Puerto Rico a holdkocsik bajnoka

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Holdon az ilyen kerekek eleve kudarcra vannak ítélve, hacsak nem építik két tonnásra õket, hogy elegendõ legyen a tapadás. A Hold gravitációja egyhatoda a Földiének.
Egy holdi forradalmi közlekedési eszköz az ugrómozgásra kellene, hogy épüljön.
Akár rugók, vagy bármi energiaelnyelõ és azt visszalökõ eszköz, ami egy adott ponton fix, masszív tapadást biztosít, aztán a légüres térben, alacsony gravitációnál hosszú utat, akár 10-20 métereket is tesz meg az újabb holdat érésig. Majd újabb ugrás, és újabb. Nagy távolságokat lehetne így megtenni minimális emberi erõvel. A kerékpároknak csak kipörögne a kerekük, vagy aránytalanul nehézre kellene tervezni õket.
Valami szkafanderhez hasonló jelmezt azért tényleg jó lett volna felvenni, márcsak a feeling kedvéért. Értem én, persze, hogy abba rendesen bele lehet izzadni, de a nehézkes mozgás, az esetlenség fontos része a dolognak.
Helyes is , hogy ilyeneket gyártanak, készüljünk fel, hogy fel kell költöznünk a Holdra, ha már ennyire tönkretettük a Földet.
Generátort kéne meghajtaniuk lábbal, ami egy kondenzátort tölt, ami egy villanymotort hajt. Sokkal jobban lehetne szabályozni a mozgást, például könnyebb elindulni. Ráadásul ha magaslatra mennek, ami több energiát igényel, akkor lefele részben visszatölthetik a veszteséget.
Valszínû szkafanderben fognak bringázni -.-"

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

A hajtómûvek fejlesztése drága. Sokkal kevesebb iskola engedhetné meg magának.
Ugyanakkor az emberi teljesítmény véges. Nézd másik irányból! Nem a meghajtást, hanem a rendszert versenyeztetik itt. A kialakítást, a modularitást, milyen nehéz összerakni, becsomagolni, hogy viseli a terepet, etc. Ez a verseny része. Az igazi cél pedig, hogy a gyerekek fejében elültessék a gondolatot, hogy a NASA-val valami "ûrcuccon" dolgoztak.

Nem a diákokkal van a bajom, hanem a kiírással. A diákok ennél sokkal-sokkal többre is képesek lennének, ha értelmes feladatot kapnának.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Nem szeretné senki elvenni, csak ott van a hiba, hogy képzeljük Mo.-on minden gyerek motorsport világbajnok akarna lenni, amolyan Talmácsi. Az iskolások pedig azt a feladatot kapnák, hogy mérközzenek meg pumpakészítésben..lehet h nem a legjobb példa volt, de remélem érthetõ.

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Képzeld magad a diákok helyébe, akik ovis koruk óta ûrhajósok szeretnének lenni. 99%-uk soha nem lesz az, de egy kicsit úgy érezhetik... És közben tanulnak, gondolkodnak, alkotnak, sikereket érnek el. Nem, nem õk fogják a holdat kollonizálni, de határozotan jobb példaképek, mint a drogozó, mindenhétvégén taj részeg, 3 értelemes mondatot elmondnai/megérteni nem bíró kortársai. Ne vedd el az álmokat.

http://vakond.hu/

Ez egy verseny diákoknak. Ami már akkor is létezett amikor Obama még elnök se volt. Értem én persze, hogy fikázni kell csakhát....

Nyilván nem, ez a kísérlet már a messzi jövõt vetíti elõre, mikorra már terraformálni fogják a Holdat és gondoskodni kell a telepesek jó kondíciójáról..
Obama, szerintem a messzi õseirõl vette a példát, hogy majd a Holdon is jól "befûtenek" akkor a biciklisnadrág épp ideális lesz...
Gondoljátok csak el a holdi majomkenyérfákon fogják az ûrhajósok vakarászni a se..popsijukat..<#alien2><#eplus2>

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Ez az Obama-féle ûrkutatási terv eredménye?? Csak mert a holdjáró az, ami biztosan soha nem lesz emberi erõvel hajtott.
Elég vicces, hogy itt a Földön, bringás szerkóban szimulálják a holdbéli körülményeket.
Az ûrruhában mozogni sokkal nehézkesebb, tekerni pláne, arról nem beszélve, hogy ott a víz és az oxigén a legdrágább kincs, majd pont jármû hajtásra fogják felhasználni?

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy