43
  • Tetsuo
    #43
    Sanyicsnak teljesen igaza van. Az ujjaepitesen es a haborun is komoly vallalatok nyereszkedtek szinte monopol vagy kartell helyzetben.
    Az USA szenatusban, esetleg az ENSZ-nel vagy a NATO-ban lehet hogy van olyan naiv politikus/magas beosztasu katona, aki tenyleg segiteni akar vagy "hazafi", de a tobbseg nem ilyen, a tobbseg meg van vasarolva es egyfajta erdeket kepvisel fuggetlenul barmely moralitastol.
    A sok szar ember pedig bizony, kemeny uzleti szempontok alapjan hoz dontest le se szarva az erintett civil lakossagot pl.
    Hozzatennem meg azt, hogy az iranyito poziciokban gyakran zsidok vagy eros cionistak allnak epp ezert meglepo Obama legutobbi kijelentese, miszerint Izraelnek vissza kene allitani a '67-es hatarokat.
    Izraelben mar egetik is a babujat, meg atkozzak ezerrel, szoval erdekes fejlemenyek lehetnek, de valoszinu, hogy csak szinjatek, valami mashoz.
  • Papichulo
    #42
    "Magának mondott ellent mert bizonyította?"

    Meg o is elismerte, hogy tulzottak voltak az allitasai es nem "Az olajat mind amerikai cégek termelik ki", ahogy kezdetben allitotta. Ismet csak te nem birod felfogni ezt a tenyt.... retardalt vagy, na!
  • Papichulo
    #41
    "Afganisztán megtámadása egy feltételezésen alapul, ezt te is bizonyítottad, kész ennyi."

    "Despite the multiple indictments listed above and multiple requests, the Taliban refused to extradite Osama bin Laden. It was not until after the bombing of Afghanistan began in October 2001 that the Taliban finally did offer to turn over Osama bin Laden to a third-party country for trial, in return for the United States ending the bombing"
    (http://en.wikipedia.org/wiki/Osama_bin_Laden)

    Nem volt itt semmilyen feltetelezes, a Taliban nem is vonta ketsegbe, hogy ott van Bin Laden, elismerte azt. Egyedul te nem birod ezt felfogni. Es persze nem tudsz kulturaltan valaszolni az altalam feltett kerdesekre... Ismetlem egy retardalt troll vagy!
  • sanyicks
    #40
    Magának mondott ellent mert bizonyította? szép, az előző topikban is a tiszta bizonyítékokat kimagyaráztad hogy az nem is úgy van meg nem is annyi. Nem csak amcsi cég kapott megbízást? és attól még a legtöbb amcsi, na meg más cég is elég szép összegeket fizet a "védelemért". És mint már a másik topikban le lett írva, nagyon sok egyéb ásványkincs van arrafelé, ez még csak a kezdet...
  • sanyicks
    #39
    Na igen ha nincs érv ez is megteszi. Én megértettem a posjaidat, hogy fingod sincs az egészről. Megértem hogy nem tetszik ha az imádott usádat valaki nem hős megmentőként tekinti, de hát igazad attól még nem lesz. Afganisztán megtámadása egy feltételezésen alapul, ezt te is bizonyítottad, kész ennyi.
  • wednes
    #38
    Jó nem USA csak hanem brit cégek is. Nehogy már külön kezeld. Persze más európai cég is kap egy csontot.
    Teljesen úgy viselkedsz, mintha 1 csepp amerikai érdekeltség se lenne iraki "újjáépítésben".

    Egyébként kíváncsi vagyok a te véleményedre is. Mi volt az oka Irak megszállásának?
  • Papichulo
    #37
    Most ugye tudod, hogy magadnak mondtal ellent? Pontosan, hogy nem csak USA cegek kapnak megbizast a kitermelesre.

