44
  • Tetsuo
    #44
    Hagyjad mar ezt a dumat. A szandek ugyanaz volt. #32 hsz.
    Mit kell ezt ragozni? Nincs jo meg rossz ceg, jo meg rossz torvenyek vannak.
    Jelenleg ugy nez ki, az egesz vilagon el van cseszve minden. A cegek ki is hasznaljak, amig az osszes eroforrast fel nem elik. Ennyi.
  • morden
    #43
    A google a 100 milliárdot a google telókból hozta össze ? (NEM) az apple az ipad,iphone,mac-ból szedte össze (amit kínai munkások raknak össze)? (IGEN)
    Nem mindegy, hogy eldobsz egy papír zsepit az erdőbe, vagy vagonszámra szervezetten viszed ki a szemeteded ( de igazad van mind a kettő szemetel ... )
  • narumon
    #42
    "Volt valami doksi a googléről a picasaról,gmailról , googelmapsról termékek előállítójáról. 4 Napos munkahét, ingyen kaja pia egész jó fizetés, szauna, sport, környezettudatosság , kb ezekkel a szavakkal lehet jellemezni :D a google állal alkalmazásban álló embereket, és most hasonlísd össze ezeket az ipad összeszerelő üzemben dolgozó kínaiakka."

    Te valamit nagyon összekavarsz. Egyrészről dolgozik barátom (több is) a googlenél külföldön, egyik sem mesélte, hogy 4 napot dolgoznának csak bár ingyen kaja és pia valóban van. Viszont ezeket az embereket apple alkalmazottakkal hasonlítsd össze akik szintén frankó irodában ingyen kaja pia mellett és szaunával dolgoznak. Nincs különbség.
    Te egy kínai (NEM APPLE ALKALMAZOTT) szakmunkással hasonlítod össze a google alkalmazottait, amit kb olyan mint az almát a körtével hasonlítani.
    Azokat a kínaiakat (akik applenek gyártanak) hasonlítsd össze azokkal a kínaiakkal akik a google phonet gyártották. Jaaaa, hogy azoknak a körülményei tökéletesen egyeznek?....
  • narumon
    #41
    "Várrjunk csak... mivan ? ugyan olyan felelős a google mint az apple a kínaiaki kizsákmányolásában ? "

    Igen mivel a telefonjukat ugyanott gyártatták. Az, hogy nem lett siker az nem menti fel a googlet. Ha vették volna akkor ugyanúgy gyártanák most is.
  • narumon
    #40
    Akkor te most gyakorlatilag azt írod, hogy senki ne vegyen semmilyen telefont, ne vegyen egy rakás elektronikai eszközt, mert mind kínában készül, ugyanolyan körülmények között. Hiába forgatod vissza az applere attól a tény még tény; attól, hogy más cég termékét venném semmit nem tennék az ügy érdekében.
  • Sir Ny
    #39
    A google programozóinak NEM számottevően jobbak a körülményeik, mint aqz alma dolgozóinak.
    És az ipad összeszerelőinek NEM rosszabbak a munkakörülményei, mint egy ZTE vagy egy HTC összeszerelőjének. PONT
  • G_ArchAngel #38
    A Google embereit az Apple embereivel, de akar kicsiben jatszva a budapesti Graphisoft Parkban dolgozokkal is osszehasonlithatod.
    Akik az Apple eszkozoket szerelik, azoka a Google telefont vagy a Chrome OS-est futtato laptopot osszeszerelokkel hasonlitsd ossze. (nem kell, mert ugyanabban az iparvarosban dolgoznak a kis kinai szalagmunkasok, akik kalapaljak ossze az MBP-ket, Vaio-kat, Nintendo DS-t, Samsung Galaxyt de talan meg Canon es Nikon fenykepezogepeket, majd teaszunetben levezeteskepp osszevarnak partucat Nike, Adidas, Converse csukat...)
  • morden
    #37
    Nem tartom szentnek a googlét, csak egy fokkal jobbnak mint az applét.

    "..a Google-t, ha az lenne, akkor figyelne arra, hogy a neve milyen termekekkel kepcsolatban merul fel es ezeket a termekeket milyen korulmenyek kozott gyartjak.."
    Volt valami doksi a googléről a picasaról,gmailról , googelmapsról termékek előállítójáról. 4 Napos munkahét, ingyen kaja pia egész jó fizetés, szauna, sport, környezettudatosság , kb ezekkel a szavakkal lehet jellemezni :D a google állal alkalmazásban álló embereket, és most hasonlísd össze ezeket az ipad összeszerelő üzemben dolgozó kínaiakka.
  • G_ArchAngel #36
    Azert eros a hasonlat, mondjuk reszben igazad van, reszben nem. Az auto hibaja miatt, vagy egyeb miatt, nem a usert hibaztatjak. A te hasonlatod szerint en vagy Te vagyunk a feleloseg vegfelhasznalokent a kinaiak sorsa miatt.

