27706
  • gabesz012
    Nem azért írtam a fikázást. Ez már a többedik hsz-ed, amiben fejtegetted, hogy miért nem jó ez a játék, neked nem jön be, megértettük, elfogadjuk, viszont amit te objektívnak nevezel, az inkább szubjektív, ugyanis a nagy többséget nem zavarják azok a dolgok, amiket írsz. A gta sorozat mindegyik része ilyen volt a realitás/irányítás tekintetében.

(Ha nekem vmi nem tetszik, leírom róla egyszer a véleményem, aztán letörlöm/nem foglalkozom vele többet.)
  • Kroki105
    Köszi szépen, akkor az hiányozhatott.
  • allock #27102
    pörgetéshez vegyél tagságot 500 dollárért a szemüveges fószertől az asztal mögött, mikor belépsz a főbejáraton a kaszinóba enyhén balra ott lesz, aztán ha készen vagy, vedd fel a napi 1000 ajándék zsetont az autós pódiummal szemben a rácsok mögött a nőtől
  • Plata
    És taxiban van fast travel opció,plussz pénzért azonnal a célba ér.
    Majd lesz egy bugos rész a játékban amikor nem tudsz tovább menni,mert a térképen látszódni fog a küldetés,de ha odamész mindig eltűnik.
    Na ott csak taxival tudsz továbbjutni,oda ahhoz a küldihez taxival kell menni és gyors utazási opcióval.Akkor a küldetés nem tűnik el hanem elindul.Akármi más járművel mész oda,eltűnik.
  • molnibalage83
    Tudom, használtam már. Igazi high life.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.22. 12:13:12
  • PiszkosFred
    Hát, két küldetés között akkor kapd elő a telefonodat és hívj egy taxit (nem viccelek, van ilyen opció) és akkor nem kell vezetned, megteszi a sofőr :)
  • molnibalage83
    Fikázás az, hogy objektív szempontok alapján középszerű és leírtam, hogy mi az, ami szerintem rosszul van benne megcsinálva?

Egy csomó időt visz el az autózás úgy, hogy számomra nem ad hozzá semmit és borzalmasan kilóg így az egész. Ráadásul egyszerre kéne figyelni a tooltipet és hallgatni a játék szövegét.

Ellenpélda? A Witcher III-bam jópofa volt a lovaglás, de azért többnyire ment fast travel. Jó volt odalovagolni Novigradhoz, de a 2. vagy 3. alkalom után nem töltöttem időt vele.

Azért annyira bírom, hogy ha valakinek valami nem tetszik indoklással = fikázás.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.22. 11:57:38
  • Palinko
    Egyébként meg a mafia 3 ban még durvábbak a rendőrök, kanyarban bedriftelek közéjük szállok elviszek oszlopokat kocsinak nekimegyek igaz embert nem ölök, nincs még egyes körözés sem. Rendőrautó mögött valakibe totál beleszállok hátulról, minden oké. Volt még valami más is de már elfelejtettem pontosan mi talán lövöldöztem a közelükbe és végignézték :D Ehhez képest a GTA rendszere jobb, persze a Mafia 1-é volt az igazi még. Ráadásul a 3 ba még nem igazán sikerült elmenekülnöm nagyobb körözésből, ott termett vagy 50 rendőr és szitává lőnek, ha üldöznek lézer pontosan kilövik a gumijaid szóval úgy kezdődik az üldözés aztán észreveszed nem haladsz a kocsival és vonatoztok, majd váltanál kocsit ott még beszállnál már szitává lőnek mert lassú az animáció, kitöri stb addig megáll a rendőr, mire beülsz begyújtod stb álló célpont vagy és szétlőnek. Ha iktatod ki a rendőrkocsikat sem számít mert összeszedsz újakat stb. Biztos majd lesz olyan élményem hogy máskor meg tök könnyen meglógok előlük, de akkor is vicces. Hogy vagy nevetségesen könnyű vagy befosatósan nehéz.
  • gabesz012
    Szerintem az utóbbi. De azért csak játszol tovább és fikázod. :D A vezetős rész különösen vicces, egyszer az a baj, hogy nem realisztikus, utána meg kár hogy nem ugorható át a vezetés egy open world játékban?
  • Palinko
    Igen ez az öltözz át tényleg idegesítő :D Bár mindig van értelme sztori szempontjából de én sem bánnám ha automata lenne. Az autózás meg kicsit kákán is csomót keresés szerintem, bár megértelek mert néha én is érzem úgy hogy de jó lenne valami automata vezetés vagy fast travel de azért egyrészt egész jó a vezetési élmény, másrészt minden open world játékban van autózás, lovaglás stb, mindenkinek kell ez a kis filler, harmadrészt nem érezném hogy szívatna szóval nincs ez a hmm a szomész utcába is tehetnénk a cuccost de direkt a térkép másik végére tesszük majd onnan vissza. Nem gondolom hogy olyan sokáig tartana a leghosszabb út is egy közepes autóval ami már elég gyors és környéktől függően azért elég gyorsan tud gyors autót spawnolni köréd.
  • Plata
    Inkább az utóbbi.Nekem megvan mióta kijött.De én a mai napig szeretem.
  • Plata
    Pörgetést nem kell kioldani,az mindenkinek ingyen jár.
    Azok a küldik nem nehezek.Egyedül is letolhatók.
    Ha van már rendesebb arzenálod akkor nulla kihívás.
    Ha igazán jó küldiket akarsz,akkor csináld a kaszinó küldetéseket.
    Sok pénzt nem a küldik adnak hanem a bizniszek.
    Mivel az Epic féle ingyenes GTA-d van 5-ös szinttől mehetsz is bizniszelni,hiszen kapsz bunkert,pénzhamisító gyárat is ingyen.Sőt azt hiszem CEO-s autolópós raktárat is.
    MC-ben melósként is kapsz pár percnyi munkáért 30-35 ezer dollárt.Duplás héten 70k-t.
    Egy bunker eladás 1 millió felett fizet.
    Ha eladsz 4 top range kocsit a raktáradból az is 400 ezer.
  • molnibalage83
    A történet lehet, hogy kiforrja magát, de eddig egy kb. whatever volt. Az öltözködési rendszer és az egész konzolos irányítása meg idegesítő. Felvettem valamit, ami nem jó. Autó vissza, öltözés, az már jó neki.

