27
  • farrvince
    #27
    Menne csődbe,záratnák be az egéssz google-t!!
  • bigjoe
    #26
    Egyetértek..
  • MsUser
    #25
    Nem kap érte semmit a két nagy gyűjtögető "Alma és Gugli Android" mert egyességet kötnek a kongresszussal, hogy ők is kihasználhassák ezt a jó kis helymeghatározó adathalmazt amit egyébként persze nem lehet tudni kinek a telefonja éppen hol jár.
    És a kormányzati nyomozók sem tudják majd mire használni ezt a nagyon letitkosított adathalmazt
  • Cat #24
    "Most az fáj nektek, hogy a google ingyen alsónagdrágot osztogat, aztán feljegyzi a világ összes seggszagát, hogy aztán szaghoz illő dezodorreklámot nyomjon?"

    1. Azért, mert NEM KÉRT RÁ ENGEDÉLYT, hogy információkat gyűjthessen rólam.
    2. Azért, mert nem adják meg a jogot rá, hogy törölhessem amit rólam nyilvántartanak. Ezt a StreetView példája tökéletesen megmutatta, rakat bírósági eljárással lehetett csak ezt kiharcolni.
    3. Azért, mert minden adatot el lehet lopni, illetve remélem nem kell példákat sorolnom hogy kik nem vigyáztak rá eléggé, és mások már vissza is élhetnek vele.
    4. Azért, mert lehet, hogy most csak erre használják, de néhány év múlva már nem biztos.
    5. Azért, mert nem a magyar, vagy európai, hanem a jóval szabadabb (vagy inkább nem létező) amerikai adatvédelmi törvények vonatkoznak rájuk.
  • willcox
    #23
    Lehet használni, de ésszel.
  • intrex
    #22
    Igen, természetesen.
  • willcox
    #21
    Akinek nincs magánélete, azt sehogy. Neked valószínűleg nincs, azért nem érted.
  • willcox
    #20
    Te nagyon nem lehetsz képben. Vagy egészen egyszerűen csak megkajálod az ócska dumát.
  • willcox
    #19
    A gugli nem csak az androiddal gyűjt adatokat, hanem a chrome böngészővel, és a webes oldalakon elhelyezett scriptjei segítségével is.
  • intrex
    #18
    Most az fáj nektek, hogy a google ingyen alsónagdrágot osztogat, aztán feljegyzi a világ összes seggszagát, hogy aztán szaghoz illő dezodorreklámot nyomjon?
    Kábé ennyire érdekli a googlét Felháborodott Sanyika és Kikéremmagamnak Pistike meg Józsika, Magyarországról, a Szellő István térről.
  • Zolivok
    #17
    hülye barom alá : " - " egyébként meg itt hiába magyarázkodnak itt már ott meg kellene állni hogy mi az hogy privát adatok gyűjtése by gugli
  • Lowosan
    #16
    Kikapcsolják a helyzetmeghatározást és nincs adatgyűjtés. Vicces, de még WinPho7 se gyűjt olyankor adatokat. Csak a szifon.

    Az meg hogy egy eleve kikapcsolható valamiért pereskednek, annyit jelent hogy ők se munkával akarnak pénzt keresni. Hajrá Gúgel, verd el őket!

    "aki legalább valami használható szolgáltatást nyújt cserébe, a többiekkel ellentétben" (- ez meg a másik.
  • Gerygrey
    #15
    Igazad van. Ahogy az is szóba jöhet, hogy barlangba költözöm, és mammutra vadászok. Akkor biztos hogy nem figyel a Gugli :) (bár ki tudja...)
  • wednes
    #14
    A használható alternatíva, hogy nem veszel "okos" telefont.
  • Gerygrey
    #13
    Mivel is tiporja sárba a magánéletemet a Google?

    És oké, nem veszek többé Androidos telefont. Először is, mondj egy használható alternatívát. Symbian? Windows Mobile? Blackberry? Kössz, inkább nem. Egyrészt, mert az Androidhoz képest egy rakás szar mindhárom, másrészt pedig ki garantálja, hogy a Nokia, a Microsoft vagy az RIM nem csinálná ugyanazt az adataimmal, mint a Gugli? (aki legalább valami használható szolgáltatást nyújt cserébe, a többiekkel ellentétben)
  • opeca
    #12
    "Egyre több felhasználónak nem tetszik világszerte, hogy a különböző IT-gyártók és szoftverfejlesztők feljegyzik az adataikat, majd kereskednek velük. "

