4720
banner
  • Plata
    Akkor nem nagy dlc.
  • PiszkosFred
    Par fegyverhez egy extra skin es ennyi, semmi extra kontent.
  • Plata
    Most óvastam hogy gyütt egy dlc a veilguardhoz,tök ingyenes.
  • Plata
    Akkor csak sok a rinya miatta.
    Hozzászólásokba amikbe bele olvastam azoknak nagy része ezt hozta fel.
  • PiszkosFred
    Aki jatszott a jatekkal, az tudja, hogy egy 5 perces blokkrol beszelunk, amikor ez a faszsag elokerul (se elotte, se utana nincs errol szo, maximum aki direkt ferfi karakterrel akar dugni ferfit, vagy nokent not, vagy medvekent... hja, az masik jatek). Aki meg nem jatszott vele, az persze azt hisz, amit akar, mert vagy a kedvenc kattintasvadasz influenszere ezt allitotta, vagy az olvasottsagert/kattintasert tepero ujsag ezzel akarja fenntartani magat. Labjegyzet: Nezd meg a magyar IGN-t, a magyar kiadas volt a franchise oldalai/portaljai kozott a harmadik legolvasottabb oldala, de par eve direkt valtottak az ilyen megoszto non-gaming temakra a komolyabb cikkek helyett, most meg pakolnak a sracok a szerkiben, mert konyoradomanyok nelkul nincs tovabb. Biztos megerte.

• lwb
    Nem gondolom, már csak azért sem mert nem dumálják ki a gendertémát. Egy karakter küldetésvonalában van egy ilyen elem, hogy ő nem érzi magát se nőnek, se férfinek és ez a qunari kasztrendszerben érthetően okoz némi feszültséget. Ennek relevanciája a közéleti gendertémára nulla, mivel mi nem a qunari kasztrendszerben élünk. Azon lehet vitázni, hogy érdemes-e egyáltalán ezt a témát felhozni ilyen formában (szerintem nem), de attól ez még egy olyan picike porszem az egész játékban, hogy ha minden más jó lenne, akkor ettől a játék még simán lehetne 10/10.

Ezek tipikusan azok az emberek, akik megnézték a vonatkozó 15 perces youtube videókat és jól felháborodtak, mert az a dolguk, hogy felháborodjanak.

A Last of Us Part 2 Lev karaktere ennél sokkal szájbarágósabb lett és azzal a játékkal a legkisebb baj Lev karaktere volt.
  • Plata
    Ha azt írja valaki hogy a játékban rohadtul unta azt hogy milyen szájbarágósan szinte gyerekeknek szánt stílusban dumálják ki a gender témát akkor csak játszott vele.
  • lwb
    Ezt azok gondolják így,akik nem játszottak a játékkal. Transz dolog meg lmbtq izé egy, az egy darab karakter mellékküldetésvonalában van egyedül, sehol máshol. Ez opcionális. A karakter nem, a küldetésvonala igen. Ez valóban zavaró, de a 40 órás játékból úgy kb 1 óra, ha valaki mégis végigviszi, ennél is kevesebb, ha elnyomod az átvezetőket, akkor úgy 10 perc.

Akinek ennyi a kritikája a játékkal kapcsolatban azt instant ignorálni kell, mert nem játszott a játékkal sosem. Lebuktatja saját magát. A játék valódi hibái inkább az alábbiak:
    - túl lineáris pályavezetés és küldetések
    - túl sok ismétlés
    - kevés ellenféltípus
    - a BG3, de már előtte a Pillars 2 vagy a DOS1-2-ben megszokott küldetésvezetés, következmények, többféle megoldás, kreativitás stb teljesen hiányzik
    - unalmas mellékküldetések
    - úgy próbál kapcsolatokra építeni a partiban, hogy nincs meg ennek az alapja. Ezt már a MEA is elkövette, mert az alap ME-t másolta. De amíg egy Garrus-szal való sörözés és célbalövés a trilógia utolsó részének kiegészítőjében teljesen oké és emocionális és jó, addig egy olyan karakterrel, akit ebben a játékban ismertünk csak meg először, pár órával ezelőtt, ez erőltetett és nincs meg az alapja és nem is fog jól lemenni.
    - gyenge főszál és unalmas végellenfelek

