27719
  • vk90
    Hát akkor még nem mostanában jön :(
  • Bronx South
    Két dolog amit kiemelnék:

A V betű egy része lesz majd az amerikai pénzügyi krízis kiparódizálásának, legalábbis a Rockstrar ezt tervezi, és ha a gyenge angolom helyes, még most kezdenek majd bele a történet, és a küldetések megalkotásába.
  • Bronx South
    Akinek nem megy az angol, annak google translate!

Inerview with Dan Houser - NOWGamer.com

Ha jól olvastam a játékról túl sok konkrétumot nem közöl, de ő is megemlíti Los Angelest mint lehetséges helyszínt.
  • gabo91
    Ha egyszerre jött volna ki mind három platformra, a pc eladás is több lenne. Sokan vannak akik azért nem vették meg pc-re, mert már konzolra megvette korábban...
  • janihunk
    Hogyne mivel akkoriban olyan nagynak számított a gépigénye hogy sokaknak még low on se ment rendesen. (most sem mindenkinek) Érthető hogy szinte mindenki le warezolta.
  • morzsi555
    Az xbox 360, ps3-as verziók bevételének egy nagy része a microsofthoz és a sonyhoz kerül, nem pedig a kiadóhóz (ha rá keresel a neten találsz diagramokat, százalékos táblázatokat.). Ezért nem számít, hogy kevesebb a pc-s eladás, a kiadónak nem kell tejelni a microsoftnak és a sonynak, ezért szeretik pc-re is kiadni a játékokat, hiába kevesebb az eladás.
  • Bronx South
    Olvastam róla hogy esélyes hogy konzol exkluzív lesz az V, ha jól emlékszem PS3.
  • tommygear
    áhh, az ms nem hagyná azt
  • Bullitt
    Eladásokra VGchartzot nézz:

GTA IV:
    (világszerte)
    Xbox360: 9,215,221
    PS3: 8,334,118
    PC: 705,900

PC-re átlagosan amúgy megfigyelhető, hogy a konzolokhoz képest kb. 10-15%-ot adnak el. Ami elszomorító, vagy inkább manipulált adat. Én valahogy túl kevésnek érzem ezt...
  • lolSL
    nov 2 a sony pénzügyi befektetői konferenciájának napja is
    ps exkluzív? :<
  • tommygear
    ja persze :D akkor a lost and damned és a gay tony szerinted miért volt csak xbox exkluzív? mert az ms többet tejelt, ne legyél naív :)
  • arty
    még1x leirom: a rockstar leszarja, mennyi konzol fogy, ő játékot árul, nem hardvert

és nekik NAGYON bejött, hogy konzolexkluziv volt a gta4, mert kurva jól fogyott (hogy pécés verza mellett hogy ment volna, ezt már sose tudjuk meg)

hogy ezzel az exkluzitivással még a két konzolgyáros is nyert pár eladott gépet, az csak extrabónusz, de a lényeg nem ez, mivel ők semmit pénzt nem fektettek a gta4 konzolexkluzivitásába, ergo pénzükbe nem került
  • tommygear
    ez a lényegen akkor se változtat, nem fogyott kielégítő mennyiségű konzol holott ez volt a cél, ezt többet nem szeretném leírni
  • arty
    - nem a sony/ms döntése volt az exkluzivitás, hanem a rockstaré (ms fizetett az egyik kieg időleges exkluzivitásáért, másért nem)
    - 10 millió eladott konzolkópia hatalmas lóvé a két konzolgyártónak (licenszidj) és a rockstarnak is. ha lett volna pécé verzio, akkor sokan pécére lewarezolják (oda könnyebb, mint konzolra) és akkor visszaesik a konzolos eladás is

így "mindenki" jól járt, kivéve aki pécére vette meg (későn kapta és szart is kapott)
  • tommygear
    ki beszél a játék eladásairól?? :D
    akinek volt konzolja az megvette a gta 4-et oké, de az exkluzivitás alatt egyáltalán nem vettek annyian konzolt, hogy bármennyire is megérte volna a fél éves exkluzivitás

magyarul: az ms meg a sony azért fizette le a r*-t, hogy adják ki csak konzolra fél évig és minél többen vegyék a szarjukat, de nem vették
  • Bronx South
    "A Grand Theft Auto IV-ből 3,6 millió fogyott a nyitónapon, és hatmilliót vettek alig egy hét alatt a Rockstar Games szerint. A játék kiadója, a Take2 hatmillió eladott példányt és 400 millió dolláros forgalmat várt a megjelenés utáni első héten. A negyedik rész viszont már az első napon 310 millió dolláros bevételt hozott, és a hét letelte után már 500 milliónál tartanak a számlálók. Az eddigi legsikeresebb játéknak, a Halo 3-nak az első napon 170 millióig sikerült eljutnia, az első hetet 300 millióval zárta a lövöldözős program. A filmek közül A Karib-tenger kalózainak utolsó része tartja a bevételi rekordot, 404 millió dolláros első heti nemzetközi jegybevétellel, amit a GTA alaposan felülmúlt."