    Aki kurvának áll ne csodálkozzon ha megb.sszák.
  • Pretorian
    #11
    A Google lesz az első igazi mammutcég. 2030-ban már saját hadserege és haditechnikai részlege is lesz, valamint akkora vagyona és befolyása, mint egy középhatalomnak. lol.
  • BenceYCE
    #10
    Jó bornak nem kell cégér!
    Le a marketingesekkel!!!
  • aaaaa
    #9
    Na persze milliárdok, és eladnak belőle több 100 milliót az egész világon. Nem kell annyira védelmezni az inkorrekt magatartást. El kell árulni sunyi módon a felhasználókat ? Mikor lesz majd büntetendő, ha nem nézzük folyamatosan a célzott reklámokat ? Milyen súlyos összegre gondoltál a telefonért ? Szinte ingyen hozzád vágják az egyszerűbb modelleket, megelőlegezi a szolgáltató, csak már vegyél előfizetést, és költsd a pénzed.
    Az oprendszer meg a szoftverek ára meg a leggusztustalanabb extraprofit mintapéldája. Egy MS Office pro kerül majdnem 150 ezer forintba, miközben az Openoffice is tökéletesen használható, mindezt nulla forintért. Mégis évek óta fejlesztik mindkettőt, valószínűleg "milliárdokért".
    Az Apple így is aranyáron adja a telefonjait , nehogy a száz-kétszázezres ár biztosításához még adathalászat is kelljen, miközben hasonló érintőképernyős kínai szutykot a tizedéből kihoznak, és valószínűleg még azt is bőven nyereséggel árulják.
  • sanyicks
    #8
    Már megmondták hogy őket csak a kisebbségek érdeklik, a többség nem, sőt ha egyenlően bánnak mind2-vel az rasszizmus (mert a többséget negatívan kell szerintük diszkriminálni).
  • zord01
    #7
    Félre téve a viccet, szerintem ez elég durva dolog. Tudom, valószínűleg nagyon el fogtok küldnie melegebb éghajlatra, de én azt mondom, ha az emberekben lenne felelősségtudat, és nem vennék ennyire természetesnek a magánélethez való jogot (amit épp most tipor sárba a Google), akkor egyetlen ember sem venne többet androidos telefont. Akkor talán a Google megtanulná a leckét, hogy nem lophatja az adatokat büntetlenül.
    Erre most azt fogjátok mondani, hogy de ugyan már, mit fáj az nekem, hogy tudják, hogy hol vagyok...
    Aztán beleolvasnak az email-jeimben, megnézik mit vettem a bankkártyámmal, végül kamerát raknak a hálószobámba.
    És az embere 90%-a még azt is le fogja nyelni (vagy nem lesz más választása).
    Most, amikor még van választásunk, most kéne keményen fellépni az ilyesmi ellen.

    Ami az átírt adnroidit illeti. Szerintem csak skint raktak rá újat, meg itt-ott átírogatták. Tuti biztos vagyok benne, hogy a HTC ugyanúgy kémkedik.
    Mi, emberek (nagy töbségünk) meg szarik az egészre, és vigyorogva mondunk le a szabadságjogainkról, mert van TimeScape.

    Csodás...
  • pixx
    #6
    Én se értem, nem ezért vesznek licenszet a telefon gyártók, minden eladott teló után fizetnek.
    Amúgy htc-nél nem is az eredeti androidot használják, hanem ráhúznak egy saját felületet, ami aztán részemről eddig vitte a prímet, minden mobilnál os-t alázott külsőre és tudásra is.

    Én holnap beperelem az Applet, nekem 2 millió dollár is elég lesz :D
  • Tetsuo
    #5
    A "szabadsagvedo" TASZ ilyenkor hol van? O miert nem jelent fel nagyvallalatokat?!
  • Andr0
    #4
    ugye tudod hogy egy OP rendszer fejlesztése milliárdokban($) van? Eredeti windows is százezrek.

    Arról nem beszélve hogy az előfizetésben inkább a hardvert törleszted mint az OP rendszert, tehát ha csak annyival számolunk hogy annyiba van az OP rendszer mint a hardver (mint a Pc-k esetében) akkor 12ezres előfizetésnek jobban örülnél?:)
  • Armagedown
    #3
    miért kell az adat az olcsó mobilhoz magyarázd el nekem mert én nem értem a lényeget
    Az a 6000 ft os előfizetés ami az okostelefonok mellé van az talán olcsónak számit szerinted ?
  • Andr0
    #2
    gratulálok a két nőnek, rájött a Google gonosz tervére...-.- ha nem jegyeznék fel az adatokat elég súlyos összegeket kéne letenni a felhasználóknak az asztalra hogy egyáltalán telefonhoz jussanak....
  • Szefmester
    #1
    Had tippeljek.. szőkék.. IT-s férfi ismerősökkel.