27719
    Attól nem fog egyik játék se mágikusan kisebb gépigényt produkálni neked, mert te elkötelezett "ritkánjátszós" vagy. Attól ugyanannyit bele kell fektetni, hogy menjen a játék, hiába nem akarsz. Szerintem 150k rohadtul nem pénz egy gépre. Főleg, hogy ha ritkán játszol és nem kell költeni annyit egy originál játékra. Ha te veszel egy minimum gépet manapság, akkor az 1-2 évig lehet elég, de talán annyi sem. És áltatod magad, hogy majd néha játszol és arra megfelel a gép. Mostanában láttam, hogy mennyire kínkeservesen lehet összedobni (egy havernak segítettem keresgélni) 100k-ból egy tűrhető minimum konfigot. És szerintem fillérbaszás nem rászánni még 30-40 ezret, hogy sokkal több kakaót kapj. Ha játszani akarsz, akkor vedd úgy, hogy ennyibe kerül egy gép és ha most bemész és veszel egy ilyen i3-as hulladék laptopot, akkor ne úgy készülj, hogy majd néha minimumon tolsz játékokat. Hanem úgy, hogy van egy home office-od, amin tudsz netezni és gyakorlatilag lófaszt nem ér játékra.

Komolyan, kérdezz körül gépes topikokban, hogy több éves, akkori közép, vagy 1-2 alkatrész szintjén közép-felső kategóriás gép most nekik hogy viszi a játékokat és mennyibe került. Plusz befektetés és sokkal több játékélmény.
  • Lacee86
    Akiről itt szó van, az a HC Gamer, akiről meg én beszélek, az az, aki néha szeretne egy-egy nagyobb névvel kicsit játszani, és megelégszik a szerényebb eszközökkel és grafikával. A kettő közt óriási a különbség. De nem egy dimenzió vagyunk ahogy látom, úgyh egyikünk sem fogja megérteni a másikat, így ezt a beszélgetést itt fejezzük is be.
    Szerinted a picsogás mit jelent? Mert az idézetből úgy érzem, hogy te nem tudod.

Én csak jeleztem egy lent hozzászólónak és azzal mindenkinek, hogy egy szintet azért ütnie kéne minden gépnek, mert ha 3-4 meg 5 éves konfigokon stabilan megy 50-60 FPS-el a GTA IV és erre idejön valaki sírni, hogy neki bizony nem, akkor lehet találgatni, hogy milyen hardware-ről van szó. Minden héten kezditek elölről ugyanezt a témát és unalmas. És még aztán nekik áll feljebb, amikor kiderül, hogy nem megy, vagy szarul a GTA V. Istenem, azért 4-5 évente nem ártana fejleszteni a gépet, tudod a hobby pénzt visz el. És hidd el, hogy ez még egy olcsóbb hobby. Próbálj meg versenyszerűen tolni bármi olyat, amihez kell felszerelés, esetleg menj el airsoftozni és meglátod mennyi pénzt visz el. Szar ez a világ, de így működik. Érdekes módon szinte csak a PC-s világban létezik az, hogy valakinek nincs pénze fejleszteni a felszerelését a "hobbyjához" és azon sír, hogy muszáj.
  • Lacee86
    Akkor ez mi?

P3 1000-es 256 megás gépen biztos nem megy jól, te gondolom ilyenen akarod tolni, ha a gta iv szerinted a mai gépeken is szar. Nem értem miért kell olcsójánoskodni.
    te kezdted a picsogást és ok nélkül
    bizony a konzolokon is 20 körül ment

