Guantanamói anyagokat hozott nyilvánosságra a Wikileaks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Kanadát azért nem támadja meg, mert arra nem mondhatja hogy gonosz terroristák bújkálnak ott,"

Szerintem a te fantaziaddal arra is ki lehetne talalni valamit 😊

Amugy lasd 142.

"Az USA csaknem ezermilliárd dollár értékû, eddig feltáratlan ásványkincsre bukkant az ázsiai országban."

Csakhogy ez az elmult 1-2 evben tortent, az orszagot, meg 2001-ben szalltak meg. Vagy mar jovobelatokat is alkamaz az USA?
Ezenkivul az USA mar joparszaz-milliardot beleolt a hadjaratba, szoval ez az 1000mrd, annyira nem olyan nagy szam...

"Natural resources:
natural gas, petroleum, coal, copper, chromite, talc, barites, sulfur, lead, zinc, iron ore, salt, precious and semiprecious stones

Halványan dereng, hogy a natural gas talán földgázt jelent? A petroleum meg talán kõolajat?"

A natural gas az MO-nal is ott van, akkor mi is teli vagyunk gazzal?
En mennyiseget is prezentaltam,. Vitatkozol talan a wiki-s adatokkal?

"Egyébként ezt a személyeskedés dumát megint beszoptad, mert te kezdted, ezzel:
"De most mar latom, hogy csak a seggedbol szoktal beszelni.""

Mivel te eddig nem prezentaltal bizonyitekokat, ergo a seggedbol beszeltel! En viszont neked sohasem voltam a 'kisapad' es jelzoket sem aggattam rad. Ne keverjuk a dolgot!

nem veszed észre hogy mindenki megmondja hogy hülye vagy?!

😊)) na igen másnak bizonyítani kell(és tanulmányt írni belõle, mert ha nem nyomják készen az orrod alág akkor nem "találod meg"), de neked viszont a szavad is elég.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Bármilyen fegyverre...
Most ez a listázgatás mire jó? Ja hogy te csak a topokat termelnéd ki? Hát az te vagy... akinek pénz kell tökmindegy hogy hol mennyi van, mind kell neki...
Kanadát azért nem támadja meg, mert arra nem mondhatja hogy gonosz terroristák bújkálnak ott, azzal hatalmas balhét generálna, na meg az a kis hadsereg is jóval fejlettebb mint pár turbános ak47-el, alap logika...

Jaa te követeled a linkeket? Akkor te miért nem linkelsz? egy ha több forrást szeretnél, akkor kettõ

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

"Oroszországhoz is lehet mostantól hasonlítani Afganisztánt: "csak" felül szegény, alul ellenben igen gazdag. A The New York Times hétfõi címlapján, amerikai információkra és hivatalos dokumentumokra hivatkozva azt írja: az ázsiai ország a világ egyik vezetõ bányászati központjává válhat, így például - az elektronikai iparban nélkülözhetetlen - lítium Szaúd-Arábiájává."

link
Akkor mutass te adatokat!

nem a kommunizmust akarom védeni csak ezzel azt akarom mutatni hogy az USA ennek a legtöbbjét megakadályozhatta vagy csökkenthette volna a károkat.

Nem fogok en utananezni semminek! Neked kene prezentalni a te bizonyitekaidat.

Natural resources:
natural gas, petroleum, coal, copper, chromite, talc, barites, sulfur, lead, zinc, iron ore, salt, precious and semiprecious stones

Halványan dereng, hogy a natural gas talán földgázt jelent? A petroleum meg talán kõolajat?

Egyébként ezt a személyeskedés dumát megint beszoptad, mert te kezdted, ezzel:
"De most mar latom, hogy csak a seggedbol szoktal beszelni."

iSS!

Kicsit zagyvaságnak érzem , amit te érvnek szántál.

Egyrészt a magyarországi GDP-t nem teszed mellé, persze az irakit se írod ki konkrétan. Másrészt a GDP nem egyenlõ életszínvonal, jobb, ha tudod.
"Hogy ki idõsebb kinél, azt nem tudom, de morálisan retardált vagy, ezért gondoltam, hogy még fejlõdésben lévõ lehetsz."

