Metro Last Light

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Nem csak a bridge pályán jár érte acsívment?
grebber
És hol van ez a Last Light gyilkolás nélküli végigjátszásától.....na az már nehéz volt.

Next PC upgrade: 2022

molnibalage83
A legkönnyebb szinten nyomom és teljesen tönkreteszi az egészet. Nem tudom mikori játék, de ha 3-5 éves, akkor is. Ez vicc. A Doom szintjén van kb. az egész. Különösen vicces annak fényében, hogy más játékkal simán meg igen magas szinten is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

bardocz
Höh, én meg nyomom a kb legkönnyebben, és néhol így is szenvedek<#idiota>
grebber
vevődni - remélem vetődni akar lenni. Ez nem Max Payne <#banplz>

Egyébként legnehezebb szinte se volt nagy kihívás.
Last Lightba viszont olyan szopatós acsik vannak a hajam kihullott esélytelen megcsinálni (legalábbis nekem biztosan). De majd ha meglesz az új gép rászánok még 50-80 órát azt majd csak lesz valami.

molnibalage83
A játékmechanika eddig viszont pocsék. Lassú vagy mint egy csiga, vevődni nem lehet, lecsapnak, mint egy legyet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Elkezdtem. Érdekes hangulata van.

grebber
Best of nem szabad kihagyni!

molnibalage83
Az előzményét érdemes tolni ez előtt? Mi a címe annak? Metro 2033?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.26. 22:43:35

bardocz
Ha csak adott küldetéstől játszom újra, akkor nem számolja újra a moral pointokat? Lesnitsky meg Pavel miatt, hogy hátha megkapom a jó endinget, de ugyan azt adta be. Pedig végigolvasva az előző részeket szerintem így már nem azt kéne.
Sziasztok,
tudnátok abban segíteni,hogy miért a konzollal indul a játék.Onnan meg nem tudok kilépni.Lemegy a pár másodperc Nvidia,stb...aztán ebadja a konzolt(legalábbis olyan)onnan meg nem tudok kilépni.köszi
grebber
Elvileg: C:\Users\*********\Documents\4a games\Metro LL\110000100a42a26

Sziasztok.Hol tárolja a játék a mentéseket?

Akkor jó, bár nincs szerencsém ezekkel a magyarításokkal, a Lost alphát is várom . . . A New Vegas magyarítását is már sok éve várom... :'(
grebber
Készülget a Reduxhoz. Gondlom a simához is.
Most eléggé el van havazva szerintem lostprophet.

Ehhez nem jön a magyarítás? Csak, mert van vagy 1 éve is annak, hogy olvastam, hogy nagyba készül a magyarítás, de még nem igen látom...
grebber
Én már 4 szer végigvittem ebben volt legnehezebb szint is. Ugyanúgy nyírtam ki mint ha easy-n ett volna csak sokkal tovább tartott nem volt semmi + trükk. Igaz az összes minden ráment és kb elfogyott ,de sikerült.

Nekem még segített valamit, hogy bekapcsoltam a virtuális memóriát és adtam neki, ha jól emlékszem 8 gigányit. Ati kárty amellett kikapcsoltam a physX-et játékon belül először, majd ha jól emlékszem manuálisan is.

Sajnos nem tudtam végigvinni, mivel a nagy maci boss-nál elakadtam :/ Eddig eljutottam a legnehezebb fokozaton, de hiába néztem videókat róla, hogy kell letudni nekem istennek sem adta. Pedig sikerült már párszor 3 földre rántásig eljutnom, egyszer négyig is (utánna megevett) és míg le van lassítva a hátába toltam a maximális karakternél hordható shotgun (automata bővített gyorsított táras shotim van) és vagy 4 tár AK lőszerrel is, de semmi hatás, csak jön tovább és megesz 😞 Volt hogy minden lőszerem, kifogyott (még a gránát, akna, kés is) és még mindíi élt.

Valakinek valami ötlet?
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2015.07.15. 07:56:44

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

bardocz
Tölteném be a játékot, de töltés közben amikor beszél az elején, kifagy, folyamatosan. Csak újrakezdéssel lehet itt is megoldani? Ugyan ez volt a 2033-ban is.
Oh. Akkor így már érthető.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak halkan mondom, mert szégyellem az előző kifakadásomat: egy másik verzió letöltése..
Melyik megoldás segített végül?

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Hm, érdekes, benchmark ezen beállítások mellett csak 25-45 fps-t hozott!
Mindegy játékközben 60-at mutat nem érdekel az oka 😄 Majd lehet szívni fogom a fogamat később.
Pedig FullHD
Very high
0.5x SSAA (ami amúgy érdekes, mert ha kikapcsolom kevesebb az fps.. lol?)
AF16x
MBlur low mondjuk, mert nem szeretem
Tessalation VHigh

grebber
(Nem kötekedésképpen...DE) Leírnád milyen felbontásba mit nevezel maxnak?
Csak mert vga tesztekben full hd maxon a 26 fpst sem éri el a 270x.Ezért kiváncsi vagyok a csodára...

Megoldottam, most maxon fix 60fps eddig.
Esetleg itt még vannak megoldások. Ezeket próbálgathatod.

Megkerestem, de alapból 0 : (
Szimplán bezavar a PhysX. Ki kell kapcsolni manuálisan.

Ehhez annyit kell tenned hogy elmész erre a mappára:
C:\Users\User neved\AppData\Local\4A Games\Metro LL\

És ezen belül lennie kell egy user.cfg fájlnak. Ezt megnyitod jegyzettömbbel és megkeresed azt a részt hogy "ph_advanced_physX". Ha minden igaz, emellett egy "1-es" van. Ezt átírod 0-ra, lemented a user.cfg fájlt, kilépsz belőle és innentől elvileg jónak kell lennie a játéknak.

Nekem is voltak problémák az elején, pedig nekem nVidia kártyám van. Nekem csak le kellett töltenem külön egy másik verziójú PhysX-et a gépre. Ez van, a programozás nem lett a legjobb, de ez ne tántorítson el, mert ez egy murva jó játék lett.

Ha segített a fenti megoldás, akkor jó játékot kívánok! 😊
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.05.08. 16:24:23

grebber
Igen ezek a Metrok ilyenek...sajnos.

Ez tényleg ennyire gépigényes játék? Előre leszögezem, hogy 60 fps függő vagyok. Tudtam, hogy igényli a játék a vasat, de... Először próbáltam olyan medium szintre belőni mindent, meg olvastam, hogy a physicet ki kell kapcsolni(Amúgy is ATIm van). Szóval elindítom és mikor Khan az elején beszél 20 fps, WHAT?!?!? és még valami fura árnyék glitch is a tetejébe. Altf4, restart mindent a lehető legalacsonyabbra rakva, indítom, végre 60 fps és még így is szép, kifordulok a szobából szembekerültem valami combosabb fényforrással paff 40 fps. God. Tudom sok embernek ennyi is elég, de nekem 40 is annyi mintha 20 lenne szóval...

Tényleg ennyire brutál vagy nálam nem oké?
Helosztok a szelemekel mit kell csinálni?
Sziasztok!!
Van egy kis problémám!Mikor az elején kiakarunk jutni az alagútból a manussal és elméletileg mindkettőnknek át kellene ugrani a szakadék felett akkor a manus nem jön pedig neki kellene meggyújtani a fáklyát!!
Így nem bírok tovább menni!!Valami ötlet?
Mi volt ez a 152mb-os update amit az előbb töltött le a Steam? Valaki tudja mit tartalmaz?

bertino
jaja, már az első rész is bitang volt 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Na ennek örülök! Ez egy nagyon hangulatos játék, senki nem érdemli meg hogy 15 FPS-el játssza. 😊

bertino
megoldódott.

valószínűleg bamba voltam, a hiba bennem keresendő 😄
tegnap este annyiszor vettem ki/be ki/be, hogy ugy emlékeztem, nincs pipa.
persze utána volt restart is.
egész idáig be volt pipálva... no comment, tudom.
lényeg, hogy megoldódott...

😄

Még ezt megpróbálhatod.

Pedig ennek a gyereknek segített. Mikor kivetted a pipát a PhysX-nél, újra is indítottad a játékot vagy rögtön elindítottad a pályát hogy megnézd hogy fut?
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2014.08.31. 11:42:57

bertino
i5 3570
8 gb corsair 1333 mhz
amd radeon xfx 5850

ami lényeges, nagyjából ennyi.
de most átszenvedtem magam 5 fps-el... köv. jelenet megint 60 fps!

kicsit se idegesítő...

Még annyit megkérdeznék hogy milyen géped van?

bertino
köszönöm, ez még tegnap este nekem is gyorsan eszembe jutott.
fel is tettem, sajnos semmi változás, ugy néz ki akkor így kell végig szenvednem, szétnéztem google-ban, sok embernek van ez a gondja, szóval nem egyedi egyáltalán, kár, hogy ez ilyen. heavy squad-nál járok, arra sokan panaszkodnak.
majd csak túl leszek rajta 😊
Utoljára szerkesztette: bertino, 2014.08.31. 11:10:59

Oh....ez érdekes. Lehet hogy hülyeség, de akkor próbáld ki ezzel. 😄

bertino
jajaja, hát épp ezaz, de ugyanugy fos 😄
sajna :|

Hát mivel neked AMD-d van, ezért nincs is szükséged a PhysX-re (ez csak Nvidia kártyákra van). Csak simán kapcsold ki a beállításoknál. Elvileg ez megoldja a problémát.

bertino
nekem radeonom van, de szintén ezt csinálja.

csomó helyen 60 fps folyamatosan, aztán hopp... 1-2 helyen 7-9 fps 😄
bármi más tipp... ?

fullhd-ba fut, de lowon 1280ban is ugyanaz a szitu. 7 fps mellett, meg azért már nem is könnyű lövöldözni 😄
Utoljára szerkesztette: bertino, 2014.08.30. 23:16:47

Szégyenlem magamat de nincsen steam cloud a "demo" verzióba.

OFF

Addig ameddig egy ilyen könyv 6k! huf "támogassuk a kultúrát" jelszóval,hogy várhatja el bárki is legyek rendes,kedves vásárló? Én képtelen vagyok elektronikus formában olvasni,nyomtatott könyvnek "illata" van! Ez igaz a játékokra is,legyen ott a polcon a doboza,színes füzettel. Mennyi az annyi? Libatepertő téliszalámi árban,a hobbi luxuscikk....gyerekként 2 országos sí versenyen is indultam szlalomban,10. helyezettként kezet foghattam az akkori sport miniszterrel Semmeringen. Most átlagos fizetéssel ha spórolok egész évben talán belefér 1 hét Chopok bérelt felszereléssel. Valami nagyon nincsen itt rendben,bár lehet én látom rosszul.
Sirch
A steam-felhőből mindkét játéknál letölti magának a mentést az első indításnál.

Egy zseniálisan félrenyomott Shift+F8al sikeresen megszabadultam a User mappa felétől,recovery progikkal sikerült a nagy részét visszahoznom kivéve a Metro LL és Bioshock Infi mentéseit (meg a fene tudja még mit 😄 )
Valaki esetleg tudna adni save filet? A templom előtti zöld bogarat öltem meg és elindultam a katakombákba.
Előre is thx