28
  • Inquisitor
    #28
    "HannStar"
    Pedig gyártanak monitort, képkeretet, meg "márkás" gépek alaplapjait is, mind más néven.
  • sanyicks
    #27
    Ez egy módon kerülheted el, keress egy olyan gyártót ami nem fejlesz a hw-n :D
    nyugodtan lehet most is c64-el nyomni és akkor nincs gond a hw igényyel. Amit arra írtak az megy rajta :)
  • Balumann
    #26
    Az a baj, hogy csak részben veszik át a PC tulajdonságait, hogy sokfajta hardver konfiguráció van, azt viszont nem, hogy ezeket cserélgetni lehessen az eszközben.
    Pc-t lehet ésszel bővíteni, eladni a már nem használt alkatrészeket, és kevesbb ráfordítással fejleszteni, míg konzoloknál, ill. telefonoknál teljesen újat kell venni.
  • z3d
    #25
    A userek agyi kapacitása miatt ne hibáztasd már a gyártót. Elég baj az az adott embernek, hogy nem tudja magától, hogy az árak közötti nagyságrendi különbség azonos platformon bizony teljesítmény különbséget is jelent.
    Ez olyan, mintha összehasonlítana a zember egy kisebb meg egy nagyobb képernyőjű macbook airt, megveszi a kicsit, mert az olcsóbb, majd elkezdene csodálkozni, hogy a kicsi monitoron kisebb a kép. :)
  • fergusonpapa
    #24
    talán mert a két készülék közt van 3 év.... a többi márkánál meg olyan jó z optimizáláls h amit megvettévél androdios telot (modnjuk felsö kategoriásat)
    1év után már az uj softok nem nagyon mennek rajta.söt a support és a frisitést is elfelejtik.

    Mondom még1x aza legnagyobb baj h minden gyártó csak ugy szarja a telefont kise adták például még a samsung galaxyt de már a ketöt hirdették...
    és ami még rosszabbá teszi ezt h a Google nem elenörizetti ezt h mire kerül az Andoridjuk,igy rossz benyomást téve rengeteg emebre aki alsó kategoriát tudja csak megfizetni és szenbesül azzal h nem tud vele csinálni semmit.
  • asysoft
    #23
    "A fejlesztőknek egyébként van emulátoruk"
    ...ami sajnos nem váltja ki minden esetben a fizikai eszközön való tesztelést, pl teljesítményjellemzők teljesen mások, de van pár implementációfüggő dolog is (pl glLineWidth iPhone Simulátoron "működik", azaz nem csak 1 szélességű vonalat lehet vele rajzolni, valós eszközön meg nem).

    Mcsiv (#7):
    iOS esetén van 4 iPhone (bár első kettő HW szempontjából megegyezik), meg 2 iPad (iPodok iPhone generációknak megfeleltethetők), ami 2+1 felbontást jelent; WP7-ből van 1 Chassis, és 2 felbontás (amelyből csak egyet használnak). Ez össze sem hasonlítható az androidos kavalkáddal.
    Még nem találkoztam olyan iPhone-os alkalmazással, ami szaggatott volna régebbi eszközön (nem azt mondtam, hogy nincs, csak hogy nem láttam még!), csak olyannal, ami el sem indult (gondolom OpenGL|ES 2.0 igény miatt).
  • narumon
    #22
    Így van, csak ezt a userek 5%-a fogja fel és cselekszik így.
    Köszönöm én nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy a játék minimum hw specifikáció eléri-e a gépemét, és a két hónap múlva megjelenő már nem.
  • z3d
    #21
    Igen, ugyanaz, mint a PC, ha megfelelő árfekvésűt veszel, biztos lehetsz benne, hogy jól futnak a dolgok.
  • narumon
    #20
    "Csak iPhone esetében 4 van, illetve 2 iPad. Ez sem fix."

