27719
  • arty
    nyilván te jobban tudod, mint a beyond3d

odamentél haverodhoz, bal agyféltekéd megszámolta a pixeleket, a jobbik pedig a frémrátát mérte :D

(Én megvettem az xbox verziót is és végig is játszottam, ráadásul képben vagyok a konzolommal kapcsolatban. Te pedig szokás szerint balfaszkodsz...)
  • sanyicks
    Nyilván te majd megmondod hogy én mit láttam amikor játszottam vele, vagy amit a haver is folyamatosan lát...
    És nem 720p max 720p-re van felskálázva. Röviden fogalmad sincs az x360 verzióról.
  • vk90
    Maximálisan egyetértek. Nincs még egy ilyen játék mint a Gta IV. Még 30-40 év múlva is emlegetni fogják.
  • HollandRules
    Ez a midnight Club Los Angeles
  • HollandRules
    Már 3 éve ezzel jáccok .Igazából nem lehet megunni ezzel a fizikával.
  • fery02
    10/10-es játék, még több év távlatából is.
  • arty
    akkor félrebeszéltél :)

az xboxos gta4 720p és ugyan nem konstans 30fps a játék, de hogy "gyakran észlelhető az is hogy az fps inkább a 20-at súrolja alulról" az durva csúsztatás :) összefoglalva: fogalmad sincs az xboxos verzióról.

kifli: volt, az irott verbatimről jászóknak :P (mióta van hdd install, a jelenség kb megszűnt)

és had ne nyomjak most be videot a pécés popupról, durvább mint amit anno xboxon tapasztaltam ... (1 órácskára beszippantott tegnap a gta4, pedig csak árnyékot akartam screenshotolni, kurva jó kis játék, még mindíg!)
  • kifli
    jah, ott csak a popup van, meg a textura betöltés késés :D
  • sanyicks
    nem, az x360-ról beszéltem, ps3-mast nem próbáltam.
  • fery02
    Pont ez az, hogy látszatra végre nincs már különbség árnyékilag P betű hatására.
  • arty
    szerintem visszaolvasás nélkül máskor ne reagálj egy fórumban ;)
  • Büdös Bohóc
    Kit érdekel, az utolsó patch jó árnyékot tartalmazott.
  • arty
    töltsd be a gta4 1.0-s exe-t, meglátod :)
  • vato loco
    Lehet hogy sose használta, de 5970-en még meg tudta oldani hogy csak az egyiket hasznosította, nem zavarta ha ott van mellette a másik. És az még egy dolog hogy játék előtt mindig bontanom kell a CF-et (jó, 2 kattintás, de akkoris), de még szaggat is, pedig hagytam a játék által felajánlott alapon, 25-ös látótávval, meg 30-as mittoménmivanalatta, holott ugyanezeket 5970-en majdnem maxra tolva is tökéletesen futott a játék, akadás sehol. Ez meg elvileg egy jobb kártya (legalábbis ha az 5970-ből is csak az egyik mag működik a játékban), és még annyit se tud (csak ebben a játékban).
  • vato loco
    Hagyjuk már a kvarcjátékokat, nem egy kategória...
  • vato loco
    Ki nem szarja le a kilakoltatást? Ez egy játék fórum, nem szocproblémamegoldó. Gondolom te is azért jársz ide mert téged is az fenyeget, és pont egy ilyen fórumon remélted megtalálni az ellenszerét... LOL. Simán csak irígy vagy hogy van akinek futja ilyenre a fizetéséből. (Mintha 160k (ennyi volt a 2 kártya együtt) olyan nagy pénz lenne, egy GTX580 egymagában alig kevesebb.)
  • vato loco
    Előtte 5970-em volt, ami az előző generáció x2-ese, azzal teljesen jól ment. Stalkerban (ami a másik kedvenc játék) ott hasít is a cucc, csak ebben van ilyen meglepetés.
  • grebber
    Mit is kell nézni? Off-os képen kicsit sötétebb az árnyék és ennyi!
  • arty
    emlékeztetőül a gta4 árnyékai a legutolsó verzióban:

definition OFF:

definition ON:

(a frémráta még mindig fos - általában teljesen indokolatlanul: megyek és egyszercsak 37 helyett 20al kezd "szaggatni" az autópályán, miközben forgalom pl nincs is, hdd SEM töltöget)
  • arty
    sanyicks a ps3 verziorol beszélt - legalábbis a 360asra amiket leírt nem igaz :)
  • asysoft
    Akkor úgy látszik elméretezték az engine-t...:)
  • sanyicks
    A gta4 konzolra sem sikerült jól... x360-on konkrétan beszaggat néha, és elég gyakran észlelhető az is hogy az fps inkább a 20-at súrolja alulról. Emellett alacsony a valós felbontása is, 1152*640.
  • fery02
    De akkor ne írd, hogy az árnyékok olyanok, mintha paintbe csinálták volna őket (tudom, hogy nem szó szerint ezt írtad), mert már régóta normális árnyékok vannak a játékban!

