30
-
sanyicks #30 úristen benyelted azt a fasz kamu akksiidő mérést :DD Azért nem hittem volna hogy lesz olyan okos aki benyeli. van benne rendes teljesképernyős módon.
A scrollt pedig az advanced/shortcuts mouse setupnál lehet állítani
gugli első találat -
tricky #29 bocsi OFF, de mekkora köcsög vagy
anyádat hülyézzed vadbarom ! -
Ferrer #28 Egy ideig használtam Operát laptopon az akksiidő miatt, de a 11-essel jól szétcseszték ezt tapasztalataim szerint. Azóta inkább IE 9. Viszont netbookról lévén szó, iszonyatosan zavart benne, hogy nincs rendes teljes képernyős mód (ld Firefox) és nem lehet vízszintesen scrollozni a tapipaddal. -
cousin333 #27 A Chrome verziók szinte követhetetlen tempóban érkeznek, általában minimális újítással. Ettől persze még lehetne róla cikk.
"a fő verziókról szoktak cikkezni Firefox-nál és Opera-nál"
Mint írtam, a végleges Opera 11 megjelenésérő sem volt cikk. vagy az szerinted nem fő verzió?
"Kit érdekel egy szoftver kora? Most ez komoly, hogy tényleg ennyire fanboyok vagytok?"
Remélem tisztában vagy a ":)" jelentésével, amit a mondat végére raktam. De azt mindenképpen tartom, hogy az Operának nagyobb a hatása, mint a jelenlegi globális részesedése. -
#26 "Ha a verziókat nézem, akkor sem az Opera 11-ről(!), sem az Opera 11.01-ről, sem a 11.10-ről nem találok egy cikket sem."
Chrome 7-8-9-10-11 stb.-ről se találsz cikket, a fő verziókról szoktak cikkezni Firefox-nál és Opera-nál. FF-nél érthető is hiszen szökőévente adnak ki főverziót a sok csúszás miatt.
"kora miatt is kijár neki a tisztelet"
Kit érdekel egy szoftver kora? Most ez komoly, hogy tényleg ennyire fanboyok vagytok? :D -
#25 [email protected] ott van a lap alján.
Ott lehet sírni, az ilyen hozzászólásokra itt nincs szükség mert csak a szokásos böngészővitát gerjesztik és trollszagú lesz tőle a hozzászóló + az opera magyar közösségére se vet jó fényt. Ugyanúgy idegesítene persze ha egy Chrome vagy Firefox fanboy csinálná ezt. -
cousin333 #24 Kis, hazugság, nagy hazugság, statisztika... :)
Ebből is látszik, hogy mennyire nem jelentenek semmit a számok. Ha megnézed a találatokat, azok egy jó része nem az Operáról szól, legfeljebb mellesleg megemlítik. Ha a verziókat nézem, akkor sem az Opera 11-ről(!), sem az Opera 11.01-ről, sem a 11.10-ről nem találok egy cikket sem. Ez volt ugye a legutóbbi 3 kiadás...
"mint pl a 2%-os opera részesedés?"
Ez egy globális statisztikai adat, vélhetően USA túlsúllyal. De Magyarországon et az érték kb. a duplája - de mindenképpen több, mint a Safari -, Fehéroroszországban viszont piacvezető(!), Oroszországban meg fej-fej mellett halad a Firefoxszal (az élen). Meg úgy általában a keleti blokkban elég jól áll.
Egyébként meg hatását tekintve sokkal jelentősebb, mint a részesedése, mint ahogy a kora miatt is kijár neki a tisztelet. :) És akkor még nem is beszéltem arról, hogy melyik cég készíti a világ legnépszerűbb mobilos böngészőjét... -
hurkaur #23 Ha nem lennél ilyen kurvahülye és játszanád a ²²szimfonikus zenekar²² karmesterét, rájöhetnél hogy azért nem cikkeznek az operáról, hogy te és a hozzád hasonló fanbuzik majd menjenek a többi böngészőről szóló cikkhez opera zászlóval, - flamewart indítva - hogy pörögjön a számláló.
ui: azért áruld már el majd, ha netalántán majd nem habzik a szád, hogy melyik böngészőfejlesztő vágta partyba az asszonyt.. -
cousin333 #22 Tudom, hogy nem te voltál, a képen ott az "elkövetők" neve is. -
#21 "számokat én is betudok írni"
mint pl a 2%-os opera részesedés?:) -
tricky #20 a képet nem én szerkesztettem, csak kölcsön vettem
és gondolom nem is az Opera cég, mert nem hagytak volna ki a saját böngészőjükből lényeges pontokat.
passatgt : számokat én is betudok írni, de a keresőbe amikor beírom hogy *opera*
elsőnek az IE9 et dobja ki...
és az első 40 cikk alatt is csak azt hiszem 6 Operás cikket találtam, az összes többi IE, róka és krüm. -
#19 site:sg.hu/cikkek opera - Nagyjából 1.330 találat
site:sg.hu/cikkek chrome - Nagyjából 926 találat
site:sg.hu/cikkek safari - Nagyjából 386 találat
site:sg.hu/cikkek firefox -Nagyjából 2.080 találat -
cousin333 #18 Szép ábra, csak komoly hiányosságai vannak. Elsősorban a funkciók megnevezésekor és elosztásakor. Ha csak az Operát nézem, pár gyors észrevétel:
- kimaradt a 9.5 és a 10.5, (holott 3.5 van), utóbbi végülis "csak" a legjelentősebb Opera verzió volt véleményem szerint
- Opera 11-hez: mouse gestures?
