193
  • NEXUS6
    #193
    Kis cikk/könyvajánló az afganisztáni magyar harcokról
  • NEXUS6
    #192
    "Pont, hogy en nem kulonleges alakulatokra gondoltam. A regularis magyar csapatok csak rendfenntartasban es konvojkiseretben vesznek reszt, mig US regularis alakulatok (pl. 4th Inf.) vegeznek tamado muveleteket is."
    Bocs félreérthető voltam egy idézőjel, szmájli kellett volna még a megfelelő helyre. A kérdésem csak az, hogy most akkor támadó művelet számít, de a különleges művelet, biztosítás, blokkírozás akármilyen feladatokat ellátó meg nem számít harcoló alakulatnak? Szerintem ezek a katonák is akkor harcolnak, amikor rájuk támadnak, ami azért nem olyan ritka mostanában, különlegesek pláne. De értem mire akarsz kilyukadni. Nem csak a te fejedben van zavar ilyen tekintetben, mint már céloztam rá.

    "A Japanok meg Hiroshima/Nagasaki utan sem voltak meggyozve, hogy ideje beketkotni. Tovabb akartak folytatni a haborut a vegsokig....
    Az island hopping campaign tokeletesen megmutatta, hogy mire lehetett volna szamitani a fo szigetek megszallasanal. Ezenkivul rendelkezesre alltak felderitesi adatok is."
    OK beszélhetünk erről, végülis érdekes téma, de mondom, akár hiszed, akár nem, a japók feltétel nélkül megadták magukat nem sokkal az atomtámadás után. Az meg, hogy ki akart harcolni, meg ki nem az legenda. Kb olyan, mint amikor a cigó elmeséli, hogy hogy szétrúgta, körbehúgyozta, megszúrkálta volna XY-t, ha ott lett volna. De persze nem volt ott... érted?!
    A japánoknak is vannak legendáik. Maradjunk ennyiben.

    "Torekszik es kepes ra, az hatalmas kulonbseg. Minden ilyen orszag nagyon messze van egy ICBM kifejlesztesetol."
    Azért annyira nem, É-Korea, Pakisztán azért elég jól halad, mégha azért nem is mint állat. A fő gond, hogy Kína bármikor gondolhat egy olyat, hogy puszira oda adja a hiányzó puzzle-t.
    De ugyan úgy mint nagyban, az atomnak kicsiben is az elrettentés a lényege. Terror fegyver, azzal fenyeget, hogy ha nem az lesz amit a gazdája mond, akkor iszonyat gáz lesz. Ehhez persze hihetőnek kell lennie. Az az atomfegyver, amit titokban tartanak, nem ér semmit.
    De fordítva is igaz, ha nagyobbat hazudnak, mint a valóság, még megvédhetik magukat. Lásd SZU az 50-60-as években.
    És hogy még szebb legyen, Husszeinnél csak azért nem jött be, mert az egész legenda, amilyen indokkal meg akarták támadni 2003-ban e köré épült, csak éppen nem tőle eredt. Miközben mindkét fél hangosan bizonygatta a médiában, hogy milyen félelmetes képességei vannak Iraknak, mindkét oldal jól tudtam, hogy semmije sincs. Jó kis csapdába kergették. Ha azt mondja van, akkor azért támadják meg, ha azt mondja, hogy nincs akkor meg azért;)

    "Ez egy non sequitur szamomra. Mitol valna fusttel egyenlove LA? Az CCCP-tol nem feltek, es most hirtelen befosnanak egy fantomorszagtol? Mire vagy kire gondolsz itt?"
    Nocsak, ez a wikilikszes kiszivárogtatás szerinted vajon nem azt szolgálja, hogy befossunk? Pl mert hogy az EU országok sorra vonják ki a csapatokat Afganisztánból, és valahogy az embereket, kormányokat jobb belátásra kéne bírni. Mert nem kell, hogy valóban sor kerüljön erre, elég ha az emberek egy része azt hiszi. Az alkaloida persze örül, hogy ezt nyilvánosságra hozták, mert erősebbnek látszik, mégha lehet, hogy marhára nem is igaz. Ua mint Szaddam esetén.
    Csak éppen, mondom, van akinek tényleg vannak képességei. Elvileg csináltak már nyugati titkosszolgálatok saját polgáraik ellen terror támadást, hogy fokozzák a terroristák elleni indulatokat. Legalább is van ilyen legenda is;)

