Kávé
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem merem megnézni mennyi pénzbe kerül.
Napokban vettem észre hog y a neszepresszó - nál lehet kapni ristreto méretet is. Most egy ideje azt használom.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Már a kibontásnál is jó illata volt, frissen darálva, főzve csak pislogtunk, hogy tényleg nem érződik a dohány illata.
A poén, hogy akkor tudtam meg, hogy a Frei az nem a német ingyenes szót takarja, hanem a Frei Tamás brandje . . .
Elég rendesen felemelték az árakat ott is mióta nem voltam nálunk.
A minőség mindenesetre nem romlott.

A többi meg mégjobban brutál drága.
Évi 1 -2 alkalommal járok csak már.
Itthonra a post megírása óta nem is vettem, nespessó kv főzőt használok.
Szerencsére tényleg semmi köze hozzá.
Ellenben nemrég voltunk a pécsi cafe frei - ben.
Kettő lány dolgozott a pultban. Kedvesség nem szorult beléjük, látszik hogy nincs tisztességes munkaerő mert sok helyen találkoztam ezzel a problémával. ( Több cafe frei is ) .
Egy presszó kávé, egy pisztáciás kávé, kettő nem túl nagy méretű sütemény volt kb 5000 Ft. -
A cigifüsthöz semmi köze szerencsére, mivel azt én is utálom.

Because I said so... that's why.™
Vagy sima presszó minden nélkül.
https://www.dm.hu/cafe-frei-porkolt-dohany-kave-nicaraguai-dohany-alma-p5999885987078.html
"A Nicaraguai dohány-kávé zacskójában a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változatát találja. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főznek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot."
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.02.02. 18:51:47
Frei től egyébként a dohánykávé a kedvencem, ha nagyritkán megyek oda esetleg.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Most már a kávé hőfoka is magasabb mint az előző hetekben.
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2022.10.18. 10:39:47
10 hónapnyi használat ( napi adag kv főzés ) után a vízkő okozta probléma miatt, nem működött a gép. Ez alapján tudsz számolni nagyjából, hogy a tiednél ez mikor fog bekövetkezni.
Nagyban függ milyen kávés vagy, a szervezeted mennyi koffeint szokott kapni, ahhoz tudod igazítani szerintem a mennyiséget és az időt.
NFL meccshez autentikusan amerikai filteres kávét, kevés kávé sok víz, mint a filmekben amikor a literes krigliből öntik a nagy "teás bögrébe" a kávét.
Drip Coffee Maker - American Coffee
"Kávé mérgezést lehet egyébként kapni?"
Koffein - Ajánlott mérték és a koffeinmérgezés tünetei
webbeteg.hu
https://www.nespresso.com/hu/hu/kavegep-segitseg?#!/Vertuo-Next/utmutatok_video/cleaning/utmutatok
Egy év alatt inkább elvízkövesedett a rendszer, ahhoz van spéci tisztítószer.
A villogás tippre a túlhevülés jele, valószínű a vízkő miatt kevés vizet tud átáramoltatni a rendszeren és túlhevül.
https://www.nespresso.com/hu/hu/kavegep-segitseg?#!/Vertuo-Next/utmutatok_video/descaling/utmutatok
Vízkőmentesítő szett
Használati utasítások
Vertuo Next 5.88MB Magyar PDF
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.10.17. 19:47:55
Eddig semmi gondom nem volt, rendszeresen lefutattam a tisztító programot.
Ma azzal a problémával találkoztam hogy ez a tisztító program a korábbi fél liter vízhez képest mindössze kb 2 dl vizet folyatott át a rendszeren, az is nagy erőlködések árán történt.
majd ezt ismét lefutottam akkor is max 2 dl víz ment át a kávéfőző rendszerén, harmadik próbálkozásra ez már nem sikerült és a vörös lámpa villog azóta ha ezt meg kísérlem.
Találkoztatok e hasonló problémával, ha igen akkor mi a megoldás erre?
( dobd ki a pixxába a szarodat válaszokat kérlek mellőzzétek )
5 Deliciously Unique Coffees Around the World
World of Coffee 2022 Part1 - Milan
World of Coffee 2022 Part2 - Milan
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.07.26. 21:15:10
Én ezt valahogy soha nem értettem.
Rövid presszót készítek általában, megtévesztésig hasonlít a kávézókban kaphatókhoz.
Cimborám illy párnás kávéfőzőtvett, azt mondja az se rossz egyébként.

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2022.03.22. 20:39:23
Nem értettem mit is látok a leírás már közelebb vitt
"This is the astonishing moment police raided a factory and found 15 TONNES of coffee - made from BATTERIES.
Police were tipped off last week about the family-run business making ''dirty coffee'' from a warehouse
on a building site in Dak Nong Province, Vietnam."
"Ez az a megdöbbentő pillanat, amikor a rendőrség razziát tartott egy gyárban, és 15 TONNA kávét talált - ELEMEKBŐL.
A rendőrség a múlt héten kapott értesítést a családi vállalkozásról, amely "piszkos kávét" főzött egy raktárból
egy építkezésen Dak Nong tartományban, Vietnamban."
Itt van két cikk
Coffee from used batteries, earth and dust. Factory closed (Video)
https://www.asianews.it/news-en/Coffee-from-used-batteries,-earth-and-dust.-Factory-closed-(Video)-43661.html
Battery Coffee – A Toxic Drink In Vietnam
https://wnfdiary.com/battery-coffee-a-toxic-drink-in-vietnam/
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.02.19. 19:33:19
Még most ismerkedem vele, de nagyon tetszik. 😊
Mindennap frissen őrlőm a darálómmal.
Nem volt olcsó, de nekem ízlik. Rendszert azért nem csinálok belőle.
Azaz ipari Budapest presszógép nagyon tetszik a ma napig, főleg azok a poharak!! 😊
Nekünk is az a fajta kotyogó volt ami a te képeden is van a gyufa mellett.
Szerintem a mai napig működőképes. 30 - 35 éves biztosan van,