A buta emberek sajatja, hogy ha mar kifogytak az ervekbol es az bizonyitekokbol, akkor szemelyeskedni kezdenek. Te ezt tokeletesen hoztad!

"Szerintem is TE nézz utána, mielõtt az n+1-edik szamárságodat leírod:
Forrásnak a CIA megfelel?"

Nem tudom, hogy itt mit kene neznem. Azert legalabb annyival megtisztelhetnel, hogy idemasolod a relevans reszt! Foleg, hogy itt legalabb 5-6 embernek kell valaszolgatnom.

Ügyes!
Akkor most nézz utána, hol mennyi lítium van. 😊
"Irakban magasabb volt az életszínvonal Szaddam idején, mint Magyarországon"

Szeretnek erre bizonyitekot latni, mert szerintem bullshit!

btw: "However, whilst the mid 1980s GDP per capita shrank by 23% amid the Iran-Iraq War, GDP has now almost doubled since 2005." (http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Iraq)

Jó kép. <#eljen>
Játék a számokkal.
Tudjuk, hogy az usának mindig kell valami indok, hogy a szegények és elesettek védelmében öli a gonosz, gaz sátánfajzatokat.
Aztán a végén kiderül, hogy minden hazugság volt.
Szudánban hány civilt öltek meg az akárkik? Odament az usa Batmant játszani?
Na ugye, hogy nem.
Ennyire kamu az összes indoka.
"Ne bullshittelj, f16-ossal 1 db fegyverrel a sok közül."

Te milyen fegyverrendszerre gondoltal? Konkretan!

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_natural_gas_proven_reserves

"6 United States 6,928,000,000,000 3.64% 1 January 2010 est."
"64 Afghanistan 49,550,000,000 0.03% 1 January 2010 est."

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_proven_oil_reserves

"2 Canada (more information) 175,200,000,000 12.58%"
"14 United States (more information) 19,120,000,000 1.37%"

Afghanistan nincs is ez utobbi listan...
De azert megkerdeznem, hogy miert nem inkabb Canadat foglalja el az USA? Kozelebb van, hadserege sincs nagyon, a nyelv is azonos???

Ha a femekrol akarsz beszelni, akkor linkelj ide listakat!

iSS!

Jéé mintha Líbiában is pont ugyanez történik. Elég megnézni a HDI mutatóját és rájön az ember hogy hiába volt állítólag diktatórikus rendszer (egy 2011-es Human Right Watch ráadásul pozitívan nyilatkozik az ottani emberjogi helyzetrõl.) a gazdaság pörgött és az emberek is jól éltek. Az állítólag 20%-os munkanélküliség ne tévesszen meg senkit. Az a bevándorlók miatt van. Ez olyan hogyha 1 millió ember jönne Mo-ra akkor és nem találna munkát itthon is secperc alatt megdobnák a munkanélküliséget.

Ha ez igaz lenne, már kész lenne az az olajvezeték.
A drog importot se felejtsd el. A háború után a drogban van a legnagyobb pénz. És köztudott, hogy a Tálibok azok ki akarták írtani az összes mákföldet.

Ezzel leginkabb az en adataimat tamasztod ala:

" Afghan civilians killed ❤️> 8,813 "

Viszont: "Deaths among Taliban fighters and Taliban affiliates are included in Afghan civilian casualties"
Ehhez hasonlitsuk azt, hogy a taliban, csak egyetlen megtorlasban vegzett ki kb. 4000 civilt!

Hát igen, Afganisztán a Lítium miatt fontos.
A jövõ stratégiai anyaga.
Hogy ki idõsebb kinél, azt nem tudom, de morálisan retardált vagy, ezért gondoltam, hogy még fejlõdésben lévõ lehetsz.

iSS!

Az egyik feltevés szerint a meg nem épült Afgán olajvezeték miatt támadták meg õket amit már lezsíroztak a 90-es évek végén de aztán a tálib kormány visszamondta.
A wikipédiáról idézet:
"Some critics have proposed that the real motive for invading Afghanistan was its importance as a conduit for oil pipelines from Azerbaijan to Afghanistan's neighboring countries.<1> Others have argued that the pipeline was not a significant reason for the invasion of Afghanistan, firstly because most western governments and oil companies prefer an export route from the Caspian Sea to Azerbaijan and Georgia and on to the Black Sea over one through Afghanistan. Bypassing Russia and Iran would break their collective monopoly on regional energy supplies.<2>" 2-es forrás a BBC-tõl
Azért az is elgondolkodtató hogy lehet hogy a terrorizmust visszaszorítják ideiglenes Afganisztánban de a drogtermelés jelenleg virágkorát éli. Cseberbõl, vederbe.

