4
 • Tetsuo
  #4
  A magyar nyelvre tenyleg kicsi a kereslet. A vakokon kivul senki nem hasznalna.

  Mondjuk en is szivesen hallgatnek reggeli kozben felolvasast, de hihetetlen szarok az olvaso algoritmusok ill jo bonyolult a nyelvunk..

  Programozas szempontbol amugy pofonegyszeru a szoveget kinyerni doc-bol v akar pdf-bol.

  Van meg a full mozgaskorlatozottaknak szolo szoveges iranyito prgram igeny is.. de az is marginalis, pedig abban is hatalmas lehetosegek rejlenek, vioszont meg angolul sem mukodik jol.
 • teddybear
  #3
  Kicsi a kereslet, a vakok kényelme meg a kutyát sem érdekli.
  Talán a feladat is túl nehéz a megkeresett programozóknak. A legtöbb felolvasó program még a Word dokumentumokat sem olvassa.
  Az e-book meg nem használható a vakoknak, nincs rajta Braille-kijelző, vagy hangszóró.
 • Atlax
  #2
  Csak azt érteném, hogy mi kerül ezen 850000 Ft-ba? Egyébként már több fórumon próbálkoztam azzal, hogy az Adobe Acrobat Reader PDF felolvasó funkcióját kéne végre magyarul is megoldani. Tankönyvkiadónak is dolgozom, és minden könyvet át kell adni a Vakok Intézetének vakbarát formátumban (értsd egyszerű szöveges fájl), ami gyakorlatilag lehetetlen és értelmetlen. De csak azt tudják a magyar felolvasó programok. Az Acrobatban van felolvasó modul, csak az természetesen nem tud magyarul. Viszont betehető lenne egy magyar modul, csak valahogy senki nem akarja megcsinálni. Már beszéltem az intézettel is, és a weboldalakat felolvasó program készítőivel is, de eddig nem történt semmi. Pedig minden tördelő programból könnyen lehet PDF-t készíteni, viszont sima szöveges fájlt gyakorlatilag lehetetlen. Ráadásul PDF-ben a képeket is vakbaráttá lehetne tenni, mert utólagosan leírásokat lehet illeszteni a képekhez, ábrákhoz. Ráadásul azóta itt van az e-book. Ezt se alakítják nálunk, bár ez egyelőre még nem a legegyszerűbb megoldás lenne.
 • Tetsuo
  #1