    Amugy csak feltetelezem, hogy erre gondoltal, mivel azontul, hogy bemasoltal egy idezetet, nem tudom, hogy pontosan mire reagaltal es miert felejtkeztel meg a tobbi pontrol...
  • wednes
    #36
    "Júniusban még a kormány által szabott szigorú feltételek miatt csak egy nemzetközi konszern vállalta az olajkitermelést a megpályáztatott iraki mezőkön, a december 12-én zárult második körben már az ExxonMobiltól a BP-ig a legfontosabb nemzetközi olajipari vállalatok állapodtak meg Bagdaddal."
    forrás

    És még: Amerikai befutók Irakban
  • Papichulo
    #35
    "Az olajat mind amerikai cégek termelik ki."

    Ezt konkretan mivel tamasztod ala?

    "Hogy miért kell a türkmén földgáz? Mert EZ egy üzlet, befektetés, vállalkozás. Nem csak az a biznisz ha magunknak szerzünk meg valamit, hanem ha mi rendelkezünk felette és másnak is mi értékesítjük."

    Bizonyitek, hogy a turkmen foldgaz felett az USA rendelkezik es oket preferalnak uzletileg? Mivel ez eleg orosz erdekszferanak tunik...

    "Az iraki olaj se mind USA-ba megy. "

    Bizonyitek, hogy az USA mondja meg, hogy Irak kinek adhat el olajat?


    Szoval akkor kijelenthetjuk, hogy a nagy "olajozas" mellett, nevezetesen, hogy minden orszagot az USA az olajert tamad meg es peldaul ezen a forumon mindenki ezt szajkozza, eddig egyetlen ilyen orszagban avatkoztak be katonailag.
  • wednes
    #34
    A hivatalos magyarázat Irak megszállására már rég megbukott. Tony Blair is elismerte nem találtak semmit, se tömegpusztító fegyvereket se Al-kaida kapcsolatot, bár ettől még helyesnek tartja Irak megszállását...biztos igaza van.

    Ez is biztos csak véletlen. Az olajat mind amerikai cégek termelik ki. Hogy miért kell a türkmén földgáz? Mert EZ egy üzlet, befektetés, vállalkozás. Nem csak az a biznisz ha magunknak szerzünk meg valamit, hanem ha mi rendelkezünk felette és másnak is mi értékesítjük. Az iraki olaj se mind USA-ba megy.
    Aki birtokolja a energiahordozók feletti kereskedelmet az szabályozhatja a piacot, az árakat, hogy ki mikor kaphat belőle. Magyarán ő főnök.
  • Papichulo
    #33
    "Melyik országot szállták meg az olaj miatt, Irak mond valamit?"

    Ez lenne a "lista"???

    Akkor tenyleg realisan kijelenthetjuk, hogy az USA jobbra-balra foglal el orszagokat az olaj miatt!

    "Az afgánok nem saját ásványkincseik miatt érdekesek (bár található sok minden a területükön), hanem megépülhet a transzafganisztáni földgázvezeték. "

    Akkor mar csak az a kerdes, hogy hova vinnek azt a gazt Pakisztanbol? Merthogy, ugye Europa fele a masik iranyba kene vinni a vezeteket, az USA-nak meg nincs szuksege a gazra, mivel hatalmas tartalekokkal rendelkezik. A fold foldgazkeszletenek kozel 5%-a Eszak-Amerikaban talalhato.
  • wednes
    #32
    Melyik országot szállták meg az olaj miatt, Irak mond valamit?

    Az afgánok nem saját ásványkincseik miatt érdekesek (bár található sok minden a területükön), hanem megépülhet a transzafganisztáni földgázvezeték. Türkmenisztánból indul és Pakisztánig tart, 1400 km hosszú vezetéknek azért nyugalomra van szüksége.

    Az amcsik próbáltak még 2001 előtt békülni a tálibokkal. Adják ki Oszamát és járuljanak hozzá a földgázvezeték megépüléséhez cserébe nemzetközi elismerést kapnak és most "legálisan" (bekapcsolhat a strucc politika feléjük) is azt csinálnak a saját országukba amit akarnak. Úgy mint Pakisztán Szaud-Arábia, vsgy még az iráni forradalom előtt Mohammad Reza Pahlavi iráni sah, vagy Saddam Hussein Saddam Hussein Kuvait megtámadása előtt.
    Abban igazad van, hogy a tálibok nem működtek együtt az USA-val és ez volt a fő gond. Ha megteszik olyan helyzetbe lehetnének mint Pakisztán.
  • Papichulo
    #31
    "Akkor miért nem őket támadta meg Amerika és inkább Irakot, meg Afganisztánt?"

