197
Mi a világon legnagyobb probléma? Azaz szerinted min kéne leginkább változtatni?
-
#37 "Mi a világon legnagyobb probléma?"
az hogy itt pofáztok össze vissza mindenféle fasságot ahelyett hogy valami értelmeset csinálnátok . -
clio1616v #36 az a legnagyobb probléma, hogy eddig még nem nyertem meg az ötöslottó főnyereményét -
loghboy #35 Fontos,fontos...csak azt nem értem miért fontosabb az éhezés megszüntetésénél? Persze mostmár kétségeim vannak affelől, hogy mik tartoznak a technika címszó alá. De nyílván nem a lélegeztető-gépek technikájának kutatásának a leállítására gondoltam, hanem az olyan drága fejlesztésekre, amik nem létszükségletek,mert szerintem azok nagyobb arányban vannak jelen a kutatásokban,mert azokban több pénz van... Az űrkutatásokban sem a minket fenyegető meteoritok megfigyelésének leállítására gondoltam, hanem pl.: űrturizmus,stb...
-
júzer02 #34 Hogy te magad önző vagy-e azt nem tudthatom innen, de az emberek nagy része az. Emberi tulajdonság.
"szóval, ott tartunk hogy azért vagyok buta , mert a számítógépes játékok fejlesztésétől elvenném a pénzt, és kaját vennék az éhezőknek"
Te nem ezt írtad, hanem ezt: "Tegyük fel, 10 évig nem kutatnánk az űrben,nem a technika fejlődésébe fektetnénk milliárdokat"
Én erre a kijelentésedre reagáltam. Az űrkutatás és a technika pedig fontos része a tudománynak. -
júzer02 #33 "Az önzetlen faj záros határidőn belül kipusztul, megeszik az önzőek."
És mi van, ha az önzetlen faj magasabb szinten van, mint az önző? Vagy az önzetlenség szerinted egyenlő a megadással/gyávasággal? Nem az önzetlenség azt jelenti, hogy adott esetben képes valaki feláldozni akár az életét, ha azt a helyzet megkívánja. Emberek is képesek lehetnek erre, csak nem ez a jellemző.
"Lófaszt valószínű, hogy nem itt alakult ki. Idióta pánspermia-elmélet, SEMMI értelme a világon."
Természetesen elfogadom ezt az állítást, ha bebizonyítod, hogy hamis az én verzióm.
Egyébként, ha nem is igaz ez az elmélet, élet akkor is lehet és nagy valószínűséggel van is más bolygókon. Vagy úgy gondolod, hogy kizárólag a földön van élet? -
loghboy #32 Kedves júzer02!
"önző, lusta és nagy tömegekben buta (úgy látszik te az átlagon is túlteszel, mert a tudománytól vennéd el a pénzt"
Ha ezt gondolod rólam, hát ez van. De ez esetben had tudassam veled, hogy néked biz több szövegértési problémád lehet, mint nekem.
Íme:
A tudománytól venném el a pénzt. Melyik tudománytól? az orvostudománytól? ...nem... szóval, ott tartunk hogy azért vagyok buta , mert a számítógépes játékok fejlesztésétől elvenném a pénzt, és kaját vennék az éhezőknek. Tehát ezért vagyok buta. Meg ugye azt is írtad hogy önző is vagyok...szóval azért vagyok önző mert MÁSNAK akarok segíteni? az hogy lusta vagyok, azt elismerem. Ez ellen próbálok tenni, egyelőre kisebb sikerrel...de ez az egy általad felsorolt jelzőből volt az, amire nem jöhettél rá az írásaim alapján...vagy ha mégis, írd már le miből jöttél rá?!
-
#31 az ember a legnagyobb probléma a világgal
zárható -
#30 Backdoor inkább? -
#29 Ez az üzenet van az aláírásodban:
"Ha egyszer szar kedved lesz, gondolj arra, hogy valamikor Te voltál a leggyorsabb, legügyesebb, legbátrabb sperma a világon!"
miközben az a problémád, hogy az egyik kis spermád volt a leggyorsabb legügyesebb és legbátrabb a világon... érdekes.