    Te allitottad be szentkent a Google-t, ha az lenne, akkor figyelne arra, hogy a neve milyen termekekkel kepcsolatban merul fel es ezeket a termekeket milyen korulmenyek kozott gyartjak.
  • morden
    #35
    Várrjunk csak... mivan ? ugyan olyan felelős a google mint az apple a kínaiaki kizsákmányolásában ?

    Ha te mész éjjel autóval és belerohansz részegen egy busznyi emberbe akkor ugyan olyan felelős vagy mintha taxit rendelnél és békésen aludnál hátul, amikor a taxis belerohan egy busznyi emberbe, hisz te rendelted a taxit... ugye hogy kicsit sántít az érvelésed ?
  • G_ArchAngel #34
    Sok eszkoze nincs a Google-nek (laptop, smartphone?), amiket hasonlo korulmenyek kozott keszitenek, de nem szamottevo a mennyiseg (fogadni mernek, hogy a Google cserelne az Appleval, nem erdekelne, hogy a kinaiak rosszul erzik magukat, ha a telefonjukbol, laptopjukbol annyi menne el, mint az Apple termekekbol)

    Ellenben ott a sok HTC, Samsung, ZTE, stb. Androidos telefon, aminek azert indult be a tomeges gyartasa, mert a Google csinalt egy sikeres oprendszert. Ha nem is kozvetlenul, de kozvetve ugyanannyira sarosak, mint az Apple.
  • morden
    #33
    Ha profit orientált befekető lennék akkor érdekelne, de mint normális, a társadalomiért felelős személy , annyira nem izgat :D
  • Tetsuo
    #32
    Minden multiceg ilyen. A vallalatokat EGY torveny hatja: tobb profit.
    Ha ezt nem nagyon szabalyozzak, akkor a vegen egy nagy ceg iranyitja a vilagot es mindenki rabszolgaja lesz.
    Jelenleg a globalista kapitalizmus ill a tarsadalmunk egesze eddig engedi elmenni ezeket a vallalatokat, de ez valtozik, folyamatosan nagyobb teret kapnak a lobbik hatasara. Sok nagyvallalat nagyobb penzekkel/hatalommal rendelkezik, mint egy orszag.
  • Sir Cryalot
    #31
    nézzétek az élet napos oldalát, ha egy céggel üzleti kapcsolatban áll az apple akkor rendszerint felrántja az értékét is mellé, na hát nézzetek utána!
  • morden
    #30
    LLaszlo:Megismétlem : "Nem túl jó érv a " de kérem szépen a másik is így meg úgy", mert ezzel csak elismered, hogy az apple kizsákmányolt emberek vérét szívva gazdagodott meg "
    Nézzük csak meg a googlét, Ők dolgoztatnak 10 ezer számra éhbérért kínai munkásokat ?

    Kicsint hasonlatos az apple és a gyámontok helyzete, mindenki tudja, hogy a gyémántok egy nagy része pl Sierra Leonéből jött, ahol a helyi forradalmárok rabszolga munkára kényszerítették a helyi lakosokat, hogy a gyémánt árából tudjanak fegyvert venni. Aztán az európai végfelhasználónak mi jön le ?? "jaj de szépen csillog az új gyűrűm" ... nu ez a szemellenzőség netovábbja, nem az ha az ha az apple "rabszolgái" mellé még hozzátenném, de a sony is "rabszolgákkal" dolgoztat...
  • llaszlo
    #29
    Hát persze, hogy csakis az apple és senki más nem tehet arról, hogy kínában milyen körülmények között gyártanak. Aha persze. Ez ugyanolyan szemellenzős hozzáállás, mint az applefanboyok hozzáállása. Igenis a többi cég is ugyanezt csinálja, csak most az apple van a középpontban. Ha az MS lenne a menő ahogy ez még 10 éve volt akkor azt fikáznák. Mert persze az XBOX-ot meg a többi MS cuccot luxuskörülmények között gyártják és gyártották mindig is. Ott soha nem dolgozt(n)ak gyerekek csakis legálisan csinálnak mindent azokban az üzemekben. De említhetnénk a Sony-t, vagy bármely más céget.