a gta v meg főleg
  • Lacee86
    Te meg egy hülye faszkalap vagy, aki nem bír más stílusban beszélni, de persze fórumon mindent lehet, úgyis csak egy nicknév. A sok mínuszodból látom, h nem itt írsz így először. Amúgy nem vagyok rád kíváncsi.
    természetesen, de mondjuk egy 3-4 éves, akkor 130-140-ből összerakott pc-n is megy a GTA IV már 50 FPS-el stabilan. És még mindig megy az előítélet és a sírás azért, mert valakinek a topikban szarul megy a gépén a GTA IV. Már bocs, de ha 5-6 éves gépekről van szó, akkor szerintem lassan érthető is, hogy miért
  • Lacee86
    1366x768, a minden low-on, és bizony 20-ra leesik sokszor.
    Akkor meg mit sírsz, csicska vagy? Ha nem game miatt vetted, akkor egyáltalán minek hozod fel a picsogásodat, hogy szarul megy a GTA IV rajta? És az egyel ezelőtti HSZ-ben kb összegeztem is, hogy miért
  • Coral Springs
    Ez nem jelenti azt hogy majd egy-két konzolátirat játék nem fektet meg néhány csúcsgépet is. A grafika és a gépigény nincs párban egymással, ezt párszol megtapasztalhatta a PC -s társadalom.
    azt gondolom vágod, hogy most pc-hez mérten ugyancsak kb. low grafikát fogsz látni GTA V-ben egy konzolon (bár eszméletlen szép így is) és a felbontás HD ready, mellette az FPS 20-25. Ezek után szerintem ugyanott vagyunk, amit te tapasztalsz a laptopon és akkor még csak egálban sincs a géped egy ps3-hoz vagy xbox 360-hoz képest. TEchnikailag bizonyos pontokon igen, de mint egy integrált rendszer és optimalizáltság szintjén rohadtul nem.
  • Lacee86
    Nem játék miatt vettem laptopot, úgyh ne oltogass itt senkit. Amúgy itt a teszt a 2 magról... link
    Látszik, h az E8***, ami egy sima 2 magos, HT nélkül, vitte ugyanúgy, mint a 4 magosok, csak a magas órajel kellett neki. Úgyh te ne okoskodjál.
  • Coral Springs
    Az új AMD videokártyákban már van Mantle támogatás, pont azért találták ki hogy a konzol átirat játékok probléma mentesen fussanak a PC -ken.
    Egyébként meg megkérdezném, hogy milyen grafikán hány FPS-el fut most nálad a GTA IV olyan "legendásan szarul"?
    next gen miatt? :DDDD nézted te, hogy mit tudnak azok? Eddig kb a toppot jelentette minden új konzol széria, most meg már egy rakat konfig lenyomja ezerrel azokat a gépeket. Gyakorlatilag már most azért butítottak pl. a PC-s Watch Dogs-on is, hogy ne lássad mekkora különbség van/lehetne PC és PS4 között.
    Te meg tudatlan. Most attól, mert egy több éves technológiát kiadnak a mai nap, még nem lesz erős. 2 magos proci GTA IV-nek? Normális?... Fikáért lehet venni 4-6 magos AMD-t meg i5-öt is, te meg i3-al azt hiszed, hogy megváltod a világot? Pont az előző hsz-ember írtam, hogy nem kell olcsójánoskodni, a fejlesztők se fognak egy bizonyos szint alá menni.
  • Lacee86
    Utóbbi években lassult ugyan, de most megint kezd elszállni sztem a next gen miatt.
  • Coral Springs
    Én 4 éve kb 300 ezret költöttem a gépemre, akkor mondjuk még monitort is vettem. Mostanában kéne megint új gépet összeraknom hogy haladjak a korral, de ahogy észrevettem az utóbbi években lelassult az informatika fejlődése, a játékok gépigényei sincsenek úgy elszállva, valószínűleg én is beérem egy új VGA -val azt még jó lesz a jelenlegi szett 1-2 évig.
  • Lacee86
    GTA IV miatt tuti nem veszek gépet. :) Amúgy sem vagyok egy nagy játékos. Ha a GTA V netán menne rajt vhogy -ami kb. esélytelen-, akkor ok, ha nem, akkor esetleg elgondolkozom egy konzolon (nem új generációson, csak mondjuk egy xBox 360-on). Játékra 200 ezerért gépet én már tuti nem veszek.
  • Coral Springs
    Gépigény tekintetében nem sok különbség van a low és a full graf között a GTA IV esetében, anno ezen rengeteg problémázás ment, ezt a patch -ek sem javították. Tehát vagy veszel egy erősebb gépet és játszol vele full grafikán, vagy sehogy. Plusz ahogy előttem írták kell a 4 mag.
  • arty
    i3 = két mag (+ht)

gta4-nek 4 mag kell vagy szaggat, pont.
  • Lacee86
    Komolyabb gépigényű játékokat is elvitt már simán. Ne vicceljünk, 5 éves játékról van szó. Laptop ide vagy oda, az nem normális, h egy 1366x768 low grafon sem megy stabilan.
  • Coral Springs
    Egy sima laptopon szerintem ne akard futtatni a GTA IV -et, nem is kell csodálkozni ha szarul megy, nem egy erős processzor az az i3. Esetleg egy gamer laptopon elmenne, de arányaiban az is gyengébb mint egy hasonló tudású asztali gép. Nekem asztali gépem van egy i5 760 processzorral és egy HD6870 VGA -val, full grafikán 1680x1050 -ben 40-50 fps -el mondhatni elég szépen elfut a GTA IV, pedig már az enyém sem számít csúcs gépnek.
  • tommygear
    ne etesd a trollt :)
  • Lacee86
    Nem igazán tudom, ki az, de a neve hírből ismerős. :)
  • arty
    :))))))
  • V43 1105
    AmbrusKocsis alreggel vitatkozol .. vond le kérlek a következtetést .. :-D
  • Lacee86
    Egyik szavadat ütöd a másikkal. Nagyképűzöl az -amúgy semmire sem jó- hiper szuper ram-oddal, de ha napi 5 ezer a fizetésed, akkor nem keresel vmi vastagon. Arról nem beszélve, h ahhoz csak gratulálni tudok, h ha egy ram-ot nem bírsz kicserélni egyedül, és ezért képes vagy 5000 Ft-ot kifizetni. De ha egyedül nem is, akkor nem igaz, h nincs egy ismerősöd, aki ezt a kemény 1 perces műveletet megtenné neked.
  • allock #10845
  • W aWaW Wah
    Én pl. ma is megyek dolgozni, hogy DDR4 2133Mhz-es 32 GB ram.ot tudjak tetetni a gépembe, igen tetetni mert nem merek belepiszkálni egy drága gépbe, meg nem sajnálom azt az 5 ezer forintot (napi fizetésem), hogy egy profi összerakja a gépemet.
  • W aWaW Wah
    Aki egy GTA-t akar futtatni, az igenis ne legyen csóró, fizesse meg az árát, hogy játszhat egy normális PC-vel. Akinek nem tetszik annak ott a sok kínai játék, hamisitványok.
    A Játék-Ipar nem a szegényeknek lett kitalálva, ez a gazdagok hobbija.
  • Lacee86
    Te aztán értelmes egy ember lehetsz. Hát képzeld, i3-mal, 4 GB RAM-mal és egy aránylag normális GPU-val nekem is szarul megy, minden patch ellenére is. Más, újabb, nagyobb gépigényű játékok simán mennek a laptopomon, de a GTA IV az persze nem... Úgyh ne arcoskodj itt, ha lehet.
    P3 1000-es 256 megás gépen biztos nem megy jól, te gondolom ilyenen akarod tolni, ha a gta iv szerinted a mai gépeken is szar. Nem értem miért kell olcsójánoskodni.
  • zaki
    Mit ertesz javitott gta4nek? A legujabb patchet?
  • LeWyTy
    Hát akinek egy kartondobozról megy annak biztos szarul fut... nekem nincs fullos gépem de a javított GTA4 már nem volt neki nagy kaland.
    Szerintem ez kifejezetten jól fog futni a gépeken. (Mondom ezt úgy hogy feltételezem a Rockstar nem lövi tökön magát... bár már megvan a nyereség úgyhogy ki tudja.)
  • zaki
    Meg a 4 is sz@rul megy a legtobb embernek meg mindig, szoval en mar nem szamitok semmi jora :D
  • Lacee86
    Rengeteg féle gépigényt olvastam már, sztem mindenki, egészen különbözőeket is, úgyh elég nehéz bemérni. Reméljük, nemsokára a hivatalosat is közlik.
  • tommygear
  • totyak
    Oda van írva a gépigény alá, hogy tájékoztató jellegű, a gyártó nem erősítette meg.