9
 • neevous
  #9
  Pana GH2-n nem gondolkodtál?
 • Ferrer
  #8
  Ne ez legyen a döntő érv. Hidd el, nagyon idegesítő lesz a folyamatos AF a kész felvételen.. mellesleg szerintem videóban az automatikus és folyamatos expozícióállítás is zavaró, de ezt már ember meg helyzet válogatja :)
 • narumon
  #7
  Ez érdekelne! A gyűrű is meg, hogy hol lehet olcsón ilyen optikákhoz hozzájutni. Mondjuk 50-esem már éppen van de más is jöhet. :)
 • narumon
  #6
  Kihajthatónak meg ott a 600D, azt is meg lehet nézni.
 • narumon
  #5
  Hehhe, majdnem pont ezeket írtam én is csak annyi, hogy én már a GH2-t ajánlottam :)
 • narumon
  #4
  Ha a folyamatos autfokusz miatt gondolkodsz akkor azt felejtsd el, egyikben sem jó. Ha az a szempont akkor ebből a kategóriából a Panasonic GH2 amiben használható de az meg nem DSLR. (Viszont kurvajó gép attól még)
 • Ahoy
  #3
  Még egy plusz tény,hogy Canon vázakhoz lehet kapni átalakítógyűrűt, amivel ezres áron lehet szuperjó m42-es régi manuális objektíveket kapni, ami videózáshoz tökéletes.
  Pl Carl Zeiss 1.8 50mm.

  A Nikonhoz is lehet venni, de tudni kell, hogy nem lehet végtelenre állítani sajnos Nikon vázakon... Volt ilyenem és sajna elég nagy hátrány.
 • Ahoy
  #2
  Azért az a folyamatos fókusz ezeknél DSLR-nél kb a használhatatlanság határát súrolja...

  AF D7000

  Felejtsük el DSLR-nél az AF-et, semmi értelme nincs. Kézzel sokkal finomabban és szebben lehet fókuszálni. Ezek az objektívek nem folyamatos AF-re vannak kitalálva. Ez kicsit sötétebb helyen, mondjuk egy 50 1.8-al, (amivel még manuálban sem egyszerű fókuszban tartani a témát) esélytelen hogy működjön.

  Erre ott van pl a Pana GH1 aminek direkt ehhez csinálták az objektívet. De jóval drágább is a masina.

  A mikrofon bemenet valóban hasznos találmány. A 60p pedig, hááát, necces. Mivel összevonva olvassa ki a pixeleket 550D-nél már nagyon recések az élek. Háztetőnél és éleknél kifejezetten ocsmány lesz a kép. 1080p-nél még tűrhető.

  Viszont kihajtható kijelző ezen nagy találmány. Ára is teljesen korrekt.

  Ha vennék 550D helyett, szerintem ebbe fektetnék.
 • Gerygrey
  #1
  Kell :)

  Eddig a Nikon D3100 és Canon 550D között vívódom egy jó ideje, előbbi mellett szól a folyamatos autofókusz videózás közben, utóbbi pedig a 60FPS videó és a mikrofonbemenet miatt szimpatikus. A D7000-ben mindkettő megvan, de az már számomra a megfizethetetlen kategória, úgyhogy ez elég jó alternatívának tűnik.