit is változtatott volna a sztorin szerintem.
Akkor láttam amikor megismertem és talán akkor amikor elment az esze.
Terveztem hogy végigjátszom még egy karakterrel,de mivel a negyedik részben nincs dragon age keep és a mentéseink szart sem érnek így minek.
Egyszer is fárasztó volt a második.
Fogalmam sincs mikor toltam utoljára,de vacakabb mint emlékeztem,bár Hawke aranyos karakter,igaz nekem női Hawke volt most.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.11.18. 06:48:23 -
#4653 Ez nem vicces, hanem szomorú. Hogy baszki két írott sort képtelen vagy felfogni és megérteni, de azért pörögsz rajta. Ez egyébként már az SWO-nál kiderült. Kitalálsz valamit a fejedben és úgy döntesz, hogy a másik biztos azt mondta, aztán meg felháborodsz azon, amit a másik sose mondott, csak a hangok a fejedben. -
#4651 Elég szomorú egyébként, hogy ez a kultúrharcos baromság miatt bukik el a sorozat. A DAV-nek van egy rakás hibája, de az internetet nézve ezek közül a legnagyobb egy 5-10 perces opcionális dialógus az 55 órás játékidőből.
A helyzet az, hogy aki felült a "woke-hiszti" vonatra, annak van egy hírem: a DAI és a DA2 sokkal "woke-abb" volt, mint a DAV. Míg a DA2-ben a főszál része volt Anders meleg románca (amelyik karakter a DAO kiegészítőben még nem is volt meleg...), addig itt az egész ilyen téma lényegében egyetlen karakter opcionális mellékküldetésvonalára van leszűkítve. A romance opciók is javultak a DAI-hez képest. A hetero férfiak részére a DAI-ben csak egy csapattárs volt opció (egy mellékkarakter mellett), itt az összes női karakter az. Nem lényeges szempont ez nekem, de nincs kifejezetten nyíltan meleg karakter - ellentétben pl Doriannal a DAI-ből -, hanem mindenki románcolható. Sokakat zavart ez a DAI-ben, a DAV-ben ez így lett megoldva és szerintem kevésbé zavaró. A DA2-höz képest meg ég és föld. Nincs az ember arcába tolva, nem fog veled senki se kikezdeni, csak te tudod kezdeményezni, ha akarod. Aki játszott a DA2-vel, az tudja, hogy ez miért lényeges.
A játék valódi hibái inkább abból jönnek, hogy látszik, hogy 10 éve szenvednek vele, hogy nem annak indult, ami végül lett, hogy újra kellett legalább egyszer nulláról kezdeni. A játék küldetésrendszere és struktúrája inkább 2014-et, mint 2024-et idézi. Bár szerencsére szakítottak az offline MMO DAI-féle rendszerrel (óriási üres területek tele felkiáltójeles figurákkal), de nem előre mentek, hanem inkább visszaléptek a DA2 irányába és ez látszik is. A játékmenet is inkább DA2, a harc könnyű, nehezebb fokozaton is csak inkább frusztráló, hogy csak több HP-je lesz az ellenségnek. A másik hibája, hogy el van nyújtva nagyon a játék. A közepéből 10-15 óra simán kivehető lenne és jobb lenne tőle a játék.
Ezek a valódi hibák, ami miatt 7/10 körül áll meg nekem a végefelé a játék.
Nem a Taashos hülyeség, amivel tele az internet. -
Kancsalborz #4651 #4645-re : Vicces hogy pont te beszélsz a szövegértésről.
Gyakorlatilag önmagaddal társalogsz,és magadra veszel mindent amit bárki beír általánosságban, mint múltkor az "alacsony ingerküszöböt"...XD
Na további jó pörgést "cica", magyarázd meg szokás szerint feltétlenül mindenkinek miért is jók ezek a game-ek, szükségük is van rá... ;)
-
fluency #4650 Én már régóta nem hiszek semmilyen írott (valódi) véleménynek, lehet az akár a Steam is. A saját szememnek és fülemnek hiszek. A többféle videós értékelések és játékmenet videók alapján ítélek általában. Ha ez sem meggyőző, akkor ott virágbolt. Nincs időbeli kényszer arra, hogy eldöntsem kell-e a cucc vagy nem. Ezzel is így voltam. Vagy ez vagy a Wayfinder. Maradt a Wayfinder, anyagilag is jobban jártam :) -
Plata #4649 Jah csillám akart lenni,de épp kajáltam. XD -
Plata #4648 Viszont ha bezárják és a balfékeket elküldik,talán olyannak adják oda a játékot aki tényleg ért hozzá.
Vagy a következő Dragon age-ben már szivárvány szinű csimmámpónikon lovagolunk. :D -
#4647 Most játszatok vele, mert valszeg nem lesz több. Alig 70 milliót hozott a játék, 150 millióba került, 600 millió volt a minimum befektetői elvárás. Mass Effect 5 az utolsó lehetősége Bioware-nek, ha az sem jön be, EA bezárja a stúdiót. -
Plata #4646 Múltkor mondtam hogy Cole idegesített a háromban,ha igaz akkor kiderül a negyedik részben hogy Cole már a harmadik részben a maga fura stílusában de elmondta ha beszélgettél volna vele sokat hogy Solas mit tett és mit akar tenni.
Igaz én sem dumáltam vele annyit,meg mindig fura szövege volt. -
#4645 Az IQ teszt a szövegértésnek szól, cica, amin te megint megbuktál. Hol írtam, hogy hülye, akinek nem tetszik a játék? Szerinted az van abban a kommentben, amire válaszoltál, de vagy el sem olvastad vagy nem értetted meg. Beszélsz te magyarul? Érted, ami le van írva?
Kommenttárs azt írja, hogy csak 6%-nak tetszett a játék az új felmérés szerint. A valóság ezzel szemben az, hogy a felmérés nem felmérés volt, hanem egy twitter szavazás és a kérdés sem az volt, hogy tetszik-e a játék vagy nem. Tudom, hogy k fáj, hogy valami nem illik bele a saját kis világképedbe, ahol minden fekete-fehér, de amikor jönnek a kamuidézetek meg a félremagyarázások meg ilyen okosságok, akkor azért legalább egy google keresést meginítok és megnézem, hogy miről is van szó. 10-ből 9-szer kiderül, hogy minimum jereváni rádió kategória. És ismét ez történt.
Ha a játékkal kapcsolatos valódi vélemények érdekelnek, akkor ott a steam értékelés. Az nagyjából pontos szokott lenni, mert ott meg kell vegyed a játékot és az is látszik, hogy 10 perc vagy 10 óra után írja, amit ír az illető.
Neked meg az tetszik, ami tetszik, azzal játszol, amivel akarsz, pont nem érdekel. -
Plata #4643 A huhgli a barátod,talán megtalálod. -
Kancsalborz #4643 #4642.-re :
Figyi, eddig inkább nem szólt az ember, elpörögtél az előző 5-6-ilyen "AAA-csoda" kommentszekciójában is addig a pár hétig amíg játszottál vele, hogy : "Te nem is érted a fanyalgást nagyon fasza game ez is," meg elpörögsz majd az ezután jövő címeken is, nincs gond, az ember tudomásul veszi hogy ilyen is van, sőt jelenleg ti tartjátok el az ipart a jelenlegi formájában, ez az igény, ez van.
De még ki ne hozd a végén ezzel a "Szerinted IQ teszttel" hogy ez még valami "magasabb intelligencia" kérdése is, hogy valaki nagykanállal eszi-e ezeket vagy nem, mert baszki a röhögéstől ráköhögtem a kávémat a billenytűzetre...XD -
#4642 Ez inkább egy IQ teszt volt szerintem és nem a játék készítőinek szólt, hanem a kitöltőknek. Aki soft rebootot várt egy olyan játéktól, aminek a neve egész a megjelenés előttig Dreadwolf volt, azaz Solas nevét viselte. Aki az előző részből jött, az valahol nagyon nem figyelt. Mondjuk aki DAI folytatást várt Solas történetének követésével az nem tudom, miért problémázik, mert a Veilguard pontosan ez. A DAI folytatása, lényegében közvetlenül és Solas történetét zárja le. -
#4641 Osztogatnak-fosztogatnak. A "felmérés" egy szimpla poll volt a twitteren :DDD, amit persze bárki kitölthetett, nemcsak azok, akik meg is vették a játékot. Ebben a pollban az alábbi válaszok közül lehetett választani:
Mit vártál a DA4-től?
1. DAI szerű folytatást, ami követi a Solas-sztorit (40%)
2. DAO féle játékot, a régi dark történettel. (47%)
3. Soft rebootot (3%)
4. Akciójátékot DA világban (0%)
5. Pontosan azt, amit kaptam (6%)
6. Egyéb kifejtem kommentben
Ebből nem az jön le ugye, hogy csak 6% elégedett a játékkal, hanem hogy a twitteren megkérdezettek 6% kapta pontosan azt, amit szeretett volna.
Ennél talán reprezentatívabb még mindig a steam értékelés: Mostly positive 20 000 válaszból. Ezek legalább meg is vették a játékot.