    "Te azt felejted el, hogy nem mindenki olyan szinten, ambrandult ki a nyugati vilagrendszerbol, mint te. A Kubaiak igenis a szabadsagot szeretnek, melyet a jelenlegi rendszer - embargo ide vagy oda - mar nagyon regota egyszeruen nem ad meg nekik."
    A rendszerváltás előtt még én is nyugat-fan voltam ám!;)

    "En csak boldog vagyok ha egy altalad vezetett MO eselye a nullaval egyenlo ;)"
    Mert nem tudod mit vesztesz.:)

    "Ugy erzed, hogy az EU orszagok v. a US allamok elvesztettek a hagyomanyaikat? Ez eleg meredek kijelentes."
    Úgy értem, hogy talán sose volt nekik. Nézd, a városiasodás elég sok országnak nem jött be. Hacsak nem tekintjük azt városi kultúrának, hogy a nagyvárosokban szegény/bűnöző, meg kínai, olasz akármilyen negyedek biztosan vannak.
    Egy ország modern és alapvetően városi kultúrája szerintem azt jelenti, hogy a városaikban képesek elfogadható körülményeket teremteni, nincsenek gettók, meg ilyenek. Mondjuk Svájcra, a Skandináv országokra, vagy éppen Szingapúrra ezek a szegény negyedek, a totális közlekedési dugók, meg ilyen kötelező nagyvárosi kellékek talán egyáltalán nem is jellemzők.
    Érdekes, hogy ezek inkább kisebb országok, nem gondolod?
  • Papichulo
    #191
    "Hát van 1-2, amelyik azért törekszik erre."

    Torekszik es kepes ra, az hatalmas kulonbseg. Minden ilyen orszag nagyon messze van egy ICBM kifejlesztesetol.

    "Hát gondolom azért lenne esély, hogy Amcsiban is kitörne egy kis parasztlázadás, hogy ugyan már hozzuk haza a fiúkat, pláne mielőtt LA, vagy más város a füsttel válna egyenlővé. "

    Ez egy non sequitur szamomra. Mitol valna fusttel egyenlove LA? Az CCCP-tol nem feltek, es most hirtelen befosnanak egy fantomorszagtol? Mire vagy kire gondolsz itt?

    "Ami momentán nem baj, csak gáz lesz, ha Castro elpatkol és ők is rendszertváltanak, mert olyan jámborak lesznek, mint mi is voltunk a berlini fal leomlásakor."

    Te azt felejted el, hogy nem mindenki olyan szinten, ambrandult ki a nyugati vilagrendszerbol, mint te. A Kubaiak igenis a szabadsagot szeretnek, melyet a jelenlegi rendszer - embargo ide vagy oda - mar nagyon regota egyszeruen nem ad meg nekik.

    "Aha, elvileg persze. Hidd el ez a veszély marhára nem fenyeget egyikünket sem."

    En csak boldog vagyok ha egy altalad vezetett MO eselye a nullaval egyenlo ;)

    "Például megőrzik a hagyományaikat,"

    Ugy erzed, hogy az EU orszagok v. a US allamok elvesztettek a hagyomanyaikat? Ez eleg meredek kijelentes.

    "ja és azért ez a két ország valahogy gazdaságilag sem áll olyan rosszul nem gondolod?"

    Akkor milyen orszagok vesztettek el szerinted teljesen a hagyomanyaikat? Mik voltak ezek a hagyomanyok?
  • Papichulo
    #190
    "De akkor milyen különleges alakulatra gondolsz? "

    Pont, hogy en nem kulonleges alakulatokra gondoltam. A regularis magyar csapatok csak rendfenntartasban es konvojkiseretben vesznek reszt, mig US regularis alakulatok (pl. 4th Inf.) vegeznek tamado muveleteket is.

    "Szal az amcsik háborúznak, mi, meg a holladndok, meg a kisebbek nem?"

    Bizonyos orszagok reszt vesznek offenziv mulvetekben, mig masok nem. Mi nem. A US, UK peldaul igen.