De jól újjáépítik õket az amcsi cégek és befektetõk 😊 persze nem ingyen 😄

Szerintem is TE nézz utána, mielõtt az n+1-edik szamárságodat leírod:
Forrásnak a CIA megfelel?

iSS!

Egyébként az olajháborúk áldozatainak száma nem sok mindent mond el milliók szenvedésérõl, amit ezek a barbár cselekedetek okoztak.
Szétbombázták az infrastruktúrát, egészségügyi ellátórendszert.
Aki bagatellizálja az usa által elkövetett pusztítást, az próbáljon ki egy hetet vezetékes víz nélkül.
Irakban magasabb volt az életszínvonal Szaddam idején, mint Magyarországon, majd jött a demokráciaexport és városok maradtak hónapokra víz és villany nélkül.
Vissza a kõkorszakba.
"amiben kb. 3000 tálib harcost csaltak tõrbe majd végeztek ki."

Ezert kellett 4000 civilt megolni es rengeteget megkinozni? Tenyleg jo fejek ezek a talib harcosok. Nem latsz itt diszkrepenciat?

"Óriási csúsztatás ezt azzal a létszámmal összevetni, akiket az amcsi "felszabadító" konkvisztádorok megöltek! "

Tenyleg nagy csusztatas az egyik, szandekosan kivegzett polgari aldozatot, a masik veletlenul elesett civillel osszekeverni. De nem a szamodar kedvezo modon!

"Általad tényeknek nevezett hatugságokkal és csúsztatásokkal tudsz te szolgálni kisfiam..."

Nem ide tartozik, de szerintem nalad idosebb vagyok. Ha nem, akkor nagyon szomoru, hogy ilyen korban nem tudsz kulturaltan beszelni es "kisfiam"-ozol.

Ne bullshittelj, f16-ossal 1 db fegyverrel a sok közül.

Nincs földgáz? "Afghanistan may be possessing up to 36 trillion cubic feet (1,000 km3) of natural gas, 3.6 billion barrels (570,000,000 m3) of petroleum and up to 1,325 million barrels (210,700,000 m3) of natural gas liquids." Olyan sok nincs de azért van...
A fémekrõl meg nagyvonalúan megfeledkeztél, mert bizony azért írtam elsõnek mert az a legvonzóbb...

Egyébként ezek az összeesküvéselmélet marhaságozók nagyon emlékeztetnek egy csoportra... van egy csoport ami máig tagadja a cigánybûnözést, és ha valaki nem ért velük egyet az rögtön náczy kirekesztõ 😊)

"Fegyvergyártás felpörgetése"

Annyi megrendelese van az USA hadipari cegeknek, hogy meg azokat sem tudjak kielegiteni. Tudod mennyi idot kell varni egy F16-osra? Plusz a masik oldala, hogy az elszalado hadikiadasok miatt, az USA sok fejlesztest es beszerzest leallitott.

"és még egész szép mennyiségû olaj és földgáz is van."

Afghanisztanban sem koolaj, sem foldgaz NINCS. Nezz utana!

Én meg a Pentagonba berepült utasszállító-tomahawkra szeretnék egy frappáns magyarázatot egy usa-hívõtõl. 😊
Az iraki és afganisztáni áldozatokról még egy jó oldal ahol rendes források vannak. Már nem vita szempontjából hanem érdekességnek szúrom be.

Na igen azt 100* megcáfolták azzal hogy a másik 2 torony összedõlésének rezgéseitõl dõlt össze, csak annyira nevetséges "cáfolat", hogy az hihetetlen 😊

Guren
"Szazszor megcafolt hulyesegek folyamatos ismetelgetese"

ha adsz nekem valami hihetõ magyarázatot arról, hogy a WTC7 miért omlott össze, elhiszem, hogy 9/11 arab terroristák mûve volt.