    Talan azert mert legalabb ok segitettek az USA-t az Al-Queda elleni harcban es nem nyiltan rohogtek az arcukba. Gondolom ezert is kaptak hatalmas segelyeket 9/11 utan.

    "Aztán az már csak hab a tortán, hogy atom és rakéta technológiát közvetítettek, cseréltek Iránnal és É-Koreával."

    Nem is nagyon kapnak azota korszeru haditechnikat az USA-tol.

    "1. Nem kb 20 millióan vannak, hanem kb 200 millióan."

    170 millio, de ez most lenyegtelen.

    "2. Nincs túl sok olajuk."

    Ellentetben Afghanistannal? El kene mar felejteni ezt az olaj dolgot.
    Mely orszagot tamadta es foglalta el az USA az olaj miatt? Nem mellebeszelest, hanem konkret listat szeretnek latni.

    "3. Viszont 100%-ra van atomjuk."

    Ez ketsegtelenul eros visszatartoero. Bar nuklearis fegyverek ide, vagy oda, az USA-nak nem tudnanak artani. Jelen pillanatban valoszinutlen, hogy Pakisztan rendelkezne barmilyen rendszerbe allitott raketara alapulo celbajuttato-eszkozzel. A megtorlasrol meg mar ne is beszeljunk...
  • NEXUS6
    #30
    Csak hogy árnyaljam a képet, Oszamát a pakisztáni titkosszolgálat szervezte be annakidején a CIA-nak. A tálibokat szintén a pakisztániak segítették. Sőt ezt folytatták fű alatt Afganisztán megtámadása után is.
    Nagyjából nem engedték be az amcsikat a saját területükre, a határvidékre, ahol pedig Uszama ibn Ladin is rejtőzködött.
    Aztán az már csak hab a tortán, hogy atom és rakéta technológiát közvetítettek, cseréltek Iránnal és É-Koreával.

    Akkor miért nem őket támadta meg Amerika és inkább Irakot, meg Afganisztánt?
    Ennek kb 3 oka van:
    1. Nem kb 20 millióan vannak, hanem kb 200 millióan.
    2. Nincs túl sok olajuk.
    3. Viszont 100%-ra van atomjuk.
  • Papichulo
    #29
    Egesz pontosan mi a baj a forrasmegjelolessel ellatott idezetekkel?
  • Tetsuo
    #28
    LOL Te beszelsz? "Afghan"? Copy-paste kiraly.
  • Papichulo
    #27
    Te baratom, egy komplett retardalt vagy, aki semmit sem ertett meg a postombol es aki valaszokat var a sajat buta kerdeseire, de o keptelen valaszolni masokera, nemhogy egyaltalan barmivel alatamasztani a legbolkapott kijeletneseit.

    A kommunikacios kulturadbol kifolyolag, nem kivanok veled tovabbi diskurzust folytatni! Ha gondolod, akkor olvasd at az elozo postomat es reagalj minden egyes kijelentesre es kerdesre pontrol-pontra es szolgalj bizonyitekkal minden felmerult allitasodra, ahogy azt en is tettem.
  • sanyicks
    #26
    Tehát igazam van, egy feltételezésen alapszik semmi bizonyíték, állítólag afganisztánban bújtatták, valamikor de ugye a támadás első jeleire el tud menni tök máshova :D

    Az afgánok 68%-a úgy gondolja hogy jó hogy oszamát megölték?
    - ki mondja? Az amcsi sajtó? :D
    - lehet azt hiszik majd így békén hagyják őket az amcsik, de nagyot fognak koppanni.
  • Papichulo
    #25
    "Bizonyíték hogy valaha is járt egyáltalán afganisztánban?"