    "Az elnök a 3. opció mellett döntött."

    A Japanok meg Hiroshima/Nagasaki utan sem voltak meggyozve, hogy ideje beketkotni. Tovabb akartak folytatni a haborut a vegsokig.
    Ezenkivul az USA-nak nem volt tobb bevetheto nuklearis fegyvere, tehat ha az elso bloff (pl. lakatlan sziget ellen) nem jon be. akkor maradt volna az invazio.

    "Ezt érvként szokták fölhozni, de kb annyira reális, hogy mi lett volna pl, ha Nagysándort nem mérgezik meg?"

    Nem igaz. Az island hopping campaign tokeletesen megmutatta, hogy mire lehetett volna szamitani a fo szigetek megszallasanal. Ezenkivul rendelkezesre alltak felderitesi adatok is.
  • NEXUS6
    #189
    "Melyik az a kis vagy kozepes, USA-val ellenseges hatalom, aki csapast tudna merni LA-re?"
    Hát van 1-2, amelyik azért törekszik erre.

    "Plusz arrol ne is beszeljunk, hogy mive valna ez az orszag egy ilyen tamadas utan. Ezenkivul az USA politikaja szerint, barmilyen NBC tamadast nuklearis csapassal torolnak meg, mivel nem rendelkeznek mas WMD-vel."
    Hát gondolom azért lenne esély, hogy Amcsiban is kitörne egy kis parasztlázadás, hogy ugyan már hozzuk haza a fiúkat, pláne mielőtt LA, vagy más város a füsttel válna egyenlővé. Csak mert gondolom téged sem izgatna, hogy az aktuális vezetés kivel játszik kinekafaszanagyobb játékot, amikor a TE életedről van szó. Demokráciában ugye ez így működik.

    "Nem jartal meg Kubaban, ugye? Gondoltam... Nem tudom miben latod a tobb evtizedes elmaradast. Nem a cutting edge technologiaval dolgoznak, de tobb evtizedes???"
    Jogos, de ha abba gondolok bele, hogy a '70-es években nálunk is ismeretlen fogalom volt a TBC, ma meg elég érdekes a járványügyi helyzet, akkor az évtizedes elmaradás is más értelmet kap. De ők mondjuk nagyjából a XXI. szd elejének globális kultúrájából kimaradnak. Ami momentán nem baj, csak gáz lesz, ha Castro elpatkol és ők is rendszertváltanak, mert olyan jámborak lesznek, mint mi is voltunk a berlini fal leomlásakor.

    "En ebbol nem kernek. De amugy szerencsed van, mivel demokracia van es akar te is alapithatsz egy ilyen partot, a zaszlodra tuzheted ezt a celt es ha kelloen sok embert tudsz magad moge allitani, akkor el is erheted azt, az orszag miniszterelnokekent (leegyszerusitve)."
    Aha, elvileg persze. Hidd el ez a veszély marhára nem fenyeget egyikünket sem.


    "Amugy nem ertem, hogy olyan kis orszagok, mint peldaul Ausztria vagy Svajc, vagy akar Singapore, mennyivel jarnanak jobban egy izolacios poltikaval."
    Például megőrzik a hagyományaikat, ja és azért ez a két ország valahogy gazdaságilag sem áll olyan rosszul nem gondolod?
  • NEXUS6
    #188
    "Nyilvan, hogy itt nem a kulonleges alakulatokra gondolok. Abbol a Hollandoknak is van ott es nem csak 12, mint nekunk."
    Nyilván. De akkor milyen különleges alakulatra gondolsz? Csak mert ott a NATO-n kívül reguláris erő nincs a térségben más, aki ellen mondjuk egy gépesített lövész dandárt be lehetne vetni. Ha vannak ott ilyenek akkor azok is csak konvojt kísérnek, meg útzárakat csinálnak, ami ahogy a szavaidból kiveszem nem harcoló alakulat.
    Nem kizárt, hogy arányaiban az amcsiknak sincs több spec katonája a térségben, csak ők ugye nem 500-an, hanem 50 ezren vannak.
    Sajna a nyugati politikusoknál divat elbagatelizálni a dolgot, amit a média is átvesz. Ott most akkor háború van, vagy nincs? Ha az van és mi az egyik hadviselő fél oldalán katonákat küldünk, akkor hadviselő fél vagyunk, vagy nem?
    Szal az amcsik háborúznak, mi, meg a holladndok, meg a kisebbek nem?