Fegyvergyártás felpörgetése, (ugye raytheon és egyéb nagy fegyvergyártók és fejlesztõk akik nagyon jó viszonyban vannak sok politikussal, konkrétan bokorgyurival is), állami megrendelések (lehet költeni jól az adófizetõk pénzét).
Ezen kívül jó kis fémek, pl arany, réz, vas, lítium, ezüst és fõleg platina fordul elõ arra felé(a pentagon vizsgálgatta és több trillió dollárra becsülték az ásványkincsek értékét) , és még egész szép mennyiségû olaj és földgáz is van.

A forrásod semmit nem ér. Abban az idõben polgárháború volt Afganisztánban és az eset, amit te idéztél, az csupán válasz volt az elõzõ évben elkövetett vérengzésre, amiben kb. 3000 tálib harcost csaltak tõrbe majd végeztek ki.
Óriási csúsztatás ezt azzal a létszámmal összevetni, akiket az amcsi "felszabadító" konkvisztádorok megöltek! Almát az almával hasonlítds össze!

http://en.wikipedia.org/wiki/Battles_of_Mazar-i-Sharif_1997-1998

"Erre kerdeztem, hogy ki akar meghoditani, kit es miert?"
Kezdjük elõlrõl, akkor ha ennyire nem megy: az a hódító (agresszor), aki háborút kezd. Ez a csodálatos usa. A politikusbûnözõiket kellene meginterjuvolnod, miért tették, nem? Ezt miért nekem kell megmondani? Én kezdtem a háborút, nem õk?

"Akkor atalakitom a kerdest: Szerinted azert mentek oda, hogy civileket gyilkoljanak?"

Számos akad közöttük, aki feltehetõen azért ment.
Én is megkérdezném akkor: szerinted a kovbojok az indián benszülöttek földjeire azért mentek, hogy kiírtsák õket?
Nyilván nem, de "így alakult"<#eplus2>

Általad tényeknek nevezett hatugságokkal és csúsztatásokkal tudsz te szolgálni kisfiam...

iSS!

elég csak a wikileaks es iraki dokumentumokat. Nem véletlen fogtak rá mindent Julien-re meg blokkolják orba szájba az oldalt

A #97-ben eppen Afghanisztanrol volt szo. Irakban tudom, hogy tobb aldozat van.

Nekem sajnos tobb fronton is kell harcolnom: WWII, Vietnam, Iraq, Afghanistan, stb...! 😊

"Figyelj attól még hogy ilyet írnak ki a címoldalra lehet hogy el kellene olvasni mert ha alá van támasztva információval akkor lehet hogy akár még igaz is lehet."

Ebben akar meg igazad is lehet, de azert azt nem varhatod el tolem, hogy tobb tiz oldalt most vegigolvassak, csak azert, hogy esetleg magamat cafolni tudjam 😊

"Sajnos az eredeti RAND corporation jelentést nem találtam meg mert a Washington Post oldaláról leszedték és most nincs kedvem végig kutatni az egész internetet de itt van 2 cikk: Washington Post és BBC-tõl."

Meglehetosen regiek ezek a cikkek, 2002-esek. Azota mar eleg sok dolog valtozott. Most mar azert sokkal kozelebb all SA az USA-hoz, melyet az iszonyat merteku fegyverszallitasok is igazolnak.

"Én azt akarom mondani hogy Szaud-Arábia egyáltalán nem küzd a terrorista sejtek ellen."

Elkepzelheto. Az biztos, hogy az al-Qaeda veszelyt jelent a szaudi uralkodora is, mivel ott is nagyobb befolyast akarnak. Ellenben az is elkepzelheto, hogy pont emiatt nem zaklatjak oket, hogy addig sem az orszagukkal foglalkoznak. Egy dolog biztos. A szaudi biztonsagi szolgalatok a vilagon legkegyetlenebbek koze tartoznak. Foleg ha a kiralyrol van szo. De remelem nem lesz nagy balhe mert nemsoka szeretnek menni Riyadh-ba egy baratomat meglatogatni. 😊

http://www.iraqbodycount.org/
kérlek olvass bele ezek a wikileaks jelentések alapján készültek
igaz itt a szám 2009-re vonatkozólag rögtön meg is duplázódik 4,687 civilre.

