15
  • EnxTheOne
    #15
    Elefánt hütöbe:

    1: Csinálsz egy jó nagy hütöt.
    2: Hentes apró darabokra vágja az elefántot.
    3:Össze zsugoritod az elefántot.


    Zongora hangoló:

    1: Sok.


    Átmennék? :D
  • wildstorm
    #14
    Szerintem egy magának való kockával sokkal könnyebb boldogulni, mint egy megkeseredett, irigy emberrel...
  • Hungarikum
    #13
    Ez egy régi tesztkérdés, ami arra keresi a választ, mennyire komplikálod túl a dolgokat.

    Megfogod, kinyitod a hütőt és berakod az elefántot és becsukod a hütőt. Ennyi.
  • Szefmester
    #12
    Valóban nem egy IT cég, ellenben ha behelyettesíted az ipari szavakat egy IT-s világúra, akkor is egy hozzá nem értő egyént kapsz.

    Nálunk is vannak olyanok akik messze nem csapatjátékosok, és ha nekiállnak segíteni akkor néha lassabban haladunk mintha nem lenne ott. :D
  • Gman2142
    #11
    Miként helyezhető el egy elefánt egy hűtőszekrényben?
    Elhamvasztva? :D
  • Megtörhetetlen
    #10
    Ez azért elég kemény, nem is értem az ilyen ember minek kerül be? Habár itt gondolom nyilván nem egy IT cégről van szó mint ami a cikkben.
    Azon a részen jót mosolyogtam hogy vannak emberek akikkel kellemetlen együtt dolgozni de elkerülhetetlenek, meg nem is csapatjátékosok, tipikus kockák gondolom a akik nagyon maguknak valók, na az ilyen természet borzasztóan bosszantó tud lenni .S
  • Szefmester
    #9
    Nálunk van két műszakvezető aki teljesen ellentétes szemlélettel dolgozik. Van egy ex-birkózó aki ha kell beáll keményen dolgozni és rakosgatja a nagyobb fadarabokat is akár, bár néha el el tűnik, de ott van és segít ha kell. Ha meg emberhiányvan akkor igyekszik rendesen elrendezni a beosztást, és beáll, valamint a végén megérti miért is csak annyit termeltünk aznap.

    A másik ezzel szemben maximum stopperezni szokott, és napokig hitetlenkedve hallgatjuk azt ahogy a másik műszak beszámol arról hogy arrébb rakott egy fél kilós kis akármit. Ha a szállítórendszeren az anyag felakad és pont ott ált, akkor is csak nézi, és a dolgozónak kell néha a csarnok másik feléből odamennie sok sok kerülővel -kész akadálypálya a csarnokunk- és egyedül megoldania a gondot, ha ez persze sokszor fordul elő akkor bizony csökken a termelés és jön a kérdés a végén hogy ez miért volt.

    Már csak körberöhögni lehet a háta mögött amikor azt látjuk hogy egy 10 méteres séta pár kilóval hogy megizzasztja. Szó szerint.. elvárja hogy vállműtét után 40kiló feletti súlyt pakolásszak egész nap, ő meg 10 méter és max 5 kiló után már izzad és vörösödik. Ha meg emberhiány van akkor csak pislog és tovább stopperezik.

    És egy utolsó tipikus hozzáállás: Egy másik részleg "atyaúristene és főszakija" szerint a kigyulladt elektromos gépet vízzel locsoljuk, hacsak nem akarjuk kifizetni a poroltót. Most komolyan.. ilyen hozzáállás mellett mi inkább végignézzük ahogy leég az egész.

    Mára tényleg ott tartanak a cégek hogy nem akarnak fejlődni, csak a zsebüket nézik a vezetők.
  • lamer the true
    #8
    Hát a a főnökök sorsa a közutálat :) De ez van. Az állatoknál sincs ez másképp. A főnök bezabál a többieknek, meg jut a maradék.
  • sanyicks
    #7
    Ezeket mind fel kell venni diktafonnal. Ha jól tudom a fantasztikus jogrendszerben nem lehet vele bizonyítani semmit, csak ha tényleg illegális dolgokról van szó és teljes nevek elhangzanak, de névtelenül feltenni a netre cégnévvel, a főnök nevével... azt azért nem szokták szeretni :)
  • Tetsuo
    #6
    Azert Ángliaban is vannak durva dolgok... foleg, hogy most mar jobb ha lengyelul tanul az ember, ha itt akar dolgozni. ;)
  • netperformer
    #5
    Ohó... itt globális magyar problémákról van szó. A kommunizmus alatt hozzászoktak a férget, hogy haverikutyáknak jár az osztalék meg ilyesmi. Egy képzettség nélküli pályakezdő százszor intelligensebb a főnökénél. Azt mondod alaptalan az állításom? Akkor mond, milyen profituk van? Nézzük meg a könyvelést... Nulla, zéró. Lehet neki összejön egy mercédeszre az alkalmazottak munkájából, meg egy-két nyaralásra külföldön, de a cégét, az embereket nagyívben leszarja. Semmi fejlődés, alkalmazottak létszáma, fizetése stagnál. Jelenlegi kormányunk is pont ezeket támogatja, ahelyett, hogy megszorítanák őket. Ha hülyének több pénzt adunk, nem fog alkalmazni egyetlen egy új alkalmazottat sem, csak hízni fog +5 kilót év végére.

    Megoldás: Mint már oly sokan mondják... menekülni! MENEKÜLNI! Külföldön bevándorló hajléktalanként többet keresel, mint itthon diplomával. De erről leginkább az orvosok tudnának beszélni...
  • wildstorm
    #4
    Biztosan. De én itthon még egy olyan informatikus társammal sem találkoztam, aki a kajálásért választott volna céget... :D
  • Old PS Fanboy
    #3
    Én nem rég megszegtem ezt a Magyar aranyszabályt és beolvastam a főnökömnek egy olyan minősíthetetlen viselkedés + beszéd és bánásmód után, amire ha az EU más országában került volna sor, el sem hiszik nekem, hogy egy főnök ilyeneket meg mer magának engedni.
    Ne tud meg, hogy nézet rám utána a szentem.:)
    Látszott rajta, hogy soha életében senki sem szólt még vissza neki, és akkora dölyffel és kivagyisággal válaszolt vissza, amilyet csak a jobb külföldi egyetemek igazgatói engednek meg maguknak.

    8 órás műszakban:

    -nem mehetünk vécére, ha mégis és lebuktunk, maga a nagyfőnök vont kérdőre minket, hogy mégis mi a faszt képzelünk magunkról?

    -Enni zsebből kellet, úgy hogy a helyeden maradsz és csinálod közben a dolgod

    -Havi 10e ft-ot vontak a minimálbérünkből állandóan, mondván ruhapénz.

    -És napi szinten emlékeztettek minket, hogy 500 állnak sorba a munkánkért.

    Magyarország, én így szeretlek...
  • Magiszter
    #2
    "Emellett szinte minden társaságnál elhangzik az ingyenes ebéd biztosításának, a munkahelyi buszok használatának vagy a részvények jutattásának az ígérete. Ez utóbbiak alapvető szolgáltatásnak számítanak. "

    Ehe... Magyarisztánban jó ha van ebédidő, amit te fizetsz, járj dolgozni ahogy tudsz, de ha mégis késel véged.... részvények? Juttatások? Max a globális vállalatok leányvállalatainál, de egy magyar cégnél a büdös életbe nem kapsz semmit. Még fizetést is csak akkor ha könyörögsz.
    Mivel tudják hogy nincs konkurencia és munkát találni sem egyszerű... főleg nem pályakezdőként. Ezért ha van munkád ahhoz foggal körömmel ragaszkodni fogsz, még akkor is ha kétpofára szívatnak... hiszen a fizetésedből is alig élsz meg... nem hogy a mostmár 3 hónapos munkanélkülivel, ami pont arra elég hogy utcára kerülj...

    Amúgy érdekes dolgok vannak Google-éknál. Bár a Borg-féle viselkedés az az hogy a tökéletességre törekedni. Kis félrefordítás... vagy csak hülyén idézett a krapek. Ám az hogy ingyenes hajnyírással vesznek fel valakit, engem nem hozna lázba. Se az iPad :)
  • Tetsuo
    #1
    "Van, akinek elég, ha egy ingyenes hajvágást ígérnek, mások egy iPadre tartanak igényt..."
    Ezek biztos nagyon intelligensek lehetnek.