19
  • Blankman
    #19
    A telefon egy nagyon praktikus eszköz. Több mint száz eve van köztünk. Itt van egy cím ahol bemutatják az elejétől hogyan is fejlődött.

    http://www.videotube.hu/120153_telefon-fejldese.html
  • Globalmaster
    #18
    OFF: LOOOOOOOOOOL:D:D:D:D

    Én környezetszennyező módon azt is alaplappal törlöm ki.
  • jackoneill90
    #17
    mi az a papír? már a kimenőnyílásomat se törlöm.
  • RecoPhile
    #16
    Nem azzal van a gond, hanem, hogy ésszel is lehetne nyomtatni, nem tőből mindent.

    A sok papírszemetet elviszik a papírgyárba és megint papírt csinálnak belőle, ahol dolgoznak az emberkék keresnek, eltartják a családjukat, meg ilyenek.
    Persze környezetszennyező, de mennyire is?

    3/4-el kevesebb energia kell egy újrahasznosított papírból előállításához , mint fából kinyerni a cellurózt.

    Az elektronikus irodában vannak ezek a kütyük, amelyek előbb utóbb szintén meghibásodnak és akkor jó kis nehéz/színesfémekkel teli környezetkímélő módon max plazmaégetéssel megsemmisíthető jó kis hulladék/szemét lesz belőle

    Ebben teljesen egyetértek. Sajnos még mindig olcsóbb kibányászni, mint újrahasznosítani. Majd amikor kevesebb nyersanyag lesz elektronikai kütyükelőállítására majd akkor lesz újrafelhasználás. Addig marad hulladéknak.
  • COOLancs
    #15
    Jah nekem is volt olyan távrángatóm amit csak 40 fokban meghajlítva lehetett használni, jó dolog csak egy idő után vízholyagos lesz az ember keze tőle, most akkor a teló is ilyen lesz?
  • Lucy in the Sky
    #14
    Azé' jó tudni hogy a közeljövőben a vagyonokért vett hájtek is összegyűrődhet a zsebünkben. Egy jó nagy bullshit ez a hajlékony kijelző.
  • Tinman #13
    Izomszar.
  • Thaison
    #12
    Hááá ez a hozzászólás favorit:D Tényleg nincs sok értelme ennek a fejlesztésnek!
  • aislado23
    #11
    Akkor most mindenki figyeljen DADADADADAAAAM ötlet következik, forradalmi, hihhetetlen, medzsiköl, több ideig üzemképes akksi NAAAAAA????? Azér király vagyok, hogy kitaláltam.És nédmá hasznos is lenne. De neeeem én igazából látens módón papírrepülőgépet akarok hajtogatni a telefonomból sőt az ébresztőórámból továbbmegyek még a klozetpapírból is.De van még egy ötletem: rugják ki a picsába azt aki ezt a haszontalan szart kitalálta.
  • Cat #10
    Tegnap hallgattam a rádióban egy papírgyári vezetőt, aki kijelentette, hogy a papír a legkörnyezetkímélőbb megoldások egyike. Elsőre hülyeségnek hangzik, de bizonyos körülmények között valóban így van. Kifejtette, hogy Európában direktíva, hogy a papírgyáraknak egy kivágott fa helyére kettőt kell ültetniük, ráadásul ez ugye teljesen megújuló forrás, a hulladékot szinte teljeskörűen újra felhasználják.

    Ezzel szemben Ázsiában valami katasztrófa zajlik, a kínai gyárak - amelyek nemrég átvették a vezetést világszinten! - illegális forrásokból szerzik be az alapanyagot (még számla sincs), Indonéziában teljes őserdőket tarolnak le, és nem telepítenek a helyére semmit.
  • Guren
    #9
    mi a faszt nézek.avi
  • e57
    #8
    A hajlítással történő irányítás nem újdonság.
    Nekem volt már több olyan kiöregedett TV távirányítóm, amit csak mindenféle bonyolult hajlító, és csavaró mozdulattal lehetett működésre bírni.