    "De facto, kaptak figyelmeztetest. Azt, hogy nem hittek el, hat... nem tudom kinek a hibaja. Mindazonaltal, ha egy nagyobb varosra dobjak le, akkor meg az lett volna a baj."
    De facto egy üzenet célba érésért azért a küldő a felelős, feltéve ha komolyan gondolja.
    De facto, az amcsi elnök elött volt vagy 3 lehetőség, amikor a bomba bevetéséről döntött.
    1. egy lakatlan, de látható természeti képződmény ellen vetik be, demonstratívan.
    2 tisztán katonai célpont ellen vetik be, demonstratívan.
    3. civil célpont ellen vetik be demonstratívan.
    Az elnök a 3. opció mellett döntött.

    "Mint mondtam, ha konvencionalis modon kellett volna megszallni a japan szigeteket, az joval tobb civil es amerikai aldozattal jart volna."
    Ezt érvként szokták fölhozni, de kb annyira reális, hogy mi lett volna pl, ha Nagysándort nem mérgezik meg?
    Akkor már 2000 évvel korábban van EU, vagy mi faxom?
    Szal erre mondják, hogy ez sci-fi és nem történelem.
    Szal ezt már sajna soha nem fogjuk megtudni, persze így fórumon eldumcsizhatunk róla, de annyit is ér.
  • Papichulo
    #187
    "Igazából máig nem értem hogy miért lenne tilos Észak-Koreának bevetnie az atomfegyverzetét,"

    Nem tilos, csak szamolniuk kell a kovetkezmenyekkel. USA katonak ellen nuklearis fegyvert bevetni nem tul jo omen az almoskonyv szerint :)
  • Papichulo
    #186
    "hogy a GDP-re alapuló összehasonlítás bullshit."

    Azert a PPP GDP eleg jol kifejezi egy orszag eletszinvonalat. Talan tudsz talalni kirivo esetket, de azert nem nagyon vannak ilyenek. Mindazonaltal teljesebb kepet lehet kapni, ha peldaul a Gini-t vagy a HDI-t is szambavesszuk.

    "Másrészt a kis országok kiszolgáltatottságuk miatt jobban is járnak talán ha elszigetelődnek a világpiactól mégha ez sok tekintetben vissza is üt, de a társadalom állapota azért kárpótolja őket."

    En ebbol nem kernek. De amugy szerencsed van, mivel demokracia van es akar te is alapithatsz egy ilyen partot, a zaszlodra tuzheted ezt a celt es ha kelloen sok embert tudsz magad moge allitani, akkor el is erheted azt, az orszag miniszterelnokekent (leegyszerusitve).
    Amugy nem ertem, hogy olyan kis orszagok, mint peldaul Ausztria vagy Svajc, vagy akar Singapore, mennyivel jarnanak jobban egy izolacios poltikaval.

    Vannak neked nagyon erdekes nezeteid...
  • Papichulo
    #185
    "Ami sajnálatos, de ha egy ország megtudja védeni magát és csak így tudja, akkor meg fogja tenni."

    Melyik az a kis vagy kozepes, USA-val ellenseges hatalom, aki csapast tudna merni LA-re?
    Plusz arrol ne is beszeljunk, hogy mive valna ez az orszag egy ilyen tamadas utan. Ezenkivul az USA politikaja szerint, barmilyen NBC tamadast nuklearis csapassal torolnak meg, mivel nem rendelkeznek mas WMD-vel.

    "Milyen lehet felnőni egy olyan világban, ami több évtizeddel van elmaradva mindenki máshoz képest."

    Nem jartal meg Kubaban, ugye? Gondoltam... Nem tudom miben latod a tobb evtizedes elmaradast. Nem a cutting edge technologiaval dolgoznak, de tobb evtizedes???

