Fejhallgató vagy Hangszóró

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
#78-ra:
oksa vettem. de hogy valamelyik táborhoz én is csatlakozzak:
lehet akármilyen csillivilli hiperszuper fejhallgatód is, 1 dologban a hangfal (a nagy és erõs hangfal) mindíg is nyerni fog. ez pedig a basszus által létrejött mellrengetõ légnyomás.
a fülesek max a dobhártyádat és a pénztárcádat rengetik + :)
további kellemes estét hawer!

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

REPS0L
sajnos már tárgytalan, azért köszönöm!

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Zephyr Retiring
80 rugót mondtál?
nem kell választanod :)
ennyiért házhoz xállítok neked egy félprofi hangfalat, ûberfaxa hanxórókkal, erõsítõvel és kábelekkel.
a fejhallgatót grátisz adom hozzá. így a kecske is jóllakik és a káposzta is +marad :)
részletekért keress privibe!

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

HiPPoNaX
Koszi, pont ez erdekelt :] Az 5K-s Sennheiser se huzott tobbet fel evnel, azt meg azert picit kevesnek ereztem. Tudom, Sennheiserbol az 5K meg gagyi :D

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Jaffa 2843
a minõségi fejesek/fülesek kábelei jóval többet bírnak mint amit ránézésre megmondana az ember :D

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

HiPPoNaX
Nem a hangzasukkal van a bajom, attol nem is varok sokat ennyi penzert :] Azt nem tudom, hogy egy ennyivel dragabb fules kabele az araval aranyosan jobban is birja a strapat? Zsebben hordom altalaban a lejatszot es ugy eri mindenfele kellemetlen hatas a fules kabelet. A lassan 10 eves AKG K-55-osom kabele a mai napig popec allapotban van, az sem volt horror draga, viszont azt nyilvan nem is teszem ki ilyeneknek.

REPS0L
köszönöm!
végül egy kicker EB141-t vettem, elég tûrhetõ eddig, bár még nincs bejáratva :)

Jaffa 2843
mert olyat veszel....15-20k-tól már lehet valami kezdeni velük (természetesen itt is megvannak a közkedvelt típusok, mert lehet hogy két azonos áru sennheiser vagy akg közt hallásra óriási különbség van, ezért kell hallgatózni sokat, és a tapasztalatokra hagyatkozni)

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Jaffa 2843
egy jó alternatíva:teszt
itt pedig be tudod szerezni:
http://hardverapro.hu/apro/xears_turbo_devices_ii_titan_td100_ii_minosegi_hig/friss.html

HiPPoNaX
Na most akkor nezegetni akarod, vagy hallgatni? :D Amugy nalad mennyit bir egy ilyen fules? En mar 4K-t is sajnalok ertuk, mert atlag 3-4 honap alatt kontaktos lesz a kabeluk.

zorrobomber
banán

REPS0L
Üdv!

Újabb segítséget kérnék, behalt a Sennheiser MM 50 fülhallgatóm, kinéztem helyette egy CX880-at, tud valaki jobbat ennél esetleg? Igazából az is jó ha hasonló a tudása, csak elég öreges nekem ez a design... :/

macleod2005
Hangszóró, és ennyi pénzért nem ezeket a 7.1 es csoda gamer cuccokat, hanem rendes hifit, akár használtani is, igény szerint megtoldva egy szolidabb mélynyomóval.
(Úgy szolid, hogy papíron és árba töredéke a logitech cuccoknak, de megeszi reggelire, Yamaha yst-sw012, aki találkozott már vele nem kell bemutatni <#idiota>)
Amúgy meg 80 rongy nem sok ebben a mûfajban. Ezeknek darabja 4 milla:

hunbasser
80-ért fejhallgatót nem vennék. már eleve csak azért sem,mert a fejhallgatón szólaltatott zene sosem lesz olyan mint ami hangfalból jön.mármint nem minõségre mondom,hanem...tudjátok a feeling. nem beszélve arról,hogy ha jön haver és zenéket mutogatsz neki,akkor nem kell neki azt mondani,hogy "haver,itt a füles hallgasd úgy". meg fülesen sosem érzed át azt a "szétesik a ház" érzést. ha dj lennék vagy studiózáshoz kéne,akkor vennék csak ennyiért fülest. másért nem.

ReaL MaDRid x siempre

armageddon666
Nyilván nem tudta, hogy a 80k-s fejhallgató baromság. Én speciel nem tudtam - bár egyébként sem vettem volna ennyiért - most már tudom. :)

@

MerlinW
Nem. Az hogy 80k-ért akar magának venni fülhallgatót otthonra... Erre írtuk, hogy ne legyen hülye, 80-ért normális hangfalakat kap. Hiszen a topik kérdése. Ha azt írta volna, hogy van rá 20-40ezre, akkor valószínûleg füleseket is ajánlottunk volna a hangfal mellé. Mi - én legalábbis - csak jót akarok neki.

[merlinw.org]

MerlinW
A sub már igény kérdése. Normális Yamaha erõsítõt pedig már kapsz egy húszasért is:)

[merlinw.org]

gyönyörûszép

egy normális erõsítõt meg egy olyan teljesítményû subot mellédobok ami a z5500ben van és hozzászámolhatsz egy 100ast

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

armageddon666
De pont azért nyitotta, hogy ne hulladékot vegyen.
Volt aki a Z5500-ast javasolta neki, és mivel olyanja volt, és meg volt vele elégedve, ilyen összegért lehet hogy nem venne zsákbamacskát.

Volt sok jó alternatíva, de mind más-más. A Z5500 volt az, ami több
"szavazatot" kapott, így azt választja. Hogy mennyire értenek hozzá akik azt javasolták, azt nem tudom. Szóval ezért konzumidiótának nevezni...

Egyébként a komment többi részével egyetértek.
(Utolsó sorral pláne)

---

Az meg, hogy "ezért topicot nyitni?" ... Nem értem speciel, hogy mi a gond ezzel. Engem is érdekelt, hogy fejhallgató, fülhallgató, hangszóró közül melyik a jobb, illetve sokkal inkább az elõnyök-hátrányok, mert gondolom erõsen függ attól is, hogy mire kell.

@

IMYke2.0.0.0
Szó sincs róla - csak ha már van 80 ezer Ft-ja, amit elszórhat, és veszi a fáradtságot, hogy csak ezért topikot nyisson, akkor fogadja el a kritikát is, miszerint, ha hulladékot vesz, akkor konzumidióta.

Kapott alternatívákat is, melyek több mint ígéretesek, és bõven kijön belõle egy zenére, játékra, filmre alkalmas rendszer.
Ha mégis egy Z5500-ast vesz (megint), vagy egy parasztvakító 5./7.1-es fejhallgatót, akkor úgy kell neki, és...
...szava sem lehet, a topikban újfent konzumidiótának fogják tekinteni, és kinevetik.

Ez a nagy büdös igazság.
Persze, a kommersz cégek ilyen vásárlókból élnek.

Szerk.: Ha nekem lenne 80 ezer Ft-om csak hangra, akkor bizony olyasmit vennék, mint MerlinW linkelt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Csak azért mert épp van 80k-re és venne belõle valami hangtechnikát?
10k fölött már nem lehet tanácsot kérni, mert burzsuj dolog?

@

IMYke2.0.0.0
Miért beszéled le róla?! Legalább saját kárán tanulta volna meg, hogy milyen a "jó" konzumidióta! :))))))))

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Gurren
ez már ránézésre baromi kényelmetlen.

Gurren
pontosan.

/topik

vegicsek
80 ezres fülesen hallgatjuk a 192kbps mp3-at, mert menõ :D

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

MerlinW
Ne komolytalankodjunk már...

70-ért veszel egy ilyet és ez szól is. A fejedet sem melegíti.

Mondjuk itt

Az aktív szirszarokat meg felejtsd el. 20k-ért kapsz normális Yamaha házimozi erõsítõt, azt összekötheted a laptopoddal, vagy amivel akarod.

A 80k-s fülhallgatón pedig kollektíve röhögtünk:) Telefont is árulnak 10 millióért..:) Ezeket a pénzes laikusoknak árazzák be így. Gondolkodjunk már:)

[merlinw.org]

Atikah

@ atikahsuperstar.picturepush.nl

bardocz
Decibelen kívül függ mástól is, hogy mennyire süketülsz meg tõle?
???

Szeretem a cicákat

Csabesz6
lágszóró

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

már korábban megválaszoltad, hogy filmezésre, zenére kell, igy hangfal erõsítõvel, jó hangkártyával lenne a javaslatom. ha játékra kellene fõleg akkor meg füles, 5 vagy 7.1-es és mellé egy egyszerûbb 5.1-es hangfalszett, ennyi pénzbõl bõven kijön mindkettõ, komoly hangfalszett plusz egy normálisabb füles amúgy :)

The Matrix has you...

Wescone
Elõször is; tópik nyitogató mániád van, vagy mi?!

Fejhallgatók
Milyen hangfalat vegyek?

...de amúgy a Sony MDR-XB700 amit Cucmey ajánlott nem rossz ötlet - egy alkalommal én is gyökeret vertem pár percre amint a fülemre helyeztem.
Nagy általánosságban; amennyiben zenérõl van szó, felejtsétek el az 5.1 ill. 2.1 rendszereket és fõleg a béna mp3-at és egyéb ostoba tömörítéseket!