Ezek az igazi hibák. MEA-ra hasonlít nagyon. Nem az az egy NPC és a küldetésvonala.
  • lwb
    .
  • Plata
    Úgy láttam hogy elég sokan Úgy gondolják hogy túlvan tolva ez a transz dolog, meg hülyegyeknek szánt szájbarágós lmbtq propaganda. Sztori meg nulla.
  • lwb
    Pedig annyira nem rossz a játék. Sőt, igazából egészen kellemes. A tragédia nem az, hogy borzalmas lenne a játék, mert nem borzalmas, hanem az hogy megúszósan középszerű.
  • Plata
    Hiába ingyenes PS-en a Veilguard,kb senkit nem érdekel. :D
    Heti listán tizenötödik helyen szerepel,alig valaki próbálta ki.
  • lwb
    Felkészül: game pass
  • Plata
    Ps 5-re jön az ingyenes veilguard. :D
    PS Plus mellé az fog járni márciusban.
  • Plata
    Egy újabb dragon age cikk.
    Mondjuk ez legalább vicces. :D
    Pici guru link. :D
  • lwb
    Végigtoltam az összes karakter sztoriját. Azzal együtt se jött be.
  • Plata
    Jelenleg 15 óra 36 perc játékidőnél tartok és ennyit fedeztem fel az első zónából. :D
  • Plata
    Nekem mágussal ez a kedvenc csapatom.
  • Plata
    Nekem be jött pár társ,én kedvelem Sera-t,kicsit lökött de aranyos,most Sera Varric és Cassandra jön velem,Iron bull-t be szerveztem most is de magasról teszek rá.
    Iron bull-on kívül minden társ küldetéseit megcsináltam,még a langyi mágus családjával is találkoztam,mivel csaj karim van így az hogy langyi nem érdekelt.
    Nagyon érdekes dolgokat lehet meg tudni a társak küldetéseiből.
    Ha nem barátkozol velük biztos nincs sztori,de ha igen akkor sok dolog másképp alakul.
    Játszottam végig én is úgy hogy csak végig futottam a fő sztorit,hidd el tök más ha rendesen megismered a bandát.
  • lwb
    Biztos szubjektív véleményem miatt nem jött be a DAI, de tényleg nem jött be. Játékmenet tekintetében sem, mert ilyen offline mmo jellege volt, óriási üres területek, sok kis ikon, amit le kellett vadászni. Az egész világ lakatlannak és élettelennek tűnt még az első részhez képest is. Nem volt igazán nagy város, amit be lehetett volna járni, Val Royeaux egy piac volt és semmi más, ellentétben Denerimmel, a kieg várossal vagy Orzammarral az első részben. Nem éreztem úgy, hogy egy lakott birodalomban vagyok, hanem csak ilyen-olyan színű lakatlan bolygókon, ahol vagy erdő vagy sivatag stb volt, meg mindenféle újratermelődő, legtöbbször a semmiből megjelenő ellenfelek.