    Most komolyan? Ott indult a karrierje meg a szovjet megszallas alatt es ott extremeziladott a hozzaallasa a nyugati ertekrendhez.
    Csak egy kiragadott sor a sok kozul, ami az afghan tevekenysegerol szol:
    "In May 1996, under increasing pressure on Sudan, from Saudi Arabia, Egypt, and the United States, bin Laden returned to Jalalabad, Afghanistan"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Osama_bin_Laden

    "Az egész háború egy feltételezésen alapszik, hogy talán ott van bin laden talán nem. "

    Bin Laden Afghanistanban volt 9/11 utan, a taliban kormany "vendegszeretet" elvezte es ezt ok is buszken vallaltak... ez sohasem volt ketseges. Most akkor a te reszedrol: "Bizonyitek, hogy 2001-ben is mar Pakisztanban volt?"

    "tehát igazából akárkit megtámadhattak volna"

    Csak a legtobb civilizalt orszag nem oromkodik es udvozli egy mas orszagban tortent polgari celpont elleni terrortamadast es megprobal minden lehetseges eszkozzel segiteni az elkovetok felkutatasaban. Ha meg nem, akkor vallalja a kovetkezmenyet, hogy sikerult kivini a vilag katonaialag legpotensebb orszaganak a haragjat.

    Amugy az afghanok sem kedveltek Bin Ladent:
    "More than two-thirds of Afghan men say the killing of Al-Qaeda chief Osama bin Laden is good news for their war-torn nation[...]"
    http://news.yahoo.com/s/afp/20110516/wl_sthasia_afp/afghanistanunrestbinladen_20110516032359

    Ez az oldalon is van relevans szoveg az elozo hulyesegedhez: "It said that 68 per cent welcomed the death of bin Laden, who was sheltered along with his fellow Al-Qaeda militants by the 1996-2001 Taliban regime in Afghanistan."
  • sanyicks
    #24
    Bizonyíték hogy valaha is járt egyáltalán afganisztánban?

    "put on trial" ez különösen vicces... egy részüket egyszerűen kinyírták, másik része meg tárgyalás és ítélet nélkül van fogva tartva különböző helyeken.
    Nagyon elkanászodtak, még a látszatot sem adják meg mint a nürnbergi perekben.

    Az egész háború egy feltételezésen alapszik, hogy talán ott van bin laden talán nem. És mint kiderült nem csak bin laden nem volt ott, de az al kaidások is a világ összes országában ott vannak, tehát igazából akárkit megtámadhattak volna :)
  • Papichulo
    #23
    "Ne is haragudj, de ha úgy volt, ahogy Papichulo feltételezi,"

    Ez nem feltetelezes :)

    "The aim of the invasion was to find Osama bin Laden and other high-ranking Al-Qaeda members to be put on trial, to destroy the organization of Al-Qaeda, and to remove the Taliban regime which supported and gave safe harbor to it." (http://en.wikipedia.org/wiki/War_in_Afghanistan_(2001%E2%80%93present))
  • Papichulo
    #22
    "miközben nem is afganisztánban volt mint kiderült"

    Bizonyitek, hogy 2001-ben is mar Pakisztanban volt? Ha meg nem volt ott, akkor miert nem kooperaltak az amerikai rendvedelmi szervekkel ennek bizonyitasara?
  • viasz
    #21
    Ne is haragudj, de ha úgy volt, ahogy Papichulo feltételezi, akkor meg is érdemelték, amit kaptak, ha ott volt náluk oszama, ha nem.
  • sanyicks
    #20
    miközben egyébként bárhol lehetett a világ minden pontján :D és miközben nem is afganisztánban volt mint kiderült.
    De milyen jogos már: ha nem csináljátok azt amit mondunk, MEGDÖGLÖTÖK. Még oszama a tenorista? :DD
  • Tetsuo
    #19
    Az semmi! BO bejelentette, hogy valoszinuleg vissza kell terni a 1967-es Izrael-Palesztin hatarhoz!
    Termeszetesen ezt a zsidok nem fogjak hagyni, de akkor is...
  • viasz
    #18
    Nekem meg ez a két mondat tetszik:
    "Nemzetközi kiberstratégiát jelentett be Barack Obama"
    "Hillary Clinton külügyminiszter jelentette be a kiberstratégiát"
    :D