    Az elektromos/elektronikus készülékek jó részét újra lehet hasznosítani. A cég ahol dolgozom ezzel (is) foglalkozik. Szétszerelik, meg ledarálják, aztán valami eljárással a nemesfémet kiszedik belőle. Műanyag részeket, üveget is különveszik, stb...

    A papírt meg tényleg jó lenne száműzni az irodákból. Nem csak a fák megóvása miatt, mert tényleg újra lehet hasznosítani a papírt, hanem a nyomtatás is energia, meg gondolom szennyezés, meg nagyon sok helyet is foglal. Nálunk külön épületet van az irattárnak.
  • wraithLord
    #7
    Forradalmi... Hirtelen nem tudom, mire lehetne használni ezt a hajtogatásos dolgot, de hogy erre senki nem akarná, az tuti. Nevetséges. Szerintem ők sem gondolták komolyan, csak volt egy határidő, amire valamit össze kellett dobniuk az eddigi kutatás(ok)ból...
    De valamire biztos jó, majd jelentkezni fog, akit érdekel.

    NEXUS6: Jah, nem ártana ezeknek a digitális kütyüknek a többé-kevésbé teljes újrahasznosítására valami életképes megoldást találni. Nem csak a "hulladék" közvetlen környezetszennyezése miatt, hanem a pazarlás miatti környezetszennyezés miatt is pl...
  • NEXUS6
    #6
    Amúgy mi is a baj a papír alapú irodával pontosan?

    A sok papírszemetet elviszik a papírgyárba és megint papírt csinálnak belőle, ahol dolgoznak az emberkék keresnek, eltartják a családjukat, meg ilyenek.
    Persze környezetszennyező, de mennyire is?

    Az elektronikus irodában vannak ezek a kütyük, amelyek előbb utóbb szintén meghibásodnak és akkor jó kis nehéz/színesfémekkel teli környezetkímélő módon max plazmaégetéssel megsemmisíthető jó kis hulladék/szemét lesz belőle.
  • kutanmiki
    #5
    ez mind szép és jó, csak az a baj, hogy a használó sokkal inkább tűnik origami expertnek, mint telefonálónak
  • Inquisitor
    #4
    Nem az ePapir ilyen rugalmatlan, hanem a sok hülye érzékelő, de teljesen igazad van az irányítás egy vicc.
  • norbi4567
    #3
    Inkább koncentrálnának a jó minőségű és könnyen hajlítható kijelzőkre amik bökdösésre reagálnak.
    Aztán ebből egy jó nagyot be kell építeni egy szokványos méretű és kivitelű telóba. Szükség esetén kinyithatóra.
    Szerintem egy ilyen cuccra lenne kereslet.
  • a_n_d_r_e_w
    #2
    Ez nagyon nem gyozott meg. Es nem azert mert prototipus. Az a rengeteg felhasznalasi terulet mind nagyon eroltetett.
    - Ez messze van a papirtol, latszik milyen ero kell a hajlitashoz, es hogy azt is milyen ovatosan csinalja. Gondolom nagyon serulekeny a cucc.
    - A hajlitassal torteno iranyitas szerintem minden logikat nelkuloz. Miert is valtana le ez barmit? Barkit megkerdezunk, hogy megerinteni akarod a kepernyodet az adott helyen vagy a sarkait gyurkeszni, kizartnak tartom hogy barki az utobbit valassza. 5-6 even belul levaltanak? Ilyen megoldasokkal, na ne mar...
    - Az egesz cucc csak kijelzo. Ha mar kellene benne elektronika es akksi is, ugyanott lennenk mint most, kapnank egy a maiaknal sokkal hasznalhatatlanabb, vastag telefont. Majd akkor mutogassak, ha sikerul hajlekony akksikat es processzorokat is gyartani melle.
    - A Sony egy cseppet elorebb is jar. Ez a kutatas teljesen haszontalan penzkidobasnak tunik...
  • shenmuedc #1
    Majd ha egy munkahelyen némelyek eljutnak arra a pontra, hogy az e-mailjeiket úgy is el tudják olvasni ha nincsen kinyomtatva akkor beszélhetünk a papír leváltásáról. Hihetetlen hány helyen láttam rá példát.