Hiába is a g*cik okozzák a legtöbb problémát a világon. -
sanyicks #28 Ne bizonyítsad már az elméletét ;) -
#27 Nos igen, ahogy "civilizálódunk", úgy pont a természetes túlélőképességünket veszítjük lassan el. Ez egy természetes folyamat. Sem szaporodni, sem háborúzni/harcolni nem akarunk már (legalábbis nem közvetlenül, saját kezünkkel tépve cafatokra az ellenség testét és vedelve a vérét, ahogy kell). Bevesszük a liberális maszlagot és levetkőzzük lassan a természetes agressziónk nagy részét (vagy csupán más irányt/medert szabunk neki), vad ösztöneinket módszeresen leépítjük. Ennek folyománya, hogy a primitívebb "testvéreinkkel" szemben folyamatosan növekedő hátrányba kerülünk, amit csak ideig-óráig ellensúlyoz a technológiai előny. Még az immunrednszerünk is szarrá megy, mert csírátlanított környezetben nem lehet ellenállóvá tenyészteni egy fajt. Evvan. Az intelligenciának vajmi kevés szereoe van hosszútávon a túlélésért folytatott harcban. Lásd. a legprimitívebb vírusokat, amik szinte bármit képesek, mint faj túlélni, pedig nem képesek arra, hogy megváltoztassák a környezetüket, mint mondjuk mi... -
multi13 #26 Az önzéshez hozzá tenném még a mohóságot, soha semmi nem elég, és ezért sokan képesek átgyalogolni másokon. Jó példa erre a magyar politikai elit, mind jobb, és baloldala. -
#25 Az önzetlen faj záros határidőn belül kipusztul, megeszik az önzőek. Az evolúció már csak ilyen, szükségszerű, hogy ilyenek vagyunk. Tetszik, nem tetszik, ez van.
Lófaszt valószínű, hogy nem itt alakult ki. Idióta pánspermia-elmélet, SEMMI értelme a világon. -
#24 Ez az önzö, lust a és buta faj valahogy mégis eljutott oda, hogy legyen net és a balfaszságodat terjeszthesd rajta... -
júzer02 #23 A legnagyobb probléma a földön maga az emberi faj, ugyanis alapvetően önző, lusta és nagy tömegekben buta (úgy látszik te az átlagon is túlteszel, mert a tudománytól vennéd el a pénzt). Tudom ajánalni neked a Mátrix című filmet, ahol az ügynök kifejtette, hogy milyen is az ember: "Megpróbáltunk létrehozni egy tökéletes világot, de maguknak nem volt jó, maguknak ez kellett". Van benne valami, ha megnézed a legtöbb ember sosincs megelégedve azzal, amije van, mindig több kell neki. "Van két ferrarim kell egy harmadik is, közben átgázolok mindenkin és mindenen, a lényeg, hogy nekem jó legyen" című mentalitás miatt ilyen a föld, amilyen.
A sok millió éves fejlődésről meg annyit, hogy úgysem az emberiség fogja "megváltani a világot", a világegyetem óriási, ezer önzetlenebb, értelmesebb faj létezhet, mint az ember, márcsak azért is, mert egyre valószínűbb, hogy aszteroidán érkezett a földi élet és nem itt alakult ki.
-
#22 Mi a világon legnagyobb probléma?
lehet h asszony terhes (megint) :/ -
#21 Mi a világon legnagyobb probléma?
Be kéne fejezni a szakdolgozatomat és rengeteg vizsgám lesz... -
#20 Rabszolga vagy és nem tudsz róla, ez a legnagyobb gond, a túlnépesedés mellett. -
#19 korlátozni kéne, de szinte kivitelezhetetlen, és baj lesz.
Ha mi nem tudjuk magunkat csökkenteni, akkor a természet fogja -
Grenzjager #18 globalizáció
kozmopolitizmus -
#17 A sok fölöslegesen nyitott topik sg-n... -
Noodlee #16 3/b LOOOL! :D -
#15 Orbán. -
Koppixer #14 Erről a régi vitatéma jut eszembe:
Kapitalizmus vs. szocializmus -
EnxTheOne #13 1. Yotuberol törölték immortalmage videoit.
