26
-
#26 -
winnie #25 tehát inkább lehúztad volna a ripet betárcsázós modemmel. -
#24 Stílusteremtő vagy sem, a Sikoly széria miatt be nem tettem volna soha a lában moziba. -
winnie #23 "máshol se láttam nagyon beharangozva..."
se kaposváron, se békéscsabán nem láttad beharangozva? -
bmw #22 Hm, nem is ertem miert jo az valakinek ha kozhirre teszi, hogy nem erti miert nem szeretik egyesek ovasni a fimeket......
En megnezem feliratossan is plane a sorozatokat, de En is jobb szeretem szinkronnal. -
kanduhr #21 A Black Christmas 74-es, és szintén tinihorror. Sőt, gyakorlatilag az első slasher is. -
ddt500 #20 Nem tudom miért jó az valakinek ha közhírré teszi, hogy fárasztja az olvasás vagy csak simán nem is megy neki. -
clx457 #19 Tatabányán sem vetítik,és máshol se láttam nagyon beharangozva...
Állítólag 4-5 hét késéssel érkezik ide a film:D -
#18 azért Romero zombis filmjeit sem ér bántani, mert azok is örök klasszikusok, és abban az időben (némelyik még ma is) nagyon jó film volt. -
#17 ha azt vesszük az első tinihorror a Halloween volt 1978-ban, de az még nem volt az a kifejezetten TINIhorror, mint az 1980-as Péntek 13, és lényegében ez a film teremtette meg a tinihorrort mint alműfajt a Horrorban (az hogy Gore vagy Slasher vagy Jallo az már tök más kérdés).
"a Péntek 13 kiváltképp nem, mert azt simán összelopkodták, kapott is a fejére azokban az időkben"
Kíváncsi vagyok, hogy ezt ki mondta neked, nem lett az összelopkodva. A horrornak a sajátosságai kerültek bele, úgy mint a szubjektív kamera a gyilkos szemszögéből. A helyi emberek ijesztgetése a helyről. Ha valaki túléli az egészet az mindig a legártatlanabb általában (aki nem drogozik, nem piál, nem szív, nem szexel)
és azt se felejtsük el, hogy Amerikában 1968-ban szüntették meg a Hays kódexet, ami egy elég durva cenzúra volt, és gykorlatilag kb olyan 1934-től ha jól emlékszem nem is volt komolyabb horror film egészen 1968 utánig, mert nem mehetett át a rostán. -
kalapos01 #16 A tinihorror nem stílus, de amire te gondolsz, az már réges rég élt és virult, amikor jött Freddy. Réges rég. -
tibisan #15 miért , a tinihorror nem stílus ???állat...talán ezek az első normalis amerikai horrorok.
vagy nem is éltél még , mikor wes craven megszülte az első freddyt ?
az összes akkori, olasz, romeros zombis , vagy más szar mehet a levesbe..pedig most is csinálják őket bőven..ua. a rendezés, vontatott , lassú szar az összes. -
kalapos01 #14 Ezek nem alkottak semmilyen stílust, a Péntek 13 kiváltképp nem, mert azt simán összelopkodták, kapott is a fejére azokban az időkben. Nagyon híres lett, ahogy írod, klasszikus, mint a Rémálom és Halloween, de ennyi. Híres. De előtte ott volt rengeteg alapfilm a Fekete karácsonytól a Csendes éj, céres éjig.
Amúgy poén, hogy felvetődik a slasher műfaja, mert a Sikoly 4-ben erről van szó, szegény áldozattól azt kérdezik, hogy melyik volt az első slasher film, és ő sem tudja. Meg is kapja "jutalmát".
(A Sikoly csak azért korszakalkotó, mert nem buta film volt, hanem intelligens a filmes utalásaival, a kifigurázásaival, meg persze a horrorokat ismerő szereplőivel.) -
Stonee #13 szvsz az is bejátszik, hogy feliratos a film... én már nem megyek moziba olvasni 1300ft-ért. legyen szinkronos, és nézhessem a képet. legalábbis én így vagyok vele. -
#12 ehm, igaza van caterannak. Az első nagyobb slasher tinihorror ami korszakalkotó volt az inkább a Péntek 13 volt, aztán pedig a Rémálom az Elm utcában, habár az nem volt ilyen szempontból korszakalkotó, csak klasszikus. -
#11 bocs, de szerintem is egy film+ -os film inkább. Akár stílus teremtő akár nem. -
zetortraktor #10 Ha ilyen kíváncsi vagy a válaszra, akkor olvass utána. Attól, hogy te nem tudod, miért az, hidd el, hogy még az. Vagy te az a típus vagy, aki hiába olvassa mindenhol, még a filmekhez értőktől is, hogy az, de nem hiszed el nekik? Akkor hiába magyaráznánk. -
Wittgen #9 Azért az IMDB-n elég jól áll. Persze most jöhettek azzal, hogy nem mérvadó, de amelyik film kb 6.0-6.5 fölött van, azokban nem csalódtam eddig, max csak 1-2ben. -
cateran #8 Aztan megis mi a halal faszaban volt "az első stílusteremtő klasszikus"?
Tini horrorok? Slasher filmek? Vagy megis miben? -
Zoliz #7 Pedig szinkronos warez verzió nem is létezik még, akkor nem lehet az illegális letöltésekre fogni a magyar bukást. -
bmw #6 Hat igen, nem nagyon tudod mirol beszelsz....
A magyar nezoket meg hat sajna a monika show meg hasonlok erdeklik.... -
viizo #5 az első stílusteremtő klasszikus
Te miről beszélsz? :o
jaaa, hogy 96-ban Te még bölcsibe jártál, bocs -
#4 Már az első részek is röhejesek voltak. Tipikusan olyan film ami hétvége este mehet egy film+ movies24 kategóriájú csatornán. -
#2 Jelzem, Debrecenben is vetítik. -
#1 12 kópián...