780
Mit és hogyan iszol, milyen gépen főzöd, avagy hol veszed?
-
#739 Kipróbáltam a dohánykávét, ez tényleg nagyon jó ízű.
A cigifüsthöz semmi köze szerencsére, mivel azt én is utálom.
-
Stockbauer33 #738
-
#737 Soha nem dohányoztam cigaretta füstöt pedig gyűlölöm. Ez viszont finom.
Vagy sima presszó minden nélkül. -
#736 Én sem, most néztem utána, érdekes.
https://www.dm.hu/cafe-frei-porkolt-dohany-kave-nicaraguai-dohany-alma-p5999885987078.html
"A Nicaraguai dohány-kávé zacskójában a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változatát találja. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főznek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot."
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.02.02. 18:51:47 -
#735 Dohánykávé.., sosem hallottam még róla -
#734 Találtam a szekrényben málnás csokoládés frei kávét. kb 1.5 éve lehet ott, elkészítettem, de semmi baja nem volt neki.
Frei től egyébként a dohánykávé a kedvencem, ha nagyritkán megyek oda esetleg. -
#733 -
Stockbauer33 #732 -
#731 én a tisztitást arra írtam, hogy forróvízzel átmosta a rendszert.
Most már a kávé hőfoka is magasabb mint az előző hetekben.
-
#730 A tünetek alapján én is a vízkőre tippeltem, de a "tisztítást" annak véltem. Az automata kávégépem csak akkor jelez, ha vízkőmentesítés kell, 2 havonta az eco módban. Mivel a tisztítást alapból minden ki és bekapcsoláskor megteszi
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2022.10.18. 10:39:47 -
#729 Köszönöm szépen a segítségedet, sikerült helyrehozni a kávéfőzőt, a vízkő okozta a problémát, és normálisan működik szerencsére már az eszköz.
10 hónapnyi használat ( napi adag kv főzés ) után a vízkő okozta probléma miatt, nem működött a gép. Ez alapján tudsz számolni nagyjából, hogy a tiednél ez mikor fog bekövetkezni.
-
#728 "Mikor és mennyi kávét igyak ahhoz, hogy reggel hatig kibírjam ébren az NFL meccs végégig?"
Nagyban függ milyen kávés vagy, a szervezeted mennyi koffeint szokott kapni, ahhoz tudod igazítani szerintem a mennyiséget és az időt.
NFL meccshez autentikusan amerikai filteres kávét, kevés kávé sok víz, mint a filmekben amikor a literes krigliből öntik a nagy "teás bögrébe" a kávét.
Drip Coffee Maker - American Coffee
"Kávé mérgezést lehet egyébként kapni?"
Koffein - Ajánlott mérték és a koffeinmérgezés tünetei
webbeteg.hu -
Renata100 #727 Mikor és mennyi kávét igyak ahhoz, hogy reggel hatig kibírjam ébren az NFL meccs végégig? Kávé mérgezést lehet egyébként kapni? -
#726 Szerintem a tisztító program az csak a kapszulától a kifolyóig tisztítsa a rendszert, ezen a szakaszon maradhatnak olyan kávéitallal "szennyezett" részek amiket átmos.
Tisztítás
https://www.nespresso.com/hu/hu/kavegep-segitseg?#!/Vertuo-Next/utmutatok_video/cleaning/utmutatok
Egy év alatt inkább elvízkövesedett a rendszer, ahhoz van spéci tisztítószer.
A villogás tippre a túlhevülés jele, valószínű a vízkő miatt kevés vizet tud átáramoltatni a rendszeren és túlhevül.
Vízkőmentesítés
https://www.nespresso.com/hu/hu/kavegep-segitseg?#!/Vertuo-Next/utmutatok_video/descaling/utmutatok
Vízkőmentesítő szett
Használati utasítások
Vertuo Next 5.88MB Magyar PDF
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.10.17. 19:47:55 -
#725 A honlapon az áll, hogy van rá 2 év garancia. Szerintem használd ki -
#724 Én nemrég vettem egy ilyet, nem tudok válaszolni a kérdésedre, de ha rájössz, akkor írd meg. Hátha más is belefut ebbe a jövőben. -
#723 Közel egy éve használok egy nesspresso vertu kv főző gépet.
Eddig semmi gondom nem volt, rendszeresen lefutattam a tisztító programot.
Ma azzal a problémával találkoztam hogy ez a tisztító program a korábbi fél liter vízhez képest mindössze kb 2 dl vizet folyatott át a rendszeren, az is nagy erőlködések árán történt.
majd ezt ismét lefutottam akkor is max 2 dl víz ment át a kávéfőző rendszerén, harmadik próbálkozásra ez már nem sikerült és a vörös lámpa villog azóta ha ezt meg kísérlem.