    "De végre valahára Kuba azzá válik, ami mindig is volt, USA első győztes háborújának trófeájaként a gazdagok üdülőhelyévé. "

    USA elso gyoztes haboruja?
  • Papichulo
    #184
    "Ebben már megint honnan vagy olyan marha bisztos, a mónikasóban láttad, vagy mi?"

    Nyilvan, hogy itt nem a kulonleges alakulatokra gondolok. Abbol a Hollandoknak is van ott es nem csak 12, mint nekunk.

    "Illetve a támadás után hogy érzed, kaptál figyelmeztetést vagy nem? Megérdemelt egy katonailag szinte jelentéktelen város támadása 100 000 civil áldozattal azonnal, vagy nem?"

    De facto, kaptak figyelmeztetest. Azt, hogy nem hittek el, hat... nem tudom kinek a hibaja. Mindazonaltal, ha egy nagyobb varosra dobjak le, akkor meg az lett volna a baj. Mint mondtam, ha konvencionalis modon kellett volna megszallni a japan szigeteket, az joval tobb civil es amerikai aldozattal jart volna. Nem volt jo megoldas, de jo esellyel meg ez volt a legkisebb rossz. Raadasul a vilag megtapasztalhatta, hogy milyen pusztitoerovel birnak a nuklearis fegyverek es talan ez is hozzajarult ahhoz, hogy azota sem vetettek be oket.
  • Papichulo
    #183
    "Egyébként te nem Magyarországon vagy? Már csak azért, mert az ékezetes betűk idegennek tünnek számodra..."

    Pillanatnyilag MO-on vagyok, de nem regota. Elotte Europan kivul eltem es leszoktam az ekezetekrol. :) Elnezest ezert.

    "Öööööö egyébként ezt a kijelentésedet te milyen "bizonyítékkal" tudod alátámasztani?"

    Meg mindig varsz bizonyitekot? :)
  • NEXUS6
    #182
    És hogy fokozzam az indulatokat, Mo-n a káderrendszer végén hasonló, viszonylag jó mutatók voltak a társadalom tekintetében.
    Ezzel nem azt a rendszert sírom vissza, csak épp mutatja pl, ami itt is szerepel, hogy a GDP-re alapuló összehasonlítás bullshit.

    Másrészt a kis országok kiszolgáltatottságuk miatt jobban is járnak talán ha elszigetelődnek a világpiactól mégha ez sok tekintetben vissza is üt, de a társadalom állapota azért kárpótolja őket.
  • neB
    #181
    itt egy rövid összefoglaló.
    A HDI szerint Románia környékén mozognak (51th), elég jó az élet ott csak alacsony a GDP/fő aránya. Ingyenes oktatás és közegészségügy. USA u jelly?
  • Rotyoka
    #180
    Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy Cubában lehet rosszul élnek, de Castro-t ott tisztelik és a többség támogatja. És ez azért nem véletlenül lehet
  • NEXUS6
    #179
    Atombombát pontosan emiatt nem "szabad" egy kis, vagy középhatalomnak előállítania. Jók a kérdéseid!;)
    Nem arról van szó, hogy a kis vagy középhatalom valakit, pláne az USA-t meg akarná támadni. Éppen fordítva, ha az USA megtámadja őket, mondjuk mert... szal akármilyen indokkal, akkor nem mindegy, hogy a támadásról az a néhány hőzöngő amerikai egyemista szerez tudomást, akik egyáltalán még néznek híradót, vagy netán esetleg az ellenfél egy roppant forró és kellemetlen délutánt szerez egész Los Angelesnek. Ami sajnálatos, de ha egy ország megtudja védeni magát és csak így tudja, akkor meg fogja tenni.