Az összes autózást átléptetném fast travellel, ha lehetne...
    Repülőt majd lopok, megy egyszer csak elmegyek majd úgy autókázni is talán.
    Egyszerűen többet vártam a játéktól. Mindenki húúúúúúúú, meg húúúúúúúú.
    Ez eddig úgy középszerű. Vagy lehet, hogy csak nem az én zsánerem.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.21. 20:03:52
  • Kroki105
    Az offline már ment az előbb normálba. Remélem az online is fog majd.

A játékról kicsit: Nemsokmindent próbáltam, leginkább az autóversenyzést, és az tetszett. F1es meneteket csináltam. Érdekes hogy a "világrekord" menetet is mutatja, 3 másodperc,, meg 10 sec... Erre még Flash is bután nézne. Nyilván csalás, nagyon igénytelen ezeket így benne hagyni. (meg a csalókat is)
    Kipróbáltam hogy ha lefutok egy 25körös menetet, az mennyivel több pénz, hát nem egészen arányos azt kell mondjam. 5 körért kaptam 4-5k-t, 25ért meg 7et? :D Majdnem 40perc volt... Igaz egyedül mentem, de élveztem, szal ezen a téren azért nem toltam ki magammal teljesen Mondjuk meg is lett az eredménye, a következő public futamot megnyertem azon a pályán, már betéve fújtam a nehezebb kanyarokat.
    Néztem 4 fős küldetéseket is, nem tetszett hogy társak vannak. Mindig ott van a jaj nehogy elbasszam érzés, mert hát nem akarom elrontani a játékot (bár ők is ugyanolyan szerencsétlenek voltak nagyjából). Ja, és mindig mindenki rohan, mert eszetlenül szép az élet.... Utána kipróbáltam ugyanezt single módban, egyértelmű volt a bukta, de nem izgatott, játszunk. 4 pontból az egyiket megcsináltam, onnantól folyamatosan generálta a motorosokat, a kettes pontra már nem sikerült behatolni hogy 2 oldalról támadtak. De lelőttem vagy 50 motorost :D
    Nem lesz ez rossz, ha játszható lesz.
    Azt a pörgetés dolgot kell még kioldani valahogy a kaszinóban.
  • Plata
    Social club és a rockstar szerverei mai is meghóttak részben.
    Még RDR-ben is gond van.De csak PC-n.Sok ingyenes majom miatt.
  • Caliph
    ma próbálkoztam,nem engedett online,jelentkezzek be a social clubba...persze bevoltam...
  • Ssenkradlive
    Molni én bírom az írásaidat, meg tisztelem a tudásod "haditechnika" meg szimulátor témákban, és ezekben a stílusodat is, de néha olyan "merev fafejű f@sz" tudsz lenni, már bocs...XD
    Ez a játek nem egy Wargame escalation/airland, nem is egy Falcon 4.0, engedd már el a realitást néha, ne gondolkodj...XD
    Én is HC stratégia függőként mondom, hogy a GTA V kurva jó játék, tele humorral, meg random ökörködéssel, akcióval, valóban az egyik eddig legjobb jaték "all time" ha megfelelően állsz hozzá.
    Felejtsd már el hogy mit reagálnak a rendőrök meg ilyenek, lopj egy kisrepülőt pl., és nézd meg a tengerparton hány napozót tudsz bedarálni a propellerrel mielőtt lezuhansz. XD
  • RJoco
    A szolgáltatód figyeli az adatforgalmad és, ha nem tetszik neki, akkor szankcionál, minek hatására megjelenik a hibaüzenet.
    Legalábbis az, hogy VPN-nel megy ezt feltételezheti. (Összeesküvéselmélet? Áááá, csak egy kicsit....)
    De az is lehet, hogy a RockStar szankcionál IP cím tartományra.