    A nagy különbség az, hogy tudod, ha most veszel iphonet azon biztosan jól fut, mig ha most veszel egy androidos telefont akkor abszolút nem lehetsz benne biztos.
    Ezért mondom régóta, hogy az androidnak van itt egy nagy hibája, tiszta PC, ami nekem már ott sem volt szimpatikus (ezért jöttek láttak és győztek a konzolok)
  • Komolytalan
    #19
    Abban reménykedj inkább hogy még sokáig több magos procival rendelkező telefont adnak ki, merthogy így relatíve alacsony marad 1 mag sebessége, 1-nél több magot meg nem nagyon használ ki semmi se. Ha a 2-3-4Ghz 1 magos procik jönnének, akkor lennél bajban.
  • sanyicks
    #18
    És akkor amikor 2ghz-s procit 1 giga rammal használnak mások akkor is max 1ghz- 256 mega ram lesz a vinfosos telefonokban? Nem jön le a lényeg? Gondolkozzál már! Akárhogy minimumozhatsz, úgy is nemsokára lesz gyorsabb, arra fejlesztenek, a régin meg szaggatni fog, úgyhogy ez a minimumozgatás egy sima eltolása a problémának, ami nem is probléma, pc-n sem az... Egyszerűen seggarcú a user.
    a direktiksz 9 alap? hujuj mintha minden mobilnál már évek óta alap lenne a dx9-el egyenértékű tudás (opengl es 2.0-néven)... úgyhogy olyan közhelyet írtál mint egy ház.
  • roliika
    #17
    A MS nál 1GHz az alap 256 megaram, és DX9.
  • sanyicks
    #16
    Furcsa mert a haver vodka 845-én szépen megy az angry birds ami 30k felöltőkártyásan...

    "Miért nem tudják megcsinálni az egységes rendszert mint az Apple vagy a Microsoft a Wp7-el." Ja az applenél meg az m$-nél 600 mhz-s procin ugyanúgy fut minden mint 1ghz-n mert kiveszi a levegőbül a teljesítményt. Teccikérteni?
  • sanyicks
    #15
    Nettó marhaság ennek akkor van "értelme" ha az új gépigényes programok el sem indulnak a régin os-en ami nagy marhaság... amúgy nem kell kettős mércézni szifon2-re nyugodtan letöltöd a 4-re készült alkalmazást azt nézheted ahogy szaggat...
  • l300d
    #14
    nekem most sikerult egy androidos telefont venni 600 mhz a proci benne. En abban remenykedem hogy nem fogjak olyan gyorsan piacra dobni a 2 4 6 8 magu procikat mivel az akumlatorok ritka szarok. szerintem kb 2 evet ez még el fog menni.
  • fergusonpapa
    #13
    félre beszélsz

    iphonál van 4 tipus évente kijön egy db.mig andoridnál sok gyártó nyomja igy logikus h évente 100tipus is.

    Iphonál se futnak legujabb gamek a régin UGYANUGY,mert sok fejlesztö kiad egy gyengébb verziot is.DE ami jobban igaz h maximum 2 évig fejlesztenek egyre utána már csak firistést biztositják egy darabig és ennyi.de ezalat kijön annyi app h az embernek egy élet kevés lenne átrágnia magát.
  • Stryker
    #12
    Milyen meglepő egy Pentium 4-es gépre feltudok rakni egy XP-t ,de mégis nem megy a Crysis ,vajon miért? Ez olyan rejtélyes ,talán csak nem ,mert vásárlás előtt meg kell nézni milyen hardwert veszel.
    Ha minőséget akarsz vegyél HTC-t vagy Nexus-t talán Samsungot ,ha csak az számít ,hogy android legyen ,vegyél bármi mást.
    Tudatosan kéne vásárolni ,mi?Higgyétek el az ár a minőséget is megszabja.
  • roliika
    #11
    A felsorolt funkciók mindegyike még a Samsung Omnia 7-esemen is necces.
  • roliika
    #10
    Neeeem, ő teljesen jól elvan vele őt nem zavarja, engem igen. :D
    X10 mini..tudod mekkora az? A kijelzője kb mint egy gyufás doboz. :D

    GPS,Könyv olvasás,levelezés,vaterázás,tévé,távoli szerver ekkora kijelzőn kizárólag erős idegzetűeknek. :D Komolyan.
  • sedward
    #9
    Rolika, amikor a tesód 40 ezres készüléket vett, akkor hideg zuhanyként érte, hogy a játékok nem mennek ugyanúgy mint egy 140 ezres készüléken? :)

    Egy csomó dologra különben a 40 ezres készülék is teljesen alkalmas, mondjuk játékra nem biztos. De GPS, könyv olvasás, levelezés, vaterázás, szótár, tévéműsor, időjárás, zenehallgatás, távoli szerver vezérlés, facebook és hasonlók simán mennek vele.