"az ilyesmik nem éppen a tanult, értelmes emberek sportja,"
muhaha ez az összeesküvéselmélet -> marhaságozós emberekre illik. Ugyanis ez azt jelenti, hogy még az általános iskolai történelemórákról sem emlékszik semmire 😉
Kezdjem linkelni a ma már tényként elfogadott de régebben még összeesküvés elméleteket? 😊 egy igen ismert incidens a reichstagnál mond valamit?

A wikileaks megbukott.
Átvette az amerikai kormány felette a hatalmat. Az emberek már inkább a wikileaksnek hittek, mint az usa kormánynak. Így most megint azt hallgathatják, amit az amcsik akarnak a fejükbe juttatni.
Persze az al-kaidának van atombombája. 😊
Mese-mese-mátka.
"Szerinted?"
Akkor kezdjuk elolrol. Te ezt irtad: " akkor talán nem kellene ott hódító háborút folytatniuk, nem"

Erre kerdeztem, hogy ki akar meghoditani, kit es miert?

"Azért mentek oda, mert a pattanásos seggû és becstelen politikusaik oda küldték õket."

Akkor atalakitom a kerdest: Szerinted azert mentek oda, hogy civileket gyilkoljanak?

"FORRÁS???"

"Upon taking Mazar-i-Sharif in 1998, about 4,000 civilians were executed by the Taliban and many more reported tortured." (http://en.wikipedia.org/wiki/Taliban#Taliban_massacres)
Ez csak egyetlen eset volt!

Mig az koalicios megszallas alatt:
"2,412 civilians were killed by the war in 2009, a jump of 14% over the number that lost their lives in 2008"
"Of these, <...> 1,630, of the deaths to the action of anti-government forces, around a quarter, 596, of the deaths to action by American-led military forces" (http://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_caused_by_ISAF_and_US_Forces-_War_in_Afghanistan_(2001%E2%80%93present)#Civilian_and_overall_casualties_.282009.29)

Tehat 2009-ben 596 aldozata volt a szovetseges csapatok tevekenysegenek, mig az elozo evben ennel kevesebb volt.

Magyarul a talibok egyetlen tettukkel hatszor tobb embert vegeztek ki szandekosan, mintsem a koalicios csapatok egyetlen ev alatt!

"Én nem hasonlítok rád."

Valoban, te a seggedbol szoktal beszelni, mig en tudok tenyekkel szolgalni 😊

Figyelj attól még hogy ilyet írnak ki a címoldalra lehet hogy el kellene olvasni mert ha alá van támasztva információval akkor lehet hogy akár még igaz is lehet. De ha már ezt meglátod és fejvesztve menekülsz olvasás nélkül akkor nincs mirõl vitázni.

A kérdésedre a válasz pedig le van írva de a kedvedért linkelem. Sajnos az eredeti RAND corporation jelentést nem találtam meg mert a Washington Post oldaláról leszedték és most nincs kedvem végig kutatni az egész internetet de itt van 2 cikk: Washington Post és BBC-tõl.

Én azt akarom mondani hogy Szaud-Arábia egyáltalán nem küzd a terrorista sejtek ellen. Fõleg a miértet hiányolom. Miért lenne érdekében megakadályozni a terroristákat ha a saját államukat nem veszélyeztetik.

Egyébként magyarázd meg légy szíves, hogy miért is "jogos" az, ha az egybesült állatok a guantanamoi gulagon -a genfi konvenciót semmibe véve- embereket kínoz és kínzással csikar ki hamis vallomást!

iSS!

"DID OIL OR MONEY INFLUENCE AMERICA'S PLANS FOR WAR WITH IRAQ AND AFGHANISTAN?"
"EVIDENCE OF CORRUPT MOTIVES FOR WAR ON IRAQ AND AFGHANISTAN

Was oil a key motive for the war against Iraq and Afghanistan? Is there a hidden agenda behind the "war on terrorism"? Read the evidence and decide for yourself."

Mar bocs, de ez a conspirational theory oldalak alfaja es omegaja... kihagyom.

"Például cáfolják hogy Szaud-Arábia nagy erõfeszítéseket tenne a terrorizmus megállításában sõt pénzeli a sejteket."

Mara mar csokkent a lelkesedes. De amugy mit akarsz mondani? Hogy ideje lenne megtamadni az orszagot?