    Mit csináljak a rohadt barackból? PÁLINKÁT! :D
  • Tetsuo
    #17
    Inkább írd angolul. ;)
  • Hugo Chavez
    #16
    "Nemzetközi kiberstratégiát jelentett be Barack Obama"

    Megszólalt a bábu.
  • Papichulo
    #15
    Vagy csak siman ugy tortent, hogy megtudtak, hogy Afghanistanban bujkal Osama, erre kertek az afghan kormanyt, hogy segitsen a mester elfogasaban.
    A Talibok meg mondtak, hogy menjenek a fenebe, ok a nemzetkozi elfogatoparancs ellenere sem segitenek semmiben es "szerintuk meg hos is az ember". Na ekkor dontottek ugy, hogy akkor ok keresik meg ott maguk!
  • sanyicks
    #14
    simán így volt afganisztánnál is. Egy nemzetközi "terror"szervezetnél megmondták hogy afganisztánból támadtak :D
  • wednes
    #13
    Akkor az lesz, hogy megszállják Iránt.
  • Skynet
    #12
    Ha esetle ezt olvasnád: nyugodtan nyald meg izraelbérenc nigró...:D
  • SNP
    #11
    akkor sem állok le a torrenttel! sose kaptok el !!!
  • morden
    #10
    Mondjuk kínai hackerek, uganda területéről brazil szerveren keresztül törnek be az usa xy rendszerébe akkor mindenki kap atomot vagy hogy lesz ?
  • richard45
    #9
    Látom ahogy nálunk a narancs, ott a barack is kezd szépen elrohadni.
  • NEXUS6
    #8
    Miért ez a szarkazmus?
    Hiszen Oszama megvolt, Irakban is virágzó demokrácia épül, miután az amerikai csapatok virágszállal a puskacsőben és a "Visszavárunk!" táblákat lóbáló könnytől csillogó és a meghatódottságtól elszorult torokkal, csendben ünneplő tömeg előtt, büszkeségtől feszülő mellkassal, tetteinek történelmi jelentőségének teljes tudatában kivonult az országból.

    Már tényleg csak ez a pár torrenthuszár, pedofil hekker van hátra, akiknek a keze mindenhova beteszi a lábát, és aztán beköszönt a világbéke. A kerítés is leszerelt atomrakétákból lesz, és végre bőrszíntől, vallástól, kulturális hovatartozástól, szexuális, vagy drogozási szokásbeli különbségektől függetlenül összegyűlhet az összes nagytőkés és dolgozhat az emberiség boldogulása érdekében azon, hogy a rajtuk kívül levő 90%-ot hogy taszítsa minél nagyobb nyomorba, betegségek közé és okozza korai halálukat.
  • stain
    #7
    jó helyre ment az a nobel-díj, tudtuk mi azt...
  • vision5
    #6
    Szóval bármilyen ürüggyel lerohanhat bármilyen országot? Elég durva. Mivel a rendszerekbe történő behatolás ténye egyáltalán nem bizonyítható...
  • Amergin
    #5
    "...fenntartja magának a jogot, hogy azokra ne csak diplomáciai eszközökkel, hanem gazdasági és katonai lépésekkel is válaszoljon."
    Igen, ez ismerős valahonnan..... Megvan!
    "Izráel fenntartja a jogot a megelőző-válaszcsapásra!!!" Tehát a szabad és következmények nélküli gyilkolászásra
  • NEXUS6
    #4
    "Emellett fontos, hogy a bűnözők ne élhessenek vissza a véleményszabadsággal."
    Ez a mondat annyira teccik!!!!!
    Hogy is van a mondás?
    Szabad országban, szabad ember, szabadon azt mondhatja, amit szabad!