    A fejlesztőknek egyébként van emulátoruk, mindenféle képernyő és egyéb beállítást szimulálhatnak vele, nem kell azért venniük 50db készüléket.
  • roliika
    #8
    wp7 nagyon szigorúan megszabja a minimumot.
    Épp arra fejlesztek.

    A Nokiák némileg majd a minimum alá mennek, de bízom abban, hogy addigra kijön a Mango update, ami majd segít megoldni, hogy az erőforrás eltérés ne legyen szembetűnő.
  • Mcsiv
    #7
    mert az apple vagy a wp7 esetében ez máshogy néz ki?
    Csak iPhone esetében 4 van, illetve 2 iPad. Ez sem fix.
    A fejlesztőket meg nem kell sajnálni, nem egy hatalmas, leküzdhetetlen probléma a kompatibilitás megvalósítása. Egy új iPhone game sem fog futni normálisan egy régi g2-esen, mert nem.
    Vannak minimális követelmények, azokhoz igazodnak és kész.
    Mellesleg egységes platform esetében ez jóval egyszerűbb helyzet, szemben pl egy linux<->osx<->windows<->bsd crossplatform megvalósításnál.
  • fergusonpapa
    #6
    kezdem azthinni h az android igy amilyne gyorsan jöt ugy megy is.

    VAlami rendszer kéne az optimilizálásban például,minden verzio számnál megadnak egy alap confligot ami alat nem engedélyezik h rálehessen tenni az oprendszerüket.Igy nem lenne gond hogy szagat minden,mert nem arra mennének h éphogy elmegy rajat rendszer hanem normálisan,alkalmazások hazsnálata során is.
    vagyis nekm ez a véleményem.

  • roliika
    #5
    Bizony királyi macska!

    Tesómnak X10 mini van.
    Valami istentelenül szaggat rajta az angry birds.

    Miért nem tudják megcsinálni az egységes rendszert mint az Apple vagy a Microsoft a Wp7-el.

    Ez így szar és egyre szarabb lesz. Nincs egységesség megint. Túl linuxos a hozzáállásuk, és így ez a rendszer is végül majd az otthoni buherátorok és lázadók, vagy expert szakértők kedvence lesz csak.

    Most veszi mindenki mint a barom, mert tyű, market meg wifi meg videó...a piac X% majd telítődik, és ekkor fognak majd rájönni, hogy anyám...mit vettem...mire jó...miért nem megy mikor a másikon megy.

    A fejlesztőket nem irigylem. Egyáltalán honnét tudják, hogy mi a cél..milyen konfigot vegyenek alapnak? Mekkora felbontást, mekkora procit...ilyen teljesen alap dolgok sem fixek.
  • Cat #4
    A PC-sedés az Android legnagyobb hátránya. Rengeteg gyártó, rengeteg szoftver, és a vásárlók nem tudják, hogy melyik verzión mi hogyan megy, az egyik gépen szaggat egy program, a másikon nem, és mindezt csak azután lehet tapasztalni, hogy megvetted a táblát/letöltötted a programot.
  • Mcsiv
    #3
    [gúnyos kacaj on]látom te is képben vagy a fejlesztéssel kapcsolatban[gúnyos kacaj off];)
  • Solten
    #2
    HannStar? Most hallok rola eloszor... Valami teszko-beszallito lehet, hadd nyavajogjon.

    "Az Android 3.0 megdrágítja a tábla PC-ket"

    Ez igy ebben a formaban meg hulyeseg.
  • csimmasz
    #1
    10 col az tényleg a minimum,a 7 colos is csak azért jó mert könyebb hordozni de a kijelzője kicsi.