- history search-öt Safarihoz írni... (ja persze, mert az Opera 9.5-höz kellett volna, ami ugye nincs)
- Opera 7-hez ennyi (HTML DOM)? Ha mást nem, az M2 levelezőt beírhatták volna.
- Opera 3 detto. A pop-up blokkolás az smafu?
Ehhh... -
tricky #17 erről beszélek én is, csak sajnos nem akarják ezt felfogni az emberek, de inkább nem érdekli őket. -
tricky #16 Wikipedia :
Lista a böngészőkről
Mosaic
Az Opera története -
cousin333 #15 Szerintem te nem érted. Hogyan írjon hozzászólást az operás cikkekhez - a más böngészőkről szóló cikkek helyett - ha egyszerűen nincsenek operás cikkek, csak szökőévente.
Megjelent az Opera 11.10 végleges verziója. Volt róla cikk, vagy akár csak egy rövid bejegyzés? Nem. Safariban találtak egy fejlesztői verzióban egy eldugott beállítást, ami alapján lesz benne egy olyan funkció, ami a Firefoxban már szerepel és ennek megfelelően ki is lett vesézve. Lett belőle cikk? Lett... Pedig ha globálisan nem is, de Magyarországon az Opera részesedése magasabb, mint a Safarié.
Akkor már a cikkhez is: ez a funkció olyan, mint az okos lány: hoz is valamit is, meg nem is. Nem jósolok nagy karriert olyan funkcióknak, amik a talán leginkább ellenérdekelt honlapok jóindulatára támaszkodnak. -
pasi29uk #14 Megvan! Mosaic volt a neve!!!!
Bővebb infó: http://en.wikipedia.org/wiki/Mosaic_%28web_browser%29 -
pasi29uk #13 Szerintem nem baj, hogy belinkelte. Érdekesség képen megemlítem, hogy (ha jól emlékszem) volt más böngésző is a Netscape mellett. Nem jut eszembe a neve valami pókháló volt az ikonja 94 körül. De hamar eltűnt... Pedig a kor viszonyaihoz képest nem volt rossz. Pine, PE2, stb korszakból :DDD
Thx: tricky -
kanduhr #12 Már múltkor be lett linkelve. De te még mindig nem érted miről beszélek. -
tricky #11 tessék, hogy értsd meg te is néha, miről is beszélnek az emberek :
a böngészők története
nem baj ha félre magyarázol, de az biztos, hogy sok felhasználó vált böngészőt, ha neki tetsző böngészőt lát a reklámokban, net tv bárhol, de vannak azok a felhasználók is, akik nem váltanak böngészőt, mert most más divat baromság van.
akor rókás az maradjon rókás, aki safaris, az maradjon a saját táborában.
de erre is várom a negatív reakciódat. -
kanduhr #10 Oké, már mindenki jól tudja, hogy az Opera előbb jelent meg mint az internet, mindenki tőlük lop stb - unalmas. A múltkor még dicsérve voltak, hogy nem pénzzel reklámozzák magukat, hát ez az eredménye. Egyébként az átlag felhasználót aztán kurvára érdekli, hogy melyik ingyenes böngésző lopott a másik ingyenes böngészőtől. Ha valakinek ilyen problémája van, az menjen a megfelelő helyre panaszkodni. -
tricky #9 írd be a SG.hu cikk keresőjébe azt hogy Opera
utána írd be hogy safari vagy króm vagy róka
nézd meg melyikből mennyi cikk volt az SG.hun
nagyrészt minden böngésző az Operából *meríti* az ötleteit
de mindenki magának csinálja az hírnevet
más tollával ékeskedni könnyű, csak épp szánalmas...
gondolom sok zsé van az SG.hunak ha a rókáról és a krómról cikkez, de végül is igaz, pénz beszél kutya ugat... -
kanduhr #8 Gratulálok. Ügyes vagy. -
kanduhr #7 Akkor talán itt lenne az ideje felfogni, ha épp nem az Operáról szól a cikk. -
tricky #6
-
tricky #5 Hihetetlen, hogy minden böngészős cikknél megjelenik valaki és rákontrázik...
ha a krómról vagy a rókáról nem lenne, cikk, akkor azok tábora is felemlítené, nem? -
kanduhr #4 Hihetetlen, hogy minden böngészős cikknél megjelenik valaki, és nyomatja az Operát... -
Rotyoka #3 +9999. -
willcox #2 Kecskére káposztát esete forog fenn. Ki az a balga, aki azt hiszi, hogy a hirdetők figyelembe veszik bármelyik böngésző ilyen-olyan lehetőségeit?
Az egyetlen megoldás, ha a felhasználó lokálisan védekezik. A faszarit nem ismerem, de FF alatt ez tökéletesen megoldható, és nem a FF saját, hasonló beállításaival, hanem kiegészítőkkel. -
tricky #1 Köszönjük az Operások nevében is az SG.hu-nak a rengeteg kimerítő cikket az Operáról, nem mind ha nem lenne mit írni róla...
features