    WoW esetén volt erre példa, mikor konkrétan a vodafone-os IP címmel rendelkezőket nem engedte fel a szerverre egy támadás miatt. Pár nap alatt lecsengett a dolog, aztán megint mindenki játszhatott.
  • RJoco
    Csak addig van bárki is a klubbodban, míg a session-ban tartózkodik.
    Az "állandó" beállítás nem tudom mi. Talán, ha ismét belép, akkor automatikusan megkapja a rangot és nem kell minden egyes alkalommal kiosztanod neki.
  • DrSoong
    Ha a motoros klubba felveszek egy ismerőst alelnöknek és beállítom, hogy állandóan legyen és ne csak az aktuális seasonbe, akkor ha kilép miért tűnik el? Mit állítok be rosszul?
  • Palinko
    Én pihentetem a dolgot, majd ha stabilizálódik a szerver helyzet akkor újra ránézek ez a sok új ráengedett játékos miatt (köztük miattam is ha erőltetném) most egy ideig nem lesz jobb. Biztos valamennyi szerver bővítést bevállalnak.
  • Kroki105
    Ezzel a hibával találkozott már valaki? # 6000.87
    Ezer évig van "connecting to rockstar game services", majd a végén egy ilyen

Esetleg van valami megoldás VPN-en kívül? Azzal megy rendesen, online is.
    Köszi a segítséget előre is (ha lesz )

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2020.05.21. 14:18:42
  • molnibalage83
    Megnéztem, minden maxra van húzva. Lényegében különösebb erőlködés nélkül lehet száguldozni a városban, forgalom olyan szinten nincs. Nincs igazi dugó sehol. Lötyögnek a kocsik.

Az ékszerrablás szervezésénél vagyok, de továbbra is hiányzik a WOW pillanat.

A játék irányítása botrányos, szinte semmit nem magyaráz el...
    Volt a hajó üldözése. Felvillan, hogy akkor R-t a cinematic kameráért nyomjam le. Majd le akarja vágni a hajóról Franklint és meg is teszi. Ja, hogy vissza kéne váltan, hogy lelőjem az embert és nem az MI teszi meg vagy nem nekem kell Franklinnal valamit?

Az is elég muris, hogy akkor áll neki tootipeket mondani, amikor vezetek és pofáznak is a szereplők. Oszt akkor hogyan olvassam el...?
  • Plata
    Vagy nem fizetett.
    Van egy olyan teória hogy nem véletlen volt az ingyen GTA V,jön az új DLC Online-ba ami sok sok millió dolcsiba fog fájni,a sok újonc meg ha be akar csatlakozni a buliba majd szépen vásárol shark card-ot.
  • El Gigante
    Ingyen?? Megnézném mennyi pénzt fizetett az epic a rockstarnak:D
  • Plata
    Hát én inkább passzolom,sztori úgyis uncsi már,Online meg bann járna érte.
  • NiGhTM4R3
    Valaki előfizethetne és megoszthatná velünk :)
  • Plata
    Ha belépsz CEO-ba vagy MC-be kapsz egy random színt.
    Én az előbb rózsaszín voltam,session váltás után barna.
    Ha a térképen vagy piros akkor azt jelenti hogy agresszív vagy és őrült.
    Ha halálfejes piros akkor asszem vérdíj van a fejeden.Vagy szintén túl őrülten van a mentális állapotod.
    Ha rosszalkodsz Online akkor egyre zizzentebb leszel és piros,ha jó vagy és nem keversz bajt akkor időnként pénzt kapsz érte.
  • PiszkosFred
    Nem lila? Mert ha lilára gondoltál, akkor az ufók tehetnek róla, a zöldek harcolnak a lilák ellen :)
  • DrSoong
    Mit jelentenek a színek? Tegnap rószaszín voltam meg meg zöld amikor beléptem...
  • molnibalage83
    Tóvmá?