A sztori is gyengus volt nekem, bár a korábbiaké sem volt nagy durranás, de itt úgy éreztem, hogy nyújtották is mint a rétestésztát még. A karakterek volt nekem a legalja. Egyet sem kedveltem a DAI gárdájából. Varricot és Solast kivéve talán, de a többiek idegesítőek vagy egyenesen irritálóak voltak mind. A kamu grey warden, az emós szellemfiú, a full retardált Sera, a teljesen 1 dimenziós Iron Bull vagy az "azért vagyok benne, mert meleg karakter is kell" nekromanta.
    A DAV se sokkal jobb, de mondjuk itt vannak kifejezetten kedvelhető karakterek is: pl az idős nekromanta tanár vagy a scout Harding. Azt elsimerem, hogy ez szubjektív véleményen alapul.
  • Plata
    Megint akciós Veilguard,most 40%.
    Szerintem 80%-nál érdekelni fog. XD
  • Plata
    Én azt szeretem benne hogy mennyi irdatlan sok apróság van el rejtve benne,a legtöbb társ nagyon jó,de azért van akit kihagynék.
    Én kedvelem azt a lökött Sera-t is.
  • Anonymusxx
    Pedig a DaI az egyik legjobb, ez esteben csak annyi h neked nem tetszett, de valójában a legjobb rész magasan. A karakterek nagyon jók voltak, meg a sztori is.
  • Plata
    Én a hármat szeretem,ha rendesen belemerülsz rengeteg érdekes dolgot lehet megtudni,ha tényleg igazán minden vackot elolvasol és foglalkozol a társakkal akkor nagyon jó tud lenni.
    Szerintem.
    Sajnálom hogy hiába fáradoztam több mint 100 órát a karakteremmel hogy mindent megcsináljak,ha a négyben semmi értelme.
  • lwb
    Már egy db eredti BW-es sincs ott, aki korábban volt. Senki. Sőt, már az újak is leléptek, konkrétan a DAV projekt igazgatója is épp a minap ment át máshová.
    A játék technikailag oké volt, jobb írók kellenének csak. Meg valódi szándék és kreatív vágy, hogy egy történetet elmesélhessenek. Ne alibi legyen a sztori, hanem valami, ami kikínákozik az írógárdából, amit el akarnak mesélni. Nem érzem ezt a BW egyik játékán sem konkrétan már a ME3 óra. DAI-n sem éreztem.
  • Plata
    Tegnap olvastam hogy ki jött az utolsó peccs a játékhoz és ezzel vége,tovább nem foglalkoznak vele.
    Plussz körülbelül másfél millióan próbálták ki a játékot,de ennyien nem vették meg,mert ebben benne van az is aki ingyen tolta az EA Play-el.
    Lehet hogy stúdióbezárás és leépítés lesz belőle.
    Vagy ha a Mass effect is bukó,akkor végleg kampó.
  • Plata
    Hát ha érthető és nem idióta dumák vannak akkor jó.
  • Anonymusxx
    Nem, ha készülne is, akkor is egy pár évbe beletelne. Én gépit használok, így a lényeget értem + amúgy se egy szépirodalmi igényességű alkotás ez a játék, a sztori azért közel sem mély annyira mint a 2-és a 3.-ban, szóval jó az hozzá.
  • Plata
    Magyarosítás készül hozzá?
    Ha lenne rendes nem gépi fosítás akkor kipróbálnám.
    Hátha lesz egy 75%-os leárazás hozzá.
    Vagy ingyenes változat. :D
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.18. 16:44:18
  • Anonymusxx
    Kb 60-70 %-nál járhatok, meglepően jó a játék. Woke-ból nincs semmi egyelőre, csak annyi a legelején a karakteralkotásnál, a műtéti hegek, és volt valami fésű ahol meg tudod erősíteni, h milyen beállítottságú vagy.
    Az egyedüli probléma h szereplők, és a velük való kapcsolat nem olyan mély mint a 2- és a 3.-ban, meg talán a párbeszéd gyengébb. Meg nem annyira monumentális mint a 3. rész, de ez várható is volt.
    Nálam ez kb 10/8 egyelőre.
    Ami viszont szomorú, az a rengeteg fika, amit nem megérdemelten kap, olyanoktól, akik nem is játszottak vele, vagy ha igen csak egy keveset.
  • Plata
    Hát ha jó lesz,a Mass effect legendary edition fényévekkel jobb mint az eredeti.
  • MerlinW
    Oh no.
  • Plata
    Köszi,szóval jön a remake,háát az jó.
  • Anonymusxx
    https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/comments/192dfjl/dragon_age_origins_remake_in_the_works_at_bioware/
  • Plata
    De az egy teljes játék szinte.
  • Orbancapitan
    fallout london a gog-ra került fel
  • Plata
    De modot nem hiszem hogy árulnának netes boltban.
  • Orbancapitan
    a nevéről egy mod jutt eszembe ami felújitja az első részt
  • Plata
    Tudtok bármit arról hogy mi a fene az a Dragon Age Reorigins?
    Állítólag valami netes boltban tűnt fel,meg hogy 2025-ben jelenik meg.
  • Plata
    Le van akciózva a Veilguard steamen,nem nagy szám,csak 35%.