10
  • bakagaijin
    #10
    Mondjuk pont a gugli betiltását vennék észre a legkevesebben az oroszoknál. A Yandex, vagy akár a Rambler is messze leveri népszerűségben. Ugyanígy megvan a facebook, paypal, skype, ebay, akármi orosz saját megfelelője is. Tehát egy ilyen letiltási ötlet nem feltétlenül légből kapott.

    Itt egy látogatottsági lista orosz ip-kről. Sajna elég régi, 2005-s, de a mai napig népszerűbb a Y, mint a G.
  • nlght
    #9
    A francia helyzet sokkal aggasztóbb, mert az EU-ban végtelenszer nagyobb hangjuk van mint az oroszoknak és irányadó elv lehet a francia gyakorlat. Persze remélem nem következik be, csak gyorsan távolítsák el a szarközyt.
  • Omega
    #8
    Az lehet a baj, hogy a gugli nem tett eleget orosz zsebekbe, különben nem lenne semmilyen cyber fenyegetés.
  • Mazoska
    #7
    Nincs az a proxy, VPN rendszer , még decentralizált sem, ahol ne tudna a Skype audostream 6kb/s sebessége átfigyelni, még akkor sem ha az egyik közvetítő valami Holdbázison van, Gmail, és az ilyen pötyögős oldalak pedig aztán végképp, szóval az ilyen intézkedésekkel, max. annyit érnek el, hogy többen fognak megtanulni proxykat konfigurálni.
  • torzsvendeg
    #6
    Én azon csodálkozom, hogy eddig még nem tiltották be. Kínában úgyszintén.
    Kezdenek szétesni, majd úgy járnak mint az arabok. Oszt lőttek a cocializmusnak.
  • feregember
    #5
    Nem baromság.

    Üzlet. Az orosz internet tartalomszolgáltató cégek eléggé centralizált társaság, kevés kézben összpontosúlnak a legnagyobb oldalak tulajdonjogai. Rá akarnak tenyerelni az amerikai cégek által uralt piacra, és most épp azt látjuk hogy ehhez a politikát is használják.

    "Jogszerűsége erősen kérdéses": hogyan? Egy államról van szó.
  • Inquisitor
    #4
    Ja, mert egy random noname DC++ szerveren elhangzott privát chat szövegét könnyedén le lehet hallgatni. Vagy egy illegális WoW szerveren amit két arc beszélget. Hagyjanak már lógva. Aki meg titkosítva akar dumálni, az eddig is megoldotta.
    A RIM meg azon aggódik, hogy a hülye az ő titkosított szolgáltatásaikat mikor tiltják be. Iszlám diktatúrákban még érthető, de elég szívás lenne nekik ha az észak amerikai piacon előbb jönne be a tiltás.
  • adler30
    #3
    Ezek mekkora barmok,röhög a vakbelem.Tiltsák be a levegővételt inkább,az majd jót tesz nekik.Jó hogy nem azt mondják rá a szkájpra hogy sátánizmus.Ezeknek a tajga és a medvetánc való.
  • Rotyoka
    #2
    Ha az oroszok be akarják tiltani, akkor valamit lehetséges hogy tudnak. Nem top hackereik vannak őnekik, nem hülye gyerekek ezek
  • Amergin
    #1
    Ennyi erővel betilthatnák az egész netet, nem?
    Egyébként pedig harcra fel tenoristák, láthatjátok a skype nem lehallgatható
    Igor, találjatok kulturáltabb megfigyelési lehetőségeket, és ruházzatok be kódtörő szuperszámítógépekbe, ahogy a zusa is teszi.