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.20. 14:01:28
  • wedge31
    Elöször nekem se tetszett a harmadik rész de aztán valahogy berántott a hangulata de annyira, hogy megvettem hozzá az összes létezö dlc-t pedig ez nagyon nem jellemzö rám.

Utoljára szerkesztette: wedge31, 2020.05.19. 20:57:24
  • Plata
    Akinek steamen megvan a régi Mafia 2-3 az már meg is kapta az újat ingyen,igaz a harmadik rész nem lett felújítva,csak újra kiadva.
  • Palinko
    Igen kíváncsi leszek, de ahogy ismerjük a közízlést több embernek bejön az ökörködés ami inkább GTA-s sajátosság, az csak rátesz egy lapáttal hogy ilyen sajátos humora van és hogy érint meg bizonyos témákat stb az inkább csak azoknak jön át akik elmélyednek benne szóval egy más közönségnek is tud anni. Biztos mindenkinek van olyan ismerőse aki még egyszer nem vitte végig a sztorit kb annyit csinál hogy lopja a járműveket meg mindig az éppen legközelebb álló embert, rendőrt lövi le.

A Mafia meg áh... nem tudom, ettől a fakezű hangar csapattól nem várok sokat, bár igazságtalan vagyok mert nem is igazán fakezűek inkább a project manager lehet szar meg a döntéshozóknál akik rábólintottak hogy jó lesz 20 percnyi gameplayt végeláthatatlanul ismételtetni és akkor majd jó játék lesz belőle. A Mafia 1 remake alatt talán megtanulják mi is kell egy jó játékhoz és ezt a szegény hánnyattatott sorozatba újra életet lehelnek a 4. résszel mert az én szememben a 3. maga a halál. A remaketől is félek bár nagyon akarom hogy jó legyen és nagyon akarom egy modern grafikán újraélni az egyik kedvenc játékom, de hallottam hogy nem kell pixelről pixelre lemásolniuk, lesz benne változás és félek hogy túl sok kreatívságot tesznek bele egy amúgy szépre polírozott műbe. Pl a híres autóverseny hogy fog működni, a lopakodós küldi, ugyan úgy reagálnak-e ránk majd a rendőrök, ugyan úgy lehet-e majd értelmetlenül tankolni és ugyanolyan érzés lesz-e a fegyverekkel lőni, a repteres küldi vége is ugyanolyan lesz-e stb. Nagyon félek hogy csak emlékeztetni fog valamire amit szerettünk de már nem az lesz szebb köntösben. Meglátjuk.
  • PiszkosFred
    Mondjuk a Mafia most lehet kap(ott) egy masodik eselyt a viragzasra, a Triology lehet, hogy behuz par embert, foleg ha az 1. resz remakeje tenyleg jo lesz, mert ott is az vitte a palmat.

• Palinko
    Szerintem itt GTA-s a reakciója a városnak, eddig is ilyen volt, ezután is ilyen lesz és jól is van így, van hogy valakit fejbelősz a kocsijában és úgy veszed el a város közepén és mindenki elmenekül le se szarják, máskor meg bedriftelsz a kanyarban a kocsi segge kicsit ellöki a járókelőt épp van rendőr ott látja egy csillag, azt fél óra múlva meg már a katonaság jön rád mert csak nagyobb bajba kevered magad :D

A játék során nagyon sokszor kell zsarukat lerázni és ha olyan nehézre csinálták volna meg mint amire gondolsz akkor kb ultra hard játék lenne, a valóságban hány autós menekülés sikerül mikor már helikoptert küldenek rá? Én eléggé úgy tudom hogy 0.