Találkoztatok e hasonló problémával, ha igen akkor mi a megoldás erre?
( dobd ki a pixxába a szarodat válaszokat kérlek mellőzzétek ) -
#722 WORLD OF COFFEE 2022: Highlights from the show floor
5 Deliciously Unique Coffees Around the World
World of Coffee 2022 Part1 - Milan
World of Coffee 2022 Part2 - Milan
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.07.26. 21:15:10 -
#721 Nincs szűrve, a zacc leülepszik a csésze aljára és felkeverés nélkül le kell inni a kávét róla. Ha kemény vagy, akkor fel is keverheted. Én Macedóniában ittam, ott Makedonsko a neve, elismerően csodálkoztak is, hogy olyat kérek, mert tudják, hogy a balkántól északra-nyugatra nem szeretik. Szerintem jó volt. -
#720 Cimborám állandóan ezzel " büntetett " hogy török kv - t iszok otthon, babrál fele nem tudom mennyi ideig. ÉS milyen jó is a török kávé. DE én úgy emlékszem hogy kv zacc összevolt főzve a vízzel vagy valami ilyesmi. :/
Én ezt valahogy soha nem értettem. -
#719 Török homokon főzött kávé
Egyszerűbb
és egy üzleti verziója
-
#718 Egy ideje nespressó kapszulás kávé főzővel ügyködöm.
Rövid presszót készítek általában, megtévesztésig hasonlít a kávézókban kaphatókhoz.
Cimborám illy párnás kávéfőzőtvett, azt mondja az se rossz egyébként. -
#717 Nyertél? -
Stockbauer33 #716 -
Stockbauer33 #715 https://tesztarena.hu/hibrew-h1a-teszt-zsenialis-kavefozo-barmibol-foz-kavet-kapszulak-daralt-pod/
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2022.03.22. 20:39:23 -
#714 Szemeskávét nem valószínű, hogy csinálnak így, szóval védett vagyok -
#713 Youtubon kerestem akkumulátoros kávéfőzőket amikor bedobta ezt a videót
Nem értettem mit is látok a leírás már közelebb vitt
"This is the astonishing moment police raided a factory and found 15 TONNES of coffee - made from BATTERIES.
Police were tipped off last week about the family-run business making ''dirty coffee'' from a warehouse
on a building site in Dak Nong Province, Vietnam."
"Ez az a megdöbbentő pillanat, amikor a rendőrség razziát tartott egy gyárban, és 15 TONNA kávét talált - ELEMEKBŐL.
A rendőrség a múlt héten kapott értesítést a családi vállalkozásról, amely "piszkos kávét" főzött egy raktárból
egy építkezésen Dak Nong tartományban, Vietnamban."
Itt van két cikk
Coffee from used batteries, earth and dust. Factory closed (Video)
https://www.asianews.it/news-en/Coffee-from-used-batteries,-earth-and-dust.-Factory-closed-(Video)-43661.html
Battery Coffee – A Toxic Drink In Vietnam
https://wnfdiary.com/battery-coffee-a-toxic-drink-in-vietnam/
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.02.19. 19:33:19 -
#712 Kaptam születésnapomra egy nesspresso vertuo gépet.
Még most ismerkedem vele, de nagyon tetszik. :) -
Stockbauer33 #711 https://index.hu/bcs/2021/12/06/kave-trukkok-aeropress-barista-delonghi/ -
#710 Mai latte macchiato
-
#709 Habos-(kávé)babos
-
#708 No Nut November -
#707 Vettem a cafe frei - ben mogyorós kávét. :)
Mindennap frissen őrlőm a darálómmal.
Nem volt olcsó, de nekem ízlik. Rendszert azért nem csinálok belőle. -
Stockbauer33 #706 -
#705 Tegnapi szerzemény, tshibo milánói stílus. :) -
#704 Köszönöm a részletes tájékoztatót.
Azaz ipari Budapest presszógép nagyon tetszik a ma napig, főleg azok a poharak!! :)
Nekünk is az a fajta kotyogó volt ami a te képeden is van a gyufa mellett.
Szerintem a mai napig működőképes. 30 - 35 éves biztosan van, -
#703 Sárga csomagolású Tsihibo Family t vettem most.
Régi jól bevált kv, nem csalódtam most sem benne... -
Stockbauer33 #702 Arany Omnia örölt 1kg.Még mindig a BEST -
#701 Nescafé Black Roast kritikán aluli szerintem is.
A Davidoff tényleg finom, meg is kérik az árát. -
#700 Én a 2.-at a Davidoffot iszom (az espresso 57-et). Az tényleg nagyon jó. A Nescafé is túl van értékelve szerintem. Az a Nescafé Black Roast meg egyenesen pocsék. Viszont kíváncsi vagyok az 1. helyezettre, le fogom tesztelni.