Kávé
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.08.26. 14:57:45
imo :) science fiction is science fact
Amúgy mi a fene az a gumicsizma? 😊
Amúgy, ha észrevetted volna, egyből nem az. Hiszen eleinte bakancs volt.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.08.26. 14:33:27
Nekem eszembe sem jutott.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Engem az aromája a nyers sózatlan napraforgómag ízére emlékeztet..
Én mára már mindhármon túl vagyok, de te mit keresel errefelé, hol a madár sem jár?<#nyes>#nyes>
Szoktál egyáltalán kávézni?<#idiota>#idiota>
Nálam bakancsból is lehet kávézni..<#finom>#finom>
Valaki kér esetleg egy csészével belőle?<#vigyor>#vigyor>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Augusztus 14., 12:00 ·
Frei Tamás bejegyzése:
Nápolyi kávézó Firenzében. A kezemben pedig egy olyan súlyú és vastagságú csésze, ami "világbajnok" a maga nemében. A legsúlyosabb, legforróbb espressos csésze Itáliában. Úgyhogy nemsokára nálunk is lesz.
Amióta az olasz kávékonyhánk tökéletesítésén olasz szakemberekkel dolgozunk, többek között a legendás pörkölőszakemberrel, Marco Cremonésével, én magam is egyre több olyan kávézóba jutok el Olaszországban (épp Marco kiséretében), amely még az olaszok számára is különleges. Valami olyat "tud", amit a többi kávézó nem. Ez a firenzei ötkaros géppel dolgozó kávézó például méregkeserű dél-olasz kávét készít azok számára, akik Dél-Olaszországból Északra költöztek, de hiányzik nekik a hazai íz...
Az olaszok számára ez a kávé keserűségében jelentkezik, mármint az otthon emléke. Ebbe a firenzei pályaudvar közelében található, egyszerűen berendezett kávézóba az itt lakó nápolyiak zarándokolnak el reggelente, hogy koromfekete (nem pedig halványbarnára pörkölt firenzei) kávét igyanak forró vízben tartott, súlyos csészéből.
Nemsokára nálunk is lesz ilyen. Nápolyban már készülnek a Cafe Frei logós csészék az Olasz Kávékonyha dél-olasz receptjei számára
https://www.facebook.com/cafefreipecs/?hc_ref=ARQ4jantkDXtB08-SM-G_Br2fuW7_qkrh19h1kYbIjE0WfHGwchqJgLWAQ6a1nIl3Bs&fref=nf
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Majd legközelebb világosabban fogalmazok.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
az arabica az egy kávéfajta, nem elkészítési mód.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.08.09. 19:15:49
Persze a kávé az attól még kávé, a krém azaz olaszosan crema, az a tetején lévő habréteg.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.08.09. 18:37:55
Szóval ott kezdem, hogy a lentebbi kávéteszt előtt simán elsétáltam az adott bolt kávéspolca előtt, pontosabban pillantásra sem méltattam eddig ezt a márkát. Oka a korábbi rossz tapasztalatok a noname kávékkal szemben. Egy példa: Arany Fekete. Felőlem lehet a gyártója valami nagymúltú neves cég is, engem tutira nem hat meg. Az Arany Fekete részemről pontosan az a típus, amit csak akkor fogyasztok a jövőben, ha pisztolyt szegeznek a halántékomhoz. Ingyen sem kéne kategória.
Na mindegy, gondoltam egy esélyt azért kaphat az öreg Bella, ha már másoknak is ízlett..
Egy vendégemen teszteltem először (meg persze magamon is) és meg kell mondjam, egész kellemes volt. Nyilván nem egy olasz prémium kategória, de ennyi pénzért amennyit ez kóstál, már mondhatni meglepően kellemes nedű. Ízre már már egy krémkávéra hajaz. Pedig nem az. Csak snassz arabica, mint a felirata is hirdeti.
Egy biztos: nálunk egy ideig szívesen látott/ízlelt kávé marad..<#eljen>#eljen>
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Most kávét hozott be az asszony ébresztő itókának..<#miaz>#miaz>