Forrás: Wikipedia
  • arty
    mire a pécés megjelent, már 10+ milla kelt el konzolra.

ezzel szemben a pécés nyitás:
    "Sales for the Windows version of the game were considerably less successful. According to NPD Group the game debuted at #7 of their weekly top ten.[164] One week later, the game disappeared completely from the top ten published by NPD Group.[165][166]"

7 helyen nyitni, majd 1 hét után már listára se kerülni - na az szégyen (node, amekkora fosport volt, kb ezt is érdemelte). vszeg elhanyagolható teljes áras eladások lehettek, ergo a pécés megjelenés nem osztott és nem szorzott, ahogy mondani szokás :)

(hogy steamen utána fillérekért sokan vették meg, már mindegy. még én is megvettem, holott boxon végigtoltam mindet és pécén csak multiztam vele 2 órát és ennyi. még mindig szarul fut...)
  • Bronx South
    Ha ez nem pletyka és valós kép, akkor igazak a Kotaku névtelen forrásra támaszkodó információi, visszamegyünk a San Andreasba, az az Los Angeles lesz a helyszín, extra az is kiderült hogy Nico Bellic lesz(?) az egyik választható főszereplő.

Ezek alapján azt se tartom kizártnak, hogy összetalálkozhatunk majd az V -ben Carl "CJ" Johnson -al. :)

De még mindig amondó vagyok, hogy az első trailer lesz a mérvadó.
  • tommygear
    ezt nem én találtam ki, több helyen volt erről cikk régen, egyáltalán nem fogytak jobban a konzolok az exkluzivitás alatt, ez volt a lényege
  • arty
    elírtam :)

szal: ötletem sincs, honnan veszed, hogy nem érte meg jóideig konzol exklunak tartani a gta4-et
  • tommygear
    nem pletyka, valós kép
  • Bronx South
    Nagyon pletyka szintű fotó, de ki tudja mi az igazság ?

• tommygear
    nálam semmi probléma vele
  • tommygear
    mit nem értessz?
  • Rayden02
  • arty
    de, patchekkel is problémás a gta4pc :/

és a konzolok jóformán már a 4-et se bírták el, nagyon sokszor beesett 30fps alá :(
  • arty
    nyilván egy bruteforce AA több erőforrást eszik, mint egy játékba implementált!

pláne pl dx11 alatt vannak eljárások, melyeik virtuálisan semmiféle teljesítménycsökkenést nem okoznak! (vagy csak észrevehetetlenül minimálist)
  • arty
    nem értem meg?! ezt így honnan?
  • Snexi
    biztos nem lesz óriási ugrás grafikában de szerintem jóval szebb lesz mint a 4 (tekintve,hogy az igazán nem is volt az)
  • tommygear
    a rage már egy kiforrott engine, sztem jobban lesz optimalizálva mint a 4, mert ugye patch-ekkel már azzal sincs probléma, a grafikában meg nemhinném, hogy hatalmas fejlődés lenne, nem igen bírnának már ennél többet a szaros konzolok
  • Bronx South
    Ami viszont engem mindennél jobban érdekel, az a gépigény. A GTA IV szerencsére már elfut max grafon problémamentesen, de ugye kijött egy Battlefield 3 ami a GTA IV gépigényét is felülmúlja, így félelemmel tölt el hogy gépigényből sosincs plafon, nekem meg a low és a medium graf nem játszik: egyrészt mert a rögeszmém, másrészt nem ezért vesz új gépet az ember. :)

Továbbá nem tudom hogy motor függő -e az élsimítás, de ha lesz, akkor egyből csökkennek majd az fps értékek a GTA IV -hez képest. Ez a következtetés onnan jön, hogy a GTA IV -nek Enbseriessel be lehet lőni az élsimítást, az fps mindjárt csökken vagy 30-40 -et, és ez tapasztalat, de az is lehet hogy ettől még az V jobban optimalizálva lesz.
  • janihunk
    Azért hagytam ki mer angol tudásom gyenge mindjárt le szövegfordítózom
  • tommygear
    valszeg igen
  • Bronx South
    Kihagytad a #289 -es hsz-t. :) A rockstarinformer a bizonyos RAGE engineről ír, a Max Payne 3 pedig úgy tudom hogy a RAGE 2.0 -át fogja használni, így feltételezem hogy ugyanezt kapja majd a GTA V -is.
  • janihunk
    Akkor dx11 kilőve?
  • tommygear
    rage, ugyan azzal mint a 4
  • janihunk
    Am szerintetek milyen motorral készül a játék? Én a Frostibe 2 nek örülnék. De kétlem hogy az lenne alatta.
  • janihunk
    Nem hát és még a GTA IV: Complete Edition-is nagyon sokan megvették. sőt aszem hétvégén volt valami akció steam-on hogy 2000ft volt az eddigi összes gta. Na ezt is megvették jó páran biztos.
  • Santata
    1-2 hónap csúszás biztos lesz. Nézd meg majd minden nagyobb játéknál szokott lenni egy kisebb PC-s csúszás, így akinek van konzolja is azt veszi meg inkább és nem warezol. Plusz lehet PC-re is megveszi.
  • janihunk
    Jaja remélem az E3 ra hoznak valami demó féleséget.