8
  • levente68
    #8
    Érdekes, mindig is felnéztem a Panasonic-ra.
  • Omega
    #7
    Az androidból arra következtetek, hogy kisebb súlyú, helyigényű és kisebb teljesítményű hardverek lehetnek, pont a túlmelegedés elkerülése és az üzemanyagspórolás érdekében.
  • Gerygrey
    #6
    Egy 2 dolláros USB csatlakozó kéne csak minden ülés hátuljára, és meg van oldva a dolog. Én bőven ellennék egy 10+ órás repülőúton is egy androidos telefonnal, sajnos az akksi nem bírja olyan sokáig folyamatos videolejátszással vagy játékkal.
  • Bren X
    #5
    ez az, zsúfoljunk még több technikát kicsi helyre azt had melegedjen túl.
  • narumon
    #4
    Hol olvastad, hogy tabletet raknának az ülésbe?? Nem látok ilyet a cikkbe.
    Ide elég lesz egy érintőkijelző a maga minimál procijával, amit legyártatnak (vagy csak simán vesznek) valakivel / valakitől. Miért kéne ide tabletet kavarni? Tizedannyiból megússzák.
  • kvp
    #3
    "De vajon miért nem iPad-okat raktak be hiszen egy tablet kerül az ülésekbe."

    Azokat nem lehet testre szabni, nem lehet egy jarmufedelzeti kozponti szerverbe integralni (az itunes szerverek a foldon vannak), nem lehet tetszoleges formaju es tipusu hardvert gyartani hozza. Egyebkent is, miert vennek meg a konkurencia termekeit, ha ok maguk tudnak jobbat gyartani.

    Ez egy elosztott rendszer, amibol az utasok csak a kijelzot es a taviranyitot latjak (meg a fulhallgatokat, azok tenyleg jok). A rendszer masik fele a kozponti szerver, ami a gepen tartozkodik, hogy ne a netrol kelljen a filmeket letolteni, de ne is kelljen a keszulekek memoriajaban tarolni. A kovetkezo resz a kommunikacios rendszer, ami lehetove teszi a folyamatos internetelerest. Vegul ott van a foldon elhelyezett management/hatter rendszer, ami a legitarsasag altal nyujtott szolgaltatasokat es funkciokat szolgalja ki. (pl. elintezi az utasnak az autorendelest, vagy nyilvantartja mennyi ital van meg a fedelzeten) Emlitik, de nem kap tul nagy hangsulyt, hogy ez egyben egy logisztikai rendszer is, tehat egyreszt az emberek atvihetik az egyik utrol a masikra a beallitasaikat (ha azonos legitarsasaggal repulnek), tovabba akar az utaskiserotol is rendelhetnek egy italt, amit utanna egyben tudnak a kiszallaskor kifizetni. A ceg meg vagy valos idoben vagy a leszallas utan latja az utasok fogyasztasat, amibol kiszamithato mennyi arut kell utantolteni a kovetkezo uthoz. Ehhez a feladathoz egy linux alapu rendszer pont jo, android-os kijelzokkel, beagyazott linux alapu fedelzeti szerverrel es linux alapu foldi szerverekkel es management felulettel, esetleg android alapu terminalokkal a kiszolgalo szemelyzet szamara.
  • MsUser
    #2
    Windows kilőve Android megy a helyére, ez azért jelent valamit.
    De vajon miért nem iPad-okat raktak be hiszen egy tablet kerül az ülésekbe.
    Azért a szakértőket nehezebb átverni a minőséggel, főleg ha olcsóbban jobbat is lehet mint az alma meg a winfos.
  • noland
    #1
    faja!