A legjobb zenéket töltötte fel. :(
2. Nincs háremem.
3. Több pénzt a kutatásokra. Föleg biologia, orvos tudományokra.
De az ürkutatást se hanyagolják el. :D Azt akarom hogy az unokám legyen egy csillagközi csata hajó kapitánya :D:D
A számok nem a fontosági sorrendetet jelölik.
-
loghboy #12 Kedves ronesz!
Igen az interneten diskurálok, és épp azért írtam le amit leírtam, mert emiatt szarul érzem magam. És kibírnám net nélkül, és egyéb kütyü nélkül is.KAJA nélkül már kevésbé. ÉS: hogy miért nem küldöm el a havidíjat? Na szerinted ki fogja nekem azt bebizonyítani, hogy az a pénz Afrikába megy?
Nem tudom miért érződik az az írásomból, hogy tájékozatlan vagyok. Nem vagyok e téren az, épp ezért írtam a végére, hogy megoldást én sem tudok... Ettől függetlenül köszönöm az ajánlásokat.
"Afrikában még mindig nádkunyhóban élnek"
Az nem zavar, tudod miért? mert őket sem! A luxus villa - nádkunyhó arány nem zavar, de a magánrepülőgép-éhínség, az igen! Nem tudom mit akartál írni oknak, amit rasszistának gondoltál. Engem az zavar, hogy a lehetőségek nincsenek meg. És ismétlem nem tudok megoldást. És amit írtál, hogy a többi ország ezeket a problémákat leszarja. Hát igen, épp ezt nem értem, hogy ez miért van, és ez az amire nem is várok választ,ezért is nem az lett a topik címe,hogy: miért van éhínség Afrikában, csak ez volt a kezdőhozzászólásom... -
#11 NWO topik 2.
A világon a legnagyobb probléma, hogy sokat rinyál a paraszt. -
#10 ám olcsók a kurvák :D
#a mai napig vannak rabszolgák csak azok se tudnak róla aki épp az... -
rumkola #9 sok az élő ember -
#8 drága a benzin -
ronesz #7 mondod ezt te, aki szerda 13-kor éppen diskurál az interneten
miért mondana le akárki a magánrepülőjéről, ha te se mondasz le az internetről és küldöd el Afrikába a havidíjadat?
amúgy meg az érződik az írásodból, mintha szerinted a fejlett országok erről a dologról nem tudnának, illetve nem szarnák le elég magasról. igazából nem sok közük van ahhoz, hogy Afrikában még mindig nádkunyhóban élnek (aminek ha az egyik fő okát leírnám rasszistának hívnának), van épp elég bajuk nekik is -
#6 a globalizálódás szerintem nem egy rossz irány -
#5 ja meg a három Zeitgeist filmet -
#4 túlnépesedés -
#3 Ajánlom az ébresztő filmet és hogy milyen irányba halad a világ az a full globalizálódás amit egy "illuminati" vezet és az emberek csak szolgák benne semmi több. -
loghboy #2 mondjuk ezt a "...10 évig nem kutatnánk az űrben,nem a technika fejlődésébe fektetnénk milliárdokat..." lehet nem pont a Tudományos témakörbe kellett volna beszúrnom :) -
loghboy #1 Szerintem az anyagi egyenlőség felé kéne leginkább hajlanunk.Vannak akik éheznek, valakik pedig magánrepülőgépekkel járkálnak. Ezt tartom a legdurvábbnak! Tudom, hogy mindig lesznek különbségek. Na de ekkora?! Idáig jutottunk? Ennyit ért a sok-millió éves fejlődés? Ez a probléma miért nem oldódott még meg eddig? Tudunk már mosogatni úgy, hogy közben nem kell mosogatnunk, és tudunk látni akkor is, ha már lement a Nap.
Szóval ezt nem értem én, annyi nagy problémát megoldottak már elődjeink,és minden hipergyorsan fejlődik. Tegyük fel, 10 évig nem kutatnánk az űrben,nem a technika fejlődésébe fektetnénk milliárdokat, hanem "rendbe raknánk a Földet".
Nem tudok megoldást, csak jött az ihlet, muszáj volt eztetet leírnom.