In Lak\'ech Ala K\'in

hangfal ? nem menõ kifejezés, manapság monitornak hívják ahogy kipufogó sincs már csak diffúzor :-)

genelec stúdió monitor darabja fél milla, egy menõ csak ilyet venne :-DD

HP+

PrasCo
Nem, ár/érték arányban jó mondjuk egy Genius Home Theatre, függetlenül attól, hogy hogy szól. A Logitech... eöööeeee... mondjuk úgy, hogy abból a pénzbõl már kijön egy K601-es is.
LeWyTy
A felvágósat a nyilvánosan bejelentett 80k-s fejes igénylési bejelentésedre mondta.
Mer hogy 100 vagy 1000 emberbõl 1 vesz ilyet hétköznapi felhasználásra.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
Ugye tudod hogy ha hangszórón és a hangzásán is múlik hogy mennyire vágja haza a hallásodat?
Lehet valami 2x olyan hangos ha 100x szebben szól.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
Gondolom ha ilyen drága és stúdió minõségû akkor nem lehet szar.
De ha ennyire sok pénzed van akkor vegyél nekem is.

végülis igen, szükség lehet sok pici szarra...
5c0rp330n
ugyanannyi penzbol nagysagrendekkel jobb hanminoseget produkalo fejhallgatot kapsz mint hangfalat. persze nem olyan kenyelmes. szoval dontsd el hogy a kenyelem vagy a hangminoseg szamit es aszerint valassz.

2õt nem 5öt és nincs benne hardweres dekóder, ár/teljesítményben nagyon jó a z5500

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Nekem 5000 ft-os USB Gembird 5.1-es fejhallgatóm van,de az bõven elég mindenre.Dead Space 2 alatt be lehet fosni a hangoktól.Hallom ahogy mögöttem jönnek.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Cucmey
Ha szereted a gépzenét akkor feltétlenül ajánlom a Sony MDR-XB700 fejhallgatót. Durván 30ezer forint.
Zárt rendszerû 5 centis 3 watt terhelhetõségû hangszórók vannak benn. Nagyon meg lehet hajtani. Kimondottan a durva basszusokra és elektronikus zenére fejlesztették ki. Egyébként magas és közép magas hangok is nagyon szépen kijönnek rajta. Strapabíró az egész cucc. Többször leejtettem már és semmi baja.

LSSAHPAUL
1993 óta nyûvöm a fejhallgatókat, hangfalszetteket. Kb 2 éve megtaláltam számomra a helyes konfigot: Orion HT-580 5.1-be kötve, ezenkívül Grundig 4x50W erõsítõ stereoba kötve, Logitech ClearChat™ PC Wireless USB-be kötve, és 2db mono hagyományos mikrofon Stereo-ba kötve. Ez így egyszerre megy :) ugyanis a Logitech-et külön hangeszközként kezeli a win (szal független az alaplapi hangkaritól).
Miért ez a nagy összevisszaság? Ezé:
- ha bulivan bármikor indithatom a karaoke-t a 4x50W-os Fisher hangszórok elviselhetetlen decibelre képesek :), és ott a 2 mikrofon amivel még duettet is énekelhetnek. (itt fontos hogy ugyanolyanok legyenek, fõleg Ohm-ba)
- ha játszok egy játékkal van választásom hogy fejhallgatón vagy 5.1-ben játszak (pl bf1942-ben is változik mert ha légelhárításra vagyok befogva akkor a stereo jobb-mert nem tud 5.1-et a game)
- teamspeak az mindenképpen a logitechre van beállítva (ha azt akarom hogy a szomszédok igazi háborús körülményeket érezzenek akkor egyszerre megy a 4x50W és az orion HT 570 :)
konklúzió: ettõl jobbat nem tudok még elképzelni se :)

Ha a támadás feltûnõen jól halad, csapdába sétáltok.

Ha csajom itt van fejhallgató bár mostanában azért is szól,hogy hangos pedig v.mi zárt Sennheiser-em van de ha nincs akkor Z logitech:-)!!

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Rendszeres fülhallgató használat (most kifejezetten mp3 lejátszóra gondolok, és fül nem FEJ hallgatóra) az hosszú távon mennyit árthat ? Napi 5 órát minimum be van dugva a fülem, melóhelyen ugyse lehet máshogy kibírni nagyon, de azért érdekel ezzel mennyit ártok..

Szeretem a cicákat

oliwwer
Egyszer mindenképpen fogok venni egy ilyet. Baromi jól néz ki, és nagyonjókat olvastam róla. Mondjuk az árát látva, tényleg megfontolandó egy erõsítõ és hangfalszett kombó vásárlása inkább.
milk4
Rendes rendszert vegyetek legalább...Ne logitechet.
Vegyetek erõsítõt(használt is jó) és 2db házimozi bookshelf hangfalat.Lehet vele rendesen zenét hallgatni,filmet nézni és a házat is megtudja mozgatni ha kell.

Én nálam az erõsítõ 50%-on van és a gépen általában 1/8-on van a hang.Ha a gépen feltolom a hangot maxra és kb 4-5m-el hátrébb gurulok a székkel vagy befekszek az ágyba,olyan érzésem van zenehallgatás közben,mintha egy koncerten lennék ahol studióminõségben menne a zene.Van logitech-em,azt az ágy alá tettem be és max erõn csak annyit hallok hogy a mélynyomó az "elnyom" minden hangot.Azt csak akkor használom ha este netbookozok vagy ipodot rákötöm alvás elõtt.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

kastil
+1 de amugy ennyire elbaszott dolognak topikot... mintha piros vagy fehér pólót vegyek fel? ki döntse el helyette?

ennek az árából két sokkal jobb hangfalt veszel erõsítõvel
Klemice
hello, neked van fitymád?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Oldal 1 / 2Következő →