780
Mit és hogyan iszol, milyen gépen főzöd, avagy hol veszed?
-
#18 én ezt lájk.
bár a legszarabbat is megiszom, ha nincs más... :| -
#17 igen, innen néztem, hogy tejszínben főzem a dohányt.
Kennedy69 én sem kapadohányból csináltam, hanem szivarokat szedtem szét hozzá:) -
G_ArchAngel #16 Ezt probaltad? -
kennedy69 #15 így már más,akkor az valamilyen speciális dohány...nem holmi kapadohány. -
#14 mi mindenre jó az internet...
"Almába áztatott dohánylevélen kell átfőzni az espresso-t!"
-
kennedy69 #13 ...kegyetlen lehet. -
#12 átfőzve nem raktam bele túl sokat, és beáztatva is csak minimális idő, szóval nem hiszem, hogy annyira mérgező lenne:)
Próbáld ki, ha egyszer Frei kávézó környékén jársz, azt hiszem Nicaraguai dohánykávé a neve -
#11 ilyet iszok, mert gyorsan megvan.
-
#10 Izé, a nikotin ilyen formában nem kib...tul mérgező? -
#9 csinált már valaki otthon dohánykávét?
Nekem a Frei-ben kapható dohánykávé pillanatnyilag a "kávéházi" kedvenc, de még nem jutottam el odáig, hogy megkérdezzem tőlük, hogyan csinálják:)
Itthon már kísérleteztem, amit a sógorom szivarjai bántak, de bár ihatóra sikerült 1-2, nem olyan, mint az ottani (még csak nem is hasonlít)
Próbáltam már úgy is, hogy a dohánylevélen+kávén menjen át a víz, meg úgy is, hogy a kávétejszínbe áztattam be a dohánylevelet. Még ez utóbbi volt a legjobb, de még nem az igazi. -
Fidolorous #8 sajnos valamilyen oknál fogva engem sose dob fel, kb. 5 perccel az elfogyasztás után ugyanolyan hullafáradt vagyok.. -
#7 tiramisu a kedvencem :) -
G_ArchAngel #6 Reggel egy tripla eszpresszo, delutan egy tripla, ha valakivel talalkozok, akkor egy dupla, de napi 10-nel meghuztam a hatart.
Bialetti kotyogost hasznalok, asvanyvizbol csinalom, a kavefozot olasz szokas szerint csak forro vizzel mosom, nem kenem ossze vegyszerrel, utana tisztara torlom, hogy ne vizkovesedjen.
Cukrot nem teszek bele, mert a kavet az ize miatt szeretem, ha lagyabbra vagyok, akkor felgozolok tejet.
Haverom a tolunk 5percre levo Starbucksban dolgozik, barati aron kapom az orolt kavet, igy egyelore onnan, fokent Bold Arabica-t. Most pont citromfuves etipot iszok, picit furcsa, de nem rossz. -
#5 nem szeretem -
#4 kolesz: reggel + délután instant szutyok 2 kiskanál cukorral
otthon: délután forrázott darált kávé 2 kiskanál cukorral és otthoni tejszínnel
munka: ami van, de leginkább 3 az egyben. -
#3 ez igen , gratulálok ! spuri . . . -
#2 sose szerettem
kis koromban inkább energia italt ittam
most meg spuri kell -
#1 Gyerekkoromban nagyon nem szerettem a kávét, de még a kávés sütit, vagy a kapucíner csokit sem. Aztán, mikor "felnőttem" és dolgozni kezdtem, a koránkelés, a fél óra reggeli semmittevés/beszélgetés a kollégákkal oda juttatott, hogy 6-7 kockacukorral már elkortyolgattam én is a reggeli kávémat.
Mára ez megváltozott. A cukor kevesebb lett, és megválogatom, hogy hol és milyen kávét iszom. Megvannak a kedvencek, kialakult az ízlésem, mondhatni finnyás lettem.
Ti hogy álltok a kávézással? Van kedvenc márka, esetleg jó 100Ft-os automatás kávé? Milyen gépen főzitek otthon? Kotyogóson, vagy valami olasz csodaeszpresszóval?