    Miért kell élből az apple-t fikázni amikor más is ugyanúgy sáros??
  • chuky123
    #28
    ÉS hol van a Facebook??
    Mindenhol azt írják hogy megelőzte a googlét.
  • morden
    #27
    Nem túl jó érv a " de kérem szépen a másik is így meg úgy", mert ezzel csak elismered, hogy az apple kizsákmányolt emberek vérét szívva gazdagodott meg (míg mondjuk a googléről ezt nem monthatod el) és egészen más úgy összehozni 100 milliárdot hogy évek óta a világ legjobb munkahelye a google, vagy úgy hogy kvázi rabszolgamunkával a 3. világbéli emberek kiszipolyozásával termeled ki.
  • G_ArchAngel #26
    Jaja, szemet ceg ez az Apple, allitolag egesz Kinat megvette es mar csak neki gyartanak. Pedig a Samsung milyen szep gyarakat epitett volna ott a munkasoknak! Medencekkel, szaunaval, koktelbarral, heti 6 nap fizetett szabadsaggal, tancoslanyokkal...
  • morden
    #25
    Ne felejtsük el , hogy kik hordják össze a valódi szajrét az applenek... igen a kínai munkások, akinek már nem olyan jó az ha az apple beköltözik a szomszédba.
    http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20110505-nem-lehetnek-ongyilkosok-az-ipadek-osszeszereloi.html
  • narumon
    #24
    Mondanám, hogy vicces, de akármelyik képen akárhova rakhatod a feliratokat akkor is ugyanilyen vicces marad.
  • Justil
    #23
    ertem en, hogy gozgep, de mi hajtja? :)
  • G_ArchAngel #22
    a sarkanyok meg tojasbol kelnek ki...
  • Justil
    #21
    megis miben?
  • Zozo76
    #20
    Pedig igaza van!
  • OliApa
    #19
    Eladó az appleinc.eu domain. 20 ezer USD...
  • sanyicks
    #18
    Mi a faszom az a millward brown? Ez is valami retek féreg elemzőcég mint a múdiz meg a kohn & grün vagy mi a másik neve?
  • Justil
    #17
    ez jo poen lenne, csak kar hogy igy - ebben a formaban - ertelmetlen. a zombik ugyebar husra, verre mennek, nem agyra. mind1, 1 probat megert, igaz? :)
  • Justil
    #16
    köszönjük emese, szevasz!
  • Stryker
    #15
    Vicces 1
    Vicces 2

    Tessék itt vagyok és trollkodom remélem örültök. Muszály volt jönnie egy dijáznernek ,aki csak a cuki muncsi apcsi-ján tud csak dolgozni?? Sablonos.
    Megjegyzem Apple boltbol inkább kifele jönnek a Zombiek , enyit erről.
  • cateran
    #14
    Ez a lista meg azokat sem, elhiheted...Ez csak 1 kutyakozonseges eladas/bevetel osszehasonlitas alapu lista, erteke kb a 0-val egyenlo....

    Endrev: Csak tudnam mi a francrol beszelsz...de a commentre ranezve, ritka balfasz Win user lehettel, valoban az Apple neked lett kitalalva (amugy G4? G5?)
  • endrev
    #13
    Engem meg nem érdekel, hogy hány anti-apple komment van. Én 5 éve nem telepítettem újra a gépem, nem szenvedek lefagyásoktól, dll-hiányoktól, vírusirtó sem lassítja a gépem. Ritkán kapcsolom ki, csak elaltatom, gond nélkül felébred. Kényelmesen készítek rajta weboldalt, tévéreklámot, zenét. Nyugi van, használat van, pedig ez még nem is inteles. Apple. Aviszonlátásra.
  • morden
    #12
    Nem szeretem az AT&T-t tessék már nem csak apple ellenes kommentek vannak :D
  • G_ArchAngel #11
    Ez a lista befektetoket, a reszvenyek tulajdonosait erintheti. A Top100-ban rengeteg olyan ceg van, amihez - nekem biztos - soha nem volt (Porsche) vagy nem is lesz kozom (Marlboro).

  • Tiro2
    #10
    Akkor szinte mér csak anti-apple kommentek vannak? érdekes... :D
  • morden
    #9
    CSak az apple fanboyoknak számít az hogy a kedvenc cégük a legdrágább legyen :DDDD
  • morden
    #8
    Az androidbuzikat nem érdekil az, hogy a "Millward Brown " mennyire értékeli a két cég értéket , mivel nem attól lesz valami jó vagy rossz, hogy a "Millward Brown" listáján melyik helyen áll :DDDDDDDD
  • farrvince
    #7
    Na,most hol vannak az androidbuzik??Most nem ugralnak a nagy Googleval!
  • morden
    #6
    Csak mondtam egy kevéssé ismert tényt, ami más megvilágításba helyezheti a dolgokat :D
  • G_ArchAngel #5
    Nah, a vegen nem Apple rage lesz itt, hanem mi szamit (konnyu)drognak es legalizaljuk-e...

    (aztan atterhetunk a cigarettara (Marlboro a 8.!), kavera es alholokra, de a pornora is, mert annak is van tudatmodosito hatasa:DDD)