    Jogos-e a kubai, vagy akár az É-koreai néppel szemben, hogy a vezetőik miatt ő ellenük folytat embargót az USA? Mert nem az van, hogy mint a mi köztársasági elnökünket Szlovákia nem engedi be, hanem gyak tiltja a kereskedelmet mindenkinek az adott országgal. Kubában talán a mai napig az 50-es években gyártott kocsikkal járnak az emberek és ennek csak az egyik része Castro meg a követőinek a fafejűsége. Milyen lehet felnőni egy olyan világban, ami több évtizeddel van elmaradva mindenki máshoz képest.
    Vagy milyen lesz ennek a hatása, amikor az embargót majd az USA nagy kegyesen feloldja. (Megsúgom, az egészet szaréhúgyért elprivatizálják, mint nállunk is az állami vagyont, kisember meg megy a Tecsóba melózni.)
    De végre valahára Kuba azzá válik, ami mindig is volt, USA első győztes háborújának trófeájaként a gazdagok üdülőhelyévé.
  • neB
    #178
    Igazából máig nem értem hogy miért lenne tilos Észak-Koreának bevetnie az atomfegyverzetét, vagy Iránnak. (najó most egy kicsit szatirikus hangnembe váltok, természetesen nem gondolom azt hogy ez jó lenne vagy jogos csak a különbségekre akarok rávilágítani). Tegyük fel hogy Észak-Korea háborút indít Dél ellen vagy fordítva és kiprovokálja. Ráküldi az atombombát bumm. Háborús helyzet volt civil lakosság megölése megengedett. Attól hogy más országok elfogadtak egy egyezményt a leszerelésről, attól még nem kell mindenkinek betartania azt. Pont mint ahogy szinte az összes ország elfogadta a Kiotói-egyezmény (a nagyok közül) csak az USA nem. A globális hatások körülbelül azonosak lesznek csak az időintervallum lesz más ami alatt hatnak (atom gyors, felmelegedés lassú)
  • NEXUS6
    #177
    "Magyaroknak sincsenek harcolo alakulataik. Konvojokat kisernek, rendoroket kepeznek ki, de tamado hadmuveletekben nem vesznek reszt!"
    Ebben már megint honnan vagy olyan marha bisztos, a mónikasóban láttad, vagy mi?

    De visszatérve az amcsik figyelmeztetésére a Hirosimai robbantásra.
    Azt írják 33 városban szórtak üzenetet, amelyek többségében, köztük Tokióban naponta bombáztak. Hirosima és Nagaszakiban viszont szinte soha, merthogy attól eltérően, amit a cetliben írtak ezek nem voltak jelentős központok, haditermelés, vagy más katonai szempontból. Sőt mintegy megőrizték kísérleti mintának a városokat érintetlenül, talán pont egy ilyen esetre (van ilyen véleméy).
    Szal had kérdezzem meg, ha egy ilyen cetli pottyan a kezedbe egy szép nyári délután, és egy olyan városban élsz, amit előtte soha nem támadtak, akkor te mit csinálsz?
    Illetve a támadás után hogy érzed, kaptál figyelmeztetést vagy nem? Megérdemelt egy katonailag szinte jelentéktelen város támadása 100 000 civil áldozattal azonnal, vagy nem?
  • Rotyoka
    #176
  • Rotyoka
    #175
  • Amergin
    #174
    Pár kép a "szabadság lángjának őrizőjéről":

    Amerika külpolitikája
    Amerika választási rendszere
    Amerika politikai rendszere
    [URL=http://kep.psharing.com/523688.jpg]Amerika által dominált IMF "válságmenedzselő" gazdaságpolitikája[/URL]
    [URL=http://kep.psharing.com/523691.jpg]"Független és elfogulatlan" tömegtájékoztatása[/URL]


    Mi itt éjróúpába, csak ezeket az ő általuk kitalált remek rendszereket vettük át...
  • neB
    #173
    No, ne légy gonosz teljesen jó vitapartner volt. Azzal a bizonyítékkal fogja alátámasztani hogy ma már nem fog válaszolni a kérdésedre :)
    Holnap legyen folytatás mert kíváncsi vagyok hogy a miben értünk egyet.:)
  • Amergin
    #172
    Kár hogy elhagysz minket szomorúak is lettünk ettől
    Egyébként te nem Magyarországon vagy? Már csak azért, mert az ékezetes betűk idegennek tünnek számodra...

    "Na jo, most mar van mas dolgom is :) Innentol mar csak holnap fogok valaszolni az egyeb felvetesekre!"

    Öööööö egyébként ezt a kijelentésedet te milyen "bizonyítékkal" tudod alátámasztani?
  • Papichulo
    #171
    Na jo, most mar van mas dolgom is :) Innentol mar csak holnap fogok valaszolni az egyeb felvetesekre!
  • Papichulo
    #170
    "Miért bizonyítsam? Nem hiszed el, keress rá 3 szót kell beírnod googleba és 5. 6. link. Attól hogy te leírsz angolul 2 mondatot az NEM bizonyítás, sőt"

    Azert mert te allitottal valamit es ezt keresre ala kell tamasztanod bizonyitekokkal! Ez a normalis vitakultura resze.
  • Hugo Chavez
    #169
    Miért hagyjuk?
    Ennek ürügyén foglalták el Afganisztánt. Igencsak témába vág.

    Ráadásul, ha tudnál válaszolni a 9/11-gyel kapcsolatos kérdésekre, akkor te lennél az Isten. :)
    Többen is leborulnánk itt a lábaid elé, nem beszélve arról, hogy cáfolhatatlan érveid az arab terrortámadás mellett sok száz milliárd dollárt megérne az usa hatalmasainak.
    Te lennél a világ leggazdagabb embere. :)))
  • Papichulo
    #168
    " Attól még hogy a nagy részével egyetértek nem én írtam. "

    Csodalkozni fogsz! A legnagyobb reszevel en is egyetertek!

    "Viszont az iraki előkészítés már 1983-ban megkezdődött. Forrás innen Usatoday rövid idézet hogy ne kelljen elolvasni mindet."

    Nem latom az osszefuggest! Koztudott, hogy a Shah 79-es bukasa utan a nyugati Irakot tamogatta.
  • Amergin
    #167
    (A fogolykínzás) "Nincs jol. Es ezt soha nem is allitottam! Mint mondtam, nem kivanom eromon felul vedeni az USA-t, mindossze a targyi tevedesekre hivtam fel a figyelmet."

    Akkor abban is egyetértünk, hogy az usának nincs erkölcsi alapja elítélni a foglyokat más országokban kínzó hasonszőrű elvtársait. Továbbá szép példáját adják ezek a tettek az egyesült államok "emberi jogok tiszteletben tartására épülő" és "demokratikus" külpolitikájának.
    Hazug, szemforgató disznók élükön a "Béke-Nobeldíjas" háborúzgató makimajommal.
  • Papichulo
    #166
    9/11-t most hagyjuk, plz. Majd legkozelebb. Arrol is van am velemenyem! :)
  • Rotyoka
    #165
    Téged komolyan a TV nevelt fel. Már kezdem érteni az ORTT reklámját
  • Papichulo
    #164
    "Ja az elmúlt 1-2 évben fedeztek fel (vagy tették közzé csak) "EDDIG feltáratlan ásványkincs"-et, a meglévők mellé, és ez csak az EDDIG felfedezett, kis logikával rá lehet jönni hogy egy fejletlen kb érintetlen földben van még több is.Na meg nyilvánvaló hogy ha valami elképesztő mennyiséget találnak, nem nagyon fogják híresztelni, nehogy túlságosan felkeltse pl a kínaiak vagy a ruszkik érdeklődését. "

    blablablablabla...

    Feltetelezesek, agymenesek, konspiraciok...

    Amugy az nem gyanus neked, hogy az oroszok is ott voltak par evvel az Amerikaiak elott? Vagy ok ezeket az asvanykincseket nem fedeztek fel? Ok miert nem mentek ra? Sokkal kozelebb volt hozzajuk. Vagy most miert nem csinalnak ebbol botranyt?

    "Na akkor én is. Forrás? Bizonyíték? Vagy csak a "seggedből beszélsz"? :D"

    En nem, az te vagy! http://costofwar.com/en/
  • sanyicks
    #163
    Hát az egyetemekről inkább ne beszéljünk, maga a felsőoktatás sem hiteles, és nem csak magyarországon... wikire bárki beírhat valamit, de a másik javíthathatja, lehet forrást megjelelölni, sőt manapság már ellenőrzik is az adatokat.
  • Rotyoka
    #162
    Miért bizonyítsam? Nem hiszed el, keress rá 3 szót kell beírnod googleba és 5. 6. link. Attól hogy te leírsz angolul 2 mondatot az NEM bizonyítás, sőt
  • sanyicks
    #161
    Ja a wtc7 összedőléséről is várnék egy olyan magyarázatot amitől nem röhögök 2 percig.
  • Rotyoka
    #160
    a Wikipedia NEM forrás. Az egyetemeken sem fogadják el, NEM véletlenül. Mindenki azt ír amit akar, NEM a valós dolgok vannak nagyon sok bejegyzésben, akár TE is beleírhatsz akéármikor
  • sanyicks
    #159
    Szoktál? Hol vannak a linkek az amcsi fegyvergyártó cégek túlrendeléseiről és túlterheltségéről? Vagy akár az f16-ról?
  • Papichulo
    #158
    "Sept 10-ei dátummal van Afganisztán lerohanási terve, amikor elméletileg 11-en történt a dolog. Nem elég bizonyíték? Ha kicsit kutakodsz MEGTALÁLOD."