Az 5. rész meg tényleg jó, szerintem a 2. valaha volt legjobb GTA, pedig én tényleg nem hittem benne a 3 szereplő miatt hogy jó lesz, de nagyon összerakták. Szerintem csak a San Andreas jobb, maga korában, mára már az is úgy néz ki hogy azért ez jobb játék, csak a San Andreasnak nem szabad elfelejteni hogy akkor bővült sok lehetőséggel a világ, meg sok máig meglévő dolgot ott hoztak be. A Vice City is jó volt de az inkább a felpimpelt 3. rész, a 3. rész kicsit tech demonak érződő valami amit nem tudtak még tartalommal feltölteni de a Vice Cityn sikerült, a 4. rész kicsit lapos meg visszalépés volt a SA-hoz képest lehetőség terén az 5. rész meg elég fullos GTA.

Ahhoz az élményhez amit keresel meg Mafia 1 kell, ott olyanok a rendőrök, ott megbasznak a pirosért, gyorshajtásért stb, de látod hiába volt sikeres meg hiába lett legenda a játék nem volt elég hogy túlélje a stúdió a Rockstars meg virágzik, a tömegeknek ez kell amit látsz.
  • PiszkosFred
    Plusz elvileg az optionsban lehet szabályozni a városi forgalmat, hogy mennyi autó legyen az utakon, ezzel is kordában tartva régebbi gépeken a performancet, azt is érdemes megnézni. Traffic density vagy population, vagy valami ilyesmi rémlik.
  • gabesz012
    Ez nem a Mafia. Szerintem kifejezetten idegesítő lenne, ha mindenért egyből üldöznének, teljesen jól be van lőve. Sőt, inkább azt mondanám, hogy túl brutálisak a zsaruk, 3 csillagtól felfele. Marhára nem igaz, hogy bármit meg lehet csinálni és nincs reakció az NPC-k részéről. A story meg olyan, amilyen, valakinek vagy bejön, vagy nem, de a tálalás, LA hangulat az elég jó. Ha nem tetszik, nyomj egy uninstallt, de részben valótlanságokat kár írni, meg a story-ba is így belemenni, pont olyan dolgokkal, amikre van magyarázat. Pl az üldözés: nyilván nem az a kisvárosi rablás volt az első bulijuk, azért van akkora hajtóvadászat. Michael meg bizonyos szitukban nem gondolkodik, az indulatai vezérlik, mintha nem lenne ilyen ember igaziból is (ezt arra, hogy miért megy a piti tolvaj után).
  • molnibalage83
    Ott tartok, hogy a fickó hülyegyerekét véletlenül ellopják a hajóval együtt. Igen, tudom, az eleje, de akkor is...

Az első rendőr tutorial óta egyetlen rendőrt sem láttam. Egyet sem.

A baromi nagy toronyházak között lőttem le a péntárcával rohanó tagot. Le se tojták. Előtte kocsival akartam elütni és zúztam le ami elém került. Senkit sem érdekelt. Amikor az autót vontatva koccoltam le kocsikat és minden piroson átmész, senkit sem érdekel.

Amikor elmentem otthonról a niggával, akkor rátolattam egy emberre és telibevertem egy kocsit. Reakció. Jaj, jaj, jaj és minden megy tovább.

Egy sokkal kisebb, de valóban élő város többet ért volna. Mert a bűnöző sem úgy él meg, hogy mindent megenged magának fényes nappal...

A grafika emlékeim szerint fullra van húzva, mert egy 2013-as konzol játék finoman szóval nem kihívás egy 5 éves alsó középkategóriás PC-nek sem. de azért megnézem.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.19. 17:40:52
  • Sunrider924
    Abban egyetertek hogy a GTA3, Vice City es San Andreas utan ez engem sem fogott meg, 36/69nel rahagytam, egyelore. Az emlitett korabbi jatekokban, abban az idoben nagy poen volt hogy rossz fiu lehettel, gengszterkedtel, a Vice city-be Tomy vercetti tortenete ezt tokelyre vitte, de jo volt a tortenet is hozza. Itt egyelore nem allt ossze, jatszottam vele par napig jobb hijjan de engem is zavarnak egbekialto okorsegek mint Franklin, aki utcai kis sutyobol lezerszemu mesterlovesz lesz hirtelen , mert a story ezt kivanja, Michael csaladi problemai inkabb farasztoak mint viccesek, a tobbit nem mondom mert az mar spoiler veszely, nem tudom mi volt 5(?) eve megjeleneskor, de most igy nekem csak a sokat akar a szarka erzes van. Mindegy aki elvezi jatszon vele en most mar nem erzem azt, hogy lemaradtam valamirol.