Mondjuk személy szerit az alábbi konfigomon én sem fogom már feltelepíteni a játékot újra (pár hete lett új Win telepítve), mert nem lenne értelme.
  • kifli
    használtam én a legfrisebb patchel, multit nem is engedte volna nélküle...
    De nem javított hatalmasnagyot a játékon az a patch...
  • arty
    nem, elolvastam és részben egyetértek vele :)
  • Micsu
    neked ez valszeg kimaradt

• fery02
    Nem tudom mikor jött ki, de ide pl júniusban rakták fel, szóval akörül gondolom.

Mind1, az a lényeg, hogy már jó ideje normális árnyék van a játékban, P betű ide vagy oda.
    Legutóbbi patch óta nagyobb skálában állítható a minősége is, Very High-on már olyan jól néz ki, hogy nem akartam elhinni.
  • asysoft
    Igen, a GTA4 PC-s portja nem sikerült jól. A konzolos vitába pedig inkább ne menjünk bele, igényes port esetén maximum játék alapdesign-ján lehetne látni...

fery02 (#64): ez az ominózus patch mikor jött ki? Csak mert nyár végefele toltam utoljára huzamosabb ideig a játékot, és akkor még voltak hibák (Steames, annak meg szokása naprakészen tartani).
  • fery02
    Úgy írod le a játékot, hogy ki sem próbáltad legfrissebb patch-el. -.-
  • kifli
    árnyék pc-n a blur kikapcsolásával válik bugossá, ez konzolon nem kapcsolható ki, valszeg a hw takarékosság miatt ilyen, mert a blur úgyis eltakarja, csak blurral meg kibaszottronda...
  • arty
    a gta4 egy fosport, tökéletesen egyetértek veled: a rockstar nagyon kibaszott a pécésekkel

a gta-s árnyék pedig kompromisszum: egy élő városban, ha mindennek mindenre dinamikusan vetődik az ármnyéka, az brutális gépigénnyel jár, ha az árnyék szélei ráadásul nem full élesek, az ezt csak fokozta volna és az így is fosul futó gta tényleg diavetítés lenne mindenkinél - ezért lett ez a "pontszórásos szélű" árnyékmegoldás, ami pécén a nagyobb, élesebb felbontás mellett elég bénán néz ki (definition off-ban jobb azért)

mafia2 meg pontosan azért fut jobban, mert sokkal statikusabb, sterilebb benne minden, konzolon pedig konkrétan egy szaggatós sz*r (ps3on emellett még ronda is)
  • kifli
    Vagy a konzolfejlesztöket a gyenge hw miatt, a fejlesztöket eléggé visszafogja...

Aztnemondjátok hogy a 4 nem foskonzolport...
    A fejlesztö csapat elsö pc-s játéka...

Ja a patch megoldotta, kikapcsolhatóak az àrnyékok :D

Ha az árnyékot maxra teszem nem fut valami jól ugyhogy az nem megoldás, és még mindig nem teljesen okés...

Maffia 2 a szebb grafal fut jobban, és hiába 2 évvel késöbb jött ki, ugyanazon a hw-n fut jobban/szebben (xbox ps)
  • Büdös Bohóc
    nem tudom esetleg láttad-e, hogy a legutolsó patch, ami már isten tudja mióta kint van megoldotta az árnyékot is gta alatt?
  • asysoft
    Emiatt nem a konzolokat kell szidni, hanem a fejlesztőket.
  • arty
    istenem, de fájdalmasan dilettáns vagy :)

(csak akkor meg minek kommentelsz?)
  • arty
    gta4 > mafia2

1.)
    gta4 - 2008 április
    mafia2 - 2010 augusztus

2.)
    euphoria-s fizika

3.)
    tripla mennyiségű tartalom
  • arty
    "Sziasztok! Idézek a GameStarból:"

Szia,

Idéznék magamtól: "gamestart olvasol? te hülye vagy b+"
  • kifli
    azé lukacsos az árnyék mert, foskonzolport. Kapcsolt vissza blúrt ("P" betű emlékeim szerint), és akkor jó lesz az árnyék, de úgyfog kinézni mint a szar konzolokon...

Ezekmiatt nemszeretem pl a konzolokat...
  • kifli
    én ugytudom nem kezeli a többvideokártyás rendszereket...
  • asysoft
    Én sem tartozom azok közé (mint írtam, maga a játék tetszett), de ettől még ha valamit csúnyának találok, azt megjegyzem:)

#47: no akkor ha majd lesz időm, eljátszom a beállításokkal, mivel időközben VGA upgrade is történt (4770 512MB->6870 1GB).