803
Mit és hogyan iszol, milyen gépen főzöd, avagy hol veszed?
-
-
Szuper -
Stockbauer33 #761 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #760 -
-
Stockbauer33 #758 -
Ja, ez is hagyatékból van. -
Nálunk a környéken van egy két hely ahol ilyen pohárból adják a kávét. Imádom, gyerekkor és szüleim akkori kávézása jut eszembe róla. -
-
Stockbauer33 #754 -
Stockbauer33 #753 https://vince.hu/inyenc/kave-bar-bazar/ -
Nagy profi gép.
Nem merem megnézni mennyi pénzbe kerül.
Napokban vettem észre hog y a neszepresszó - nál lehet kapni ristreto méretet is. Most egy ideje azt használom.
-
Stockbauer33 #751 -
Jó egy hónapja szembe jött az Aldiban a szemes kávé változata, kb egy hete eszembe jutott, hogy nekem is van ilyenem.
Már a kibontásnál is jó illata volt, frissen darálva, főzve csak pislogtunk, hogy tényleg nem érződik a dohány illata.
A poén, hogy akkor tudtam meg, hogy a Frei az nem a német ingyenes szót takarja, hanem a Frei Tamás brandje . . .
-
Tegnap voltam hosszú idő után Frei Cafe - ban.
Elég rendesen felemelték az árakat ott is mióta nem voltam nálunk.
A minőség mindenesetre nem romlott. -
Stockbauer33 #748 -
Igen, egy sima presszó kb 450 már a kávézóban.
A többi meg mégjobban brutál drága.
Évi 1 -2 alkalommal járok csak már.
Itthonra a post megírása óta nem is vettem, nespessó kv főzőt használok.
-
Drágák ezek a frei kávék, nem? -
Stockbauer33 #745 https://koffeingram.hu/ -
Stockbauer33 #744 KV áruház -
Köszönöm a cikket. Nagyon érdekes!! -
Stockbauer33 #742 https://www.facebook.com/hustory.hu/posts/4600753833328084 -
Az íze nagyon finom, sokáig a cigarettára szociáltam én is.
Szerencsére tényleg semmi köze hozzá.
Ellenben nemrég voltunk a pécsi cafe frei - ben.
Kettő lány dolgozott a pultban. Kedvesség nem szorult beléjük, látszik hogy nincs tisztességes munkaerő mert sok helyen találkoztam ezzel a problémával. ( Több cafe frei is ) .
Egy presszó kávé, egy pisztáciás kávé, kettő nem túl nagy méretű sütemény volt kb 5000 Ft. - -
Kipróbáltam a dohánykávét, ez tényleg nagyon jó ízű.
A cigifüsthöz semmi köze szerencsére, mivel azt én is utálom.
-
Stockbauer33 #738
-
Soha nem dohányoztam cigaretta füstöt pedig gyűlölöm. Ez viszont finom.
Vagy sima presszó minden nélkül. -
Én sem, most néztem utána, érdekes.
https://www.dm.hu/cafe-frei-porkolt-dohany-kave-nicaraguai-dohany-alma-p5999885987078.html
"A Nicaraguai dohány-kávé zacskójában a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változatát találja. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főznek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot."
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.02.02. 18:51:47 -
Dohánykávé.., sosem hallottam még róla -
Találtam a szekrényben málnás csokoládés frei kávét. kb 1.5 éve lehet ott, elkészítettem, de semmi baja nem volt neki.
Frei től egyébként a dohánykávé a kedvencem, ha nagyritkán megyek oda esetleg. -
-
Stockbauer33 #732 -
én a tisztitást arra írtam, hogy forróvízzel átmosta a rendszert.
Most már a kávé hőfoka is magasabb mint az előző hetekben.
-
A tünetek alapján én is a vízkőre tippeltem, de a "tisztítást" annak véltem. Az automata kávégépem csak akkor jelez, ha vízkőmentesítés kell, 2 havonta az eco módban. Mivel a tisztítást alapból minden ki és bekapcsoláskor megteszi
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2022.10.18. 10:39:47 -
Köszönöm szépen a segítségedet, sikerült helyrehozni a kávéfőzőt, a vízkő okozta a problémát, és normálisan működik szerencsére már az eszköz.
10 hónapnyi használat ( napi adag kv főzés ) után a vízkő okozta probléma miatt, nem működött a gép. Ez alapján tudsz számolni nagyjából, hogy a tiednél ez mikor fog bekövetkezni.
-
"Mikor és mennyi kávét igyak ahhoz, hogy reggel hatig kibírjam ébren az NFL meccs végégig?"
Nagyban függ milyen kávés vagy, a szervezeted mennyi koffeint szokott kapni, ahhoz tudod igazítani szerintem a mennyiséget és az időt.
NFL meccshez autentikusan amerikai filteres kávét, kevés kávé sok víz, mint a filmekben amikor a literes krigliből öntik a nagy "teás bögrébe" a kávét.
Drip Coffee Maker - American Coffee
"Kávé mérgezést lehet egyébként kapni?"
Koffein - Ajánlott mérték és a koffeinmérgezés tünetei
webbeteg.hu -
Renata100 #727 Mikor és mennyi kávét igyak ahhoz, hogy reggel hatig kibírjam ébren az NFL meccs végégig? Kávé mérgezést lehet egyébként kapni?
-
Szerintem a tisztító program az csak a kapszulától a kifolyóig tisztítsa a rendszert, ezen a szakaszon maradhatnak olyan kávéitallal "szennyezett" részek amiket átmos.
Tisztítás
https://www.nespresso.com/hu/hu/kavegep-segitseg?#!/Vertuo-Next/utmutatok_video/cleaning/utmutatok
Egy év alatt inkább elvízkövesedett a rendszer, ahhoz van spéci tisztítószer.
A villogás tippre a túlhevülés jele, valószínű a vízkő miatt kevés vizet tud átáramoltatni a rendszeren és túlhevül.
Vízkőmentesítés
https://www.nespresso.com/hu/hu/kavegep-segitseg?#!/Vertuo-Next/utmutatok_video/descaling/utmutatok
Vízkőmentesítő szett
Használati utasítások
Vertuo Next 5.88MB Magyar PDF
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.10.17. 19:47:55 -
A honlapon az áll, hogy van rá 2 év garancia. Szerintem használd ki -
Én nemrég vettem egy ilyet, nem tudok válaszolni a kérdésedre, de ha rájössz, akkor írd meg. Hátha más is belefut ebbe a jövőben. -
Közel egy éve használok egy nesspresso vertu kv főző gépet.
Eddig semmi gondom nem volt, rendszeresen lefutattam a tisztító programot.
Ma azzal a problémával találkoztam hogy ez a tisztító program a korábbi fél liter vízhez képest mindössze kb 2 dl vizet folyatott át a rendszeren, az is nagy erőlködések árán történt.
majd ezt ismét lefutottam akkor is max 2 dl víz ment át a kávéfőző rendszerén, harmadik próbálkozásra ez már nem sikerült és a vörös lámpa villog azóta ha ezt meg kísérlem.
Találkoztatok e hasonló problémával, ha igen akkor mi a megoldás erre?
( dobd ki a pixxába a szarodat válaszokat kérlek mellőzzétek )