    Ertsd mar meg, hogy en csak azt latom, hogy te mondasz valamit. En nem latok semmilyen bizonyitekot. Hadd ne magamnak kelljen keresni az en kijelenteseim cafolatat! Ez a te dolgod lenne. Neked kene ide belinkelni azt az oldalt, ahol megtalalhato ez a "lerohanasi terv"!
  • neB
    #157
    Tudom hogy nem mondhatta. De nem teljesen az én véleményem. Attól még hogy a nagy részével egyetértek nem én írtam. Sztálin képe csak a hatás miatt van ott, ez a kép egy reakció arra hogy a kommunizmus egy alapvetően rossz rendszer meg milliók halálát okozta de a kapitalizmus semmivel sem jobb.
    Viszont az iraki előkészítés már 1983-ban megkezdődött. Forrás innen Usatoday rövid idézet hogy ne kelljen elolvasni mindet.
    "
    The CDC and a biological sample company, the American Type Culture Collection, sent strains of all the germs Iraq used to make weapons, including anthrax, the bacteria that make botulinum toxin and the germs that cause gas gangrene, the records show. Iraq also got samples of other deadly pathogens, including the West Nile virus.

    The transfers came in the 1980s, when the United States supported Iraq in its war against Iran. They were detailed in a 1994 Senate Banking Committee report and a 1995 follow-up letter from the CDC to the Senate."
  • Hugo Chavez
    #156
    A 9/11-gyel kapcsolatos átlátszó, ormótlan hazugságok.

    Adnék neked egy esélyt, hogy megmagyarázd a legnagyobb vetítéseket, mert még most beszélünk egymással először, de úgyse fogsz élni a lehetőséggel.
    Ugye nem tévedek? :D
  • sanyicks
    #155
    "Csakhogy ez az elmult 1-2 evben tortent, az orszagot, meg 2001-ben szalltak meg."
    Ja az elmúlt 1-2 évben fedeztek fel (vagy tették közzé csak) "EDDIG feltáratlan ásványkincs"-et, a meglévők mellé, és ez csak az EDDIG felfedezett, kis logikával rá lehet jönni hogy egy fejletlen kb érintetlen földben van még több is. Na meg nyilvánvaló hogy ha valami elképesztő mennyiséget találnak, nem nagyon fogják híresztelni, nehogy túlságosan felkeltse pl a kínaiak vagy a ruszkik érdeklődését.

    "ezenkivul az USA mar joparszaz-milliardot beleolt a hadjaratba" Na akkor én is. Forrás? Bizonyíték? Vagy csak a "seggedből beszélsz"? :D

    Másrészt az a jópárszáz milliárd mi volt? Adó bizony, nem ám a politikusok és a majdani hasznot húzó cégek pénze ;) nekik csak tiszta haszon lesz.
    Ugye nem arra a tündérmesére gondoltál hogy a kormány azért cselekedett így hogy a "zembereknek" jó legyen? :D
  • Papichulo
    #154
    "Minden link, amit ide beszúrsz, amire hívatkozol, mint "igazság" az a valós helyzetet elferítő és "szabadon értelmező" "forrásokból" van!"

    Szamodra a wiki elfogadhatatlan? Akkor mi lenne az?

    "hogy miért is van jól a fogolykínzás guantanamon?"

    Nincs jol. Es ezt soha nem is allitottam! Mint mondtam, nem kivanom eromon felul vedeni az USA-t, mindossze a targyi tevedesekre hivtam fel a figyelmet.